Access-Control-Allow-Origin: www.heyloyalty.com

Hvornår skal du sende dit nyhedsbrev?

25. sep, 2017 | Archive

Læsetid 4 minutter

Kristoffer Hjerrild har i et gæsteindlæg her samlet en guide for udsendelsestidspunkt for dine nyhedsbreve – God fornøjelse!

Jeg har valgt at forfatte et indlæg om e-mail marketing og vigtigheden af at time dine nyhedsbreve korrekt. Jeg har taget udgangspunkt i min egen webshop, der sælger sexlegetøj – Winkwink.dk. Det har jeg gjort fordi jeg synes, at de erfaringer jeg har gjort mig i forbindelse med e-mail marketing for Winkwink er nogle andre godt vil kunne have glæde af.

Guide for udsendelsestidpunkt af nyhedsbreve:

De mørke aftentimer, den lyse morgen – eller midt om natten?

Det spørgsmål stillede vi os selv hos Winkwink, da vi i tidernes morgen begyndte at udsende nyhedsbreve. For selvom der er nok så mange meninger, kloge eksperter og dyre bureauer, er min erfaring, at kun én læresætning i virkeligheden gælder: Øvelse gør mester. For at blive mester kræver det, at du er villig til at teste nogle helt ude i skoven ting, for hvem ved – måske vil folk helst modtage e-mails om natten. Vi prøvede i hvert fald hele vejen rundt for at finde den perfekte løsning. Vi kom frem til, at klokken 7 om morgenen er et rigtig fint tidspunkt at sælge sexlegetøj. Det er sandsynligvis samme tidspunkt du vil finde, at mange ”e-mail guruer” anbefaler dig at sende på, men mit råd vil til stadig være at teste selv. 

Ugedage eller weekender?

Det kommer naturligvis an på, hvor mange nyhedsbreve du planlægger at sende ud. I Winkwinks tilfælde har vi et fast nyhedsbrev én gang om ugen. Det kan man mene om hvad man vil, men vi kan godt lide, at det er pænt sat op og at vores grafiker er inde over på banner osv. Vi har indtil nu ikke haft ressourcer til at sende tre gange om ugen. Men vi skal til at teste hvordan det vil virke i forhold til salg, clicks osv. Winkwink sender nyhedsbreve ud om søndagen. Vi har testet alle ugens dage og fundet ud af, hvornår vores kunder bedst kan lide at åbne tilbudsmails. Vi har sammenholdt data fra Google Analytics & Magento med det billede, som rapporterne fra vores mailudbyder spytter ud, for på den måde at finde ud af hvilke tidspunkter, der virker bedst. Vi endte som sagt med søndagen og det var for os ikke så overraskende. Vi har nogle produktgrupper, som der (desværre) stadig er en del tabu omkring og det kan ses på Analytics. Rigtig mange af vores kunder handler fra telefonen og gør det uden for arbejdstiden ligeledes. Derfor har det også været vigtigt for os, at vores nyhedsbreve (og webshop) ser rigtig fed ud på mobil, fordi det der er nemmere at være fri af nysgerrige øjne.

Kontekstuelle e-mails = bedste e-mails

”Send dine påsketilbud ud i august og det vil gå dig ilde” Det lyder måske lidt basic – men vores data viser os, at der bare er ting der sælger bedre end andre på forskellige tidspunkter. Vi var i sommer i ’Berlingske’ med en historie om, at sexlegetøj sælger bedre når det er regnvejr, end når solen står højt på himlen. Vi kan ligeledes se en stigning i salg af lingeri op mod julen. Der er ydermere købsmønstre at spore på langt de fleste af årets måneder og helligdage, og dette bruger vi i høj grad i planlægningen af vores e-mail kampagner.

Automations

Hos Winkwink.dk er vi ved at udvide vores indsats på e-mail marketing fronten, så vi tester pt. Heftigt på automation serier. Der er et utal af forskellige muligheder, både i Magento og i de mange e-mail marketingsværktøjer der er på markedet. Automation er (undskyld mit franske) pisse spændende. Her er det virkeligt muligt at styre timingen. Det kan være, at 2 timer efter et køb skal de have en invitation til Trustpilot? At de første dag efter at have efterladt noget i kurven, lige skal mindes om hvad det er de går glip af? E-mail marketing programmer er efterhånden blevet ret gode til at tilbyde forskellige ”triggers”. Det er f.eks. muligt at specificere, at der kun skal sendes en ny mail i flowet, hvis den forrige (ikke) er blevet åbnet. I disse dage tester vi faktisk et nyt mailkoncept til Winkwink.dk. Det er en blanding mellem en automation og et traditionelt nyhedsbrev. Vi vil rigtig gerne forsøge at sende nogle mails ud der er mere indhold end bare rent salg. Så vi er ved at udarbejde nogle e-mails hvor der er nogle hurtige tips og tricks – det kunne være til et bedre sexliv. Det er så meningen, at der skal følges op på disse, såfremt at kunden klikker på dem. Opfølgningsmailen skal i så fald være mere hardcore salg.

Skrevet af

Skrevet af

Kristoffer Hjerrild, som er ejer og administrerende direktør for MagentoXperten og Winkwink.dk. Jeg startede MagentoXperten for 6 år siden og jeg er stolt af at sige, at vi har vækstet hvert år siden da. MagentoXperten er et af DKs bedste B2B webbureauer med speciale i Magento. Vi har siden 2011 udviklet løsninger for over 700 kunder og udviklet over 30 moduler til Magento. 3 år senere kom Winkwink til verden, Winkwink er en B2C webshop der sælger sexlegetøj. Jeg startede Winkwink fordi jeg synes, at sexlegetøj er helt vildt spændende og fordi jeg ikke kunne forestille mig noget sjovere at sælge.

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg omkring både cases, og guides, samt tips og tricks lige her!

Segmentering blog

BLOG

Sådan laver du bedre segmentering, der øger engagement og salg
Læs blogindlæg

Klub Vollmer case

CASE

Sådan løfter Højmark Rejser serviceniveauet og øger salget med databaserede afrejseflows
Læs casen

Heyloyalty får ISAE 3000-erklæring

NYHED

Heyloyalty får ISAE 3000-erklæring som led i arbejdet med datasikkerhed
Læs nyhedsindlæg