Access-Control-Allow-Origin: www.heyloyalty.com

Skil dig ud fra mængden til Black Friday med vores 10 tips

8. mar, 2021 | Blog

Læsetid 8 minutter

Blogindlægget er skrevet i 2021. De fleste pointer gør sig stadig gældende, men hvis du ønsker nyere input, kan du læse vores indlæg fra 2022 her

Sådan skiller du dig ud fra mængden med dine mails til Black Friday

Lige om lidt går det løs med Black Friday 2022 – nærmere bestemt d. 25. november. Alle vil være forrest, når det gælder om at hente kunderne ind i butikken, og langt de fleste vil forsøge at lokke kunderne i butikken med en solid e-mail marketingstrategi. Det betyder, at du skal arbejde hårdt for at skille dig ud fra mængden, når du begynder at sende Black Friday-mails ud til netop dine kunder.

Vores e-mail marketing specialister har samlet vores 10 bedste råd lige her. Følger du vores tips, bliver du klædt bedst – og mest unikt – på til Black Friday, så du kommer forrest i kampen om kundernes gunst.

1. Få en højere åbningsrate med en god emnelinje

Som du nok ved, er emnelinjen helt essentiel, når modtagerne bestemmer, om de vil åbne dit nyhedsbrev. Først og fremmest bør du derfor undgå at bruge de typiske tilbudsemnelinjer med blokbogstaver, overdreven brug af emojis og udråbstegn. Derudover kan bestemte vendinger som “Tilbud”, “Halv pris” eller “Gratis” øge risikoen for, at din mail bliver fanget af spamfilteret. 

Du kan i stedet prøve at få modtageren til at føle sig speciel med en anderledes emnelinje som ”Kun for medlemmer: Tidlig adgang til Black Friday” eller ”I dag er det torsdag, men for dig er det Black Friday”. Det får dine modtagere til at føle sig specielle, når de f.eks. får tidlig adgang til tilbud – helt uden at bruge et eneste udråbstegn.

I virkeligheden er det kun kreativiteten, der sætter grænser – og i sidste ende ved du bedst selv, hvad der virker ved netop din målgruppe. Hvilke af dine mails har performet godt? Bliv inspireret af emnelinjerne til disse mails. 

2. Planlæg dit udsendelsestidspunkt

Der findes en masse information om de rigtige tidspunkter, du bør udsende dine nyhedsbreve på. Men vi opfodrer dig til at tage udgangspunkt i din egen statistik. Generelt vil dine modtageres e-mail adfærd være den samme på Black Friday som normalt – der er blot mindre sandsynlighed for, at de åbner dine mails, fordi de modtager flere end normalt. Derfor er udsendelsestidspunktet endnu vigtigere på Black Friday end normalt. 

Hvis du har mulighed for at se kampagnestatistik for dine mails i din e-mail marketing platform, kan du finde et gennemsnit for, hvornår netop dine bedste udsendelsestidspunkter er – og hvornår de havde den højeste åbnings- og klikrate. 

Ifølge vores statistik risikerer dine mails at drukne i mængden i tidsrummet kl. 8 til kl. 13, men måske har dine modtagere en anden adfærd. 

 

3. Sortér dine medlemmer og undgå spamfiltre

Der er ingen grund til at sende mails til personer, der ikke modtager dem alligevel. Du bør derfor sortere hard bounces fra, så du ikke spilder dine mails på ikke-eksisterende e-mailadresser, der alligevel skader dit afsenderomdømme. I Heyloyalty kan du nemt og enkelt gøre det ved at opsætte et segment for hard bounces, og fjerne dem fra din liste. 

Hvis du har mod på det, kan du også bruge segmentringsværktøjet til at se på, hvem der interagerer med dine e-mails, og hvem der slet ikke gør. Det kan være, at du skal sende to forskellige kampagner med to forskellige budskaber, hvor du belønner dine mest aktive medlemmer med et bedre tilbud eller større rabat. Ofte fokuserer man meget på at lokke de ikke-aktive medlemmer til at blive aktive, men det er også en god idé at fokusere på de bedste medlemmer, så du giver dem en følelse af, at det rent faktisk kan betale sig at åbne og klikke aktivt i dine nyhedsbreve.

Beløn altså dine modtagere til Black Friday for deres tidligere engagement.

4. Design din Black Friday landingsside

Det giver næsten sig selv: Hvis dine websitebesøgende ikke kan lide din Black Friday side, er der mindre sandsynlighed for, at de foretager køb. Det skal fremgå tydeligt på din landingsside, at det er Black Friday, hvilke tilbud du kører, hvad man evt. skal gøre for at få rabatten og hvor meget besparelse, der er.

Sørg i øvrigt for, at alle dine weblinks i nyhedsbrevet fører til din Black Friday side. Hvis dine medlemmer lander på din forside eller en anden underside, er det ikke sikkert, at de spotter, hvor din Black Friday side er, og så taber du dem allerede fra start. Sørg derfor for at have en landingsside, så du sikrer en så høj konvertering til køb som muligt, når de lander på dit website fra en e-mail.

5. Gør brug af din eksisterende viden

Som nævnt ovenfor, er det dig, der har de bedste forudsætninger for at kende dine modtageres adfærd. Du har formentlig allerede en masse viden om, hvordan dine kunder reagerede på Black Friday sidste år, og det bør du bruge aktivt.

Hvilke søgninger lavede de? Hvilke landingssider besøgte de mest? Hvilke produkter var mest populære?

Brug den viden til at udforme dit nyhedsbrev. Black Friday er ikke tiden til at reklamere for dine dårligst sælgende produkter i håbet om, at du så kommer af med dem. Fyld dit nyhedsbrev med de produkter, du ved, at dine modtagere helst vil se, så de er synlige. Tænk også på hvilke tilbud, du har kørt tidligere. Virker det bedst at give procentrabat? Mængderabat? Eller noget tredje?

6. Husk at mobiloptimere

Det er efterhånden basisviden at flere og flere åbner deres nyhedsbreve og agerer online fra deres mobiltelefon, og det er derfor yderst vigtigt, at du husker at mobiloptimere dit nyhedsbrev. Hvis dine medlemmer finder det besværligt at navigere på telefonen, bliver det lynhurtigt en belastning, og de går videre til det næste Black Friday tilbud.

I din e-mail marketing platform har du formentlig mulighed for at se et preview af dine mails i mobilformat – husk altid at tjekke, om alt er som det skal være. Det er eksempelvis ikke helt ligegyldigt, hvor mange celler du har pr. række.

7. Lav en generel e-mailstrategi til Black Friday

Når du laver din strategi, er der flere ting du bør overveje. Hvor mange mails vil du sende ud, til hvem og hvornår? Hvis du mangler inspiration til konkrete tiltag, har vi selvfølgelig et par klar til dig nedenfor

Udsend mails før selve dagen, så du fanger modtagerens opmærksomhed før Black Friday begynder – f.eks. om torsdagen. Mange kunder søger allerede på Black Friday tilbud inden selve dagen begynder, og derfor bør du fange deres opmærksomhed tidligt.

Overvej også om du skal sende mere end ét nyhedsbrev på Black Friday. Hvis du er bange for at sende for mange mails til dine modtagere, kan du gøre brug af et segmenteringsværktøj, og udsende mail nr. 2 til personer, der ikke har åbnet eller klikket i din første mail. Så fanger du måske dem, der ikke har fået set din første mail.

Du kan ligeledes følge op på dit nyhedsbrev om mandagen og takke dine modtagere for deres besøg. Hvem har foretaget køb på Black Friday? Send dem en mail hvor du siger tak fordi, at de ville deltage i dagen, og giv dem evt. generel information om, hvordan dagen forløb sig.

Du kan derudover lave et separat segment med Black Friday kunder – de har allerede vist, at de foretager køb, når der er rabat, og det kan du bruge næste gang, du har gode tilbud. 

Jo før du får styr på din strategi, jo før kan du opsætte kampagner og automations, og jo mere tid har du til andre opgaver, når du kommer tættere på dagen. 

8. Gem et Black Friday segment til næste år

Ligesom at du bør lave et segment med Black Friday kunder, kan du med fordel lave et segment med alle de medlemmer, der tilmeldte sig på Black Friday eller i forbindelse med optakten til Black Friday. På den måde har du allerede forberedt dig til næste år med en masse medlemmer, som du ved, er interesseret i dine Black Friday tilbud, hvis deres oprettelsesdato var d. 25/11-2022 eller i ugen op til. Du kan sikkert også med fordel sende gode juletilbud til dine Black Friday tilmeldinger, da mange af dem typisk vil være tilbudsjægere.

9. Undervurdér ikke magten i dit visuelle udtryk

Det behøver ikke at være særlig svært at lave grafiske lækkerier, og det betyder mere, end de fleste regner med. Hvis du har muligheden for det, kan du lege med idéen om indsætte en GIF i stedet for kun at have billeder. Det giver noget liv i dit nyhedsbrev, og det vil formentlig være anderledes for modtageren end de øvrige mails. De fleste mailklienter tillader ikke at afspille en video, og derfor er en GIF et godt alternativ.

Derudover bør du overveje, hvordan dit grafiske udtryk generelt kan adskille sig fra konkurrenternes – uden at gå på kompromis med dit brand og din virksomheds farver, logoer og standardelementer. 

10. Overvej at forlænge din Black Friday til Black Week

Flere og flere forlænger deres Black Friday til f.eks. at køre hele ugen i stedet. Hvis du har ressourcerne og produktsortimentet til det, kan du med fordel gøre dette. Der er mindre tryk på i forhold til at få en god plads i kundens indbakke, hvis du har mulighed for at starte Black Friday tilbuddene allerede i starten af ugen.

Desuden er det vigtigt at være godt forberedt og have din marketing timet og tilrettelagt uanset, om du har planlagt tilbuddene til en enkelt dag eller en helt uge – så kan du nemlig finde tid til at gribe akutte opgaver, der kan komme dumpende, når der er fuld gang i butikken.

Ønsker du flere tips til Black Friday?

Så tag et kig på denne side, hvor vi har samlet tips fra flere eksperter på én side.Læs med her.

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg, cases, og nyheder!