Access-Control-Allow-Origin: www.heyloyalty.com

4 tips til e-mail marketing i påsken

28. feb, 2024 | Blog

Læsetid 7 minutter

Sådan får du succes med dine påskemails  

Når du arbejder med e-mail marketing, er højtiderne en oplagt mulighed til at skrue op for tilbud og specielle kampagner; og påsken er selvfølgelig ingen undtagelse. Generelt har folk meget fritid i påsken, fordi påskeweekenden er lang. Og det betyder, at de har mere tid til at interagere med dine e-mails.

For at forberede dig bedst muligt på, hvordan du kan udnytte påskens store potentiale i din e-mail marketing, giver vi her 4 tips.

Du ved sikkert allerede, hvordan du kan arbejde med grafikken i dine e-mails, så det passer til højtiden: En masse bløde pastelfarver (især gule nuancer), påskeæg, påskeharer, og andre påske- og forårsagtige elementer. Derfor vil vi hurtigt gå videre til mere e-mailspecifikke tiltag.

Tip 1: Brug gamification i dine påskemails

Det ligger i menneskers DNA at spille og lege. Og når du arbejder med e-mail marketing, er gamification derfor et yderst brugbart værktøj til at aktivere og engagere dine modtagere.

I påsken er det især oplagt at bruge gamification, fordi der i forvejen eksisterer mange spil og lege omkring højtiden. Du kan enten bruge nogle af dem, der eksisterer i forvejen – som gækkebreve og jagt efter påskeæg (selvfølgelig i en digital udgave) – eller du kan bruge lidt tid på at opfinde dine egne spil. Det kan fx være “Gæt X og vind Y – besvar denne e-mail med dit svar” – så simpelt kan det gøres. Fordelen ved denne tilgang er samtidig, at du opnår høj interaktion med din e-mail i form af besvarelser. Og interaktion betyder pluspoint ift. dit afsenderomdømme, der bestemmer om fremtidige e-mails ender i spammappen. 

Fordelene ved at bruge gamification i dine påskemails er:

 • Du har nemmere ved at skaffe nye leads – folk ser ofte noget værdifuldt i et spil eller en konkurrence, og er derfor mere tilbøjelige til at opgive deres informationer i bytte for det
 • Hvis du kører en serie af spil hver dag i påsken, kan du få højere åbningsrater, fordi dine modtagere kommer tilbage hver dag og deltager i det næste spil
 • Du får mere interaktion med dine e-mails i den periode – det styrker dit omdømme som afsender, og kan minimere risikoen for, at fremtidige e-mails ender i spammappen
 • Du skaber positive følelser hos dine modtagere: Glæde, forventning, stolthed og nysgerrighed. I sidste ende kan disse følelser give positive associationer til dit brand og styrke kundeloyaliteten

Hvis du vil tage din gamification til et højere niveau, kan vi stærkt anbefale Playable-platformen, der har over 30 forskellige gamified koncepter. Playable er integreret med Heyloyalty, så du nemt og enkelt kan synkronisere data fra platformen med dine lister i Heyloyalty, og bruge det i din e-mail marketing.

Tip 2: Udnyt de mange påskedage til at sende en e-mailserie 

Når du sender en serie af e-mails, har du mulighed for at styrke forholdet til modtageren. Hvis du har lavet et stærkt koncept til din e-mailserie, som modtageren ser frem, udnytter du nemlig to af de stærkeste værktøjer i marketingkassen: Forventningsglæde og følelsen af at være en del af noget.

Hvis modtageren fx ved, at der kommer noget nyt værdifuldt indhold til dem hver dag i påsken, øger du chancerne for, at de åbner og interagerer med dine e-mails i serien – hvis de altså kan lide det koncept, du har fundet på.

Påskeweekenden er lang, og derfor er det oplagt at bruge dagene til at forkæle dine modtagere med en daglig serie. Og det er i princippet kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan du kan bygge din e-mailserie op.

Det kan fx være:

 • Dagens påsketilbud
 • Dagens inspiration
 • Dagens tip
 • Dagens konkurrence
 • Dagens påskeprodukt

Det er selvfølgelig en fordel, hvis du kan relatere konceptet til påsken. Derudover bør du eksplicit fortælle dine modtagere, hvor mange e-mails, du har tænkt dig at sende i e-mailserien. På den måde får du aktiveret forventningsglæden ved dem, der vil deltage. Og de resterende modtagere, der måske ikke ønsker at modtage en e-mail hver dag, ved at det kun foregår i en kort periode. 

 

Bonus tip: Beløn personer, der har interageret med alle e-mails i serien.

Sådan gør du i Heyloyalty:

 1. Opret en enkeltstående automation
 2. Vælg din liste
 3. Opret nyt segment: [pågældende kampagner / automations i serien] er klikket
 4. Opsæt din e-mail med en hilsen, hvor du skriver tak for deres engagement og tilbyder en gave – evt. i form af en rabatkode.

Tip 3: Beløn loyale kunder med et påskeæg

Du behøver selvfølgelig ikke at sende et fysisk påskeæg. Du kan nøjes med et virtuelt påskeæg – fx i form af en rabatkode. Du kan samtidig overveje, om du kun vil give en rabatkode til loyale kunder eller om alle modtagere skal forkæles med en påskerabat.

Der er fordele og ulemper ved begge tilgange. Når du sender til alle dine modtagere, øger du sandsynligheden for, at flere personer bruger rabatkoden – dermed øger du chancerne for at sælge flere produkter. Hvis du derimod kun vælger dine VIP-kunder eller loyale nyhedsbrevsmodtagere, kan du måske tillade dig at give en større rabat, fordi der er tale om færre personer. Derudover er det et stærkt budskab, at de modtager et påskeæg, fordi de har fortjent det.

Hvis du vil sende rabatkoder til udvalgte kunder, er der flere fordele ved at sende unikke rabatkoder fremfor generiske. I Heyloyalty har du mulighed for at gøre dette med Voucher-modulet. Samtidig har du mulighed for at holde øje med, hvilke koder der er brugt og ikke brugt.

Vores klare anbefaling er derfor, at du vælger denne tilgang, fremfor bare at sende en generisk kode i stil med ”PÅSKE24”, som alle i hele verden i princippet kan bruge.

Tip 4: Indsæt produkter, der er relevante for påsken

Det kan selvfølgelig være relativt, hvornår et produkt er relevant for påsken. Men det er altid et godt udgangspunkt at se på de aktiviteter, der er relevante for højtiden. Derefter kan du vurdere, hvordan dine produkter kan passe ind i disse aktiviteter – og måske endda berige dem.

I påsken er det primært aktiviteter som: Påskefrokoster, jagt efter påskeæg, gækkebreve, gåture i forårssolen, havearbejde og hygge med familien. Du skal blot spørge dig selv: Hvordan kan mine produkter give værdi til en af disse aktiviteter?  

Udover at indsætte produkter med henblik på en konvertering her og nu, kan du også bruge dine kampagner til at give inspiration. Hvis du fx sælger møbler, kan du lave en kampagne med ”Inspiration til påskebordet”. På den måde fremhæver du din viden som ekspert og inspirerer modtageren – det kan på sigt resultere i en konvertering til et salg.

Spar tid på dine produktnyhedsbreve

Når du bruger Heyloyalty, kan du hurtigt og nemt indsætte produkter fra din webshop i din e-mail med vores produktfeedfunktion. Du kan læse mere om, hvordan du kan spare tid på dine produktnyhedsbreve med funktionen nedenfor.  

Mangler du hjælp til dine påskemails?

Vi håber, at vores tips har inspireret dig til, hvordan du kan få endnu mere ud af din indsats, når du laver dine påskemails. Hvis du har brug for hjælp til de påskemails, du vil sende gennem Heyloyalty, sidder vores e-mail marketing specialister klar til bidrage med sparring eller eksekvering. Vi synes nemlig, at det vil være ærgerligt, hvis mangel på tid begrænser dig i at udnytte det store potentiale. Kontakt os her.

Mand med headset, der sidder ved en skærm og smiler.

Mangler du den rette platform til dine påskemails? 

Prøv Heyloyalty gratis, og få adgang til en dansk GDPR-compliant marketing automation platform, du kan bruge til at udnytte data fra din webshop til personaliserede budskaber.

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg, cases, og nyheder!