Flettefelter/merge tags

Flettefelter (også kaldet ’merge tags’) kan bruges til at gøre din kommunikation mere personlig. Valgmulighederne for flettefelterne afhænger af de felter, du har valgt og evt. selv oprettet, da du oprettede din liste.

Det fungerer således, at du vælger et felt, og så hentes oplysningerne fra de enkelte medlemmer på listen. Du bruger altså den information, du har om dine medlemmer, til at flette ind i dine kampagner.

Du kan anvende flettefelter både i din skabelon, i dine emnelinjer, i dine kampagner og autoresponders (alle typer). 

I tekst-editoren vælger du blot '{ }'-ikonet, og herefter har du mulighed for at vælge flettefelter på baggrund af dine egne oplysninger (’konto’) eller medlemmernes (’medlem’). 

Afhængig af hvilke felter du har oprettet, kan det fx se sådan her ud:

”Hej {member.firstname}, vi ved, du er interesseret i {member.interests}, og vil…”.
I kampagnen til det pågældende medlem vil det så se sådan her ud: ”Hej Henning, vi ved, du er interesseret i hunde, og vil …”.

Eller hvis du har et værksted og har oplysninger om dine medlemmers bil m.m., kunne en kampagne fx lyde:

”Hej {member.firstname}. Vi ved, du er interesseret i {member.interests} og kan fortælle dig, at vi lige nu har tilbud på din bils dækstørrelse, str. {member.dækstørrelse}. Og så vil vi i samme omgang minde dig om, at du snart skal bestille tid til et synstjek for din {member.hvilken_bil_har_du}, da den ikke er blevet synet siden {member.sidste_synsdato}.”

Hvis du har flere butikker, er det også smart at anvende flettefelter i skabelonen, fx adressen for medlemmets valgte butik.

Bemærk: Hvis du ændrer navnet på et felt på listen, som du anvender i et flettefelt (fx i en autoresponder), skal du være opmærksom på, at du skal ændre flettefeltet også, så funktionaliteten ikke går tabt. 

Next entry: A/B splittest

Previous entry: Listestatistik