Time- eller dagstilbud – fordel dine tilbud over Black Friday/Black Week

3. oktober 2019 | Black Friday

Læsetid: 5 minutter

Følger du med i vores serie af Black Friday tips? Nummer 7 giver dig en Black Friday strategi til fordeling af dine tilbud

Dette afsnit er en del af vores Black Friday-tema. Her gennemgår vi vores bud, hvordan du bør lave en Black Friday-strategi indenfor marketing automation. Du kan se alle vores artikler i dette tema, hvis du klikker her.

Enhver detailhandlende og dig, der driver en webshop er (eller bør være) nysgerrig for at maksimere UNDER indsatsen omkring Black Friday. Her er et bud til dig, der gerne vil prøve kræfter med timetilbud. Enhver detailhandlende og webshop-ejer er (eller bør være) nysgerrig for at maksimere UNDER indsatsen omkring Black Friday. Her er et bud til dig, der gerne vil prøve kræfter med timetilbud.

Brug ikke denne Black Friday strategi, som alle andre gør…

Mange detailbutikker og webshops laver specifikke sider og sektioner til deres Black Friday-tilbud. Ofte ser vi, at de offentliggør samtlige tilbud på samme tidspunkt, så kunderne sidder klar dér bag skærmene – eller møder op i den fysiske butik. Det typiske billede:

 1. Alt er koncentrereret på én dag – Black Friday
 2. Perioden er udvidet med dagen op til fredagen
 3. Black Friday er forlænget til også at omfatte weekenden – og evt. også Cyber Monday

Time-/dagstilbud – det, du kan gøre

Fordele:

 • Du spreder presset på serveren• Du fastholder interessen over længere tid (top of mind)
 • Du pirrer via FOMO (fear of missing out)
 • Du styrer trafikken til sitet, og hvilke produkter du vil have fokus på hvornår

Du skal dog have både teknikken, automatikken og kundeservice, for du sætter tingene på en spids, og er 100% afhængigt af, at tilbuddene er tilgængelige – og 100% oppetid på din webshop. Kunderne kan være hysteriske, hvis noget går galt, og det gør det ind i mellem. Præcis 23.59 natten til Black Friday 2018 gravede en rendegraver et bredbåndskabel over, så en lang række webshops var utilgængelige i flere timer – og mistede rigtigt mange penge. Just saying. Men når det er sagt, er det oplagt at tappe ind i timetilbuddene, fordi det giver masser af opmærksomhed og fastholdelse af kunderne.

Sådan bruger du sms, webpush og e-mail marketing til at skabe resultaterne

Vi forudsætter her (for nemhedens skyld), at du til Black Friday har sørget for at dine permissions er på plads. Dvs. så du både har e-mail adressen, mobilnummeret og tilladelsen til at inkludere push-beskeder i browseren. Læs i øvrigt mere om leadgenerering – hvordan du indsamler permission til Black Friday). For har du det, åbner der sig interessante muligheder op.

Ventouxbike.dk

Sms – den mest indlysende:

Brug sms til at gøre opmærksom på, at dit næste tilbud er tilgængeligt om (fx) to min. på din webshop. Så har kunden lige tid til at åbne shoppen og være klar bag skærmen (husk at sende linket med i sms’en) – eller besøge den lokale butik. Én af sms’ens store fordele er, at 98% af beskederne bliver åbnet inden for de første fem minutter ifølge undersøgelser. Det betyder, at dine simple budskaber ses – og reageres på. Og så kan en pris på få ører pr. sms synes ret lav. Bruger du sms sammen med e-mail, stiger din åbningsrate.

Webpush – klassens nye frække dreng

Der er stadig mange, der endnu ikke kender ham – push-beskeden i browseren. Jo, fra app’s, men ikke i browseren. Det smarte er bl.a., at har din kunde takket ja til webpush, kan du vise beskederne i browseren selvom din webshop ikke er åben. Det betyder, at du kan flashe fx dine timetilbud og skabe trafik til din shop med den rette timing. Du kan også sætte push-beskederne i flow. Webpush er oplagt til leadgenerering. Det kan anvendes til at lave tilmeldinger til nyhedsbreve og kundeklubber. Med opt-in rater på 13% og 14,7% CTR (klikrate) på tabt kurv fx, er der god grund til at tænke dén kanal ind i dit marketingmix.

E-mail marketing (og automation) – altid et must

Selvfølgelig skal du også bruge kanalen med den højeste ROI – e-mailen. Du kan sætte gentagende kampagner i system, og sikre dig, at du få kommunikeret til den rigtige modtager, på det rigtige tidspunkt. Har du indsamlet data, så du kan segmentere blandt dine modtagere, sender du relevant indhold, og sandsynligheden for at du løber med salget er dokumenteret større. Du kan både gribe fat i at inkludere produktanbefalinger (baseret på tidligere adfærd), og evt. udnytte dine modtageres købshistorik til at understøtte dine kampagner. Med de rigtige data ligger verden (næsten) for dine fødder. Og selvom du har et minimum af data, kan du sagtens ”nøjes” med at sende kampagner til dine kunder, hvor du blot minder dem om timetilbuddene. På bagkant af deres nyhedsbrevsadfærd kan du også sætte automations op, som reagerer på fx hvad dine Black Friday-modtagere har åbnet/klikket på – eller det modsatte. Her kan du både rose og genaktivere dem for deres adfærd.

Pop up’s

Du kan også tilføje pop up’s på din webshop. Kører du fx timetilbud hele døgnet, sætter du 24 pop up’s op forinden, som viser det specifikke tilbud.Du kan segmentere på, om dine modtagere har eller ikke har tilmeldt sig dine Black Friday-tilbud/dit nyhedsbrev – og vise tilbuddene for dem udelukkende (eksklusivitet). Du kan fx bruge Sleeknote, GetSideControl osv.

Det, du skal gøre; Uanset hvilken af ovenstående kanaler du bruger, er det let at sætte timetilbud i system:

 1. Planlæg de enkelte time-/dagstilbud
 2. Sæt hver enkelt tilbud op i hver sin sms/e-mail/push/pop up
 3. Tilpas kalenderen i dit værktøj, og sikr dig at timingen passer – og tilbuddene på tværs af kanalerne hænger sammen

Næste step: Hvilke automations skal du sende før?

I næste indlæg om Black Friday kan du læse, hvilke automations du bør sende før fredag d.29. november. Du bliver klædt på til at lave:

 • Velkomst(flow)
 • Opdateringsmail

Klik her – eller på knappen til højre – hvis du vil direkte videre til næste step.

Vil du holdes opdateret,
når vi udgiver nye artikler?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg omkring både cases, og guides, samt tips og tricks lige her!

Læs blogindlæg om Black Friday

BLOG

5 automations der øger bundlinjen
Læs blogindlæg

iOS 15 update 2021

BLOG

GUIDE: Undgå fælderne ved iOS 15 opdateringen!
Læs blogindlæg

5 automations der øger din bundlinjen

BLOG

5 automations der øger bundlinjen
Læs blogindlæg