Access-Control-Allow-Origin: www.heyloyalty.com

Marketing automation case: Kassekreditten får omsætningen til at stige med 10%

27. jun, 2018 | Case

Læsetid 3 minutter

Vi ser i vores marketing automation case nærmere på hvordan KasseKreditten.dk har øget deres omsætning med 10%.

Vores kunde KasseKreditten.dk er en af de førende danske lånefirmaer – Find herunder ud af hvordan de med marketing automation, har øget deres omsætning med hele 10%.

Udfordringen

Et af de afgørende parametre for KasseKreditten er, at ingen låner mere end de kan betale tilbage indenfor lånets løbetid. Derfor handlede det ikke blot om at få flest lån langet over online disken, men om at finde og fastholde de rigtige kunder. Og på dén rejse søgte og fandt KasseKreditten systemet, der kunne bringe forretningen værdi.

Løsningen

Ved at implementere og integrere Heyloyalty i forretningen, fik KasseKreditten adgang til en hel masse håndtag, som har gjort det let at vækste. Der var en del forskellige data, der skulle åbnes op for, før kunderejserne kunne understøttes med marketing automation, men nu hvor der er hul igennem, ses effekten tydeligt.

Med hjælp fra Heyloyalty-partneren Loyalitetsbureaet, fik man bundet de rigtige sløjfer. KasseKreditten har sat forskellige flows op til når potentielle kunder hopper fra ved de forskellige steps i låneprocessen, for at give kunderne den bedste oplevelse – og for at sikre at de fastholdes.

Resultatet

KasseKreditten har i maj 2018 fået en lang række små lån gennem Heyloyalty, som har været med til at gøre maj måned til den bedste nogensinde for virksomheden. Arbejdet med Heyloyalty udgør cirka 10% af omsætningen i maj, hvilket man er rigtig godt tilfredse med, fordi det har så lav en omkostning i forhold til det store engagement man har med affiliates og andre former for betalte kilder.

Låneudbyderen havde ikke et retention-program før, og når der blev sendt en kampagne e-mail ud, var det meget impulsivt. Heyloyalty har gjort det nemmere for KasseKreditten – populært sagt – at holde snuden i sporet, og holde en fast kadance i forhold til at sende salgskampagner ud – og dermed skabe mere salg.

Omsætningsstigningen giver dermed ekstra 10%, idet salget ikke ville have været der, hvis det ikke var for arbejdet med Heyloyalty. Hos KasseKreditten fortæller man, at det generelt giver en rigtig fin mulighed for at holde en rød tråd, når man også spiller på alle andre marketingkanaler som TV, radio, telemarketing, affiliates, CPC, SoMe osv.

Da vi var kommet over bakken, hvor vores data skulle implementeres i et eksternt system, samt oplæring i program og funktioner, var det uden tvivl dét hele værd.

 Udover generelle salgskampagner, så er vi godt tilfredse med de automatiske triggerflows vi har aktiveret. Når de først er blevet sat rigtigt op, kører det bare af sig selv, og holder en jævn konvertering alle ugens dage.

Christian Lisby, Marketing koordinator, KasseKreditten

Om KasseKreditten

KasseKreditten.dk er en 100% dansk låneudbyder, der tilbyder kreditter fra 3.000 til 15.000 kr. Hos KasseKreditten går man meget op i, at man låner ansvarligt og forsvarligt til kunderne.

Det er vigtigt for dem, at ingen låner mere end de kan betale tilbage indenfor lånets løbetid. KasseKreditten.dk er et brand under Finans 247 ApS.

www.kassekreditten.dk

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg omkring både cases, og guides, samt tips og tricks lige her!

Segmentering blog

BLOG

Sådan laver du bedre segmentering, der øger engagement og salg
Læs blogindlæg

Klub Vollmer case

CASE

Sådan løfter Højmark Rejser serviceniveauet og øger salget med databaserede afrejseflows
Læs casen

Heyloyalty får ISAE 3000-erklæring

NYHED

Heyloyalty får ISAE 3000-erklæring som led i arbejdet med datasikkerhed
Læs nyhedsindlæg