Vi har talt med en større andel e-købmænd omkring deres udfordringer og erfaringer med e-mail marketing
Vi bliver som marketers, e-købmænd eller hvilken kasket, der passer til lejligheden præsenteret for et hav af tal og insights hver dag. Gennem både e-mail marketing og e-commerce via blogindlæg, posts på fx Facebook og LinkedIn, nyhedsbreve osv.
Mange af disse har rødder i internationale resultater og statistikker, som er svære at forholde sig til, hvis ens primære kunder er hr. og fru Danmark – eller ens ressourcer og marketingbudgetter ikke rækker så langt. Derfor er det befriende, når vi tager temperaturen på de mere hjemmelige breddegrader. Som herunder hvor vi har spurgt danske webshop-ejere.
I september 2018 var vi hos Heyloyalty og DanDomain, i selskab med ca. 70 e-købmænd til DanDomain’s MailMarketing Day i København. Det var en hel dag med workshop/seminar og højt humør. Deltagerne var så venlige at dele lidt omkring deres udfordringer og erfaringer indenfor e-mail marketing og e-commerce via en lille undersøgelse blandt dem.
Nu deler vi deres svar med dig, for at du får muligheden for at komme bagom de dygtige og engagerede danske webshopejere. Vi tror det er lidt lettere at forholde sig til deres udfordringer, da der sikkert kan være flere paralleller fra din egen hverdag…
Hvem var deltagerne?
- Der var flest webshopejere fra Danmark, men der var også nogle få der havde norske, svenske og tyske webshops,
- Enkelte var ikke begyndt at arbejde med nyhedsbreve – endnu
- Flere havde +10.000 modtagere på deres lister
- På hylderne var alt fra legetøj, fashion, bolig, håndarbejde primært til B2C.
Kort sagt – et godt varieret udbud og repræsentativt for branchen.
Læs med her, og se hvad de bokser med til hverdag fx i forhold til produktfeeds og brugen af tabt kurv-triggers. For en ting er hvad man kan. En anden ting er hvad man ønsker i fremtiden, med de rette kompetencer – og værktøjer til rådighed…
1: Bruger du e-mail marketing/nyhedsbreve til at markedsføre din webshop?
Det er overraskende på sin vis, når vi ved hvor stor indflydelse på indtjeningen det har for vores kunder, når de sender nyhedsbreve ud. For nogle kunder repræsenterer e-mail marketing op mod 50% af indtjeningen… De 38% der endnu ikke er i gang, har masser af potentiale ventende forude.
Just saying.
2: Hvad er din erfaring med e-mail marketing/nyhedsbreve?
At hver 6. deltager har mere end 3 års erfaring er interessant, for det er dem, der viser vejen og kender til både udfordringerne, men også løsningerne.
3: Hvor tit sender du nyhedsbreve?
Næsten halvdelen – 47,7% – sender kun ét nyhedsbrev ud månedligt. Med den konkurrence der er i dag, er det forsvindende lidt ‘top of mind’ vi giver os selv med den frekvens. Hvis det er frygten for at være for synlig og for ofte i indbakken, skal den lægges i jorden NU.
Segmentér kunderne, og sørg for at bruge dine data for at servere relevant indhold. Så kan du roligt skrue op for antallet. Når først afmeldingerne overstiger 5-8% har du nået grænsen (branceafhængigt). Så klø på. Og husk(!) reminder til dem, der ikke åbner dine nyhedsbreve 😉
4: Hvor mange modtagere sender du dine nyhedsbreve til?
Ikke overraskende har mere end 3/4 under 5.000 modtagere. Der er mange små og mindre webshops på deltagerlisten, men potentialet er stort.
Der er masser af håndtag at dreje på, for at få medlemslisterne til at vokse, som mange webshopejere endnu har til gode at prøve. Det er alt fra popup’s via fx Sleeknote og GetSideControl til brugen af gamification til at skabe leads. Tilmeldinger via købsflowet (og ved levering), godt content på websitet osv. kombineret med stenhårdt fokus på at levere relevant indhold til den enkelte er som altid afgørende.
5: Hvilket system bruger du til e-mail marketing?
Hos mange e-købmænd er MailChimp defacto standard som nyhedsbrevssystem. Det er et godt og populært værktøj, men heldigvis – for os – er der masser af huller i osten, synes endnu flere webshopejere.
Rigtig mange – især DanDomain-webshopejere – skifter fra MailChimp, fordi de savner 1) dansk support, 2) mere fokus på e-commerce og 3) integrationen med deres webshop. Sidstnævnte giver uhyggeligt mange fordele for at sende købsrelevant indhold til den enkelte kunde, fordi en dyb to-vejs integration giver adgang til købsdata og historik, så det fx er let at lave winback-triggere på dem, der fx ikke har handlet i 60 dage. Årsag? Det virker og kræver ikke en it-afdeling til at sætte op.
6: Sender du automatiske velkomstmails?
Velkomstmailen er den mest åbnede type mail. Det er her, du får muligheden for at sige tak, fortælle lidt om webshopppens mange fordele, sikre det nye medlem får et super førstehåndsindtryk. At hele 89,7% ikke bruger dén mulighed er en gave. Så er der nemlig rig lejlighed til at vise hvor meget effekt den trigger har.
Dobbelt opt-in mails er kun anvendt af 6,1% (dvs. ca. 60% af de 10,1 procentpoint, der bruger velkomstmails) på trods af, at de giver en bedre kvalitet af leads (og ja, konverteringsraten kan være lavere uden, men det betyder mindre på den lange bane).
7: Sender du automatiske tabt kurv trigger e-mails?
Tabt kurv-triggeren er en af de absolut mest effektive triggers. Den skydes afsted til alle dem (du har permission/samtykke fra), der har lagt noget i kurven uden at købe før de forled den.
Vi ser i Heyloyalty, at ca. hver 10. kunde kommer tilbage til kurven OG køber når de får triggeren. Så at kun 6% af deltagerne anvender tabt kurv-triggeren vidner om, at en stak lavthængende frugter skal plukkes her. Heldigvis vil 54% gerne gå vejen.
Med det rette værktøj er det superlet at sætte triggeren op. Så teknikken er ikke undskyldningen 😉 Husk, 60-70% forlader netop kurven uden at svinge kortet – eller MobilePay for den sags skyld…
8: Hvor mange produkter er typisk med i jeres nyhedsbreve?
Segmenterer og målretter du ikke dine nyhedsbreve, er det overordentligt svært at ramme dine kunder med produkter, de er vilde med – og vil købe. Fx har hele 56% under 5 produkter i deres nyhedsbreve…
Derfor er det vigtigt at huske, at varer sælger varer. Er antallet af produkter få, rammer du få. Sørg derfor for at du har mange produkter med. Ja, gør du det manuelt, er det en tidsrøver… men bruger du et produktfeed fra fx Google Shopping, overføres billeder, link, pris(er), tekst osv. automatisk til dit nyhedsbrev.
Og så tager det kun minutter og ikke timer at inkludere produkter. Du sparer oceaner af tid og slipper for tastefejl.
9: Hvor lang tid bruger du på at opsætte et nyhedsbrev med produkter i?
Tænk, mere end 15% af deltagerne sidder i halve dage og bokser med noget, der kunne gøres på minutter via produktfeed.
Tallene fortæller os i hvert fald tydeligt, at bruger de mange dygtige e-købmænd deres tid rigtigt/bedre, allokerer de med ét meget mere tid til det, de er sat i verden for: at drive deres webshop endnu bedre.
Hver femte deltager afsætter i dag minimum tre timer af en travl hverdag. Er det de samme som kun sender ét nyhedsbrev om måneden, bør forandringens vinde blæse lystigt og sende omsætningen til vejrs.
Gad vide hvordan billedet vil se ud i fremtiden?
Det kunne være super spændende at lave samme uvidenskabelige undersøgelse om seks måneder med samme deltagere. Ingen tvivl om, at mange har flyttet sig. Alene alle dem, vi har været i kontakt med siden og som har fået en Heyloyalty-konto OG aktiveret produktfeedet. De kommer til at spare voldsomt mange timer hver måned med produktionen af produktnyhedsbrevene.
Så det tegner godt for dansk e-handel. FDIH må også klappe i deres hænder i takt med branchen ‘stepper op’. Vi er glade for at kunne hjælpe de mange webshops med at tjene flere penge og spare mere tid med deres nyhedsbreve – og triggers i en tid hvor konkurrencen bliver tiltagende hårdere. Det skærper til gengæld sanserne og holder os alle til ilden 🙂
Men der er masser plads til begejstring. Potentialet er enormt, og med Black Friday, Cyber Monday og en julehandel som slutspurt på 2018 er der faktisk ikke tid til at sidde på hænderne. Det skulle da lige være, hvis du har sat kampagnerne op og planlagt udsendelsen samt aktiveret dine automatiske beskeder…
Go´ arbejdslyst derude! Husk at gi´ et praj, hvis vi skal hjælpe med at få flyvehøjde på jeres kommunikation.