Access-Control-Allow-Origin: www.heyloyalty.com

5 gode råd til at sætte turbo på online julesalget med e-mail marketing

20. nov, 2023 | Blog

Læsetid 5 minutter

Sådan forbereder du dit e-mail marketing setup til julesalget 

Julen er (næsten) lige om hjørnet. Og selvom du ikke er til nisser, guirlander og julesange i oktober eller november måned, giver det alligevel god mening at begynde at fokusere på dit e-mail setup allerede nu. Jo bedre og mere automatisk det kører, jo mere tid giver det nemlig dig til at fokusere på andre ting.

Danskerne er vilde med e-handel

Der er al mulig grund til at ruste sig i kampen om det digitale julesalg. Det er nemlig populært at købe sine julegaver online. Mange vælger e-handel, fordi det er tidsbesparende, og man slipper for trængslen i butikkerne op til jul. Derudover synes mange også, at det er nemmere at finde de specifikke gaveønsker på nettet, hvor man ofte kan spare penge.

Men hvordan får du en krog i alle de digitale kunder, så de vælger at handle lige præcis hos dig?

Hvis du følger vores fem råd herunder, er du i hvert fald rigtig godt på vej til at styrke dit onlinejulesalg.

 1. Informér dine kunder om leveringstid, indpakning og bytteregler

De færreste er interesseret i en julegave, der lander i postkassen engang efter nytår. Du yder dine kunder en rigtig god service, når du husker at fortælle dem, hvor lang leveringstid, der er på dine produkter. Tilføj også meget gerne den sidste dato for bestilling, hvis de vil være sikret levering inden den 24. december. 

Alle har rigeligt at se til op til jul, så hvis du tilbyder gaveindpakning – enten gratis eller mod betaling – er det en god idé at informere om det. Mange vil helt sikkert gerne benytte sig af denne ekstra hjælp i en travl måned.

En af de største indvendinger mod at købe julegaver på nettet er: “Hvad nu, hvis den skal byttes?” Kom derfor dine kunder i forkøbet ved at være tydelig omkring jeres returneringsregler. Mange køber deres julegaver i god tid, så giv gerne en god lang frist for, hvor lang tid der må gå, inden de skal byttes. Vær også gerne tydelig omkring, hvem der skal betale for returneringen – er det gratis, eller er det på købers egen regning?

Ud over at ovenstående informationer selvfølgelig skal være lette at finde på din hjemmeside, giver det også rigtig god mening at tilføje dem til forskellige flows i dit e-mail marketing setup. 

Det kan f.eks. være i disse flows:

  • Velkomstflow
  • Tabt kurv 
  • Produktinteresse 
  • Kategoriinteresse 
  • Aktiv på side 

Er du i tvivl om, hvordan du sætter de forskellige flows op, så de giver mest mulig værdi?

Læs mere om vores Flowbuilder, eller kontakt os, hvis én af vores e-mail marketing specialister skal give dine flows et servicetjek. 

2. Brug konkurrencer og tilbud

Gør brug af december måneds afgrænsede tidsperiode. Alle har et forhold til de 24 dage op til juleaften – for de fleste bringer det glæde at tænke på julekalender, kalenderlys og adventsgaver. Nedtælling og forventningens glæde. 

Lav gerne et specifikt flow med dette in mente, når du forbereder dit julesalg. Lav en julekalender med små “låger” hver dag – f.eks. gode tilbud, spændende historier, “tre gode råd”, rabatkoder, og hvad du ellers kan finde på med lige præcis dit produkt. 

Hvis det er for uoverskueligt at lave en kalender til alle 24 dage, kan du også nøjes med at lave en adventskalender og dermed sende indhold ud de fire søndage i advent. Der kan du sagtens bruge det samme indhold som til julekalenderen, men tænk også gerne konkurrencer og tilbud ind i flowet. Julen er en dyr tid, og for de fleste vil håbet om en lækker præmie eller udsigten til et besparende tilbud lune godt.

3. Skab den røde (jule)tråd

Tænk sammenhængen ind mellem din e-mail markedsføring, din webshop og den øvrige markedsføring i julesalget. Brug gerne lidt ekstra energi på at skabe julestemning på din webshop i form af farver og grafik, og husk selvfølgelig, at dine e-mails skal matche webshoppen. Lav derfor gerne en eksklusiv jule-template, som oser af julehygge og samtidig giver kunden et tydeligt signal om, at der er noget på spil ud over det sædvanlige.

Vil du blive klogere på at lave en god template, kan du læse mere her. Hvis du har brug for hjælp og sparring til at udarbejde din template, så tøv ikke med at kontakte vores e-mailspecialister.

4. Hav fokus på mærkedage

Ligesom på alle andre tidspunkter af året er det i julesalget også vigtigt at fokusere på mærkedage. Sørg for, at der selvfølgelig er sat automations op på dine kunders fødselsdage. Marker højtider som f.eks. søndage i advent og luciadag, hvis det giver mening. 

Brug f.eks. også mærkedage til at skabe ‘sense of urgency’ i dine mails. Du kan give et godt tilbud eller en rabatkode, som kun gælder den pågældende dag. På den måde er din kunde nødt til at åbne mailen med det samme for ikke at gå glip af dit gode tilbud.

5. Hjælp med gaveguides

Hvad skal fætter Harald og onkel Per have i julegave? For mange er det et lige så stort arbejde at planlægge julegaverne som rent faktisk at købe dem. Se dette som en gylden mulighed for at hjælpe dine kunder med gode og brugbare gaveguides. Præsentér udvalgte produkter til en specifik målgruppe – tænk i aldersgrupper, køn og interesser. Det kan også være, at du kan lave en test, som leder frem til forskellige produkter, der passer til resultatet. 

Mulighederne er mange, men det handler selvfølgelig om at hjælpe kunderne til at få øje på lige netop dine produkter i julesalget.

Mand med headset, der sidder ved en skærm og smiler.

Mangler du en e-mail marketing platform til julesalget? 

Prøv Heyloyalty gratis, og få adgang til en dansk GDPR-compliant marketing automation platform, du kan bruge til at udnytte data fra din webshop til personaliserede budskaber

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg, cases, og nyheder!