Sådan tester du dit design og minimer spam inden du sender

22. October 2014

Hvad nytter det at bruge flere timer på et flot design til dit nyhedsbrev, hvis designet alligevel ser skørt ud, når det kommer ud til dine modtagere? Eller endnu værre – hvis dine nyhedsbreve blot ender i spammappen!

Der findes et mindre hav af forskellige mailklienter (Outlook, Gmail osv.) i dag, som hver især ’behandler’ designelementer uens. Samtidig bruger flere og flere mobilen til at tjekke mails på - tallene siger ca. 50/50. Men hvordan sikrer du, at dit design og dermed dit budskab ser ud som du ønsker og som var planen? Kan alle dine modtagere se fx et baggrundsbillede eller en GIF? Rykkes der rundt på indholdet? Test – og du vil få alle svarene serveret så du kan optimere dit nyhedsbrev INDEN det er for sent.

Kør en udvidet test med Litmus

Med Litmus-testen (også kaldet ’Udvidet test’ i Heyloyalty kan du klientteste og spamtjekke dit nyhedsbrev, inden du sender det ud. På den måde slipper du både uden om spamfiltrene, og du begrænser layoutmæssige udfordringer. Litmus er integreret i Heyloyalty, så det er let at tilgå. Det er et amerikansk selskab, som er specialister i netop design- og spamtjek. 

Hvordan ser dit nyhedsbrev ud?

Størstedelen af dine nyhedsbreve bliver i dag åbnet på mobilen, som vi før har været inde på i et tidligere blogindlæg. Hos en af vores egne kunder er det endda over halvdelen af deres nyhedsbreve medlemmerne tilgår via deres mobil. Det betyder, at du skal sikre dig, at dine nyhedsbreve bevarer sit design, uanset hvilken skærm og mailklient dine modtagere læser med fra.

De forskellige e-mail-klienter kan have forskellig design-understøttelse, så bare fordi dit nyhedsbrev ser godt ud i din egen e-mail-klient, kan du ikke være sikker på, at det ser ligesådan ud i en anden e-mail-klient. Forskellige klienter og skærmstørrelser kan altså ændre udseendet af dit nyhedsbrev. Og det er rigtig ærgerligt. For jo bedre dit nyhedsbrev visuelt performer, jo større respons fra modtagerne, og jo større effekt vil du dermed opnå.

Vil du sikre dig, at dine medlemmer modtager dit nyhedsbrev, præcist som du havde designet det? Så fortvivl ikke. Med Heyloyaltys klienttest fra Litmus kan du få vist, hvordan dit nyhedsbrev ser ud og vises på alverdens kanaler, inden du udsender det til en hel masse medlemmer. Udseendet af dit nyhedsbrev bliver testet både på desktop-, web- og mobile klienter og samtidig i forskellige mailprogrammer og versioner. På den måde sikrer du, at dit nyhedsbrev bevarer sit design og stadig er en fryd for dine medlemmers øjne, uanset hvilken skærm de læser det på eller fra hvilken e-mail-klient.

Skal du optimere til alle mailklienter?

Næh – sikkert ikke. Gå ikke i panik, hvis dit design ser håbløst ud i fx Lotus Notes 7, for det kunne jo være der rent faktisk være, at ingen af dine medlemmer bruger mailklienten.  I din listestatistik kan du se, hvilke mailklienter der bruges. Det er som bekendt samme øvelse man bruger, når man designer websites og skal  afklare hvilke browserudgaver man vil optimere til. Med tiden udfases de ældste (og mest besværlige sikkert), og sammenholdt med medlemmernes brug af disse gør, at du kan spare tid og holde fokus på det, der er vigtigt. For dine medlemmer.

Her ser du, hvilke klienter vi kan teste på:

Desktop-klienter

Webklienter

Mobile klienter

Her er oversigten (samlet) over de klienter, vi tester på:

 

Slipper du gennem spamfiltrene?

Ikke nok med at du kan teste dit nyhedsbrevs visuelle præsentation, kan du også teste, om det slipper gennem spamfiltrene, eller du lander i den virtuelle skammekrog.

Der kan være flere årsager til, at dit nyhedsbrev ryger i spamfiltrene. Det kan være ord du bruger i din emnelinje, for mange billeder i forhold til teksten osv. Tester du det ikke inden udsendelse, ved du reelt ikke, om alle modtagere får dit nyhedsbrev - og du har ingen anelse om, hvorfor det evt. ender i spam-skraldespanden. Med ’udvidet test’ kan du teste dit nyhedsbrev i alle relevante spamfiltre. 

Efter testen får du en kort rapport med status og tips til hvordan du kan optimere dit arbejde for at slippe gennem filtrene. Herunder har vi vist et par eksempler;

 

 

Her kan du se, hvilke spamfiltre vi tester med:

 

Når testen er færdig, vil du se en status over, hvordan dit nyhedsbrev performer, samt en anbefaling af, hvad du kan gøre bedre eller ændre, for at dine budskaber lander rigtigt – og uden om spamfiltrene. Læs mere om, hvordan du undgår spam.

Den udvidede test fra Litmus er et let og ligetil værktøj, der ligesom A/B splittest bør være en del af værktøjskassen hos alle, der arbejder med e-mail marketing. Og med en pris på kun kr. 50,- (ekskl. moms) pr. test, er det ikke noget, der bør vælte et marketingbudget...

Interesseret i at høre mere? Du er altid mere end velkommen til at kontakte os.

Skrevet af

Maria Schlosser, som er tosset med kommunikation. Elsker at lege med tekster og få det helt rigtige budskab frem. Er også blevet bidt af online markedsføring - hvad virker og hvorfor. Er desuden fascineret af nutidens teknologi og er stor fan af sociale medier."