Opret specifik tilbudsside og skab mersalg

3. oktober 2019 | Black Friday

Læsetid: 6 minutter

Black Friday tilbudsside

Du er i vores Black Friday tip serie, nået til tip nummer 5 omkring hvorfor du skal oprette en specifik tilbudsside

Dette afsnit er en del af vores Black Friday-tema. Hvor vi gennemgår vores bud på, hvordan du bør lave en Black Friday-strategi indenfor marketing automation. Du kan se alle vores artikler i dette tema, hvis du klikker her.

Selvom det for mange er indlysende at oprette en specifik side til sine Black Friday-tilbud (og Cyber Monday), er det alligevel vigtigt at nævne i marketing automation-sammenhænge. For der er nemlig et lag mere, som webshop-ejeren ikke umiddelbart tænker ind som endnu en begrundelse for at lave denne side;

Når du bruger en Black Friday tilbudsside, får du en række muligheder for at bruge dine data intelligent.

Du får bl.a. input til hvorfor en specifik side;

 • Er smart at bruge, når du skal skabe nye leads
 • Effektivt fodrer dine nuværende tilbudshungrende modtagere
 • Skal indeholde psykologiske greb for at sælge mere
 • Danner baggrund for adfærdsbaseret kommunikation
 • Understøtter retargeting på fx Facebook og Instagram

Skab nye kunder/tilmeldinger til dit nyhedsbrev (eller klub)

Selvom for de fleste handler om salg, kan en lækker og indbydende side med dine vilde tilbud også tiltrække nye leads.

Det kan både være via content på selve denne side, eller fx via pop up’s, hvor du lokker med ekstra, hvis de tilmelder sig. Og med ekstra mener vi alt fra eksklusivt content, rabatter, fri fragt osv. – hvad der virker for dig og din forretning.

Når du samler nye tilmeldinger op via denne side, får du selvsagt flere at kommunikere til. Dermed stiger chancen også for – godt gættet – større salg.

 

Tilgodese tilbudsjægerne blandt dine nuværende modtagere

Har du udvidet din Black Friday til også at omfatte ugen op til og weekenden efter?? Så har du længere tid til at skabe nye leads – OG til at få dine nuværende modtagere/medlemmer til at tilmelde sig en særskilt liste til de tilbudsjægerne, der takker aktivt ja til flere mails i forbindelse med eventen.

Et af de andre tips i det whitepaper du læser nu, går nemlig på at lave en eksklusiv liste. Her giver du dem, der gerne vil have flere tilbud/mere kommunikation i perioden, og undgår at irritere dem, der ’bare gerne vil have det, de plejer at få’ fra dig.

Med andre ord, så fodrer du dine tilbudsjagtende modtagere med masser af muligheder for at gøre en god handel. Dem, der har takket ja til dine tilbud, sender du jo via dine Black Friday-kampagner direkte ind til siden.

Skjul tilbud, brug en counter, tænk FOMO og tilføj ’scarcity’

Skjul dine tilbud
På din tilbudsside kan du tease med, hvilke brands du har fokus på fx – og måske give en forsmag på, hvad de kan vente sig – hvor mange penge de kan spare.

Skjul dine tilbud, og gem dem. Det skaber eksklusivitet. Løft evt. sløret for et nyt hver time (eller dag hvis du afholder Black Week) – det kan du også let bruge i din kommunikation. Vi har gode erfaringer med at bruge spilkampagner og gamification, fordi rigtigt mange af os elsker at dyste og se om vi kan vinde noget. Det kan fx være via skrabespil, vendespil, enarmet tyveknægt osv.

Counter tæller ned til Black Friday

Skal du tilføre endnu et effektivt element til din kampagne, er en nedtællingsgrafik med til at skabe opmærksomhed på dine tilbud. Her tælles der ned til hvornår din tilbudsfest skydes i gang. Mange webshops gør brug af en counter, der tæller ned til. Det kan du i øvrigt både gøre på din tilbudsside, men også i e-mailen. Der findes en række services på nettet der tilbyder det, og teknikken er simpel. Men det virker.

FOMO – vi vil ikke gå glip af noget

Vi forbrugere elsker at gøre en god handel – og bryder os sjældent om at gå glip af noget. Det kan du bruge, når du skal lægge en strategi for, hvordan du skal ’afsløre’ dine tilbud.

Husker du FOMO-tilgangen (Fear-Of-Missing-Out – altså bange for at gå glip af noget), får du foræret interessen. Det er et af de ældste kneb og bruges ofte, fordi vi mennesker er forudsigelige – og nysgerrige.

Der er kun 1 stk. tilbage
’Scarcity’ – eller knaphed – bruger du, når du vil lokke kunderne helt ud af busken. Er der kun få stk. af et produkt, ønsker vi det endnu mere.

Det er et psykologisk greb, som bl.a. professor emeritus i psykologi og marketing Robert Cialdini har dokumenteret effekten af. Du kender det fra booking.com og hotels.com, som stresser os til at booke det hotel vi ser på… fordi andre ser på samme værelse, der så kun er ét af tilbage… Her udnytter de til fulde en anden trigger: ’Sense of urgency’, som har til formål at stresse dig til at købe, inden det er for sent.

Besøg på Black Friday-siden udløser adfærdsbaserede beskeder til den enkelte

Du kan målrette budskaber til alle dem, der besøger din side hyppigere end andre. Og dermed udviser en større interesse for dine tilbud.

Du kan nemlig sætte det, vi kalder en ’Produkt-interesse’-trigger op. Du vil også møde den som ’Abandoned browser’. Forskellen er ens – det er samme handling, der udløser en automatisk besked.

Her er triggeren at du har besøgt samme kategori x gange indenfor y kategori.

Tilbudssiden giver dig mest data at arbejde med til dine adfærdsbaserede automatiske beskeder, jo længere tid den er live og tilgængelig. Holder du ”kun” Black Friday den 29. november, kan du med fordel give adgang til siden før, for at tracke dine modtageres trafik. Du kan også overveje at åbne siden eksklusivt for VIP-medlemmer?

Men den er klart mest aktuel for dig, der kører tilbud i ugen op til Black Friday, fordi så har du en længere periode at opsamle adfærd på.

Her bruger du din tracking af brugernes adfærd til at sende dem målrettet kommunikation. De har fx klikket sig ind på siden 3 gange på 1-2 dage – og dét udløser en hilsen i deres personlige indbakke. Baseret på den enkeltes handling. Husk, at under Black Friday kan du sagtens være mere aggressiv, da forbrugernes adfærd er mere flygtig og illoyal i denne periode.

Men det er ikke det hele…

Retargeting på Facebook og Instagram

Med dine data i hånden kan du også ’følge’ dem videre over på de sociale medier, og understøtte dine budskaber her.

På samme måde kan du bruge adfærden i din e-mail marketing. Her udnytter du din viden om, hvad dine brugere foretager sig/undlader at gøre i dine nyhedsbreve/automatiske beskeder – og kan ramme dem på fx Facebook og Instagram efterfølgende.

Se i øvrigt mere om retargeting på Black Friday i et af de andre tip.

Det, du skal gøre for at oprette en tilbudsside:

 1. Opret en tilbudsside
 2. Sørg for at du kan samle nye leads (tilmedinger) op – fx via formular, popup, pusb-beskeder
 3. Opret en særsklit liste til tilbudsjægerne – eller opret et nyt felt på din nuværende liste
 4. Skab eksklusivitet: Opret dags- og timetilbud, der afsløres løbende
 5. Brug en counter og tæl ned til din Black Friday
 6. Udnyt psykologiske triggere som FOMO, scarcity og sense of urgency
 7. Brug besøgende på tilbudssiden til adfærdsbaseret kommunikation

Husk i øvrigt IKKE at kalde siden ‘Black Friday 2019’ – årstallet spænder ben for din SEO næste år 😉

Næste step? Hvilke nyhedsbreve og kampagner skal du sende?

Nysgerrig for at se, hvilke manuelle kampagner du kan få til at arbejde for dig, får du konkrete tips her. Har du spørgsmål undervejs, er vi ikke længere væk end det berømte klik.

Klik her – eller på knappen til højre – hvis du vil direkte videre til næste step.

Vil du holdes opdateret,
når vi udgiver nye artikler?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg omkring både cases, og guides, samt tips og tricks lige her!

Læs blogindlæg om Black Friday

BLOG

5 automations der øger bundlinjen
Læs blogindlæg

iOS 15 update 2021

BLOG

GUIDE: Undgå fælderne ved iOS 15 opdateringen!
Læs blogindlæg

5 automations der øger din bundlinjen

BLOG

5 automations der øger bundlinjen
Læs blogindlæg