Black Friday: Udsend Prelaunch-kampagner – Tip 4 af 12

3. oktober 2019 | Black Friday

Læsetid: 4 minutter

Prelaunch-kampagner

Vi er i vores serie af Black Friday tips nået til nummer 4, her fortæller vi dig hvorfor du skal udsende prelaunch-kampagner.

Dette afsnit er en del af vores Black Friday-tema. Her gennemgår vi vores bud, hvordan du bør lave en Black Friday-strategi indenfor marketing automation. Du kan se alle vores artikler i dette tema, hvis du klikker her.

I indlægget bliver du klogere på, hvorfor du skal og hvordan du bruger prelaunch-kampagner i din Black Friday-kampagne. Men før vi går videre i teksten, vil vi gerne bruge et par linjer på at definere en prelaunch-kampagne.

Grundlæggende set er det en kampagne, som du sender til din nyhedsbrevsliste, før dine egentlige tilbud er aktive. Dermed får dine modtagere adgang til tilbuddene før tid (eller rettere før launch af tilbuddene).

Hvordan og hvorfor du skal sende prelaunch-kampagner

Selvom vi mennesker er flokdyr, så elsker vi at være unikke – og vi elsker at være blandt de få, der får noget helt bestemt – som fx dine tilbud.

Derfor er en prelaunch-kampagne et effektivt våben i kampen om kundernes interesse. For du giver modtagerne noget, som ingen andre får – og det får øjnene op hos dine modtagere, når de føler sig som noget specielt.

Det er eksklusivt!

Derfor er prelaunch også et effektivt middel, når du skal indsamle nye leads – og når du skal have eksisterende modtagere til at få tilsendt din Black Friday-tilbud.

Basalt set går det ud på, at du sender en særlig kampagne med unikke Black Friday-tilbud til de leads og kunder, du har permission til at sende til.

Vær opmærksom på, at du ikke bør sende din kampagne for tæt på lanceringen af dine Black Friday-tilbud. Hvis du gør det, er der ikke noget unikt ved kampagnen – og så er dine potentielle leads ikke interesserede i at modtage din kampagne.

Vi anbefaler, at du senest sender dagen før – og igen ca. 4-6 timer før startskuddet til Black Friday. På den måde fastholder du det unikke i kampagnen.

Hvad skal din kampagne indeholde?

Din prelaunch-kampagne kan være sammensat af flere forskellige dele. Her får du et lille potpourri af muligheder.

  • Afsløring af brands: Inkluder en unik afsløring af, hvilke brands modtageren kan finde tilbud på. Hvis du sælger brandprodukter eller highend varer, er der god mening i at gemme sådan en afsløring til din prelaunch.
  • Scarcity: Knaphedsbregebet er relevant i enhver prelaunch-kampagne. Du kan fx inkludere produkter, hvor der ikke er mange på lager. Det øger eksklusiviteten i din kampagne, og dine modtagere vil blive påvirket af det begrænsede oplag = øget incitament til køb.
  • Urgency: Udnyt det faktum, at dine prelaunch-modtagere er interesseret i det unikke – ellers ville de ikke have skrevet sig op. Brug tidsbegrænsede tilbud i din kampagne. Du kan fx have produkter med en særlig rabat, der kun løber i prelaunch-perioden. Herefter stiger prisen til den normale Black Friday-pris.
  • Unik rabatkode: Langt de fleste forbrugere forventer, at du som webshop tilbyder en rabatkode – og mange shops gør det. Derfor bør du overveje at inkludere en særlig rabat i din prelaunch.
  • Produktanbefalinger: Anbefalede produkter virker! Og du kan gøre det på mange forskellige måder. Her vil vi blot nævne to. Den første kræver, at du bruger et anbefalingsværktøj som fx Clerk eller Raptor. Med det kan du vise dine mest solgte produkter, eller de varer der trender på din webshop. Den anden mulighed er, at du viser brugeranmeldelser af dine produkter – og dermed bringer social proof i spil. Det virker, når dine kunder fortæller, at dine produkter er gode.

Listen ovenfor er på ingen måde altomfattende – langt fra. Det skyldes i høj grad også, at din konkrete kampagne afhænger af din forretning og dine modtagere. Og så handler det i høj grad også om, hvad du har tilbudt i forbindelse med din leadgenerering.

Har du udlovet en særlig rabatkode eller unikke produkter for at indsamle permissions, skal dette selvfølgelig være med i din prelaunch-kampagne.

Så find ud af, hvad kan du bruge til at indsamle leads – og brug det i din kampagne.

Hvad kan du se frem til?

Hvis du laver en effektiv prelaunch-kampagne, kan du se frem til et øget salg – allerede før Black Friday, og det er der flere fordele ved.

Du får spredt belastningen over en længere periode. Det gør det lettere for din webshops servere, dit lager og din kundeservice.

Derudover er du top of mind ved forbrugerne, når Black Friday oprunder, og måske bliver du endda anbefalet af dine modtagere.

Så hvis du ikke har overvejet at bruge prelaunch-kampagne under Black Friday, skal du i gang med det!

Næste step: Black Friday tilbudsside med mange muligheder

Samler du dine Black Friday-tilbud på en specifik tilbudsside, får du serveret en række greb du kan bruge. Både før, under og efter Black Friday. Det kan du læse mere om i næste indlæg. Vi kommer både omkring FOMO, counter og scarcity…

Klik her – eller på knappen til højre – hvis du vil direkte videre til næste step.

 

Vil du holdes opdateret,
når vi udgiver nye artikler?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg omkring både cases, og guides, samt tips og tricks lige her!

Læs blogindlæg om Black Friday

BLOG

5 automations der øger bundlinjen
Læs blogindlæg

iOS 15 update 2021

BLOG

GUIDE: Undgå fælderne ved iOS 15 opdateringen!
Læs blogindlæg

5 automations der øger din bundlinjen

BLOG

5 automations der øger bundlinjen
Læs blogindlæg