Access-Control-Allow-Origin: www.heyloyalty.com

Guide: Få flere til at åbne dine nyhedsbreve

31. maj, 2022 | Blog

Læsetid 8 minutter

Med Apples iOS15 er det blevet sværere at tracke åbningsrater på nyhedsbreve. Men hvad betyder det for dig?

Du kender garanteret følelsen af at have lavet et godt nyhedsbrev, som dine modtagere kommer til at elske. Du får sendt dit nyhedsbrev og humøret er højt, og nu venter du blot på at tallene viser dig, at dine kunder også elsker nyhedsbrevet – men her skal vi til at tænke i andre tal end åbningsrater, da det tal er blevet upræcist efter iOS15.

Hvorvidt Apple som standard blokerer for tracking af åbningsraten, eller om brugerne selv skal lave en opt-in til denne blokering, er lidt usikkert. Uanset hvad kan vi konkludere, at det påvirker åbningsraten, og at det tal som KPI er blevet mere usikkert. Men det selvfølgelig stadig essentielt, at dine nyhedsbrevsmodtagere åbner dit nyhedsbrev. Du kan læse mere om iOS15 her.

Arbejd med de rigtige KPI’er

E-mail marketing er stadig en vigtig kilde til høj ROI på din marketingindsats. Du skal blot til at måle din succes på andre parametre, som salgskonverteringer (som jo i virkeligheden også er den væsentligste for de fleste webshops), og så skal du måle på din CTR (altså din klikrate).

Men for at dine KPI’er for dit nyhedsbrev bliver en succes, skal du først og fremmest have dine læsere til at åbne dine nyhedsbreve. Det har vi lavet en guide til dig nedenfor.

 

Vores best pratice råd til dig til at få flere til at åbne dine nyhedsbreve.

Vi kommer ind på flere forskellige faktorer, som får flere af dine læsere til at åbne dit nyhedsbrev og du får også lidt tips til, hvordan du så kan fastholde din læser og opnå den adfærd, du ønsker.

 

Vi tager dig igennem:

  1. Afsendernavn på dit nyhedsbrev
  2. En stærk emnelinje
  3. Lav en interessant preheader
  4. Content og design i nyhedsbrevet
  5. Timing: Det bedste tidpunkt for udsendelse af dit nyhedsbrev
  6.  Målretning/segmentering
Emnelinje

1. Afsendernavn på nyhedsbrevet

Afsendernavnet i dine e-mails er vigtigere end du tror. Det er et af de mest viste elementer i dine kampagner, når den ender i indbakken hos dine kunder.

Sørg for at afsendernavnet er tydeligt. Vær opmærksom på at dine kunder læser dit nyhedsbrev på mange forskellige typer enheder.

En personlig afsender kan være af stor betydning for din åbningsrate. Du skaber en langt dybere forbindelse med dine modtagere, hvis de kan læse og se, at det er et menneske, der kommunikerer med dem – og på en mailadresse, hvor de rent faktisk kan svare retur, hvis der skulle være behov for det.

Hvis du har flere forskellige afsendernavne, så vælg det afsendernavn, der passer bedst til den specifikke kampagne. Omhandler kampagnen kundeservice og Mikkel er ansvarlig for jeres kundeservice, så sørg for at afsendernavnet er Mikkel.

 

2. En stærk emnelinje

Emnelinjen er afgørende for din åbningsrate på dine nyhedsbreve og derfor skal du bruge tid på at lave den helt rigtige emnelinje, der får modtageren til at åbne dit nyhedsbrev. Alle modtager efterhånden en stor portion mails i indbakken, og emnelinjen kan være afgørende for, at det er netop din mail, der bliver valgt ud til at blive kigget nærmere på.

Et godt tip i forbindelse med emnelinjen, er at benytte modtagerens fornavn i selve emnelinjen. Undersøgelser viser, at du kan opnå en 14,68 % bedre åbningsrate alene på baggrund af dette.

Det vigtige i denne sammenhæng er, at emnelinjen ikke har til formål at sælge dine ydelser. Den skal skabe nysgerrighed og få modtageren til at åbne din mail. Find den gyldne middelvej, og lov ikke noget i emnelinjen som du ikke kan levere i mailen, men samtidig undgå at emnelinjen bliver kedelig og generisk.

 

 5 gode råd til din emnelinje

Der er mange måder at pirre modtagernes nysgerrighed på og dermed få dem til at åbne nyhedsbrevet. 

 

  • Fortæl om de gode resultater du har opnået. Det skaber tillid og du viser, at du har skabt gode resultater for andre eller glade tilfredse kunder.
  • Gør din emnelinje personlig. Skriv modtagerens fornavn i emnelinjen, eller lav en emnelinje på baggrund af data på modtageren – enten omkring interesser eller præferencer.
  • Skab nysgerrighed. En emnelinje der lokker og vækker modtagerens nysgerrighed. Selvfølgelig på den gode og kreative måde.
  • Skab værdi og hav modtageren i fokus. Skab værdi for modtageren allerede i emnelinjen og undgå kedelige salgsbudskaber, så du bliver mere end bare et produkt for modtageren.
  • Benyt A/B splittest på din emnelinje. Derved bliver du klogere på, hvad der virker. Det er svært og næsten umuligt at generalisere på tværs af brancher og virksomheder. Gør dine egne erfaringer og brug dem.

3. Preheader – et undervurderet redskab

Preheaderen er emnelinjens forlængede arm. Hvis du ikke bruger preheaderen, vil mailklienterne blot vise det første tekst du har i mailen. Det vil ofte være ”kan du ikke læse mailen? Klik her for at åbne den i en browser”.

Denne tekst er ikke ligefrem interessant. Så udnyt den ekstra mulighed preheaderen giver for at fortælle modtageren, hvad nyhedsbrevet omhandler og kan få dem til at åbne nyhedsbrevet. Preheaderen skal bruges til at uddybe emnelinjen nærmere og skriv derfor aldrig det samme som i emnelinjen.

Vær også opmærksom på preheaderen ikke altid bliver vist i alle e-mail programmer, så skriv altid det vigtigste budskab i emnelinjen.

Eksempel på gode nyhedsbeve

4. Indhold og design

Når dine modtagere har besluttet sig for at åbne dit nyhedsbrev, har du allerede her skabt en interesse. Det er resultatet af dit gode arbejde med afsendernavn, emnelinje og preheader. Men det er også vigtigt at fastholde modtagernes interesse, og det gør du med content og flot design i nyhedsbrevet.

Designet af dine nyhedsbreve er det næste, som påvirker modtageren, til enten at læse din mail eller lukke den ned igen. Der er derfor også nogle ting at overveje i forbindelse med designet.

  • Dit brand. Modtagerne af dit nyhedsbrev bør kende til dit brand, så vær tydelig i dit farvevalg m.v., så det er soleklart, at denne mail kommer fra dig og sørg for, at der er genkendelighed fra din webshop eller dit website.
  • Brugervenlighed. Gør det så nemt som muligt for dine modtagere at læse dit nyhedsbrev. Opbryd din tekst i afsnit og arbejde med luft, bullets og grafik, så dit nyhedsbrev ikke bliver tungt og uoverskueligt.
  • Placering af indhold. Placér indholdet hvor det giver bedst mening.
  • Benyt dig af knapper med tydelig CTA. Det skal være klart for modtageren hvor de skal klikke eller hvilken handling du gerne vil have dem til at udføre.
  • Responsivt design. Sørg for at dit nyhedsbrev ser godt ud på både mobil og desktop. Mange åbner mails på mobilen i dag.

Storytelling virker

I forhold til content, så husk altid at kigge på dine modtagere og dem som køber og bruger dit produkt. Sæt herefter dit emne eller produkt ind i en konkret situation for modtageren, som de kan forholde sig til. Tal ind i dine modtageres drømme eller det udbytte de får af dit produkt og/eller dit nyhedsbrev.

Noget andet som hitter rent indholdsmæssigt hos modtagerne er storytelling. Fortæl om din virksomhed og dit brand. Det gør dit brand mere levende og styrker forbrugerens tilknytning. Et eksempel på storytelling kan være personlige historier eller idéer, der gik forud for tilblivelsen af virksomheden. Produkternes særlige ingredienser og fremstillingsmåde kan være et andet, eller hvordan dit brand gør livet til noget mere værdifuldt, nemmere, sjovere, smukkere eller tryggere, kan være noget som gør dit brand mere levende.

 

5. Timing – Det bedste tidspunkt for udsendelse af dit nyhedsbrev

Når vi kigger nærmere på det bedste tidspunkt at udsende nyhedsbreve, kan vi lige så godt med det samme sige, at det perfekte tidspunkt ikke findes. Hvis det gjorde, ville de fleste udsende nyhedsbrevet netop der, hvilket ville gøre det til et dårligt tidspunkt. Vi kan dog guide dig hen mod det bedste tidspunkt for dig og din forretning.

Flere større udenlandske marketing automation-systemer har dykket ned i milliarder af mails, for at finde svaret ud fra data. Tallene peger bl.a. på, at hverdage og især tirsdag og torsdag formiddag er to af de bedste tidspunkter.

Langt de fleste mails bliver åbnet inden for de første 60 minutter, så det er enormt vigtigt at dit nyhedsbrev er blandt dem, som tiltrækker opmærksomhed. Det gør det selvfølgelig, fordi du har styr på både afsendernavn, emnelinje, preheader og hvad selve nyhedsbrevet skal indeholde content og designmæssigt.

Efter 24 timer er chancerne for at dit nyhedsbrev bliver åbnet kraftigt reduceret, så vigtigheden i forhold til at finde det helt rigtige udsendelsestidspunkt kan ikke understreges nok. Du skal derfor kende dine læsere og vide hvornår du vil ramme dem; vil du ramme dem på vej hjem i bussen på mobilen, i frokostpausen eller om aftenen når ungerne er lagt i seng?

Hav fokus på disse 3 punkter, når du vælger tidspunkt:

 

  • Brug statistik – dvs. dine egne tal fra fx dit e-mail marketing system, Google Analytics og dit webshopsystem. Meget gerne kombineret med branchetal.
  • Brug dine erfaringer, viden og intuition omkring din målgruppe.
  • Brug din viden om branchen og konkurrenterne, og test de scenarier du mener, der er brug for at teste. Du kan eksempelvis her benytte dig af en A/B splittest for at se hvilket tidspunkt der performer bedst.

Du skal derudover være skarp på, hvad du ønsker for nyhedsbrevet. Er det høj åbningsrate, høj CTR eller er dit fokus på omsætning?

Vurdér ligeledes om du ønsker, at dine modtagere skal engagere sig dybt i det du sender, eller om det er nok, at de blot scanner din mail og dine tilbud, så du er top of mind.

Læs med og bliv klogere på hvornår det bedste udsendelsestidspunkt for nyhedsbreve er for dig!

6. Målretning/segmentering

Vi er alle sammen mere tilbøjelige til at åbne et nyhedsbrev fra en afsender, som kommuniker relevant til os. Det kan være baseret på interesse, som modtageren har angivet ved sign-up, baseret på tidligere køb, adfærd onsite etc.

Målretning øger udbyttet betydeligt; det er ikke nyt, men desværre sender alt for mange det samme indhold til alle modtagere. Det er nemt at arbejde med segmentering og det er naturligvis en standardfunktion i Heyloyalty.

I din segmentering kan du altså udnytte alt fra stamdata på dine modtagere, men du kan også lave et hav af segmenter baseret på adfærd i tidligere nyhedsbreve og på din webshop. Bliv inspireret af vores blogindlæg med 21 konkrete segmenter.

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg omkring både cases, og guides, samt tips og tricks lige her!

Segmentering blog

BLOG

Sådan laver du bedre segmentering, der øger engagement og salg
Læs blogindlæg

Klub Vollmer case

CASE

Sådan løfter Højmark Rejser serviceniveauet og øger salget med databaserede afrejseflows
Læs casen

Heyloyalty får ISAE 3000-erklæring

NYHED

Heyloyalty får ISAE 3000-erklæring som led i arbejdet med datasikkerhed
Læs nyhedsindlæg