Access-Control-Allow-Origin: www.heyloyalty.com

Tre måder gamification øger ROI indenfor e-mail marketing

21. nov, 2019 | Blog

Læsetid 4 minutter

Gæsteindlæg:
Hvor lang tid har brands til at fange deres kunders opmærksomhed i en e-mail?

Ifølge data fra Litmus bruger den gennemsnitlige person kun 11,1 sekunder i gennemsnit på at læse en e-mail. Det giver store udfordringer for os marketingfolk, når det er hvad vi har at arbejde med, når vi skal lave e-mails og oplevelser, der engagerer og fastholder læserne længere.

Der er masser af undersøgelser der viser, at fremtiden for marketing går mod mere personalisering og personlige oplevelser. Faktisk viser nyere undersøgelser fra Econsultancy, at avancerede personaliseringsteknikker genererer 17% større indtægter og en ROI (investeringsafkast) på 20 US $ for hver dollar, der investeres i avanceret personalisering indenfor detail. Som besøgende har vi også en forventning om at have ægte interaktioner, der er relevante – for den enkelte.

Det er samtidig vigtigt for brands at de har det i mente, når de anvender avancerede personaliseringsteknikker baseret på regler og logik og brug af data i realtid.

Hvor push-marketing inkluderer annoncer, messer etc., kategoriseres gamification derimod som pull-marketing. Gamification trækker besøgende ind i brandets univers, og får skabt opmærksomhed, fordi man kommer uden om den ‘mur’ og banner blindness, besøgende automatisk sætter op overfor annoncer. Husk på, at en besøgende eksponeres i gennemsnit dagligt for 4.000-10.000 annoncer.

Flere og flere besøgende bruger i dag annonceblokkere og filtrerer på de budskaber de ellers får. Så hvordan kan brands få indsamlet mere data, så de får bedre mulighed for at segmentere og målrette deres marketing?

Et svar er gamification.

Tre måder gamification kan øge ROI indenfor e-mail-marketing

1. Brug gamification til leadgenerering

Gamification kan være en sjov og forfriskende måde at skabe flere leads på. Vi mennesker hylder konkurrenceelementet og spil og bl.a. derfor er det muligt at skabe engagement.

Føtex skabte en julekampagne med et ugentligt skrabekortDe satte deres kampagne-KPI (nøgleindikator) til 10.000 nye tilmeldinger (e-mail permissions). Ved at bruge e-mail som en af deres marketingkanaler, endte de med over 13.000 nye emner i deres nyhedsbrevsdatabase.

2. Brug gamification for at lære mere

Når du har indsamlet nye mailadresser, er næste trin at få indsamlet data på dem, så du kan gøre dine mails mere relevante – det betaler sig

Campaign Monitor fandt, at 74% af marketingfolk siger, at målrettet personalisering øger kundens engagement, og de ser en gennemsnitlig stigning på 20% i salget, når de bruger personaliserede oplevelser.

Brands får et mere positivt forhold til deres publikum, og de får mere engagerede brugere. Rent win-win.

Et eksempel, vi ofte bruger hos LeadFormly, er sportsudstyrsvirksomheder, der helt sikkert ville have gavn af at sende målrettede e-mails til deres database (for eksempel efter køn eller endda efter sportspræference). ‘

I deres spil kunne de tilføje – og bruge – smarte formularer, hvor de starter med at indsamle info om køn og foretrukken sport, og kan gå videre til postnummer eller nærmeste butik. Formularen viser ikke de felter, der allerede er udfyldt i CRM-systemet. Dette vil i sidste ende hjælpe virksomheden med at segmentere deres liste bedre i jagten på at sende mere personaliserede e-mails.

3. Brug gamification for at øge engagementet

Intelligente målrettede e-mails skaber større engagement. Marketing kan påvirke hvilken form for engagement, de ønsker at opnå – salg, få modtagere til at bevæge sige længere ned igennem ”tragten”, eller få dem til at følge dig på en ny kanal – fx på de sociale medier..
Når dette er fastlagt, kan du designe spil, der hjælper med at opfylde dine kampagne-KPI’er.

F.eks. oprettede ALDI Denmark en e-mail-kampagne, der var centreret omkring et spilkoncept kaldet ’Spot The Difference’. Spillere skulle finde fem forskelle mellem to næsten identiske fotos. Formålet var at engagere deres publikum på en sjov måde, og det virkede! ALDI Danmark oplevede i gennemsnit 90 sekunders engagement.

Personalisering lønner sig

Skab et brand, som dit publikum stoler på og ser frem til at høre fra; gamification kan være et værktøj til at opnå netop det. Det kan bruges i hele kundens livscyklus (vi definerer dette i fire trin: opmærksomhed, aktivering, konvertering og fastholdelse) for at hjælpe med at forbedre din segmenterings- og personaliseringsindsats. Det er det, der virkelig betyder noget, når det kommer til markedsføring via e-mail.

Vil du vide mere om gamification?

LeadFamly har skrevet en e-guide om de tre faktorer vi mener er afgørende når det drejer sig om e-mail marketing, empati, engagering og loyalitet. Klik her og se mere. 

Se også ‘Lær hvordan du med gamification booster dine kunders engagement på ny‘.

 

Integration – Heyloyalty og LeadFamly

Leadfamly-platformen er integreret til Heyloyalty. Det betyder bl.a., at de data du opsamler via gamification, synkroniseres med din liste i Heyloyalty. Og som det er med alle data på din liste, kan du bruge dem til at segmentere og dermed målrette relevant kommunikation til den enkelte modtager.

Du er velkommen til at kontakte os og høre mere.

Skrevet af

Skrevet af

Sara R. Moulton er Content Marketing Manager hos LeadFamly. Et SaaS som tilbyder et gamification-værktøj, der ændrer den måde brands interagerer med deres kunder.

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg, cases, og nyheder!