Access-Control-Allow-Origin: www.heyloyalty.com

Et simpelt setup giver PetIQ succes med e-mail marketing

6. februar 2023 | Case

Læsetid: 6 minutter

Om PetIQ

Med udgangspunkt i naturlige kosttilskud, tilbyder PetIQ løsninger på de oftest forekommende årsager til mistrivsel hos hunde og katte.

Hos PetIQ er dyrerenes trivsel altid førsteprioritet. Som mangeårig hunde- og  katteejer, forstår webshopejer, Lars Carl Holten, nemlig det praktiske ansvar og de følelsesmæssige relationer mellem dyr og ejer. 

Hjemmeside:

PetIQ.dk

Mulighed for at samle data i én marketingplatform

I 2020 var stifter og ejer af PetIQ, Lars Carl Holten, på udkig efter en ny platform til virksomhedens marketingaktiviteter. Med 40 års erfaring inden for marketing, var han ikke i tvivl om, hvad de skulle lede efter i deres nye platform. Et af kravene var bl.a., at platformen skulle samle deres store mængder data fra webshoppen til markedsføring. Derudover var det vigtigt for PetIQ, at man ikke skulle bruge flere platforme på én gang, da det ville koste for meget tid. Tid der bl.a. kunne bruges på de daglige opgaver i forbindelse med at drive webshoppen.

”Vi skiftede til Heyloyalty, fordi der var mange faciliteter og løsninger, der var brugbare. Det var nemt, fordi jeg har min webshop ved DanDomain, som Heyloyalty har en integration til. På den måde kunne jeg samle data i én marketingplatform. Vi har meget data, og derfor var det vigtigt for os, at det kunne samles”

Lars Carl Holten

CEO, PetIQ

Opsætningen af kontoen gør arbejdet nemt og hurtigt

For at komme bedst muligt fra start, besluttede PetIQ sig for at få lavet skabeloner til deres e-mail kampagner. Derudover sørgede en af vores e-mail marketing specialister for at opsætte flere forskellige automations. For at opstarten gik så gnidningsfrit som muligt, fik de derudover hjælp fra Heyloyalty-supporten til opsætningen af kontoen, hvor DanDomain-supporten samtidig kunne assistere med at få opsat de rigtige ting på webshoppen.

PetIQ’s konto var derfor hurtigt sat op, som de ønskede. De forskellige e-mail automations blev aktiveret, så der altid kører noget relevant og personlig kommunikation til kunderne, der skaber omsætning – de er baseret på data og kundernes adfærd på webshoppen. Derudover kan Lars Carl Holten lave individuelle e-mail kampagner, når han har andre budskaber til modtagerne. Denne opsætning af kontoen gør derfor, at PetIQ tjener penge på e-mail marketing uden at bruge særlig lang tid på det.

”Opsætningen og udsendelse af nye e-mail kampagner er nemt og hurtigt, fordi jeg har min skabelon klar. Når jeg laver en kampagne, starter jeg altid med et budskab, der vækker interesse, men som også indeholder en problemstilling. Derefter forklarer jeg konsekvensen ved problemstillingen, og til sidst præsenteres løsningen. Det tager kun 5-10 min., fordi jeg ikke skal starte forfra hver gang. Skabelonen er klar til at blive udfyldt”  

Lars Carl Holten

CEO, PetIQ

Når PetIQ udsender kampagner, benytter de sig derudover af produktfeedfunktionen. Den gør, at de nemt og hurtigt kan indsætte produkter fra deres feed i webshoppen, uden alt det manuelle klippe-klistre-arbejde. Dermed sparer de utrolig meget tid, når de vil indsætte produkter, der er relevante for budskabet i de specifikke kampagner.

87,50 %

Åbningsrate

14,29 %

Klikrate

PetIQ winback visitor e-mail

PetIQ’s winback visitor automation (ovenstående billede er en beskåret udgave af e-mailen).

Strategisk arbejde med automations skaber omsætning

I PetIQ’s marketing automation setup er der i alt 10 e-mail automations, der bl.a. hjælper med at øge salget og få mere trafik på webshoppen. Og her har de virkelig formået at udnytte fordelene ved at tænke strategisk ift. mulighederne i de forskellige automations. De har bl.a. opsat en winback buyer automation med henblik på at genaktivere tidligere kunder. Den specifikke automation bliver sendt til personer på modtagerlisten, der har købt en ormekur for 2,5 måneder siden, og indeholder spørgsmålet: Er det tid til at tanke op igen?

Og det er rigtig smart, fordi en ormekurs holdbarhed er selvfølgelig lige præcis 3 måneder. Det er både en god service at minde kunden om at købe, inden lageret er tomt, og samtidig er det virkelig effektivt ift. at genaktivere tidligere købere.

Derudover har PetIQ opsat en winback visitor automation, der generelt har rigtig gode tal. I en af årets travleste måneder, januar, havde de bl.a. en åbningsrate på 87,50 % og en klikrate på 14,29 %. Formålet med denne automation er at trække tidligere besøgende tilbage på hjemmesiden igen. Den er opsat til at blive udløst, når personer på modtagerlisten ikke har besøgt hjemmesiden i 14 dage. Det er altid en smagssag, hvor lang tid man vil definere denne periode til at være, men i PetIQ’s tilfælde har 14 dage vist sig at virke rigtig godt.

I e-mailen fortæller PetIQ først og fremmest, at de selvfølgelig savner modtageren. Derefter vises 8 aktuelle produkter fra webshoppen. Hvis beskeden i sig selv ikke får de besøgende tilbage på hjemmesiden, kan nogle af produkterne derfor fungere som et ekstra skub. Det er et simpelt trick, men som tallene viser, virker det altså.  

Derfor er PetIQ’s arbejde med e-mail marketing blevet en succes

Overordnet set er PetIQ altså lykkedes med at udnytte flere af fordelene ved e-mail marketing efter deres skifte til Heyloyalty. En af årsagerne er bl.a., at opgaven er løst med fokus på det simple og effektive:

 

  1. Der er opsat automations, der skaber omsætning, imens de kan fokusere på andre opgaver
  2. Der er arbejdet strategisk med disse automations, så de giver mening ift. produktsortimentet på webshoppen. Derudover de altid relevante for modtageren, fordi de er baseret på data fra webshoppen – fx købsadfærd
  3. Der er udarbejdet skabeloner, der gør det hurtigt og nemt at lave nye e-mail kampagner og produktnyhedsbreve
  4. De har samlet data fra deres webshop til markedsføring i én platform

”Jeg har en fast tilknyttet e-mail marketing specialist, der er er skarp og rigtig dygtig til at hjælpe. Der var også fantastisk service i forbindelse med opstarten, hvor supporten hjalp mig godt i gang. Heyloyalty er derfor blevet marketingværktøjet for mig – det er min indfaldsvinkel til skriftlig kommunikation til mine kunder. Når jeg snakker med andre virksomheder, der skal i gang med e-mail marketing, anbefaler jeg derfor altid Heyloyalty”

Lars Carl Holten

CEO, PetIQ

 PetIQ’s pakke ved Heyloyalty

 

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg omkring både cases, og guides, samt tips og tricks lige her!

Black Friday 2022

BLOG

Sådan forbereder du din e-mail marketing til Black Friday
Læs blogindlæg

iOS 15 update 2021

CASE

Managed solution hjælper Perleshoppen med at spare tid
Læs blogindlæg

5 automations der øger din bundlinjen

BLOG

5 automations der øger bundlinjen
Læs blogindlæg