Black Friday tip 8: Hvilke automations skal du sende under Black Friday

3. oktober 2019 | Black Friday

Læsetid: 8 minutter

Automations under Black Friday

I vores serie af Black friday tip er du nu nået til nummer 8 og automations under Black Friday.

Dette afsnit er en del af vores Black Friday-tema. Her gennemgår vi vores bud, hvordan du bør lave en Black Friday-strategi indenfor marketing automation. Du kan se alle vores artikler i dette tema, hvis du klikker her.

Når du rammer Black Friday, er der en række automations, som du med fordel kan bruge i dit marketingarbejde. Vi fokuserer på adfærdsbaserede automations, da de giver stor værdi for modtageren – og det betyder stor værdi i din forretning. Bruger du disse automations rigtigt, har vi set eksempler på:

 • Åbningsrater over 63,80%
 • Klikrater på over 18,5%
 • Købskonverteringer på over 3,97% – faktisk på den anden side af 10%

Før du får succes med dine automations, skal du have den rigtige data til rådighed. Hvis du fx gerne vil sende en tabt kurv-mail til alle de kunder, der forlader deres kurv uden at gennemføre købet. Så skal dit automationsystem have besked fra din webshop. Så før du kan udløse potentialet, skal du have styr på data.

Hvis du vil bruge adfærdsbaserede automations, kræver det, at du tracker dine besøgendes og kunders adfærd på din webshop. Her har du flere forskellige muligheder – fx Clerk, Hello Retail, Raptor eller vores eget Heycommerce-script. Når du har det, er du klar til at se dit salg stige med automations. Nedenfor har vi samlet fire forskellige automations, som du kan bruge i dit Black Friday-arbejde.

 • Tabt kurv
 • Produktinteresse
 • Kategoriinteresse
 • Ændring af felt på listen

Tabt kurv:

Mellem 60-70% af alle kunder, der lægger en vare i kurven, forlader webshoppen uden at gennemføre købet. Det er en af de største udfordringer for webshops over hele verden. Men på den positive side er der et stort potentiale for at hente ekstra omsætning ind – forholdsvis nemt. For med en tabt kurv-mail ser vi, at vores kunder henter +10% af det ellers tabte tilbage i deres forretning.

Så hver tiende modtager vender altså tilbage for at gennemføre købet. Kig på, hvor mange der forlader din webshop, efter der er lagt varer i kurven – så burde du hurtigt kunne se potentialet.

Herunder har vi samlet nogle forslag til, hvad din tabt kurv-mail bør indeholde.

Content:

 • Urgency/knaphed: Sørg for, at modtageren forstår, at de skal handle hurtigt. Det er en marketing og salgsklassiker, fordi det virker. Du kan fx skrive, at modtagerens kurv er gemt, men den bliver snart slettet. Det er selvfølgelig kun en strategi, der virker, hvis det rent faktisk er virkeligheden på din webshop.
 • Kundeservice: Der er en grund til, at modtageren forlod kurven uden at købe. Måske var han i tvivl om det ene eller det andet. Uanset hvad, bør du besvare eventuelle spørgsmål eller tvivl i mailen. Det kræver selvfølgelig, at du på forhånd kender til de mest almindelige tvivl og spørgsmål hos dine kunder. Tilføj et telefonnummer til din kundeservice, som modtageren kan kontakte, hvis han er i tvivl om noget.
 • Produktanbefalinger: Inkluder produktanbefalinger i din tabt kurv-mail, måske kan det hjælpe kunden det sidste stykke af vejen. Gør dem så relevante for kunden som muligt.

Udbytte:

 • Åbningsrate: 60%
 • Klikrate (CTR): 20%
 • Købskonvertering: + 10%

Praktisk:

 • Vi anbefaler, at tabt kurv-automationen sendes ud mellem 45 min. til tre timer efter.

Produktinteresse:

Endnu en stor udfordring for webshop er antallet af besøgende, der aldrig køber noget. Trafikken er dejlig, men manglen på konverteringer giver grå hår hos de fleste. Her kan adfærdsautomations i høj grad hjælpe, for de baserer sig på modtagerens adfærd og derfor kan skræddersyes til en specifik handling. Og produktinteresse er indbegrebet af en adfærdsautomation. Her tracker du, hvilke produkter din modtager er interesseret i – dvs. kigger på oftere end andre.

Når jeg viser særlig interesse for et specifikt produkt, sender du mig en mail, hvor du med en god mail får mig til at købe produktet. Fordelen ved denne automation er, at jeg har vist interessen, for jeg har besøgt produktet et vist antal gange over en kort periode (fx 3 gange over 7 dage). Jeg mangler blot det sidste skub for at købe produktet. Og det skub giver du i den mail, du sender.

Typisk ser vi en købskonvertering på over 5% produktinteresse-automations. Du skal tænke på denne form for automation som den digitale ekspedient i din webshop. Han holder øje med kunden og spotter, hvis kundens kærlighed falder på noget specifikt.

Med gode argumenter og god service bliver interessen vekslet til et salg. Husk på, at når bruger denne automation i forbindelse med Black Friday, så er dine modtagere altså virkelige klar til at handle. Det betyder, at du bruger et allerede stærkt våben i en periode, hvor modtagerne er klar til at blive overbevist. Nedenfor har vi samlet et par gode råd til indholdet i din produktinteresse-automation:

Content:

 • Produktet: Det giver formentligt sig selv, men vi skriver det alligevel. Din mail skal indeholde det produkt, der er vist interesse for.
 • Vejledning: Ligesom med tabt kurv-mailen er der noget, der får kunden til at holde igen. Så vejled ham og få ham til at forstå, han skal handle nu. Det kan du gøre med fx
  • Urgency – ”Der er få af dem tilbage på lager”
  • Social proof – anmeldelser af produktet
 • Tydelig CTA: Du skal altid sørge for at have en tydelig CTA i dine mails. Hvad skal modtageren gøre? Men du skal også selv være klar over, hvad du faktisk ønsker, at modtageren skal gøre.

  Sælger du produkter, hvor købsrejsen ikke er lang, vil du have dem til at købe. Men sælger du komplekse produkter med en længere rejse til købet, kan du overveje at tilbyde en snak med en specialist eller lignende.

Udbytte:

Hos vores egne kunder ser vi gode resultater med produktinteresse-automations – uanset hvilken branche kunden arbejder indenfor.
I gennemsnit ser vi følgende tal:

 • Åbningsrate: 80,3%
 • Klikrate (CTR): 18,5 %
 • Købskonvertering: 5%

Kategoriinteresse:

Dine modtageres adfærd er guld, når du skal sælge dine produkter. Det står forhåbentligt klar for dig (ellers må du læse de to afsnit ovenfor). Det er også tilfældet med kategoriinteresse-automations. Basalt set fungerer det på samme måde som en produktinteresse. Jeg er besøger en specifik kategori et vist antal gange over en given periode, det kunne være 4 gange indenfor 7 dage. Dermed viser jeg stor interesse for kategorien, men jeg får ikke købt noget i den. Med et stærkt og effektivt budskab, kan du skubbe mig hen til kassen – og dermed se endnu et salg løbe igennem forretningen. Nedenfor har vi samlet nogle konkrete råd til, hvilket indhold din automation kan have.

Content:

 • Produkter i kategorien: Din varekategori er blevet besøgt til hudløshed. Interessen er der, nu skal du høste frugterne. Det kan du gøre ved at vise forskellige varer fra kategorien. Er det din Black Friday-kategori, der har udløst en automation, skal du selvfølgelig vise produkter fra denne.
 • Urgency: Det er en klassiker, og ligesom de to automations ovenfor, har din kategoriinteresse-automation god gavn af urgency. Læg op til, at det er en populær kategori, så hvis man vil gøre en god handel, skal man ikke vente for længe.
 • Produktanbefalinger: Inkluder produkter, der er relevante for modtageren. Det kunne fx være personlige anbefalinger, som automatisk laves ud fra modtagerens adfærd. Du kan også inkludere en blok i mailen, hvor du viser de mest populære produkter.
 • Inspiration: Kategoriinteresse er en mere generel interesse, end når det er på produktniveau. Så måske er modtageren ikke helt købsklar endnu. Det kan du ændre på med noget inspiration, der er relevant for kategorien. Har jeg fx vist stor interesse for cykeltøj, kan du sende mig en guide til, hvordan jeg vælger de bedste cykelshorts eller lignende. Du positionerer dig som ekspert, og du modner mig til at købe, når jeg præcist ved, hvilket produkt der passer til mig.

Udbytte:

Der er gode resultater at hente med denne automation. Hos vores egne kunder ser vi tal som:

 • Åbningsrate: 63,80%
 • Klikrate (CTR): 21,94%
 • Købskonvertering: 3,97%.

Data-ændring – total købssum:

Den (måske) kryptiske og upræcise overskrift dækker over en automation, der kan være med til at fastholde dine kunder – også når Black Friday på et tidspunkt er vel overstået. Udgangspunktet er at sende din modtagere en mail i det sekund, de overstiger en specifik total sum.

Du kan fx sætte denne sum ud fra gennemsnitsværdien af dine kunder. Pointen er at belønne de loyale kunder, som handler hos dig ofte. Derfor kan du krydre denne automation med et segment, så du kun sender til de modtagere, der har handlet mere end en gang hos dig.

Det kræver, at du henter dine modtageres total ordresum ind i dit automationssystem. Derfra er det lige ud af landevejen.

Content:

 • ”Tak, fordi du er en loyal kunde!” – fortæl modtageren, at du sætter pris på hans handlen hos dig. Skab en endnu stærkere relationen til ham, så han fortsætter som trofast kunde – og måske endda anbefaler dig til andre.
 • Rabatkode – overvej at bruge en rabatkode som belønning. Husk på, at du sender mailen til en loyal og storkøbende kunde, så koden vil sende ham tilbage til din webshop.
 • Produktanbefalinger – har du et anbefalingsværktøj integreret med dit automationsystem, kan du nemt inkludere personlige produktanbefalinger, som er genereret på baggrund af modtagerens egen adfærd.

Udbytte:

 • Loyale kunder – du belønner en trofast kunde, der ikke er bange for at bruge sine penge i din forretning. Det skaber glæde hos modtageren – og det øger tilliden til dit brand, at han føler sig værdsat.
 • Gentagende salg – du er allerede i mål med at få kunden til at vende tilbage til din webshop, og med en belønning fortsætter dette. Det er en god måde at fastholde kunden og aktivere ham endnu en gang.

Næste step: Retargeting på Facebook – kombinér dine e-mail med annoncer

I næste indlæg om Black Friday drejer det sig om, hvordan du let kan udnytte adfærden i dit nyhedsbrev til at vise højrelevante annoncer for dine modtagere på Facebook. Sandsynligheden for salg stiger med 22%, når du kombinerer de to kanaler, siger statistikkerne. Så læs med og bliv klogere…

Klik her – eller på knappen til højre – hvis du vil direkte videre til næste step.

 

Vil du holdes opdateret,
når vi udgiver nye artikler?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg omkring både cases, og guides, samt tips og tricks lige her!

Læs blogindlæg om Black Friday

BLOG

5 automations der øger bundlinjen
Læs blogindlæg

iOS 15 update 2021

BLOG

GUIDE: Undgå fælderne ved iOS 15 opdateringen!
Læs blogindlæg

5 automations der øger din bundlinjen

BLOG

5 automations der øger bundlinjen
Læs blogindlæg