Access-Control-Allow-Origin: www.heyloyalty.com

Webpush – Det får du med browser-notifikationer

16. jan, 2019 | Blog

Læsetid 6 minutter

Du bliver med garanti i dette indlæg, klogere på hvad du kan bruge webpush til i dit arbejde – Bl.a. browser-beskeder

 

Hvad er Webpush?

Godt spørgsmål. Det bliver stillet oftere og oftere, eftersom marketingbranchen begynder at få øjnene op for kanalen.  

For Webpush er nemlig en marketingkanal, der kommunikerer til modtageren igennem browseren. Derfor kaldes det også for fx browser-beskeder, -notifikationer og –underretninger.

Du afgiver din permission (dit samtykke) via en såkaldt opt in, der er browserafhængig. Herefter kan du kommunikere til dine modtagere på det device og i den browser, hvor permissionen er givet.

Du har med garanti oplevet, at Google i toppen af din browser spørger om tilladelse til at kende din placering. Princippet er det samme for opsamling af permissions til Webpush, men det vender jeg tilbage til lidt senere.

Se i øvrigt mere om Webpush her.

Hvorfor bruge Webpush?

De to absolut største fordele ved at arbejde med Webpush er:

1), at konverteringsraterne er høje og  

2), så behøver du stort set ingen teknisk kunnen eller ekspertise at komme i gang. Det er et simpelt værktøj, der opruster din marketingindsats markant. 

En af de største udfordringer for os, der arbejder med marketing, er at vælge, hvilken kanal vi vil distribuere vores content på. Der er så mange valgmuligheder, at det hurtigt bliver et større regneark, hvis vi skal have det fulde overblik.

Med Webpush bliver mulighederne ikke færre, men modsat eksempelvis Facebook (hvor organisk indhold kun ses af 1% af dine følgere) er webpush en kanal direkte til dine modtagere – og en særdeles effektiv en af slagsen.

Webpush er uafhængigt af andre medier og kanaler: Du viser dine budskaber direkte i modtagerens browser, og du har dermed LANGT større chance for at blive hørt af din modtager.

Med Heypush styrer du, hvad der sendes til hvem. Det er mere end blot et RSS-feed på notifikationssteroider.

Det er ikke raketvidenskab at tilføje Webpush til marketing-værktøjskassen, tværtimod. Opsætningen er enkel, og du får værdi fra dag et.  

I resten af indlægget viser jeg, hvilket udbytte du kan få med Webpush. Derudover kan du også hente inspiration til, hvilke automatiseringer du skal bruge til at skabe profit. I Heyloyalty har vi valgt at kalde den nye effektive kanal Heypush. 

Opt in – opsamling af permissions

Opsamling af permissions er grundstenen for al digital marketing. Hvis ikke du må kommunikere til potentielle kunder, forbliver udbyttet en våd drøm i marketingafdelingen. 

Heldigvis har vi gode erfaringer med at samle permissions ind til Webpush. Vores kunder oplever i gennemsnit en konvertering på deres opt in på omkring 13%. Og nej, der mangler ikke et komma mellem 1 og 3 – konverteringen er i gennemsnit ca. 13%. 

Hvorfor ser vi så høje tal?  

Fordi opt in-processen ved Webpush er enkel og hurtigt overstået. Et enkelt klik skal der til, så har man afgivet tilladelse til dine browserbeskeder. Dine kunder skal altså ikke tænke synderligt længe over processen, hvilket giver en høj konverteringsrate.  

Her er et eksempel på, hvordan man opsamler permissions til Heypush. Som du kan se, kan kunden sige ”ja tak” eller ”nej tak” – ikke andet. Der er altså ikke brug for yderligere information. Det skyldes, at samtykket er bundet til browseren og det device, hvor dette er afgivet.

Med Webpush får du altså en høj konvertering på opt in, hvilket øger chancerne for profit på dit efterfølgende arbejde med pushbeskeder.

Velkomsten 

Indenfor al marketing er velkomsten helt essentiel. Det er dit første møde med en ny modtager, og derfor kan du her præge, hvordan forholdet skal være. Præmissen er den sammen, uanset om det er e-mail, sms, på sociale medier eller Webpush.  

Nogle kan dog stadig frygte, at en velkomst ikke er relevant og ikke giver nogen former for gevinst. Heldigvis kan jeg smide et tal på bordet, der er håndgribeligt og tydeligt viser, at en velkomst altid giver værdi.  

Hvis vi (Heyloyalty) kigger på tallene for vores kunder i forhold til Webpush, så viser de entydigt en rigtig god klikrate – de viser nemlig en CTR (click-through-rate) på 11,7%.  

Det er altså ikke til at komme uden om – en velkomst giver altid mening.  

Tabt kurv-besked 

Hvis ikke du har hørt om begrebet ”Tabt kurv-besked” tidligere, får du her en lynhurtig indflyvning (har du styr på det, hopper du bare tre linjer videre i teksten).  

En tabt kurv-besked er en automatiseret besked (e-mail, sms, Webpush, retargeting), der bliver sendt til din besøgende, når denne fylder en kurv på din webshop – men af en eller anden grund ikke får købt varerne.  

Hos Heyloyalty har vi altid oplevet gode konverteringsrater på netop tabt kurv-beskeder. Vi ser at man med tabt kurv-e-mails oplever +10% i konvertering – og heldigvis er tendensen den samme med webpush. Dvs. hver 10. der havde forladt en kurv kommer tilbage – for at købe!  

I Webpush-regi er tallene endnu stærkere. Vi kan med sikkerhed i stemmen sige, at vores kunder oplever en konverteringsrate på 14,7 og klik til køb på 7,5% på tabt kurv-pushbeskeder. 

De bedste konverteringer ser vi hos kunder, der inkluderer den tabte kurv i selve beskeden. Produktet er inkluderet via et feed, og det giver en væsentlig stigning i konvertering. 

Se eksempel herunder på tabt kurv-besked:

Winback-besked 

Det er ganske enkelt en automatiseret besked, der sendes, når en kunde ikke har handlet på din webshop, eller ikke besøgt ditto, i en periode. Formålet er at genaktivere kunden, så han/hun vender tilbage og enten besøger eller handler på din webshop. Det er smart og rentabelt, da det koster 10 gange så meget at skaffe en ny kunde, som det gør at fastholde en eksisterende.  

Winback-beskeder kan sendes via et væld af forskellige kanaler (e-mail, sms, Webpush, retargeting), men hvis vi fokuserer alene på pushbeskeder, ser vi en gennemsnitlig CTR (click-through-rate) på omkring 13,1%. 

Her er et godt eksempel på en Webpush winback-besked:

 

Kategori-interesse 

Du har nok allerede regnet ud, at vi starter med at få lagt det berømte fundament. Hvad er en kategori interesse-besked?  

Det er en automatiseret besked, der sendes, når en kunde har kigget på samme kategori et bestemt antal gange indenfor et bestemt antal dage – men uden at foretage et køb.  

Denne form for besked er altså målrettet de kunder, der oser rundt på din webshop, men som ikke formår at tage den endelige beslutning om at købe.

Se eksempel på kategori-besked via Webpush her:

Tallene, tak: I gennemsnit oplever vores kunder en CTR på omkring 8%, når de sender sådan en besked.

Nemt at komme i gang med! 

Forhåbentligt tænker du ikke længere, hvad får jeg ud af Webpush? Forhåbentligt tænker du, hvordan kommer jeg i gang.  

Der har jeg gode nyheder til dig.  

En af de største fordele ved Webpush er, at det er super nemt at komme i gang med. Det kræver en simpel integration til dit website, opsætning af de automatiseringer du ønsker, og så er du faktisk klar til selv at opleve udbyttet ved Webpush.

For at få størst udbytte af de mange funktioner skal du have en Heycommerce-konto sammen med Heypush. Tag fat i Customer Success Teamet – de er der for dig og hjælper meget gerne.

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg, cases, og nyheder!