Skil dig ud fra mængden til Black Friday med vores 10 tips

8. marts 2021 | Blog

Læsetid: 7 minutter

Heyloyaltys 10 tips til at skille sig ud fra mængden på Black Friday

Lige om lidt går det løs med Black Friday anno 2020 – nærmere bestemt d. 27. november. ALLE vil være forrest, når det gælder om at hente kunderne ind i butikken, og i sidste ende se ens salg stige væsentligt. Langt de fleste vil forsøge at lokke kunderne i butikken med en solid e-mail marketingstrategi. Det betyder, at du skal arbejde hårdt for at skille dig ud fra mængden, når du begynder at sende Black Friday-mails ud til netop dine kunder.

Vi har samlet vores 10 bedste råd lige her. Følger du vores tips, bliver du klædt bedst – og mest unikt – på til Black Friday, så du kommer forrest i kampen om kundernes gunst.

God læselyst.

1. Få en højere åbningsrate med en god emnelinje

Som du nok ved, så bestemmer modtageren ofte baseret på emnelinje, om han/hun gider at åbne dit nyhedsbrev. Undgå at bruge de typiske tilbudsemnelinjer med blokbogstaver, overdreven brug af emojis og udråbstegn – der er jo ingen grund til at råbe ad din modtager ved at blive lidt for aggressiv. I Heyloyalty er vi ikke alt for store fans af de typiske emnelinjer ifm. udsalg, hovedsageligt fordi at de kan trigge spamfiltre. Du kan i stedet prøve at få modtageren til at føle sig speciel med en anderledes emnelinje som ”Kun for medlemmer: Tidlig adgang til Black Friday” eller ”I dag er det torsdag, men for dig er det Black Friday”. Det får dine modtagere til at føle sig specielle, når de f.eks. får tidlig adgang til tilbud – helt uden at bruge et eneste udråbstegn.

Vi anbefaler desuden, at du A/B splittester 2 emnelinjer med A/B splittest funktionen i Heyloyalty, så du ikke satser hele butikken på én mulighed, hvis den så fejler.

2. Planlæg dit udsendelsestidspunkt

Der findes en helt masse information om de rigtige tidspunkter, du bør udsende dine nyhedsbreve. Men vi opfodrer dig til at tage udgangspunkt i din egen statistik eller vores statistik. Brug Heyloyalty’s kampagnestatistikfunktion og find et gennemsnit for, hvornår netop dine bedste udsendelsestidspunkter er – og hvornår de havde den højeste åbnings- og klikrate. Eller tag et kig på, hvornår vi anbefaler dig at sende ud, så din e-mail ikke drukner mellem alle andres – mere om dette senere i vores nyhedsbreve.

3. Sortér dine medlemmer og undgå spamfiltre

Heyloyalty har den smarte segmenteringsfunktion, så du automatisk kan sortere hardbounces fra. Så spilder du ikke dine e-mails på ikke eksisterende e-mailadresser, og samtidigt skader du ikke dit afsenderomdømme.

Hvis du har mod på det, kan du også bruge segmentringsværktøjet til at se på, hvem der interagerer med dine e-mails, og hvem der slet ikke gør. Det kan være, at du skal sende to forskellige kampagner med to forskellige budskaber, hvor du belønner dine mest aktive medlemmer med et bedre tilbud / større rabatter eller lign. Ofte fokuserer man meget på at lokke de ikke aktive medlemmer til at blive aktive, men det er ikke nogen dårlig idé at fokusere på ens bedste medlemmer en gang i mellem i stedet for, så du giver dem en følelse af, at det rent faktisk godt kan betale sig at åbne og klikke aktivt i dine nyhedsbreve.

Beløn altså dine modtagere for deres tidligere engagement.

4. Design din Black Friday landingsside

Det giver næsten sig selv – og så alligevel ikke. Men hvis dine websitebesøgende ikke kan lide din Black Friday side, så forbliver de, hvad de er, nemlig besøgende – og ikke kunder. Det skal fremgå tydeligt på din landingsside, at det er Black Friday, hvilke tilbud du kører, hvad man evt. skal gøre for at få rabatten og hvor meget besparelse, der er. Sørg i øvrigt for, at alle dine weblinks i nyhedsbrevet fører til din Black Friday side. Hvis dine medlemmer lander på din forside eller en anden underside, så er det ikke sikkert, at de spotter, hvor din Black Friday side er, og så taber du dem allerede på forhånd. Sørg derfor for at have en landingpage, så du sikrer en så høj konvertering til køb som muligt, når de lander på dit website fra en e-mail.

5. Gør brug af din eksisterende viden

Hvad virkede sidste år? Hvad virkede ikke? Du har formegentlig allerede en masse viden om, hvordan dine kunder reagerede sidste år. Hvilke søgninger lavede de? Hvilke landingsside besøgte de mest? Hvilke produkter var mest populære? Brug den viden til at udforme dit nyhedsbrev. Black Friday er ikke tiden til at reklamere for dine dårligst sælgende produkter i håbet om, at du så kommer af med dem. Fyld dit nyhedsbrev med de produkter, du ved, at dine modtagere helst vil se, så de er synlige. Tænk også på hvilke tilbud, du har kørt tidligere. Virker det bedst at give procentrabat? Mængderabat? Eller noget tredje?

6. Mobiloptimering, mobiloptimering, mobiloptimering

Det er efterhånden basisviden, at flere og flere åbner deres nyhedsbreve og agerer online fra deres mobiltelefon, og det er derfor yderst vigtigt(!), du husker at mobiloptimere dit nyhedsbrev (og dit website). Hvis dine medlemmer finder det besværligt at navigere på telefonen, så bliver det lynhurtigt en belastning.

Du kan med fordel se på dit dashboard, når du logger ind på din Heyloyaltykonto, hvor stor en procentdel af dine modtagere, der åbner din nyhedsbreve på mobilen. Kig også i Google Analytics på konvertering til køb fra e-mail, og hvordan den del ser ud på de de enkelte devices.

7. Lav en generel e-mailstrategi for din virksomhed på Black Friday

Send en pre-invitation, som vi har nævnt tidligere, hvor du fanger modtageren før Black Friday begynder – f.eks. om torsdagen. Overvej også om du skal sende mere end ét nyhedsbrev på Black Friday. Hvis du er bange for at spamme dine modtagere, så kan du evt. gøre brug af Heyloyalty’s segmenteringsfunktion, så du kun sender nyhedsbrev nr. 2 til dem, der ikke har åbnet det første. Så fanger du måske dem, der ikke har fået åbnet din første mail. Du kan ligeledes følge op på dit nyhedsbrev om mandagen og takke dine modtagere for deres besøg – og måske fortælle dem om dine gode Cyber Monday i samme ombæring.

Du kan med stor fordel også udsende et nyhedsbrev, hvor du gør opmærksom på, at Black Friday nærmer sig. De fleste mennesker søger nemlig på Black Friday længe før selve dagen, så her kan du møde dem på vejen.

8. Gem et ”Black Friday” segment til næste år

Du kan med fordel lave et segment med alle de medlemmer, der tilmeldte sig på Black Friday eller i forbindelse med optakten til Black Friday, hvis du har kørt en særlig annoncering til indsamling af nye tilmeldinger. Så har du allerede forberedt dig til næste år med en masse medlemmer, som du ved, er interesseret i dine Black Friday tilbud, hvis deres oprettelsesdato var d. 27/11-2020 eller i ugen op til. Du kan sikkert også med fordel sende gode juletilbud til dine Black Friday tilmeldinger, da mange af dem typisk vil være tilbudsjægere.

9. Undervurdér ikke magten i dit visuelle udtryk

Vi mennesker er meget visuelle, så sørg for at overveje dit grafiske udtryk. Det behøver ikke at være særlig svært at lave noget lækker, og det betyder mere, end du lige regner med. Hvis du har muligheden for det, så leg med idéen om en GIF i stedet for kun grafiske billeder. Det giver noget liv i dit nyhedsbrev, og det er nyt og anderledes for modtageren. De fleste mailklienter tillader ikke at afspille en video, og derfor er en GIF et godt alternativ.

Vær dog opmærksom på at der er meget få mailklienter, der ikke vil afspille en GIF (Outlook 2007, 2010 og 2013), så derfor er det vigtigt, du husker, at det første stilbillede skal være et, der sagtens kan bruges enkeltstående. Så hvis du gerne vil skrive en tekst i GIF’en, så sørg for at budskabet giver mening, selvom GIF’en ikke bliver afspillet for alle.

10. Overvej at forlænge din Black Friday til Black Week

Flere og flere forlænger deres Black Friday til f.eks. at køre hele ugen i stedet. Hvis du har ressourcerne og produktsortimentet til det, kan du med fordel gøre dette. Der er mindre tryk på i forhold til at få en god plads i kundens indbakke, hvis du har mulighed for at starte Black Friday tilbuddene allerede i starten af ugen.
Desuden er det vigtigt at være godt forberedt og have din marketing timet og tilrettelagt uanset, om du har planlagt tilbuddene til en enkelt dag eller en helt uge – så kan du nemlig finde tid til at gribe akutte opgaver, der kan komme dumpende, når der er fuld gang i butikken.

Ønsker du flere tips til Black Friday?

Så tag et kig på denne side, hvor vi har samlet tips fra flere eksperter på én side. Læs med her

Skrevet af

Heyloyalty, marketing

Vil du holdes opdateret,
når vi udgiver nye artikler?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg omkring både cases, og guides, samt tips og tricks lige her!

Læs blogindlæg om Black Friday

BLOG

5 automations der øger bundlinjen
Læs blogindlæg

iOS 15 update 2021

BLOG

GUIDE: Undgå fælderne ved iOS 15 opdateringen!
Læs blogindlæg

5 automations der øger din bundlinjen

BLOG

5 automations der øger bundlinjen
Læs blogindlæg