Access-Control-Allow-Origin: www.heyloyalty.com

Fordele og muligheder med webpush

7. mar, 2024 | Blog

Læsetid 7 minutter

Nutidens marketinglandskab er i høj grad præget af de uanede muligheder med flere og flere kanaler, der giver bedre muligheder for at levere de rigtige budskaber på de rigtige tidspunkter. Men de nye kanaler betyder ofte flere udgifter til flere platforme og systemer. Derfor må virksomheder ofte prioritere, hvor de vil lægge deres kræfter ift. marketingindsatsen. I den ligning bliver webpush dog ofte overset.

Med webpush har du en billig ekstrakanal til små, hurtige og personlige budskaber til dine kunder og leads. Ofte er kanalen overset i marketingafdelinger, fordi den måske virker forældet eller ineffektiv. Når vi ser på tal fra vores kunder, er vi ikke i tvivl: Der er altså tale om en effektiv og billig kanal.

I dette blogindlæg dykker vi ned i hvad webpush er, fordelene ved kanalen, tips og eksempler på push automations.

Webpush - Heypush. 11 årsager til hvorfor det er effektivt

Hvad er webpush?

Du kender formentlig allerede begrebet, pushbeskeder, fra din smartphone. Her har du givet en app lov til at sende dig små beskeder i form af notifikationer, der popper op på skærmen, selvom du ikke er aktiv i appen.

I udgangspunktet fungerer webpush på samme måde. Når en besøgende tilgår din hjemmeside, spørger browseren om lov til at sende pushbeskeder fra dig. Hvis vedkommende trykker ”tillad”, bliver de automatisk tilføjet til din liste med et push-ID, og du har nu mulighed for at sende dem pushbeskeder.

Hvis du bruger Heyloyalty, vil systemet automatisk opdatere eksisterende medlemmer med det nyoprettede push-ID – hvis vedkommende fx allerede er tilknyttet din liste med e-mailkontakter. Det kræver blot, at modtageren har klikket i en e-mail, der har sendt dem videre til samme browser på samme enhed, som push-ID’et blev oprettet på. Denne parring kan også opnås i omvendt rækkefølge, hvis du først får en tilmelding på pushkanalen og den samme person efterfølgende tilmelder sig dit nyhedsbrev og klikker i en e-mail. Dermed kan du bruge de samme segmenter til dine pushbeskeder, som du bruger i din e-mail marketing. Hvis denne parring ikke er opnået, vil modtageren blot blive tilføjet med et ID uden yderligere informationer.

Hvis du har en Heycommerce-licens, vil push-modtageren blive beriget med adfærdsdata med det samme, og du vil altså kunne sende adfærdsbaserede pushbeskeder til disse medlemmer, på trods af at du ikke nødvendigvis har deres e-mail. 

Heypush Safari

Fordele ved webpush

Som nævnt i introduktionen, er webpush ofte en overset kanal i marketinglandskabet. Og det kan man måske undre sig over, når man ser på nogle af fordelene.

 

Høj tilmeldingsrate

Det kræver ikke nær så meget af modtageren at afgive en permission til pushbeskeder som det fx gør ved e-mails. Ved e-mails skal modtageren udfylde felter med informationer, hvorimod pushkanalen blot kræver, at de trykker ”tillad”. Og det er bl.a. en af årsagerne til, at vi på tværs af vores kunder ser en tilmeldingsrate på 13 %. Groft sagt betyder det altså, at du har en kanal, hvor du kan kommunikere til 13 % af alle dine websitebesøgende.

 

Øget trafik i din webshop

Modtageren ser din pushbesked, når de er aktive på deres PC. Ofte er de slet ikke aktive på dit website, når de ser den. Og da kanalen har en relativ høj CTR, betyder det altså, at du trækker modtageren ind på dit website, selvom de var aktive et andet sted – det kunne fx være imens de var aktive på konkurrentens webshop.

 

Mulighed for personalisering

Hvis du har parret modtagerens e-mail med deres push-ID, har du de samme segmenteringsmuligheder med webpush, som du har i din e-mail marketing. Og det betyder, at du selvfølgelig også kan opnå en høj grad af personalisering, hvor du fx kan sende forskellige pushbeskeder til forskellige segmenter med mere relevante budskaber. I Heyloyalty kan du dog stadig arbejde med adfærdsbaserede segmenter, hvis du har en Heycommerce-licens.

 

En uset kanal blandt marketeers

På trods af ovenstående punkter, er pushkanalen ikke særlig udbredt blandt marketeers. Så hvis du starter med at bruge kanalen i dag, er du formentlig allerede et skridt foran konkurrenten på den front. Vi vil derfor stærkt anbefale at tænke kanalen ind i dit marketingmix, så du kan skille dig ud blandt konkurrenterne. Med e-mail marketing, risikerer man af og til, at ens budskaber drukner blandt de andre i indbakken – denne risiko er der ikke i samme grad med webpush.

 

Webpush er en billig kanal

Alt efter hvilken marketing automation platform du bruger i dag, har du formentlig allerede mulighed for at bruge kanalen. Hvis det er tilfældet, er der ikke de store ekstraudgifter forbundet med kanalen – udover de 5-10 min. det tager at opsætte pushbeskeden.

Når du arbejder med marketing automation i Heyloyalty, har du fx mulighed for at bruge vores Heypush-modul til formålet.

 

Hvis du vil blive klogere på fordelene ved kanalen, har vi lavet en uddybende video om emnet – du kan se den lige her.

Push eksempel

Tips til pushbeskeder

For at udnytte potentialet og de mange fordele ved kanalen, får du her nogle tips til webpush:

  • Tænk kanalen ind i dit marketingmix: Hvis du sender en e-mail med bestemte tilbud, kan du samtidig opsætte en pusbesked, der linker til den samme landingsside – det tager ca. 5-10 min. at opsætte beskeden.
  • Udnyt mulighederne ved at kombinere e-mails og pushbeskeder: Du kan fx lave et velkomstflow på pushkanalen, hvor du frister modtageren til at tilmelde dit nyhedsbrev. Samtidig kan du udnytte mulighederne ved at bruge segmenterne fra din e-mail marketing. Du kan bl.a. læse, hvordan Jysk Vin arbejder med segmenterede pushbeskeder her
  • Get to the point: Det begrænsede antal tegn betyder, at du skal være meget præcis med dit budskab. Ligesom med en emnelinje i en e-mail, er det en god idé at skille sig ud og bruge værktøjer som urgency (begrænset tid), scarcity (begrænset antal) og konkrete tal (fx tilbud og rabatter)
  • Brug grafik – men afhæng ikke af det: Nogle browsere beskærer din grafik eller fjerner den helt. Det er derfor vigtigt, at dit budskab ikke afhænger af, at modtageren har set grafikken. Men det er stadig en god idé at overveje, hvordan din grafik kan gøre beskeden mere interessant for dem, der kan se den

Webpush velkomstflow

Eksempler på konkrete push automations

Dine muligheder ift. push automations afhænger selvfølgelig af dine muligheder i din platform. I nogle af nedenstående eksempler, har vi taget udgangspunkt i dine muligheder med Heyloyalty, hvor du fx kan kombinere modtagerens e-mailadfærd, købsadfærd og stamdata med dine budskaber i pushbeskederne.

 

Velkomst push

Det er altid en god idé at byde nye modtagere velkommen – det gælder ift. dine e-mails og det gælder selvfølgelig også ift. pushkanalen. Det skaber aktivitet fra start, og giver et godt udgangspunkt ift. at aktivere modtageren med fremtidige beskeder. Derudover kan du bruge velkomstflowet til at bede om modtagerens e-mail – på den måde fungerer det som et stærkt supplement til din leadgenerering.

 

Tabt kurv push

Hvis du har en Heycommerce-licens, er det oplagt at opsætte en tabt kurv pushbesked. Når kunden forlader din webshop uden at fuldføre købet, modtager de dermed en pushbesked, næste gang de åbner browseren, hvor du kan linke til kurven. Det fungerer som en god service for kunden og det giver dig mulighed for at indhente noget af det tabte potentiale.

 

Produkt- og kategoriinteresse push

Når kunden har besøgt et bestemt produkt eller en bestemt side X-antal gange inde for en given periode, er de umiddelbart langt nede i tragten ift. købsparathed. Med andre ord: De er konverteringsklar. Ligesom med en interessemail, kan du bruge pushkanalen til at friste kunden med deres yndlingsprodukter eller yndlingskategorier ud fra deres adfærd i webshoppen.

 

Winback buyer push

Det er i gennemsnit 7 gange billigere at genaktivere tidligere kunder end at skaffe nye. Derfor er en winback buyer besked ofte meget effektiv. Når en tidligere kunde ikke har købt i din webshop i X-periode (fx 30 eller 60 dage), modtager de en pushbesked, hvor du fx tilbyder en rabatkode eller giver et andet incitament for at handle hos dig igen.

 

Højmark Rejser opnår ROI på 6,1 på pushkanalen

Højmark Rejser er blandt nogle af de bedste til at bruge vores Heypush-modul.

De har bl.a. opsat et velkomstflow af pushbeskeder, der bliver sendt til modtageren i dagene efter de har takket ja til at modtage dem. Efter opsætningen af flowet, har det kørt helt automatisk og genereret omsætning, uden at de skulle gøre mere.

Hos rejsebureauet består velkomstflowet af tre pushbeskeder, der bliver sendt ud over en periode på 3 døgn, fra brugeren har accepteret at modtage dem. Og det har i høj grad bidraget til deres imponerende ROI på 6,1 på kanalen.

Du kan læse hele casen her.

Mand med headset, der sidder ved en skærm og smiler.

Vil du prøve kræfter med Heypush?

 

Med Heyloyalty får du adgang til flere forskellige kanaler til din marketing automation – herunder e-mails, pushbeskeder, SMS’er, pop-ups og meget mere.

Book en uforpligtende introduktion til Heyloyalty og bliv klogere på dine muligheder allerede i dag.

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg, cases, og nyheder!