Hvad siger du til at få større udbytte af din e-mail marketing? I det her indlæg kan du læse, hvordan du med få kræfter kan sende dit udbytte imod skyerne – det eneste du skal have gang i, er e-mail templates – læs med, og bliv klogere.

Er e-mail marketing nyt for dig? Så kan det virke uoverskueligt og overvældende, men du er heldig. Jeg tager dig nemlig i hånden og vil føre dig godt og grundigt ind i den del af e-mail marketing, der handler om templates.

Så puds læsebrillerne af og forbered dig på en fantastisk gennemgang af, hvordan templates kan skabe værdi for dig i din e-mail marketing.

 

Lad os få det basale på plads…

Hvad er en template?

Helt kort, er det en ramme for dit indhold. I vores system kan du lave templates til e-mail, produktfeed, open graph og Raptor. Jeg vil her i indlægget fokusere på det, du (som kommende e-mail marketing mester) vil få mest nytte af.

Så i det her indlæg kan du blive meget klogere på e-mail templates.

E-mail template – dit virtuelle brevpapir

En e-mail template er et absolut must-have, når du først begynder at bruge tid på e-mail marketing.

Nu spørger du måske, hvorfor?

Det er det ganske enkelt, da e-mail templaten er dit virtuelle stykke brevpapir. Helt konkret er det grundstenen for dine nyhedsbreve. Du bestemmer, hvordan top og bund i dine e-mails skal se ud. Det kommer jeg nærmere ind på om lidt.

Med en e-mail template bestemmer du også, hvilken baggrundsfarve, skrifttype, skriftstørrelse osv. der er standard i dine e-mails. Jeg kommer ikke ind på det i indlægget, men det er en mulighed.

Det kan måske lyde overflødigt at tage stilling til disse ting, men tro mig, det er det ikke. Hvis dine nyhedsbreve for gang til gang har forskellige visuelle udtryk, så er du inkonsekvent og vil give dine modtagere et rodet indtryk af din forretning.

Derfor er det vigtigt, at du får styr på disse ting, før du begynder at sende nyhedsbreve af sted.

Det handler om at give dine kunder og modtagere en ensartet oplevelse, når de møder dig på dine forskellige platforme – også bedre kendt som omnichannel marketing. 

Din e-mail template er også en oplagt mulighed for dig til at flashe de ting, der adskiller dig fra mængden – dine USP’er (Unikke Salgs Punkter). Husk:

 • Hvis du har en fantastisk score på Trustpilot, hvorfor så ikke vise den?
 • Har du vanvittigt gode fragtmuligheder, hvorfor så ikke gøre opmærksom på det?
 • Du kan og skal flashe dine styrker i din template.

Lidt længere nede i indlægget giver jeg dig en række eksempler på templates, der skaber værdi – så du kan blive inspireret.

Du kommer til at spare masser af tid på at få en super lækker e-mail klar til dine modtagere. For du har med en template rammen på plads fra start.

Noget af det vi reagerer bedst på, er noget lækkert til øjet. Når du laver en flot template, får du med et enkelt klik får en smuk e-mail – hver gang!

Sådan her vil man oftest bygge en template op:

Template
Du får noget mere konkret inspiration længere nede.

Inspiration til den nysgerrige og videbegærlige

Jeg vil gerne give dig nogle eksempler på, hvordan let kommer i gang med en fed template til dine e-mails. Når man endnu ikke har meget erfaring med e-mail marketing, så er det super godt at trække på de, der allerede er i gang. Derfor henter jeg eksemplerne fra vores egen baggård – hvor både nybegyndere og rutinerede e-købmænd befinder sig.

Så det du får nu, er fantastisk inspiration til, hvordan du med nogle få ting kan lave en template, der sparker mere end bare røv!

Skru hovedet ordentligt på din template!

Det første dine kunder møder i din template, er din header (toppen). Det er hovedet af din e-mail. Og det er her, du for første gang har mulighed for at præge modtagerens indtryk af dig og din virksomhed.

Så sørg for at komme godt fra start. Det kan du gøre med et par simple tiltag.

 1. Vis dit logo, og tilknyt et link direkte til din webshop.
 2. Menubjælke. Brug headeren som et spejlbillede af din webshop, har du en menubjælke på shoppen – så indsæt en lignende menu i headeren.
 3. En lidt mere avanceret funktion i toppen af din template er en login-funktion til dine modtagere. Det er selvfølgelig relevant, hvis dine modtagere kan logge ind på en profil på din webshop.

I de tre eksempler nedenfor kan du se, hvordan Sport 24, Davidsen Tømmerhandel og Golfexperten bruger headeren til at skabe genkendelighed for modtagerne, samt gør det nemt for brugerne at gå intuitivt til din mail.

Davidsen Tømmerhandel Template
Davidsen Tømmerhandel har her en header, der er forholdsvis enkel i sin opbygning. Der er et logo, som giver kunderne genkendelighed fra deres på webshoppen.

Derudover er der i højre side en lille menu, hvor modtagerne kan vælge imellem have og bolig – og komme direkte fra nyhedsbrevet ind på webshoppen.

Endelig er templaten også lavet med et fokus på kundeservice. Alene ved at tilføje ”Kundeservice” og et telefonnummer får modtagerne en god service. For er de allerede i starten af mailen ved at knække og har brug for at kontakte Davidsen Tømmerhandel, så er nummeret lige for. En lille ting der kan give stor bonus hos kunderne.

Golfexperten template
En anden kunde, der gør det godt på templatefronten, er Golfexperten. Igen er det en forholdsvis enkel header, men den er super solid og giver al den nødvendige information.

Der er selvfølgelig et logo (for genkendelighed), men derudover er der tilføjet fire menupunkter. De leder hver i sær tilbage til webshoppen, eller giver yderligere information.

”Webshop” og ”Tilbud” sender modtagerne ind på webshoppen, mens ”Katalog” linker til et tilbudskatalog, og butikker linker til webshoppens butikoversigt. Alle fire punkter har dog det tilfældes, at de leder modtagerne ind på shoppen. Det er en genial ide at have flere forskellige muligheder for at sende modtagerne ind i sin/din butik – for hvordan skulle de ellers få pungen op ad lommen og købe i din butik, hvis ikke de kommer der ind?

Sport24 template

Og så er der Sport 24, der har en super enkel og super effektiv template til deres nyhedsbrevsudsendelser. Headeren er ikke sprængfyldt med forskellige informationer. Der er et logo og nogle menupunkter. Ikke særligt avanceret, men effektivt.

I denne header er der dog tilføjet et punkt, der får medlemmerne til at føle sig særligt udvalgte.

”Din VIP-konto” er et brugerlogin ind til klubmedlemmerne, så de direkte fra nyhedsbrevet kan komme ind på deres individuelle profiler. Denne særlige service giver medlemmer en følelse af at være unikke.

Templatens bund skal være solid for maksimalt udbytte

Du kan starte din e-mail fantastisk med en genial header, men hvis du ikke har en tilsvarende afslutning, så får du ikke det maksimale udbytte fra dit arbejde. Derfor er det vigtigt, at templatens bund (footer) er lige så lækker, som hovedet er.

En god footer indeholder oftest følgende elementer:

 • Sociale medier-ikoner
 • Kontaktinfo + info om kundeservice
 • Samtykke (permission reminder)
 • USP’er
 • Mulighed for afmelding (lovkrav)
 • Mulighed for at opdatere sine oplysninger

Du får selvfølgelig nogle eksempler på Heyloyalty-kunder, der har helt styr på, hvordan man sætter foden i gulvet på en god måde.

 

Et par footers, der får dig til at synge ”Du er for lækker, lækker, lækker, lækker!”

Nik og Jay GIF
Jeg hiver igen Davidsen Tømmerhandel frem, det er måske lidt kedeligt med dem repræsenteret i top og bund – men de har s*# lavet en lækker e-mail template, og det fortjener ros.

Noget Davidsen gør særdeles godt, er at fremvise sine USP’er. Husk nu, dine kunder bliver kun mindet om dine styrker, hvis du fortæller dem om det. Derfor er et USP-banner en fantastisk tilføjelse til din footer.

Udover et banner har Davidsen også tilføjet deres trustpilot. Det er en glimrende ide at gøre. Trustpilot er ikke dine egne ord, det er dine kunders – og er der nogen bedre form for ros?

Team Benns Ski Footer
Et USP-banner er ikke altid nødvendig for en god footer. Det kommer selvfølgelig helt an på dine behov, og endnu vigtigere, dine kunders.

Team Benns Ski er et godt eksempel på en template, hvor footeren er gjort super enkel uden et hav af forskellige informationer.

Men de har et par vigtige elementer, som giver en klar fordel. Som du kan se, har de inkluderet sociale medie-ikoner. Det gør det lettere for modtagerne af nyhedsbrevet at komme over på de sociale medier. Hvis du kan få fedtet dig ind i varmen hos dine modtagere på mere end én platform – er du allerede langt i din marketing.

Derfor er det en god ide at have direkte adgang til dine sociale medier i din template.

Team Benns Ski Footer
Både Davidsen og Team Benns Ski har tilføjet kontaktinformationer til deres footer. Det er lækker kundeservice, der giver modtagerne værdi. Selvom de begge indeholder kontaktinformationer, så er det to forskellige tilgange. Benns Ski er igen meget simpel med telefonnummer og e-mail. Men deres kunder har ikke brug for mere, da det er et firma, der sælger skirejser – de sender ikke noget fysisk til kunderne.

Derimod har Davidsens kunder et andet behov – og derfor har de tilføjet flere informationer til deres kontaktinfo. Igen er indholdet i templaten afstemt efter, hvad modtagerne har brug for. Derfor skal du kende dine målgruppe og deres behov – når du laver en template.

Et eksempel på en fuld template:

Smarthair.dk har med nogle enkle greb formået at lave en lækker og effektiv template.

Smarthair.dk template
Som du kan se i Smarthairs template – så har de mange af de relevante elementer med i deres template.

 • Logo
 • USP’er
 • Menubjælke
 • Sociale medier
 • Kundeservice
 • Afmeld
 • Opdatér
 • Permission reminder

Det hele giver større værdi i deres e-mail marketing.

De 5 ting du SKAL have med i din template

Nu overdriver jeg selvfølgelig, for det er vigtigt at understrege, den template der passer til dig og dine behov, er ikke nødvendigvis den samme template, som passer til din naboshop.

Derfor er mit vigtigste råd, at du overvejer, hvilken template er den rigtige til dine kunder. Så længe din template giver udbytte og god respons fra dine kunder, er det den rigtige til dig.

Dermed ikke sagt, at der ikke er nogle grundlæggende ting, som alle templates med fordel kan bruge. De er;

 • Genkendelighed på tværs af platforme: Det visuelle udtryk med logo og farver – sørg for at dine kunder altid kan genkende dig og dit brand.
 • Indtræk til webshop gennem menupunkter i headeren – brug gerne dine kunders foretrukne kategorier til relevante menupunkter.
 • Sociale medie-ikoner – sørg for at ramme dine kunder på alle relevante platforme, og sørg for de altid bliver mindet om, hvor du er til stede.
 • Kontaktinformation – det er god kundeservice, og i det lange løb skaber god service gode kunder.
 • USP’er – du ER god, hvorfor ikke skilte med det?

Men husk nu! En template kan være super dejlig og lækker – men kommer du ikke noget ordentligt indhold i rammerne – så er det hele ligegyldigt! Så det er næste step for dig i din jagt på udbytterig e-mail marketing.

 

Skrevet af

Skrevet af

Nicolaj Jacobsen, studiemedhjælper og i gang med kandidaten, som lyder cand. mag. retorik. Nicolaj er vores sprognørd. Han stortrives, når han skal skrue og justere på teksten.

BLIV INSPIRERET

Webpush – Det får du med browser-notifikationer

I dette indlæg fortæller jeg, hvad du kan se frem til, hvis (når) du begynder at arbejde med Webpush - beskeder der vises i browseren. Derudover finder du inspiration til, hvilke muligheder du får med Webpush.  Hvad er Webpush?  Godt spørgsmål. Det bliver stillet...

11 årsager til at du skal bruge Webpush browser-beskeder i dag

Webpush notifikationer, webmeddelelser, browser-beskeder, notifikationer, Chrome-push meddelelser… Uanset hvad du kalder typen af beskeder, der sendes via en webbrowser, er der tale om en forholdsvis ny kommunikationskanal med massiv effekt. Du kender det sikkert fra...

Ny spamvejledning – hvad betyder det for dig?

Lige før jul gav Forbrugerombudsmanden en tidlig julegave i form af en ny og opdateret spamvejledning. Med den nye vejledning bliver det lettere for dig, der arbejder med online marketing og e-mail marketing, at følge og forstå reglerne. Den nye vejledning har særligt...

Status – Marketing automation anno 2018 i Heyloyalty

Året går på hæld om lidt, så hvad er mere aktuelt end at gøre status for 2018 i Heyloyalty? Der er løbet meget vand i åen, udviklet en masse og sendt ufatteligt mange nyhedsbreve, automatiske beskeder og sms'er. Vi ser tilbage - og frem. 2018 gav... ...vores...

Få flere leads til din e-mail marketing med pop ups

Det her indlæg er til dig, der arbejder med e-mail marketing, men som bliver trist af at kigge på din medlemsliste – fordi der ikke er ”nok” modtagere på listen. Du får nemlig en hurtig, nem og effektiv opskrift på, hvordan du skaffer flere modtagere til dit...

5 Must have-automatiske beskeder for e-købmanden

5 must-have automatiske beskeder Hvad skal der til for at drive og understøtte en stærk webshop med automatiske beskeder? Hvordan skaber du en rentabel virksomhed hvor dit salg understøttes af automatiske beskeder? Tak fordi du spørger, for der er helt specifikke ting...

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Når du bruger sitet, accepterer du brugen af cookies. Se mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk