Access-Control-Allow-Origin: www.heyloyalty.com

Øg salget på din webshop nemt og effektivt med adfærdsbaserede automations

9. maj, 2019 | Blog

Læsetid 5 minutter

Er du (ligesom alle andre) på udkig efter en måde til at øge salget på din webshop? Så skal du pudse læsebrillerne, for i dette indlæg får du en nem og effektiv måde til at sælge mere. Teaser: Det er en marketing automation-besked!

Konvertér dine besøgende til kunder

Har du mange besøgende på webshoppen, men for få salg? Bare rolig, du er ikke den eneste.

De fleste webshopbesøgende tilhører kategorien ‘osere’. Du kender dem fra butikken, hvor de kommer ind af døren stille og roligt. Går rundt, rører ved tingene, undersøger – men går ud igen, uden penge har skiftet hænder.

I webshoppen har de klikket sig rundt på forskellige kategorier og produkter, men heller ikke hér bliver der sluppet en mønt…

Disse mange ikke-købende besøgende udgør et kæmpe potentiale for din forretning, så du skal have aktiveret deres lyst til at købe. Nu. Her er marketing automation dit greb. Og bruger du den automatiske besked kategori interesse, får du langt større sandsynlighed for at det er dig, der får salget.

Det er en besked, der sendes, når en besøgende viser interesse for en bestemt kategori. Altså, de besøger en kategori et bestemt antal gange indenfor en bestemt periode – eksempelvis tre gange inden for fem dage. Men det bliver bare aldrig til et køb.

Interessen er der – ellers vil han eller hun ikke kigge gentagende gange på netop denne specifikke kategori. Giv dem det sidste overbevisende argument, der før dem til at handle. Med en kategori interesse-besked rammer du modtageren, når interessen er størst, og derfor er vejen til checkout kortere end normalt.

Derfor ser vores egne kunder interessante resultater, når de – automatisk – sender beskeden baseret på deres adfærd:

%

ÅBNINGSRATE

%

CTR (KLIKRATE)

%

KØBSKONVERTERING

Der er masser af udbytte i vente, hvis du først kommer i gang med at sende kategori interesse-beskeder.

Læs med herunder. Så bliver du klogere på, hvordan du kommer i gang med at optimere din konvertering.

 

Kategori interesse: Effektiv marketing automation

Verdens korteste forklaring af marketing automation er:

Det er automatiske beskeder (e-mail, sms, webpush osv.), som bliver sendt på baggrund af modtagerens adfærd.

En kategori interesse-besked sendes, når en modtager har kigget et bestemt antal gange på en specifik kategori over en bestemt periode. Hvor lang tid perioden skal strække sig over, varierer selvfølgelig fra produkt til produkt – så test hvad der virker hos dig. Adfærden udløser altså en konkret besked, som du kan skræddersy til at overbevise kunden om at gå videre i sin købsrejse.

Reglerne er tydelige: du SKAL have permission til at sende marketing automation – ligesom med nyhedsbreve osv.

Eksempel:

Du har besøgt min webshops kategori, der hedder ”Gode tilbud”. Det har du gjort tre gange på fem dage.

Du vil gerne gøre en god handel, men du har endnu ikke fundet det helt rigtige indenfor kategorien.

Din adfærd udløser en e-mail (hvis du har tilmeldt dig mit nyhedsbrev). Jeg har selvfølgelig skrevet en super fed og effektiv mail. Den indeholder nogle konkrete produkter fra kategorien, noget brugbart indhold for dig – altså noget som sender dig videre på din købsrejse.

Du bliver (forhåbentligt) fanget af min ordekvilibrisme og lækre produkter, så du klikker over på webshoppen. Nu kigger du på et produkt, og mavefornemmelsen er helt rigtig, fordi du er blevet overbevist af mine budskaber i mailen. Der er intet bjerg mellem dig og checkout.

Hemmeligheden bag succesen ved kategori interesse-beskeder er, at det rigtige budskab sendes til kunden på det helt rigtige tidspunkt i købsrejsen. Fordi det er adfærden, der bestemmer, hvornår beskeden skal sendes – selvfølgelig med det rigtige indhold.

Dermed undgår du at bruge mavefornemmelsen, fordi du bygger din kommunikation på pålidelige data.

Kategori interesse-beskeder vs. anden automation

Der er ingen tvivl om, at marketing automation er vejen frem for webshops. Kundernes digitale fodspor gør det nemt at lave relevant og effektiv markedsføring, særligt hvis du bruger et brugervenligt system til din marketing.

Indenfor marketing automation er kategori interesse-beskeder markant mere effektive og udbytterige end gennemsnittet.

Automatiseringer giver normalvis følgende resultater:

%

ÅBNINGSRATE

%

CTR

Sådan kommer du i gang med kategori interesse!

Du har nu redskabet, der vil øge konverteringen på din webshop – nu handler det blot om at komme i gang.

Det første skridt er at bruge det rigtige marketing automationsystem. Sørg for at vælge et system, hvor du kan sende dine beskeder via flere forskellige og relevante kanaler.

Mange får tunnelsyn og bruger kun én kanal – typisk e-mailen. Det giver bare ikke det fulde udbytte. En kunde skal udsættes for dine budskaber flere gange og flere steder. Det skal ske via flere kanaler før han eller hun er overbevist.

Derfor anbefaler vi altid anbefaler at bruge flere kanaler.

I Heyloyalty kan du sende kategori interesse-beskeder via følgende kanaler:

Sidstnævnte er et godt eksempel på, hvorfor du skal bruge flere kanaler i samspil. Det øger nemlig sandsynligheden for, at din modtager ender med at købe på din webshop. Ifølge Facebook øger kombinationen af e-mail og retargeting tilbøjeligheden til at købe med 22%.

Bliv klogere på dine muligheder med Heyloyalty

Vil du gerne vide mere om, hvordan du kan bruge marketing automation og kategori interesse til at tjene flere penge? Vi står klar til en uforpligtende snak om dine muligheder med Heyloyalty.

Klik på knappen nedenfor, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg, cases, og nyheder!