Vælg det rigtige e-mail marketing system og
e-commerce værktøj for dig som webshop-ejer, så du nemmest tjener flere penge.
Det kan være svært at gennemskue forskellene og priserne mellem de mange e-mail marketing-systemer og ikke mindst hvilke funktionaliteter hver enkelt tilbyder. Derfor hjælper vi dig på vej her med at sætte den rigtige kurs. Vi sammenligner Heyloyalty vs. MailChimp, Emailplatform, Campaign Monitor og Ubivox.
Så læs med her, og bliv klogere på, hvor forskellene er ultimo juni 2017.
Vi starter med de tre faktorer som en sammenligning bør tage udgangspunkt i:
- Funktionaliteter – får du det, du har brug for?
- Priser – passer niveauet med dit behov?
- Integrationer – er det muligt at skabe datadrevet kommunikation?
Hvad angår 1+2, så afdækker vi dem i indlægget her i overskuelige tabeller. Om du så har brug for de forskellige funktioner i din webshop eller ser potentialet i dem, er op til dig. Mht. nr. 3, integrationer, giver det fantastiske muligheder for at kommunikere i øjenhøjde. Du kender det fra dig selv – jo mere relevant, jo bedre. Relevance is king! I en sammenligningssituation som her, er vi bevidste om, at det i visse tilfælde kan være lidt svært at lave en ægte 1:1, hvorfor det kan være lidt som at sammenligne æbler og pærer. Der er fx forskel på, hvad man mener med ‘integration’. I vores øjne og i indlægget her er det en direkte integration lavet mellem et webshop-system som fx SmartWeb og Heyloyalty – og ikke via API, som også sagtens kan lade sig gøre med stor værdi. Det kræver dog noget “mere” af den enkelte kunde, end hvis det hele er forberedt.
Vi har for nylig integreret Heyloyalty med nedenstående webshops. Alene dét skulle (helst) gøre valget lettere
- SmartWeb
- Wannafind
- ScanNet
- Curanet
- DanDomain
Magento, PrestaShop, Shopify, WooCommerce…
En webshopintegration giver dig en hel masse muligheder for at bruge købsdata i nyhedsbrevene og de triggers, du kan sende fordi du bruger den adfærd, dine nyhedsbrevsmodtagere og kunder har haft. Og så er vi ’tilbage’ til pkt. nr. 3, som vi indledte med. Det er også årsagen til, at vi lægger mange kræfter i at integrere med de mange virkelig gode webshop-systemer på markedet. Alene i 2017 integrerer vi med Magento, PrestaShop, Shopify, WooCommerce, ShopOrama – og flere er på vej.
Stil de rigtige spørgsmål
Der er en række spørgsmål du skal stille, før du ved hvilket e-mail marketing system der er det bedste match for dig og din webshop – og om det holder i virkeligheden. Så til dig, der læser med her, og som formentlig har en lille eller mindre mellemstor webshop:
Overvej fx:
- Er mit nuværende e-mail marketingværktøj integreret til min webshop, så jeg kan bruge købsdata til at give mine kunder den bedste oplevelse (og tjene flere penge)?
- Kan jeg give mine modtagere personligt indhold, der gør dem gladere for mine produkter?
- Sparer jeg tid i min hverdag, når jeg laver nyhedsbreve (som jeg kunne bruge bedre)?
- Understøtter værktøjet mig i at tjene flere penge fx via automatiserede flows, mens jeg laver andre ting?
- Er jeg ok med at supporten er pr. mail som udgangspunkt og på engelsk – eller foretrækker jeg et dansk e-commerce-team, jeg kan ringe og skrive til?
Nok om det. Til sammenligningen.
Den er ikke komplet, men et øjebliksbillede (juni 2017) og indeholder de punkter, vi mener giver dig som e-commerce´r et godt overblik. Bemærk, at hos Heyloyalty betaler du kun for det antal mails, du sender pr. måned samt at medlemsantallet er ubegrænset – sådan forholder det sig ikke hos fx MailChimp.
Scroll ned og find evt. det system, du bruger i dag.
Go´ jagt!
MailChimp vs. Heyloyalty
MailChimp er super for begyndere og hvis du har en webshop, hvor du længe er tilfreds med de mange gode basismuligheder der er, når du skal sende nyhedsbreve.
Priseksempel.
Du kan meget, men der er typisk nogle detaljer, du skal forhold dig til i forbindelse med dit e-mail marketing system:
- Du skal betale for ekstramoduler, hvis du bl.a. vil A/B splitteste og arbejde koncentreret med e-commerce
- Supporten skal du klare via e-mail/chat – og så foregår den på engelsk
- Visse ting kan du ikke selv style som du vil – herunder frameldingssiderne
MailChimp tager ikke data med over fra webshoppen. E-com data synkroniseres til MailChimp, men resterende data skal uploades manuelt – fx onsite adfærd. Og så kan du ikke sende sms´er..
Bemærk: Du kan godt integrere din webshop med MailChimp. Dette gælder dog kun hvis du benytter Shopify, Magento, BigCommerce, WooCommerce eller Prestashop – det samme gælder for funktionen ”tabt kurv”, som følger med automatisk, når du har en af ovennævnte webshops. Og med tanke for, at funktionen ofte konvererer 10-15% til køb af de 60-70% besøgende, der forlader din indkøbskurv uden at betale for de varer, de har lagt i den.
Emailplatform vs. Heyloyalty
Systemet er dansk. Dvs. frontenden – det, du ser – er, mens selve logikken og arkitekturen er amerikansk og en såkaldt white label løsning. Umiddelbart ser det ud til, at du kan mange ting i systemet, men i og med det ikke er integreret, er der mange muligheder du går glip af.
*) Emailplatforms produktfeed er ikke sammenligneligt med Heyloyalty´s. Du kan her iflg. websitet fx bruge RSS og feeds fra fx Instagram.
Priseksempel.
Det kan være svært at sammenligne priserne med den prismodel Emailplatform har, men vi har forsøgt at gøre det let for dig at få et overblik. Man afregner i antal medlemmer og antal kampagner på månedsbasis. Hos Heyloyalty skal du kun forholde dig til antallet af mails, du sender om måneden. Du kan godt sende sms´er, men priserne er noget højere.
Campaign Monitor vs. Heyloyalty
Australske Campaign Monitor gør mange ting rigtigt. Dog er deres e-mail marketing system hverken integreret til de fem store webshopsystemer, der dækker ca. 7.000 af danske webshops, eller på dansk.
Campaign Monitor har en prisstruktur der kan opdeles i 3 blokke. Prisen på din månedslicens afhænger af hvilke funktioner du har behov for samt hvor mange du har tilmeldt til din nyhedsbrevsliste. Det er et godt system, med mange muligheder.
Hvad får du ud af at vælge Heyloyalty?
Du får en nemmere dagligdag
Har du været vant til at arbejde med fx MailChimp, Campaign Monitor, Simplero eller andre ikke-danske systemer, bliver det nemt for dig. Udover at alt står på dansk i Heyloyalty, så har du altid mulighed for at kontakte Customer Success Team’et. De står på tæerne for at hjælpe dig.
Dine kunder få bedre nyhedsbreve og kampagner fra dig
Det er slut med uvedkommende og ligegyldige nyhedsbreve. Hvem vil ikke gerne undvære dem? Med dynamiske mails, produktanbefalinger baseret på adfærd og historik samt de mange muligheder for at segmentere mellem forskellige profiler gør indholdet personligt. Relevans er det nye sort – det, der sikrer dig en højere indtjening.
Du sparer tid!
Har du før lagt arm med manuel opsætning af produktnyhedsbreve, skal du spidse ører nu:
En super smart funktion – produktfeed – lader dig trække indhold fra webshoppen direkte over i Heyloyalty inkl. billeder, tekst, priser etc. Fx via Google Shopping eller Pricerunner. Du sætter med andre ord vha. et feed et produktnyhedsbrev op på 2 minutter. Samtidig bestemmer du hvad du vil vise. Fx i prisintervaller fra 100-200, fra 200-500 kr. osv. (eller hvad der virker for dig og dine kunder). Du kan søge og sætte stort set det indhold ind, du ønsker.
Og ja, Heyloyalty er intuitivt og ofte selvforklarende. Det sætter også mere fart på din indtjening.
Hvem er ellers kunder – jeg kender ikke så meget til Heyloyalty?
Siden vi satte strøm til Heyloyalty i 2012, er der sket meget. Flere af kunderne har været med i en årrække (fx SPORT 24 og Bog & idé, mens Bahne, Hjem-IS og Molslinjen er relativt nye.
De trækker udviklingen op og giver plads til, at alle de fantastiske webshops som din også får adgang til et ’enterprise-system’ men helt ned fra 149 kr./mdr. Og til dato har under 20 kunder valgt at forlade os igennem de mange år. Det er vi stolte over.
Er Heyloyalty integreret med andre SaaS-systemer?
JA! Fx Raptor, vores intelligente produktanbefalingsmaskine, der tracker dine kunders adfærd på dit website. Avancerede algoritmer lytter på adfærden blandt dine kunder (og dem, der ligner dem). På den baggrund kan dit nyhedsbrev fodres med produkter, der er meget mere præcise valg til den enkelte modtager, end du eller en skarp produktchef formår – sorry to say. Hvad har brugeren (eller andre der ligner ham/hende) købt eller set på. Det er hamrende effektivt – specielt den automatiske trigger du sender efter fx 3 kig på et produkt eller en kategori indenfor 3 dage.
Derudover er Heyloyalty integreret med bl.a.:
- Sleeknote (popup´s på websitet – leadskabende)
- DdD Retail (data fra køb i fysisk butik via kassesystem – POS)
- LeadScoreApp (opvarmning af leads)
- LeadFamly (gamification)
- Helloretail (produktanbefaling)
- Google Analytics (udvidet statistik med dyb indsigt)
Held og lykke med valget af din næste e-mail marketingudbyder. Vi stiller gerne op til en udfordringen.
**) Baseret på sidste køb og sidste besøg (og sidste køb i fysisk butik). “Det er 60 dage siden vi sidst…”.
***) I stedet for at sætte produktnyhedsbreve op manuelt via copy/paste indhold (fx fra webshoppen/ERP/Google Shopping), kan et produktfeed automatisk sætte indhold ind. 2 minutter – det er hvad det tager. Og du kan samtidig søge i feedet og sammensætte dit indhold efter en lang række parametre – fx pris, kategori m.v. En del af standardpakken.
****) Tag udgangspunkt i dine kunders adfærd i din webshop – og dem, der ligner dem, og få det flettet automatisk ind i dine nyhedsbreve. 100.000 modtagere, 100.000 forskellige nyhedsbreve, uden du skal røre en finger.
Vi tager forbehold for tastefejl og for, hvis der er funktioner og integrationer, der ikke umiddelbart fremgår af de respektive websites.
Skrevet af
Heyloyalty, Marketing