Access-Control-Allow-Origin: www.heyloyalty.com

Få 6 grunde til at satse på e-mail marketing og starte allerede i dag

31. okt, 2019 | Blog

Læsetid 7 minutter

Hvorfor e-mail marketing?
E-mail marketing har aldrig givet et større afkast og ROI’en vokser på tværs af alle brancher.

Kunderne elsker e-mails. Derfor er der ingen tvivl om, at du skal bruge flere ressourcer på dine nyhedsbreve og automations – nu! I dette indlæg får du seks grunde til hvorfor.

Digital marketing udvikler sig hele tiden. Nye tilgange, tiltag og kanaler gør hele tiden sit indtog – mens mange af de gamle metoder bliver sendt i graven.

Selvom e-mail marketing har været en del af den digitale værktøjskasse i mange år – og i flere omgange er blevet kaldt for et overstået kapitel – har graven endnu ikke kaldt. For det er en stadig en af de stærkeste og mest effektive metoder til indtjening.

I 2018 var den gennemsnitlige ROI (return on investement) på 38:1 på e-mail marketing. Og ifølge Litmus’ seneste opgørelse over e-mail marketing fortsætter sejrsgangen i 2019. Gennemsnits ROI’en lyder nu på 42:1.

Der er altså ingen grund til at droppe nyhedsbreve og automations på nogen måde.

For det virker. Tydeligvis.

Desværre er der stadig marketingafdelinger, der nedprioriterer mails i deres strategi, da e-mailen måske er mindre sexet i forhold til nye digitale platforme og muligheder.

Men det stopper (forhåbentligt) med dette skriv.

Hos flere af vores egne kunder ser vi, at e-mail marketing står for cirka halvdelen af deres omsætning.

Og ja, jeg skrev halvdelen = 50%.

Nedenfor får du yderligere seks grunde til at forsætte (eller begynde) med e-mail marketing.

Grund nr. 1: Alle har en mailadresse

Det er selvfølgelig en overdrivelse. Men vi nærmer os!

Der findes 3,9 milliarder e-mailbrugere i verden. Så cirka halvdelen af verdens befolkning kan du ramme med en e-mail – det giver en kæmpe målgruppe for din marketing.

For uanset hvilken forretning du driver, har dine kunder en e-mailadresse.

Marketing- og salgspotentialet er dermed stort, når vi snakker e-mail marketing. Til sammenligning har Facebook ”kun” 2,41 milliarder brugere (juni 2019).

Grund nr. 2: E-mail marketing har en ROI på 42:1

For hver krone du smider i din e-mail marketingmotor, får du 42 igen!

Dermed er den gennemsnitlige return on investement (ROI) fra e-mail marketing steget med 4, da den i 2018 lød på 38:1.

Hvis vi dykker ned i, hvordan tallene ser ud fordelt på forskellige brancher, ser de sådan ud:

  • Rejse og turisme: 53:1
  • Retail og e-commerce: 45:1
  • Medier og events: 45:1
  • Marketing og PR: 42:1
  • Software og teknologi: 40:1

Selv den branche med den lavest ROI slår gennemsnittet fra 2018. E-mail vækster dermed på tværs af forskellige brancher.

Den gennemsnitlige ROI giver stof til eftertanke, når man sammenligner det med en almindelig marketingkampagne. Hvor en succesfuld ROI er 5:1.

Men hvorfor ser vi denne stigning i ROI på e-mail?

Det kan du læse mere om i næste afsnit.

Grund nr. 3: Engagementet stiger = folk læser og klikker i dine mails

I løbet af de sidste to år er modtagernes engagement med e-mail marketing steget med 21%.

Det viser meget tydeligt, at vi elsker e-mails – ikke kun fra vores venner, familie og kolleger. Vi interagerer med mails fra brands og forretninger. Især når de giver værdi for mig som modtager. Mailen er ikke til alle andre, men tilpasset mig, min adfærd og mine interesser.

Stigende engagement er en af de vigtigste årsager til ROI-væksten.

I gennemsnit er vores engagement med e-mail marketing 13,4 sekunder. Til sammenligning, så er tallet kun 0,7 sekund for anden online marketing.

Så når du sender et nyhedsbrev eller en automation, er dine chancer for engagement og interaktion hos modtageren langt større, end hvis du viser en annonce på de sociale medier eller displaynetværket.

Indenfor digital marketing bliver der snakket meget om mobil og ”mobile first”. Når du kigger på tallene indenfor e-mail marketing, er der heller ingen tvivl om, at mobilen spiller en kæmpe rolle. For også her viser tallene, at engagementet er stort.

Apples iPhone mailklient er den mest brugte (sammen med Gmail). Her bliver 27% af alle mails åbnet og læst.

Og selvom man kunne frygte, at mailåbninger på mobilen går hurtigt – og der dermed ikke er den store interaktion og engagement, så viser det sig, at 66% bruger mere end 8 sekunder på at læse en mail = der er engagement.

Derudover har flere studier vist, at åbnes en mail først på telefonen og senere på desktop, stiger tilbøjeligheden for et salg.

Derfor er du nødt til at tænke mobiloptimering ind i dine nyhedsbreve og automations.

Grund nr. 4: Der bliver brugt mere og mere tid på e-mails

Vi bruger mere og mere tid i vores personlige indbakke – faktisk er det steget med 17% år for år.

Så vi i øjeblikket bruger 2,5 time i vores egen indbakke pr. dag. Det virkelig positive for dig, der arbejder med e-mail marketing, er, at vi fordeler vores besøg i indbakken over hele dagen.

%

tjekker personlige mails på arbejdet

%

tjekker personlige mails før arbejde

%

tjekker personlige mails i sengen

Dermed har du et stort vindue til at fange dine modtageres opmærksomhed i. De er stort set altid klar til at læse din e-mail.

Men husk nu at teste, hvordan lige præcis dine modtagere agerer i deres indbakker. Så prøv forskellige udsendelsestidspunkter.

Grund nr. 5: Du er helt og holdent herre over din e-mail marketing

Langt de fleste digitale marketingtools ejer du ikke selv – fx Google Ads eller Facebook-annoncering. Dermed har du ikke selv den fulde kontrol over mediet/kanalen. Men med e-mail marketing har du 100% kontrol, da du selv ejer kanelen – det er, hvad man på godt dansk kalder for et ”owned media”.

Og der er store fordele ved selv at sidde ved roret, styre maskinrummet = altså være herre over kanalen. Blot for at nævne to:

1. Når du ejer kanalen, skal du ikke bekymre dig om prisen modsat paid medier, hvor du skal byde over dine konkurrenter for at blive vist til modtageren.

2. Du er herre over timing, indhold og modtagerne. Der er ingen algoritme, der bestemmer. Det er helt op til dig.

Dermed ikke sagt, at du ikke skal satse på betalt annoncering – selvfølgelig skal du det (fx når du skal indsamle permissions).

Men e-mail marketing har dog en stor fordel sammenlignet med de betalte løsninger, og det er noget, du bør udnytte i din marketingstrategi.

Grund nr. 6: Konkurrencen bliver KUN større

E-mail marketing har bevist sit værd over mange år. Derfor er det ikke overraskende, at langt de fleste forretninger vil øge deres budget og aktivitet, når det kommer til e-mails.

I Litmus’ ”State of Email Survey” svarer hele 49,5% af de adspurgte, at de vil øge deres e-mail indsats – også på budgettet.

Det kan måske virke ulogisk, at øget konkurrence er et argument for at satse på e-mail marketing.

Konkurrencen i indbakkerne bliver kun større, det viser Litmus’ undersøgelse – især fordi modtagerne viser stor interesse for mailkanalen.

Og her kommer så, hvorfor du trods øget konkurrence skal satse på e-mail marketing: Du risikerer at tabe marketingkampen, hvis du ikke presser på og tager stilling til den stigende konkurrence.

Status quo er aldrig godt, når det kommer til marketing.

Konklusionen er…

… e-mail marketing er kommet for at blive – og effekten vokser.

Selvom der konstant bliver udviklet nye marketingtiltag, er e-mailen en konstant, der sikrer fast indtjening hos de forretninger, der har knækket koden.

For der er en kode at knække.

Når forbrugerne bruger mere og mere tid i indbakken. Læser flere og flere mails. Modtager flere og flere mails. Er kravene til dig og din virksomhed større end nogensinde.

Tidligere kunne du måske slippe af sted med et generisk nyhedsbrev, hvor du aldrig ramte din modtager med personligt og individuelt indhold.

Den tid er forbi.

Vores (modtagernes) forventninger til dig og din e-mail marketing er store. Vi forventer, at du leverer individuelt indhold, der er skræddersyet til hver enkelt modtager.

Når du sender mig et nyhedsbrev, skal det være lavet til mig – ikke 1.000 andre.

Det kan hurtigt lyde uoverskueligt og som noget, du ikke kan komme i mål med.

Heldigvis er virkeligheden en anden.

Bruger du de rigtige værktøjer, og bruger du den rigtige data, kommer du nemt i mål med at lave relevant indhold til dine modtagere.

Din succes med e-mail marketing afhænger af, hvorvidt du satser på det allerede nu – og bruger data til at skabe en individuel og personlig oplevelse hos modtageren. Du skal kombinere det manuelle med automatiseringer.

Du skal droppe ideen om, at e-mail marketing er ”nice to have”. For virkeligheden viser, at det er ”need to have”.

Gør du det, har du grundlaget for en effektiv og indbringende marketingkanal.

 

Kilde på statistikken i dette indlæg: Litmus.

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg, cases, og nyheder!