Access-Control-Allow-Origin: www.heyloyalty.com

9 marketing e-mails alle e-commercer bør sende

5. jul, 2017 | Blog

Læsetid 10 minutter

Vi har lavet en liste med 9 marketing e-mails, som er nødvendige for enhver i e-commerce – Det har vi fordi…

Du har hørt, at det der e-mail marketing er noget alle burde gøre. Derfor har du samlet e-mailadresser som en gal og nu står du med en bunke e-mailadresser og tænker “hvad i alverden skal  jeg sende til dem?”

Velkomstmail

Endnu en e-mailadresse på listen! Flere modtagere er altid dejligt, men hvad skriver man til en nyerhvervet e-mailadresse?

Der er et menneske bag e-mailadressen, og han eller hun er interesseret i dig. En god tommelfingerregel er, at du har 24 timer til at tilfredsstille denne nysgerrighed. Du har et hav af ting, du kan fortælle om, men nu hvor modtageren er interesseret i dig, virker det naturligt at sige en ting eller to om dig selv.

I stedet for at fortælle hvad du sælger, og hvornår virksomheden blev oprettet, kan du fortælle, hvorfor din virksomhed er til i dag, og hvad I brænder for.

Tips:

 • Brug modtagerens fornavn i e-mailen
 • Hav for øje at modtageren skal være engageret efter velkomstmailen
 • Skriv hvad dit friskfangede menneske kan forvente af dig i de næste e-mails

Sport 24 fortæller i deres velkomstmail, hvad der definerer dem. Modtageren får stillet sin nysgerrighed, og Sport 24 lister længere ned i e-mailen produkter, som andre kunder har interesseret sig.

I velkomstmailen Bahne sender, fortæller de, hvad de brænder for samt kommer med en forespørgsel. De spørger deres friskfangede menneske, om han eller hun ikke vil opdatere sine information.
Webapoteket har brug for at fortælle, hvorfor Webapoteket er ikke bare lige så godt, men bedre end de normale apoteker. Derudover lykkes Webapoteket med at lave en spændende velkomstmail, der bruger modtagerens fornavn.

Nyhedsbrev

Dine modtagere forventer, at du fortæller dem noget vigtigt, dragende eller brugbart. Hvis ikke dit nyhedsbrev bare opfylder ét af de kriterier, lander deres mus højst sandsynligt på ’afmeld’.

Sagt på en anden måde, skal dit nyhedsbrev være relevant – og ja, det er en no-brainer.

Men hvad hvis du død og pine skal sende et nyhedsbrev ud hver uge? Så kommer det hurtigt til at handle om at få det skide nyhedsbrev sendt ud frem for at gøre sig overvejelsen: Er mit nyhedsbrev relevant?

Hellere sende 0 nyhedsbreve end irrelevante nyhedsbreve, som hverken gavner dit brand, din spamscore og antal afmeldinger.

Take Offer er opmærksom på, hvad deres modtagere finder relevant. Når man tilmelder sig deres e-mailliste, skriver de:

”Hvis du er vild med at rejse, så læs mere her! Vi samler nemlig gode rejsetilbud til dig(…)”

Modtageren tilmelder sig, fordi han eller hun er vild med at rejse og forventer gode rejsetilbud. Det er relevans for Take Offer.

Som modtager er man ikke i tvivl om, hvad man møder, når man tilmelder sig Bog&Idé’s e-mailliste. Bognyheder, og specielle klubtilbud er vigtigt, dragende og brugbart for deres modtagere.

Tilbudsmail

Hvor nyhedsbrevet skal være vigtigt, dragende og brugbart for at være relevant, arbejder du her med en marketing e-mail, hvor indholdet er et tilbud på en vare. Tilbud er konkrete at arbejde med.

 

Du kan fristes til at tro, at hvis bare tilbuddet er godt nok, sværmer modtagerne til din webshop. Selvom du har årets tilbud, er der nogle grene i tilbudsmaildisciplinen, der hjælper dine modtagere til at slå til:

 • Gør det tydeligt, hvad tilbuddet går ud på
 • Giv indtrykket, at det er nu eller aldrig
 • Hold dig kortfattet
 • Det første, dine modtagere skal se, er, at tilbuddet kun gælder dem, som får e-mailen

Her er et eksempel fra Made4Men. Tilbuddet går ud på, at man kan spare op til 50%. Det er sidste chance i dag. Budskabet står klart og tydeligt i billedet, så man som modtager hurtigt afkoder, hvad e-mailen handler om.

Hjem-IS behøver ikke at tænke to gange, når de skal pynte e-mailen med is. Ikke desto mindre hjælper billedet til at gør tilbuddet klart. Man sparer 30,- når man køber 8 isbåde til 65 kr.
Budskab: Påsketilbud. Tilbuddet går ud på, at man sparer 150,- og har gratis fragt. Billedet nedenfor er et fastfrosset screenshot, men billedet var en GIF i e-mailen, hvilket fortsat gør, at man skiller sig ud.

Nye produkter

Dine modtagere sidder helt ude på kanten af stolen og følger indgående med i dit produktsortiment. Er det lige i overkanten; er det for høje tanker om én selv?

Modtagerne er tilmeldt din liste. De kan lide, hvad du skriver til dem – ellers ville de have afmeldt sig.

Byg spændingen op i dine e-mails og på din hjemmeside og brug spændingen til at få flere medlemmer på din liste. Byg spændingen op, så flere køber produktet, når du ”langt om længe” fremviser det.

Tips:

 • Gør rejsen let for dine modtagere, når de vil købe produktet.
 • Løft sløret gradvist, så spændingen øges
 • Lad dine modtagere være de første til at høre om det nye produkt

De 4 nyeste gadgets. Det er ikke til at vide, hvor mange af modtagerne af Made4Men’s e-mails, som er ”firstmovers”. Men de vil uden tvivl klikke ind og undersøge, hvordan sådan et ”hjemmelavet gin kit” fungerer.

Legekæden har ikke bare en produktnyhed, men en kæmpe produktnyhed. Det er nemt for modtageren at købe produktet på ”bestil her og afhent i butik”.
Legekæden

Tipmail

Et blogindlæg om tips, der skriver om tips. Det er meta. Tilbage til tippet.

En god relation mellem dig og modtageren er guld værd. Du fodrer relationen, når du løser et problem eller skriver noget, han eller hun ikke vidste i forvejen!

Dit tip kommer ud af det blå, men hjælper alligevel det på din relation til modtageren. Hvis tippet kommer i forlængelse af købet på et produkt, så står din kunde og tørster efter viden, som en e-mail giver svaret på.

Tips:

 • Lav en infografik, video eller få en ekspert til at lave en Q&A!
 • Skal du have en ”Ugens tip”-mail?
 • Spørg dine modtagere, hvad de kunne tænke sig at få tips om

Selvom tilbuddet er i højsædet giver Dermalogica et tip om produktet, som modtageren måske ikke vidste i forvejen. Desuden giver tippet udtrykket, at de vil sælge produkterne, fordi de først og fremmest vil hjælpe modtageren og dernæst tjene penge.

Tipmailen fra Euronics handler om, at modtageren skal klædes på til at købe et fjernsyn. Den eneste grund til, at Euronics henviser til en af deres butikker er for at få mere rådgivning.

Win back

Når en kunde forlader dig, er der helt sikkert en grund til det. Du kan proaktivt holde fast på dine kunder, for at du ikke pludselig står med en tømt e-mailliste,

 

Der kan være et hav af grunde til, at dine modtagere viser tegn på at forlade dig eller forlader dig. Du kan tage temperaturen på jeres forhold ved at kigge på:

 • Hvor lang tid, der er gået siden sidste ordrer.
 • Om frekvensen af kundens ordrer er faldende eller stigende.
 • Inddele kunderne i lav, middel eller høj ud fra, hvor mange penge de bruger. Derefter følge med i og reagere på, når kunden flytter position. Fra middel til lav, høj til lav osv.

 

Når du kender temperaturen, kan du vinde din modtager tilbage.

Det gør du ved at sende et tilbud, som modtageren ellers ikke ville have fået. Du kan i samme omgang påminde om, hvad fordelene er ved at være på din e-mailliste.

Tips:

 • Automatisér det! Brug den data du har liggende
 • Stol ikke kun på dit tilbud: brug billeder og gør det visuelt lækkert
 • Scroll op og brug nogle af de tips, der står under tilbudsmail

 

Billig-arbejdstøj holder øje med, hvor lang tid siden, deres kunder har handlet hos dem. Efter et hvis stykke tid bliver der automatisk sendt en e-mail til modtageren med en kode, som giver gratis fragt.

Selvom Deal Sales’ e-mail lyder som lyder en besked fra en glemt ven, så vidner det om forholdet mellem modtager og webbutik. Lad dine modtagere vide, at de betyder noget for dig, og kæmp for at beholde dem!

Anbefalingsmail

En anbefaling fra dine kunder, er som et fyrtårn, der bryder mørket midt i stormen og leder ind i sikker havn. Man har altid en vis skepsis overfor nye butikker eller nye produkter, så et fyrtårn er guld værd.

Derudover købe dine kunder dine produkter, så de kan li’ dine produkter. Derfor kan og vil dine kunder anbefale dine produkter. Smæk anbefalingerne i en e-mail og fortæl alle, hvor fede dine produkter er!

Forestil dig en anbefaling af en bog eller et sommerhus. Her gør en anbefaling forskellen mellem kun at vise interesse og så købe produktet.

Tips:

 • Brug billeder af dine produkter i e-mailen (hvis det giver mening)
 • Hvis muligt, tilbyd modtageren flere anbefalinger i forbindelse med din anbefaling.

For Bog & Idé ligger en boganmeldelse til højrebenet, hvilket gør det endnu bedre, når de bruger anbefalinger i deres e-mails til modtagerne.

Esmark laver en sjov og anderledes anbefalingsmail, hvor de har servicemanden Gert til at anbefale de bedste sommerhuse.

Spørgeskema-mail

Et spørgeskema er en tung sten at rulle op ad bakken for din modtager.

Hvis du vil have succes med dit spørgeskema, må du se i øjnene, at dine modtagere har brug for hjælp. Den umiddelbare hjælp kommer sædvanligvis i form af at gavekort eller en præmie af en art.

 

Hvis der ikke lige er midler til uvurderlig data, så hjælper det at fortælle modtageren 2 ting: Hvorfor I laver undersøgelsen, og hvor lang tid I regner med den tager at udfylde.

Tips:

 • Gør det nemt for modtageren at finde undersøgelsen og udfylde den.
 • Hold undersøgelsen kort. (Afhænger af, hvad modtageren får til gengæld)
 • Lav undersøgelsen lækker, så den ikke ligner noget lavet i Windows 95.

 

JydskeVestkysten udlodder ikke en præmie for at deltage men fortæller i stedet, hvad grundlaget er for undersøgelsen.

Sportigan kommer med et simpelt budskab: Svar på nogle spørgsmål og vind et gavekort på 500 kr. Det betydet at modtageren skal tage stilling til så få ting som muligt, inden han eller hun deltager i spørgeundersøgelsen.

Tabt kurv

Hvis din kunde slentrer rundt i din webshop, viser interesse for et produkt og lægger det i kurven med lader være med at købe det, taber kunden kurven.

 

Hvordan fungerer ’tabt kurv’ i en e-mail?

Du skal vide kundens e-mail, og du skal kunne vise de produkter, kunden var interesseret i. Derudover skal du skal generere et ID på kunden, så du ved, hvem kunden er.

De tre ting bruger du, når du flinkt gør kunden opmærksom på, at han eller hun har glemt at gøre købet færdigt i en automatisk mail.

Denne automatiske mail bestemmer du selv, om den skal lande i indbakken minutter eller timer efter din kunde har tabt kurven.

 

Sport 24 hjælper kunden ved at gemme kurven, så den ikke går tabt. De styrker relationen, mens de hjælper kunden tilbage for at færdiggøre købet.

Dealhunter bruger 4 elementer, når de sender tabt kurv-mailen ud. Fornavn og e-mailadresse, hvilke produkter kunden ville købe og et ID på kunden, så de ved hvilke varer, der passer til kunden. Derefter sender man automatisk e-mails ud, der generer penge i kassen.
Vi har en finger på pulsen. Hvis vi opdager en trend inden for e-mails i e-commerce opdaterer vi blogindlægget. Du er mere end velkommen til at kommentere, hvis du har succes med en type e-mail, som vi ikke har nævnt i blogindlægget.

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg, cases, og nyheder!