Opret en ny autoresponder

Når du skal oprette en ny autoresponder, klikker du på den grønne ’Opret ny autoresponder’ under menupunktet ’Automatisering’. 

Step 1: Informationer

Når du vil sætte din automatiske besked op, skal du på step 1 tage stilling til følgende:

 • ’Vælg type’: Først skal du vælge autoresponderens type. Her kan du vælge mellem ’e-mail’, ’sms’ og ’sms+’. 
   
 • ’Vælg liste’: Her vælger du den modtagerliste, som autoresponderen er rettet mod. 
   
 • ’Vælg segment’: Her har du mulighed for at vælge et segment og derved målrette autoresponderen i endnu højere grad. Hvis du i forvejen har oprettet segmenter på din liste, kan du vælge imellem disse, eller du kan tilføje et nyt segment ved at klikke på ’Nyt segment’. Læs mere om segmenter her.
   
 • ’E-mail emnelinje’: Hvis du har valgt, at din autoresponder skal være af typen ’e-mail’, skal du angive en emnelinje. 
   
 • ’Navn’: Angiv her kampagnens navn, dvs. det navn der kommer til at fremgå på autoresponder-oversigten. Navnet er kun til internt brug. 
   
 • ’Status’: Vælg om autoresponderen skal være ’Aktiv’ eller ’Inaktiv’. Hvis den er aktiv, betyder det, at den sendes ud, så snart den trigger på det valgte. Hvis den er inaktiv, betyder det, at den under ingen omstændigheder sendes ud. 
   
 • ’Vælg trigger’: Her vælger du, hvad der skal udløse den automatiske besked. Læs mere om disse nedenfor.
   
 • ’Udsendes på tidspunkt’: Angiv udsendelsestidspunktet for autoresponderen – dvs. hvor lang tid der skal gå, fra beskeden er ’trigget’, til den sendes ud.
  Bemærk: Hvis du angiver, at kampagnen skal trigge på ’Dato’/’Brugerdato’, er det kun, hvis du vælger ’Timer før’ eller ’Timer efter’, du får mulighed for selv at vælge et tidspunkt for udsendelse (sætter du fx din kampagne til at trigge på ’Brugerdato’ og vælger 13 timer efter, sendes din kampagne ud den pågældende dag kl. 13.00). Dette betyder, at du skal være opmærksom på, at hvis du fx vælger ’Dage før’/’Dage efter’, sendes din kampagne konsekvent ud kl. 00, hvor datoen som bekendt skifter. I de andre trigger-typer er det lidt vanskeligere at styre, fordi kampagnen, hvis du fx sætter den til at trigge to timer efter medlemmets ’Tilmelding’, kan blive sendt ud på alle timer af døgnet – helt afhængig af medlemmets aktivitet og oplysninger.
   
 • ’Afsender’: Afsendernavn er det navn, som modtagerne vil se, når de modtager beskeden fra dig. Du kan vælge mellem de afsenderprofiler, du har oprettet tidligere.
   

Klik på ’Videre’, når du er færdig med opsætningen på step 1, eller klik ’Gem & afslut’, hvis du ønsker at gemme dine foreløbige indtastninger og vende tilbage senere.

Husk at være opmærksom på, om din autoresponder er sat til ’Aktiv’ eller ’Inaktiv’. 

Triggere

På step 1 i oprettelsen af en autoresponder skal du vælge ’trigger’, dvs. du skal vælge, hvad der skal udløse den automatiske besked.
Her kan du vælge mellem følgende: 

 • Tilmeld’: Vælger du ’tilmeld’, trigges din besked på nye medlemmers tilmelding til din valgte liste. Denne funktion er nyttig til eksempelvis at udsende automatisk velkomsthilsen. 
   
 • 'Opdater’: Her trigger beskeden på det enkelte medlems opdatering af oplysninger. Vælger du denne, bliver du herefter bedt om at vælge, om autoresponderen skal trigge på opdatering af 'Alle felter' eller 'Et felt'. Vælger du 'Et felt', skal du bagefter vælge, hvilket specifikt felt der skal opdateres hos medlemmerne for at trigge denne autoresponder. 
   
 • Frameld’: Autoresponderen aktiveres her af medlemmets afmelding fra din liste. Vil du benytte dig af denne trigger, er det en god ide at vælge udsendelsestidspunktet til ’Straks’ eller få timer efter, da medlemmet jo reelt set har frameldt at få beskeder fra dig. 
   
 • Ny kode’: Hvis ’Kodeord’ skal være inkluderet i din opdateringsformular, dvs. hvis du har tilvalgt feltet ’Kodeord’ under oprettelsen af din liste, og du ønsker at gøre det muligt for dine medlemmer at anmode om en ny kode, skal du oprette en autoresponder, der trigger på ’Ny kode’. 
   
 • ’Brugerdato’: Har du datofelter på din liste, kan du her vælge blandt disse. Du kan eksempelvis vælge, at din automatiske besked skal trigge på medlemmets fødselsdag, hvis du har valgt dette felt under oprettelsen af listen. Har du lavet customfelter med datoformat, kan du også vælge blandt disse. 
   
 • Onsite adfærd’: Under ’Onsite adfærd’ kan du vælge handlingen ’Tabt kurv’. Det vil sige, hvis et medlem kommer varer i sin kurv på din webshop og forlader den igen, kan du automatisk minde medlemmet om den efterladte kurv. Læs mere om ’Tabt kurv’ her.  
   
 • 'Hardbounced': Autoresponderen trigges, hvis et medlem er hardbounced. Du kan fx sende en automatisk sms i stil med "Desværre er det ikke muligt at sende til din email, men klik her og opdater dine oplysninger...". Denne giver selvfølgelig kun mening at bruge, når du laver SMS-autoresponders, for hvis medlemmets email er hardbouncet, vil de ikke kunne modtage nogle mails.

Step 2: Design og opsætning

På step 2 designer du udseendet af din automatiske kampagne, hvilket forgår på nøjagtigt samme måde, som når du opretter en traditionel kampagne. 

Klik her for at se vejledningen for step 2 i opsætningen af en e-mail-kampagne.

Klik her for at se vejledningen for step 2 i opsætningen af en sms-kampagne.

Klik her for at se vejledningen for step 2 i opsætningen af en sms+-kampagne.

Se opsætningen af ’Tabt kurv’ her. 

Når du er færdig, klikker du på ’Videre’ for at fortsætte til step 3. Klik på ’Gem & Afslut’, hvis du vil gemme og vende tilbage senere. Husk i så fald, at status på din autoresponder skal være inaktiv (se step 1), så den ikke sendes ud, før du er færdig. 


Vigtigt vedr. kopiering af tidligere autoresponder-skabelon

Når du kopierer en tidligere autoresponderskabelon, kopierer du tekst og design. Men har du regler eller flettefelter, som ikke findes på den valgte liste, risikerer du at henvise til noget, der slet ikke eksisterer. 

Husk derfor at tjekke, at alt virker efter hensigten og stadig linker til det rigtige, når du vælger at kopiere en tidligere autoresponder-skabelon.  

Step 3: Preview og oversigt

På step 3 kan du øverst under ’Preview og oversigt’ sende en test af autoresponderen til dig selv eller andre, som evt. skal godkende. 

Herunder fremgår en oversigt over diverse oplysninger om autoresponderen: Navn, modtagerliste, trigger, tidspunkt for udsendelse, segment, og hvorvidt autoresponderen er aktiv eller ej. Opdager du fejl i disse oplysninger, skal du ved at klikke på ’Tilbage’ gå tilbage til step 1 og rette disse. 

Under ’Udseende på e-mail’ kan du se et eksempel på, hvordan din autoresponder (e-mail) ser ud. Du har selvfølgelig også mulighed for at se et preview, selvom du har valgt typen sms eller sms+. 

Klik på ’Afslut’, når du er færdig med opsætningen. Husk igen, at hvis din autoresponder er sat til at være aktiv, sendes den af sted, så snart et medlem trigger på det, du har valgt. Hvis din autoresponder derfor ikke skal sendes af sted endnu, skal du under step 1 sætte autoresponderens status til inaktiv. 

Next entry: Tabt kurv

Previous entry: Kampagneoversigt