Dette afsnit er en del af vores Black Friday-tema. Her gennemgår vi vores bud, hvordan du bør lave en Black Friday-strategi indenfor marketing automation. 

Men inden vi dykker ned i netop automations vil vi indføre dig i, hvordan du kan strikke strategien sammen. Du skal nemlig kombinere dine automations med almindelige og manuelle kampagner/nyhedsbreve. Se herunder:

Derfor er automations afgørende

Automations er effektivt greb, når du skal skabe yderligere omsætning i din forretning, fastholde dine kunder – og vinde dem tilbage, du ikke har set længe. Derfor ser vi også et større og større fokus på marketing automation i markedet. Det virker – fordi du designer dem efter dine modtageres adfærd, og dermed rammer du den rigtige person på det rigtige tidspunkt, via den rigtige kanal og, hvis du er dygtig, med det rigtige indhold.

Salgstallene stiger i det øjeblik, du har styr på netop timing og indhold. Branchestatistikker konkluderer bl.a., at automatiske beskeder genererer 320% højere indtægter end ikke-automatiserede e-mails, så potentialet er enormt.

Her kan du læse, hvilke automations der skal ramme dine modtagere før Black Friday:

 

 • Velkomst(flow)
 • Opdateringsautomation

Velkomst (flow):

Den (måske) vigtigste automation i hele dit setup er velkomstmailen. Det er den mest åbnede mail, hvor åbningsraten er omkring 90%. 

Mailen er vigtig, da du byder modtageren velkommen – og du forventningsafstemmer med ham i forhold til, hvad han kan se frem til at modtage fra dig.

Tallene viser, at dine modtagere viser 33% mere engagement, når de får en velkomstmail. Det skyldes, at velkomsten er førstehåndsindtrykket, og ligesom i den virkelige verden, betyder det første indtryk så uendeligt meget. 

Har du valgt at splitte din modtagerliste, så du har en separat Black Friday-liste, skal du huske på, at du får forskellige modtagere ind på listen:

 • Modtagere, der ikke kender dig
 • Modtagere, der vant til at modtage nyhedsbreve osv. fra dig.

Derfor skal du segmentere dine udsendelser, så de nye leads får en velkomst, mens de ”gamle” modtagere får en anden.

Nedenfor har vi samlet, hvad du kan bruge i velkomsten.

Content:

 • Sig tak for tilmeldingen: Vis taknemlighed, det kommer igen fra dine modtagere.
 • Forventningsafstem: Sørg for, at det for læseren er helt klart, hvad de kan se frem til. Hvis du sender 21 mails i løbet af en syv dages Black Week, skal du ikke være vag og skrive ”Du kan se frem til regelmæssige kampagner.”. Vær ærlig og sig ”Du kommer til at modtage tre mails om dagen med de nyeste tilbud.”. Dermed ved jeg, hvad jeg som modtager kan se frem til og bliver ikke skræmt over mange mails.
 • Fordelene ved dit nyhedsbrev: Dine USP’er (unikke salgspunkter) skal præsenteres. Har du fri fragt i løbet af Black Friday, så skriv det. Har din kundeservice længe åbent, så skriv det. Gør gerne dine USP’er til et visuelt element i mailen.
  Send modtageren ind på dit site: Hvis du har planer om at lave adfærdsbaserede automations under Black Friday (tabt kurv, produkt interesse eller kategori interesse), skal du have parret dine medlemmer. Derfor skal du have dem til at klikke i din mail, så de sendes over på din webshop – hurtigst muligt. Ellers kan du ikke spore deres adfærd senere. Derfor kan du fx inkludere populære produkter, nye produkter, et særligt tilbud eller lignende – så længe du får dem tilbage til din shop.
 • Sælg fra dag 1: Din velkomstmail har en høj åbningsrate, udnyt det. Få kunden til at købe noget allerede dag et. Husk på, modtageren har takket ja til et Black Friday-nyhedsbrev, så han er interesseret i et godt tilbud. Overvej at bruge produktanbefalinger i mailen, så du kan vise mest solgte, trendende eller populære produkter.

Udbytte:

Som vi var inde på i starten af afsnittet, så er der mange fordele og et stort udbytte ved en velkomstmail eller et velkomstflow.

Her er et par tal til at understøtte vigtigheden af velkomsten:

 • Velkomstmailen har en 4x så høj åbningsrate som andre mails
 • Velkomstmailen har en 5x så høj CTR (klikrate) som andre mails
 • Velkomstmailen har en 8x så høj salgspotentiale som andre mails

Velkomstmailen er en essentiel del af et succesfuld marketing automation setup – og det gør sig især gældende til Black Friday. Kunderne handler og agerer anderledes end resten af året.

Husk! Du skal ikke lade dit velkomstflow begrænse af blot en enkelt mail. Dine modtagere reagerer godt på flere mails, og det kan være en nødvendighed i din strategi. Så frygt ikke, at du sender for mange mails – ofte viser det sig, at man sender for få.

Opdatering (flow):

Data er kongen. Jo mere du ved om dine modtagere, jo lettere er det at skabe relevant 1:1 kommunikation.

Dataindsamling kommer i mange forskellige former – og en nem metode er at få dine modtagere til at give dig information via en opdaterings-automation. Her kan du få dem til at afgive info omkring: interesser, fødselsdato, mobilnummer og meget mere.

Denne information kan du bruge til at segmentere på udsendelser og indhold, så du rammer modtageren med dét, der er relevant for lige præcis ham eller hende.

Når du sender noget til dine medlemmer, skal det skabe en følelse af du skriver direkte til den enkelte, så du dermed får deres opmærksomhed. Det betyder, at du skal sørge for at indsamle data om dine modtagere.

Dine modtagere gider ikke modtage irrelevant info – og ligeså vil du heller ikke være den irriterende afsender, som sender bulkmails i flæng og skaber inaktivitet. For one size fits no one.

Husk blot at fortælle, hvad modtageren får ud af at dele mere om sig selv. Du kan eventuelt sætte en konkurrence på højkant, eller kvittere med en eller anden form for belønning, hvis nødvendigt. Du skal blot huske, at du kun må spørge efter data, som du rent faktisk bruger – ift. GDPR.

Konkret sender du mailen kort efter din velkomstmail. I mailen linker du til en formular, hvor dine modtagere kan opdatere deres oplysninger og give flere.

Nedenfor har vi samlet, hvad din mail kan indeholde.

Content:

 • Tydelig CTA: Formålet med mailen er at få dem til at afgive information. Det kræver en tydelig CTA (call-to-action). Det kan fx være en knap, der har en markant farve, som springer i øjnene på modtageren. Sørg for, at knapteksten klart fortæller, hvad der skal gøres. Knappen skal linke til din formular.
 • Incitament til at opdatere: Gør det klar for dine modtagere, hvad de får ud af at opdatere sine oplysninger. Du behøver ikke nødvendigvis give gaver eller rabatter væk – det er en af flere muligheder. Måske er det nok med, at de kan se frem til mere relevante mails fra dig.

Udbytte:

Formålet med at efterspørge ekstra data fra dine modtagere er at øge dine segmenteringsmuligheder. Hvis du ikke har brug for at segmentere, skal du ikke spørge efter data.

Men hvis du vil ramme præcist og se højere åbnings- og klikrater i dine mails, er du nødt til at segmentere – og derfor SKAL du indsamle data.

Så udbyttet er, at du med en opdaterings-automation får indsamlet relevante data om dine modtagere, som du kan bruge til målretning af budskaber og udsendelser.

Næste step: Prelaunch-kampage

I næste indlæg om Black Friday handler det om prelauch-kampagner. Et kort men godt indlæg der giver indsigt i, hvilket content du kan bruge – og udbyttet, ikke mindst.

Klik her – eller på knappen til højre – hvis du vil direkte videre til næste step.