Access-Control-Allow-Origin: www.heyloyalty.com

Giv dine kunder en VIP-oplevelse

23. nov, 2021 | Blog

Læsetid 7 minutter

Derfor skal du anvende rabatkoder

Nyhedsbreve er et vigtigt redskab til at sælge mere til dine kunder. Nyhedsbreve er stadig en effektiv kanal målt på ROI. Litmus er i deres nye undersøgelse kommet frem til, at e-mail marketing på tværs af brancher har en ROI på 36. Ser vi isoleret set på branchen, retail, e-commerce og forbrugsvarer står e-mail marketing for en imponerende ROI på 45! Alltså får du pengene 45 gange igen for din investering. 

Med det tal in mente, så giver det sig selv, at e-mail marketing er en vigtig kanal for alle, der driver eller arbejder med en webshop. Og derfor er det også vigtigt, at du holder fokus på hele tiden at skaffe nye leads til dit nyhedsbrev.

Hvad får jeg ud af at tilmelde mig dit nyhedsbrev?

Idet e-mail marketing er så effektivt, er der også hård konkurrence om at få den enkelte til at afgive sin permission til lige præcis dig. Derfor er det nødvendigt, at du tydeligt kommunikerer, hvad din kunde får ud af at tilmelde sig dit nyhedsbrev eller kundeklub.

Og husk at vi som forbrugere er blevet mere krævende og forventer, at vi får noget ud af at afgive vores mailadresse. Her kan en velkomstrabat være en god motivation.

Anvend rabatkoder til leadgenerering

Vi forventer som kunder og forbrugere, at vi også får noget ud af det, hvis vi skal sige “Ja tak” til at modtage dit nyhedsbrev.

Derfor er det en oplagt idé at tænke rabatkoder ind. Det er der flere årsager til:

 • Det øger incitamentet for at afgive sin mailadresse og er dermed effektivt til leadgenerering.

 • Med en rabatkode i velkomstgave får du hurtigt dine kunder til at fortage et køb på din webshop. Og giver du dem en god oplevelse første gang, kommer de nok igen.
 • Du får dine kunder til at lave et klik i din velkomstmail. Via det klik får du lavet den ”parring”, som er nødvendig for at starte med at indsamle onsite adfærd på dine nyhedsbrevsmodtagere. På baggrund heraf kan du få gang i nogle automations, hvor din kommunikation bliver ekstra relevant

Få dine kunder til at føle sig som noget særligt

Vi elsker alle at føle os som noget særligt. En af vejene hertil, som er et enkelt redskab, er at glæde dine kunder med personlige rabatter.

Når du har valgt at arbejde med e-mail marketing, så er det nemlig et vigtig formål for dig, at du skal holde dine kunder glade. Det kan du gøre på flere måder ved hjælp af unikke rabatkoder.

Du kan blandt andet udsende rabatkoder, når

 • du får nye brands ind i sortimentet
 • din kunde har fødselsdag
 • en kunde har handlet hos dig X antal gange
 • du holder udsalg, Black Friday eller lignende hvor du inviterer dine nyhedsbrevmodtagere til at købe FØR alle andre
 • en kunde ikke har handlet hos dig et stykke tid, og du gerne vil have kunden tilbage til din shop (winback automation)

Nedenfor dykker vi lidt længere ned i nogle af ovenstående eksempler.

Giv dine nyhedsbrevsmodtagere adgang til dine tilbud FØR alle andre

Har du nogle tilbud, som du gerne vil afgrænse og ikke tilbyde alle, der tilfældigvis lander på din shop? Med unikke rabatkoder kan du nemt styre, hvem der skal have adgang til dine tilbud.

Så i stedet for at mærke dine varer ned – synligt for alle – så opretter du rabatkoder i din shop og distribuerer dem til de kunder, du nu udvælger. Herefter sender du en mail afsted med unikke rabatkoder til dine kunder, og sender dem ud igennem dit e-mail marketingsystem, hvis det understøtter det. Det gør Heyloyalty og det kan du læse meget mere om her.

Det er der flere fordele i:

 • Du giver dine tilbud til de kunder, som du vælger. Ikke tilfældige kunder, som kommer forbi dit site og køber denne ene gang.
 • Du giver dine nyhedsbrevsmodtagere eller kundeklubmedlemmer noget særligt og noget, der kun gælder dem – det skaber loyale kunder.
 • Du kan begrænse, hvor mange der skal have adgang til dine tilbud, hvis dit varelager ikke kan følge med.

Men husk at du skal anvende unikke rabatkoder, så du undgår misbrug, og de ikke havner på diverse sites med rabatkoder.

Anvend rabatkoder til at få dine kunder tilbage til din webshop

Det er langt billigere at fastholde eksisterende kunder i stedet for at tiltrække nye! Faktisk er det hele 5 gange så dyrt at skaffe nye kunder som at fastholde de eksisterende. Så derfor skal du selvfølgelig arbejde med winbacks i dit e-mail marketing set-up.

Hvad er en winback automation?

Med en winback automation kan du sikre dig loyale og tilbagevendende kunder.

Ganske kort fortalt, så kan du sætte din winback-automation op, som sendes automatisk til din kunde, når vedkommende ikke har handlet på din webshop i X dage.

Har en kunde eksempelvis ikke handlet hos dig i 60 dage, så er en winback mail et effektivt redskab til at få din kunde retur. Her kan du øge incitamentet hos kunden for at købe hos dig igen, hvis du sender en rabatkode med.

 

Beløn dine loyale kunder

Som nævnt ovenfor, koster det dig 5 gange så meget at tiltrække en ny kunde, som at fastholde en eksisterende.

Lige så vel som du kan få en tidligere kunde tilbage til din shop med en rabatkode, vil vi også gerne slå et slag for, at du belønner dine trofaste og loyale kunder.

Loyale kunder er ikke længere en selvfølge. Tidligere havde de fleste virksomheder og forretninger en personlig kontakt eller relation til kunderne, og det betød, at kunderne var mere loyale.

I dag er det anderledes. De fleste virksomheder har meget lidt kontakt med deres kunder og de mange konkurrerende virksomheder, der er i stort set alle brancher gør, at det både er sværere at fastholde eksisterende kunder og at skaffe nye.

Det betyder derfor, at du skal gøre en større indsats for at beholde dine eksisterende kunder. Og her er e-mail marketing igen et fantastisk redskab.

Send en rabatkode til dine trofaste kunder

Anvend dine data på dine kunder til at bygge segmenter baseret på dine mest trofaste kunder.

Alt efter genkøbsraten på din webshop, så kunne et eksempel være, at du sender et nyhedsbrev – eller endnu bedre, opsætter en automation, som reagerer på:

 • Kunder der har handlet mere end 5 gange på din shop evt. indenfor en given periode
 • Kunder der har handlet for min.  X kroner inden for X periode

Kunderne der matcher dine kriterier, sender du en automation med en rabatkode, som de kan indløse på deres næste køb, som tak for, at de er trofaste kunder.På den måde viser du, at du sætter pris på dine trofaste kunder og dermed er sandsynligheden større for, at de køber hos dig igen og igen.

Send en fødselsdagshilsen

Idet vi som nævnt ovenfor ikke i samme grad længere har de samme personlige relationer til vores kunder, så er det vigtigt, at vi forsøger at anvende andre redskaber for at komme tæt på vores kunder.

Her er en fødselsdagsmail et fantastisk redskab. Når du får dine kunder til at melde sig til dit nyhedsbrev eller kundeklub, så skal du bede dine kunder om at oplyse sin fødselsdagsdato. Alternativt kan du i dit velkomstflow bede din kunde om at afgive lidt flere oplysninger om dem selv.

En fødselsdagsmail er simpel, men har en stor effekt. Fødselsdagsmailen er et særdeles godt redskab til at arbejde med kundeloyalitet. Her kan du også med fordel tænke en rabatkode ind, som fødselaren kan bruge til at forkæle sig selv med en ekstra gave til sin fødselsdag.

Undgå misbrug – brug personlige rabatkoder

Der er overordnet set to rigtig gode grunde til, at du skal arbejde med unikke rabatkoder.

Med personlige rabatkoder undgår du, at hvem som helst kan udnytte din rabat. En rabat skal helst være til glæde for dine kunder, ikke for alverdens tilfældige internetbrugere, der scanner nettet for rabatkoder, inden de handler.

Lav ikke generiske rabatkoder

Hvis du sender en generisk rabatkode som ”TAK20”, så sker der sandsynligvis det, at din rabatkode, som var tiltænkt dine loyale kunder, florerer på diverse rabatsites. Dermed kan alle udnytte dit særlige tilbud.

Og det er et problem. Det kan udvande dit brand, da enhver internetbruger til enhver tid, kan få X % rabat i din webshop. Og derudover så mister du effekten af, at de rigtige kunder skal have følelsen af, at du gerne vil gøre noget ekstra for lige netop dem. 

Vil du gerne i gang med unikke rabatkoder?

Vil du gerne i gang med at anvende unikke rabatkoder, så tager det dig faktisk ikke mere end 10 minutter.

Her er hvad du skal gøre

 • Træk unikke rabatkoder (eksempelvis via voucherify.io)
 • Upload koderne i din shop
 • Upload koderne i dit e-mail marketing system (hvis det understøtter det)
 • Send en kampagne indeholdende en unik rabatkode til dine VIP-kunder

Læs meget mere om mulighederne med vores voucher-modul lige her.

 

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg omkring både cases, og guides, samt tips og tricks lige her!

Segmentering blog

BLOG

Sådan laver du bedre segmentering, der øger engagement og salg
Læs blogindlæg

Klub Vollmer case

CASE

Sådan løfter Højmark Rejser serviceniveauet og øger salget med databaserede afrejseflows
Læs casen

Heyloyalty får ISAE 3000-erklæring

NYHED

Heyloyalty får ISAE 3000-erklæring som led i arbejdet med datasikkerhed
Læs nyhedsindlæg