Dette afsnit er en del af vores Black Friday-tema. Her gennemgår vi vores bud, hvordan du bør lave en Black Friday-strategi indenfor marketing automation.

Hvert år strømmer salgene igennem i forbindelse med Black Friday, da kunderne simpelthen har et helt andet mindset end resten af året. Derfor er butikkerne (både off- og online) altid i særligt beredskab, når vi nærmer den sorte fredag i november. Vi har samlet 12 tips i et Black Friday-tema, hvor du kan blive klogere på, hvordan du med marketing automation og e-mail marketing får mest mulig succes fra din indsats.

Vores tema favner mange forskellige dele af marketing automation og e-mail marketing, men vi kommer ikke ind på, hvordan du bedst udruster dit lager, din kundeservice eller dit website. Du bliver kun klogere på, hvordan du med mails, sms’er, push-beskeder osv. får flere salg igennem i november.

I dette indlæg kommer vi ind på, hvordan du skal strukturere dine lister, og hvilke data du bør indsamle om dine leads – samt hvordan du får dine eksisterende modtagere til at acceptere dine Black Friday-mails.

Du kan læse om:

  1. Listestruktur: Adskil Black Friday-leads fra de almindelige leads
  2. Dataindsamling: Hvilke data skal du bruge?
  3. Høst dine eksisterende modtagere til din Black Friday-liste

Din listestruktur og din dataindsamling er noget af det vigtigste, når du påbegynder dit Black Friday-arbejde.

Hvis ikke du har styr på de to ting, bliver din indsats hurtigt til spildte kræfter.

Derfor bruger vi lidt tid på at dykke ned i, hvordan du bør strukturere dine lister – og hvilke data du bør overveje at indsamle omkring dine modtagere.

 

Har du allerede styr på lister og data, kan du springe videre til, hvordan du samler nye leads – ved at klikke her.

 

Listestruktur: Adskil Black Friday-leads fra de almindelige leads

Forhåbentligt har du planer om at sende mange kampagner og automations i løbet af din Black Friday-periode – og hvis du ikke har, bør du genoverveje den strategi, for det virker!

Vi anbefaler, at du laver en separat Black Friday-liste, hvor du kan samle de leads, der aktivt tilvælger dine mange budskaber i perioden.

Du kan samle både nye og gamle leads på denne liste.

Hvordan du indsamler permissions til din ”nye” liste, kan du læse om her. For nu kan vi blot konstatere, at det er en nem måde for dig at holde styr på, hvilke modtagere der gerne vil have dine Black Friday-budskaber.

Derudover kommer du til at arbejde med en ren liste og ny data. Det er relevant, hvis dit marketing automation-setup og segmentering kun skal gælde på modtagerens Black Friday-adfærd.

Vælger du at bruge din almindelige liste, skal du være helt sikker på, at du har styr på referencer og dermed kan identificere, hvilke modtagere der vil modtage dine Black Friday-kampagner og automations.

Hvis du ikke vil adskille dine Black Friday-leads fra dine almindelige leads, bør du som minimum sørge for at identificere, hvem der er villige til at modtage en øget mængde af mails fra dig.

Det kræver blot, at du spørger dine modtagere – og segmenterer dine udsendelser. Men det vender vi tilbage senere i afsnittet.

Når Black Friday slutter, så har denne liste ikke den store værdi længere. Derfor skal du planlægge at få dine nye leads til at tilmelde sig din almindelige liste. Derfor kan du med fordel indskrive i din permissiontekst, at man også tilmelder sig din almindelige nyhedsbrevsliste.

Dataindsamling: Hvilke data skal du bruge?

Data er essentielt for dit marketingarbejde. Derfor SKAL du have styr på, hvilken data du har brug for – og hvilken data du reelt kan indsamle med dit setup.

Vi kan desværre ikke gøre os kloge på, præcis hvilke data du skal indsamle om dine modtagere. Det afhænger fuldstændig af din forretning og din marketingstrategi. Derudover er det også afhængigt af, hvor meget data din webshop automatisk sender ind i dit marketing automation-system.

Selvom vi ikke kan give dig et præcist svar på, hvad du skal indsamle, så har vi fire datapunkter, som du bør overveje at inkludere i din indsamling.

Saml disse data:

Reference (kilde/source): Du bør tracke, hvor dine leads kommer fra. Er det Facebook, pop ups på din webshop eller din fysiske butik? Det er vigtig viden, når du skal måle dine resultater, samt målrette dine budskaber (fx i dine velkomstflows). Det er også relevant at vide, hvorvidt dine modtagere kommer fra den gamle liste – det kan du også klare med et referencefelt.

Mobilnummer: Hvis du vil bruge sms som marketingkanal, skal du selvfølgelig sørge for, at du indsamler dine modtageres mobilnummer. Husk, du skal dække dette i dine betingelser. Er det første gang, du bruger det, skal du tilføje det til dine betingelser – og nu en disclaimer! Vi kan desværre ikke rådgive dig i, hvad der skal stå i dine betingelsestekster. Det kan derfor være en god idé, at du rådfører dig med en advokat.

Interesser: En yderligere pointe er, at give dine modtagere hvad de reelt vil have. Og her spiller interesser en stor rolle. Spørg dine modtagere, hvorvidt de vil modtage alt fra dig – eller om det kun er særlige kategorier, de vil modtage mails og beskeder omkring. Du kan fx bruge dine produktkategorier som udgangspunkt.

Købshistorik: Dine modtageres adfærd bør altid være udgangspunktet for din segmentering og dine automations. Og købshistorik er adfærd. I denne forbindelse dækker købshistorik over alle købsdata som fx ”sidste købsdato”, ”gennemsnitlig ordrestørrelse” og ”totalt forbrug”. Dataene kan du bruge til at segmentere indhold i dine udsendelser og som triggers til dine automations. Der er stor værdi at hente med de rigtige købsdata. Denne data indhentes oftest via et trackingscript. Her kan du bruge værktøjer som Clerk, Hello Retail, Raptor eller vores eget Heycommerce-script.

Adfærd: Hvis du vil have størst succes med din marketing automation, skal du indsamle dine modtageres adfærd på din webshop. Det vil sige, hvilke kategorier kigger de på, hvilke produkter kigger de på, lægger de noget i kurven uden at gennemfører købet. Denne data kan du indsamle via et trackingscript. Ligesom ved Købshistorik kan du bruge værktøjer som Clerk, Hello Retail, Raptor eller vores eget Heycommerce-script. Denne data er grundlaget for din avancerede automatisering.

 

Husk GDPR!

Når vi snakker dataindsamling, er det vigtigt, at du er opmærksom på, at med GDPR er det ikke længere lovligt at indsamle data om dine modtagere, hvis ikke du har planer om at bruge det.

Derfor skal din indsamling kun være målrettet data, som du reelt har tænkt dig at bruge dit arbejde.

Derudover skal du kunne dokumentere og fremvise en årsag til, at du beder om yderligere data. Så vær helt skarp i dit databehov. Og det skal også være dokumenteret i dine Persondatapolitikken og dine Nyhedsbrevsbetingelser.

Høst dine eksisterende modtagere til din Black Friday-liste

Når du har lavet din Black Friday-liste, skal dine ”gamle” modtagere på banen. Du sidder på en potentiel guldgrube. Det er mennesker, der er vant til at modtage dine e-mails – og som har sagt ”ja tak” til at modtage nyheder og tilbud fra dig.

Så det er ikke kolde leads, du skal ramme med annoncer og pop ups. Du skal blot sende dem en mail.

Hvordan får du dem så til at sige ”Ja tak” til dine Black Friday-kampagner og automations også?

Det er et spørgsmål om at vise dem værdien ved at sige ”Ja tak”, du skal præsentere dem for den gulerod, deres accept giver dem.

Det kunne fx være:

  1. De får eksklusive tilbud, som ingen andre får (da de kun sendes til din Black Friday-liste)
  2. De får adgang til tilbuddene før alle andre
  3. De får en eksklusiv rabat

Mulighederne er mange. Pointen er, at du skal gøre det attraktivt for dem at klikke ja til Black Friday.

Send dem et nyhedsbrev, hvor du beskriver fordelene ved at sige ja, så du kan sende dem ind på din liste.

Hvis du gerne vil segmentere dine Black Friday-kampagner på baggrund af fx interesser eller lignende, skal du sørge for, at dine modtagere giver denne information, når de siger ja til at ryge på den eksklusive liste.

Har du valgt at bruge din eksisterende liste, er tilgangen den samme.

Men i stedet for at sende dine modtagere over på en ny liste, skal modtagerens oplysninger opdateres i et Black Friday-felt, som du kan segmentere på senere.

Du kan sagtens begynde i god tid kan du starte med at få dine eksisterende modtagere til at sige ja tak til dine Black Friday-kampagner – du kan allerede begynde en lille måned før.

Næste step: Sådan får du nye leads

I det næste indlæg kan du læse mere om, hvordan du skaffer nye leads til Black Friday-kampagne. Du bliver klogere på:

  1. Lead Ads
  2. Pop ups
  3. Webpush

Klik på knappen nedenfor, hvis du vil videre – eller klik her.