Dette afsnit er en del af vores Black Friday-tema. Her gennemgår vi vores bud, hvordan du bør lave en Black Friday-strategi indenfor marketing automation.

En af de vigtigste discipliner indenfor e-mail marketing og marketing automation er indsamling af nye leads til din marketingindsats.

Hvis du ikke formår at skabe nye potentielle kunder regelmæssigt, kommer din forretning ikke til at opleve succes og vækst.

Derfor skal du lægge en klar strategi for, hvordan du skaber leads – særligt til Black Friday, da potentialet for nye leads er stort.

Leadgenerering er enormt emne indenfor digital marketing. Vi kunne skrive side op og side ned om det – men vi har begrænset os til de mest effektive metoder. Og hvilke er de så?

Vores anbefaling er, at du skal fokusere på:

Endnu en vigtig pointe før vi starter:

Sørg for at have styr på dine referencer fra start. Det er vigtigt at vide, hvorvidt et lead kommer fra en pop up eller fra en Lead Ad. Og du vil nødigt skulle rydde op i det på bagkant.

En sidste ting, og så kan du for alvor komme videre i teksten

Når du indsamler dine Black Friday-leads, skal du sørge for, at de er forberedt på, hvordan du bruger deres permission.

Her taler vi ikke om betingelsestekst eller lignende, for det har du helt sikkert styr på (og hvis ikke, så få det!).

Nej, vi taler om at forberede dit lead bedst muligt på din kommunikation i Black Friday-perioden. Fortæl dem, hvis du kommer til at sende mails. Sender du en gang om dagen, en gang i timen, eller hvad jeg som modtager kan forvente fra dig.

På den måde kan du undgå, at modtageren bliver overrasket over volumen og afmelder sig. Det er god stil, og tjener både dig og leadet bedst.

Du kan fx gøre det klart i velkomstmailen.

Men nok med udenomssnak, lad os springe ud i det.

Lead Ads:

Når det kommer til indsamling af e-mail permissions, er det svært at komme uden om Lead Ads. Det er den mest effektive annonceformular, hvis du vil have flere mailpermissions, når vi måler på konverteringer og pris pr. lead.

Teknikken reducerer mængden af friktion i sign up’et, da stamoplysningerne bliver trukket automatisk fra den sociale platform – uanset om vi taler Facebook, Instagram eller LinkedIn.

Derfor er det et absolut must-have, når du skal genere potentielle kunder – ikke bare til Black Friday. Så bruger du ikke allerede Lead Ads, er det bare med at komme i gang.

Og du skal især bruge dem i forbindelse med Black Friday.

Du skal i gang tidligt med dine ads, for desto nærmere vi kommer på Black Friday, desto dyrere bliver annoncerne. Så vær ude i god tid.

Nedenfor finder du fire konkrete råd til målretning af dine annoncer – og tre råd til indholdet i annoncerne.

 

Målretning/målgrupper:

 1. Tidligere besøgende på din webshop de sidste 180 dage
 2. Dine Facebook-følgere
 3. Look-a-likes på tidligere kunder
 4. Look-a-likes på nyhedsbrevsmodtagere

De fire grupper er alle brugbare og effektive, når du skal ramme nye leads.

 

Tre konkrete tips til, hvordan du laver effektive Lead Ads til Black Friday:

 1. Brug psykologiske greb som fx knaphed, eksklusivitet og besparelser. Du kan fx tiltrække nye leads ved at love dem adgang til dine tilbud x timer før alle andre – eller udlove en stor rabat ved tilmelding.
 2. Brug video i dine annoncer. Det sænker prisen pr. lead, samt det får dine annoncer til at skille sig ud i mængden. Du behøver ikke bruge masser af tid og penge på din video, så længe den adskiller sig fra dine konkurrenter.
 3. Brug konkurrencer som incitament for tilmelding. Det trigger de fleste, hvis de kan vinde noget eksklusivt – fx ekstra stor rabat eller særlige produkter.

Vælger du at bruge Lead Ads, skal du være sikker på, at du nemt kan få dine leads fra SoMe-platformen til dit marketing automation og e-mail marketingsystem. Det kan være via Zapier eller en direkte integration til fx Facebook.

Hvis ikke du har styr på det, ender du med en masse manuelt arbejde.

Pop ups på webshop:

Langt de fleste webshops bruger forskellige former for pop ups til at samle e-mail permissions. Og det er med god grund.

I gennemsnit ser man en tilmeldingsrate på 3%.

Når det kommer til Black Friday og pop ups, er det vigtigt, at du ikke bare gør, som du plejer. Udnyt, at der er en speciel kontekst, hvor dine besøgende højst sandsynligt er på udkig efter gode tilbud.

Du kan med fordel tappe ind i de samme budskaber, som du bruger i dine Lead Ads. Den psykologiske metodik er den samme.

Udlov noget eksklusivt, som bare kræver en mailadresse. Så skal du nok se tilmeldingerne strømme til.

Har du en Black Friday-kategoriside kan du tilføje en pop up, hvor du taler til tilbudsjægeren. Du skal tænke på, at når vi mennesker laver en god handel, udløses der dopamin i hjernen – som du hurtigt kan blive afhængig af. Så er folk på udkig efter tilbud, kan du næsten være sikker på, at de kommer igen ved udsigten til endnu et godt tilbud.

Hvilke pop ups skal du bruge?

En ting er indholdet, en anden ting er, hvilke typer pop ups du skal bringe i spil.

Du skal selvfølgelig have en formular på din forside, hvor du kan høste nye leads. Derudover er det en god ide at bruge en af de mest effektive pop ups: Exit intent.

Exit intent’en har den grundlæggende metodik, at den dukker op i det øjeblik, en besøgende er på vej til at forlade din webshop. Her forsøger du altså at få en permission på falderebet. Ifølge Sleeknote ser flere af deres kunder konverteringsrater mellem 37,4% og 44,76% med exit intents.

Så de virker.

Du kan fx tilføje en exit intent til dine produktsider. Den besøgende har vist interesse for dit produkt. Hvis du i din pop up lover særlige tilbud, rabatter eller lignende til Black Friday bør det gerne lede til en .

Din kvitteringsside er også et oplagt sted at placere en Black Friday-pop up. Kunden har lige fået et skud dopamin via købet, så lykken er i top – og kan du tilføre endnu mere glæde med særlige fordele, er der gode chancer for en ny permission til din liste.

Har du fx lavet en specifik Black Friday-side på din webshop, bør du tilføje en exit intent her.

Igen, den besøgende er tydeligvis interesseret i dine Black Friday-tilbud og produkter, brug det til at få en permission i hus.

Tip: Sørg for, at dine pop ups kun vises for de besøgende, der ikke allerede er tilmeldt din Black Friday-liste. Selvom pop ups henter mange permissions, kan de være frustrerende, når du er tilmeldt.

Webpush:

Lead Ads og pop ups er begge metoder, der skal øge mængden af e-mail permissions. Webpush er en anden størrelse, da det en helt anden marketingkanal.

Men vi har valgt at tage den med, da vi og vores kunder har rigtig gode erfaringer med push-beskeder.

Hvis du ikke kender til webpush, får du her den helt korte indflyvning:

Det er beskeder, der vises i dine modtageres browsere på det device (computer eller tablet), hvor du har afgivet permission. Det er en lille notifikation nederst til højre i skærmen. Dine modtagere behøver ikke være på din webshop for at modtage beskeden, de kommer, så snart browseren er åben.

Dine push-beskeder kan sendes som kampagner og automations. Og fordelen ved dem er, at de først vises i det øjeblik modtageren har sit device og browser tændt. Dermed rammer du ham eller hende på et tidspunkt, hvor de er mere tilbøjelige til at klikke ind på din shop.

Det er en forholdsvis ny marketingkanal, og det er de færreste webshops, der er begyndt at bruge det aktivt i deres kanalmix. Og det er en skam, for resultaterne er imponerende:

 • Tilmeldingsrate: 13%
 • Købskonvertering på tabt kurv: 7,5%
 • Velkomst klikrate: 11,7%

Hvorfor virker webpush så godt?

En af årsagerne til de imponerende resultater er den nemme tilmelding. Du klikker blot ”Tillad” i toppen af din skærm, når du besøger en webshop med push. Og så er der kort vej fra tanke til køb.

Webpush er effektivt, når det kommer til at samle nye leads til din marketingindsats. Tilmeldings- og konverteringsraten taler i hvert fald for at prøve kanalen af – særligt i forbindelse med Black Friday, hvor dine modtagere sidder ved deres computer og tablet for at stille forbruger-trangen tilfreds – samt du kan få dine tidligere besøgende tilbage til din webshop, selvom de måske i øjeblikket sidder og kigger på konkurrentens webshop.

Du kan med fordel bruge push-beskeder, hvis du vil køre fx timetilbud, eller som en del af din automation-pakke.

Push-beskeder er forholdsvis simple i deres design, da de forskellige browsers bestemmer det meste. Du skal blot bekymre dig om timing, en kort og fængende tekst, samt det rigtige .

Sæt dig ind i dine muligheder og begrænsninger med push.

Næste step: Hvilke automations skal du sende før?

I næste indlæg om Black Friday kan du læse, hvilke automations du bør sende før fredag d.29. november. Du bliver klædt på til at lave:

 • Velkomst(flow)
 • Opdateringsmail

Klik her – eller på knappen til højre – hvis du vil direkte videre til næste step.