Access-Control-Allow-Origin: www.heyloyalty.com

Hvordan arbejder danske webshops med e-mail marketing og marketing automation? Få svaret her

25. aug, 2020 | Blog

Læsetid 4 minutter

Undersøgelse: Sådan arbejder 69 danske webshops med e-mail marketing og marketing automation

E-mail marketing og marketing automation er stadig en kanal i kraftig vækst – og vi forstår godt hvorfor. Det er langt mere effektivt at kommunikere til de mennesker, der helt af sig selv har sagt ”ja tak” til at modtage dit nyhedsbrev frem for at finde potentielle kunder via andre marketing kanaler. Ifølge Litmus’ seneste opgørelse over e-mail marketing fortsætter fremgangen for konverteringsraten (ROI) 2019. Gennemsnits ROI’en lyder på 42:1.Der er altså ingen grund til at droppe nyhedsbreve og automations på nogen måde. For det virker. Tydeligvis! Det kan du læse mere om her.

Der er selvfølgelig mange faktorer, der spiller ind. Det vil vi gerne stille skarpt på i dette indlæg, hvor vi har kigget ind i, hvordan 69 store danske webshops arbejder med kanalen, og hvordan vi ser muligheden for at optimere det arbejde.I undersøgelse har vi dykket ned i 4 nedenstående emner:

  • Tilmeldingsprocessen
  • Mails og automations
  • Indhold
  • Genkendelighed og kvalitet

I dette indlæg vil vi nøjes med at opsummere vores keyfindings. Har du lyst til at læse hele undersøgelsen, så kan du bestille den nederst på denne side.

Husk at byde velkommen 🤝

Første step når du får et nyt sign-up til dit nyhedsbrev er, at få budt din nye gæst velkommen. Med en velkomsthilsen eller et flow sikrer du dig, at dine leads/kunder får den bedste oplevelse fra starten. Og det giver mening, fordi det er lige der de er allermest varme og interesserede i din webshop og dine produkter. Velkomstmailen har en 4 x så høj åbningsrate, en 5 x så høj klikrate og et 8 x så stort salgspotentiale sammenlignet med andre mails, så derfor skal alle sende min. én velkomstmail og rigtig gerne lave et flow med flere mails. I vores undersøgelse var det kun 47 ud af 69 webshops, som sendte en velkomsthilsen Det betyder, at knap 1/3 af de virksomheder, vi har undersøgt har et stort potentiale forude, som de kan indfri. Endda ganske ubesværet, for både teknik og data er lettilgængelige. For alle.

Kommunikér direkte til din modtager

Personalisering* er et must i marketing automation. Dine modtagere forventer i dag, at du taler direkte til dem. Sender relevant indhold, der interesserer ’mig’. Det kræver naturligvis at du samler noget data ind. Fornavn er et must i dag og ikke længere revolutionerende – det skal du bruge. For at du kan sende mails, der interesserer lige præcis ’mig’ kræver det, at du indsamler, analyserer og effektivt bruger oplysninger om kundernes demografi, interesser og adfærd, så du kan målrette dine kampagner med lige præcis det, der er interessant for mig! I vores undersøgelse har vi ikke dykket helt så langt ned i data, men kun forholdt os til, hvem der anvender basis stamdata, som for- og efternavn samt fødselsdag. Og det er kun 36 ud af 67** virksomheder, der bruger flettefelter i deres e-mail. Det er kun 54%. Læs i øvrigt meget mere om, hvordan du kan anvende dine data til at segmentere og kommunikere mere målrettet til dine kunder med vores indlæg her. * Bemærk: Vi har udelukkende fokuseret på flet af stamdata og aktivt fravalgt at undersøge avanceret personalisering på baggrund af adfærd – fx. i produktanbefalinger baseret på adfærd. ** Bemærk: Tallet hedder her 67, da der er 2 virksomheder, vi intet har hørt fra i hele perioden

Tabt kurv-automation 🛒

Ca. 70% forlader iflg. Statista en kurv i webshoppen uden at betale for varerne. Det er altså mange penge, du går glip af. Men der er en løsning, som også kan hjælpe i din webshop. Du kender dem godt. De hedder tabt kurv-automations (eller abandoned cart), og er en del af de automations, der er baseret på brugernes adfærd. Med denne automation her ser vi, at +10% returnerer til kurven og køber varer herfra. Amerikanske Dotmailer siger, at hele 43% af internationale webshops sender tabt kurv-automations. I vores undersøgelse er det KUN 8,7%, der sender en tabt kurv –  eller HELE 91,3% der IKKE gør! Der er altså et stort potentiale at hente her. Har du aktiveret en tabt kurv? Eller er du i tvivl om, hvorvidt du bør få sat en tabt kurv-automation op på din egen shop? Så smut lige forbi denne case, som giver dig indblik i de vilde resultater Zizzi har skabt med deres.

Og hvad kan du så bruge alle ovenstående konklusioner omkring e-mail marketing og marketing automation til?

Vores undersøgelse viser, at der er et stort uudnyttet potentiale blandt danske webshops. Vi ved, at marketing automation virker, så der er omsætning og markedsandele at høste, hvis det er dig, der kommer først igang. Har du brug for hjælp til dit set-up, hjælper vi dig naturligvis gerne igang. Du kan altid ringe eller skrive til os for at få en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe dig med at komme foran dine konkurrenter. Vi tilbyder også gerne 30 minutters gratis sparring med en af vores e-mail marketing- og e-commerce specialister. Lyder det interessant, så klik her.

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg, cases, og nyheder!