Unikke rabatkoder

Bliv klogere på dynamiske vouchers

Vouchers - unikke rabatkoder

Forkæl dine kunder med

rabatkoder

Rabatkoder er udbredte inden for e-commerce. Webshopejere sender dem ud i forbindelse med eksempelvis mærkedage og sæsonskift samt som belønning til loyale kunder eller som velkomst til nye af slagsen. Der er mange muligheder.

Ofte er rabatkoderne generiske, og dét er et problem. Med generiske koder risikerer du nemlig, at det ikke blot er dine kunder, der får glæde af dine rabatter, men også alverdens andre mennesker.

Her på siden kigger vi nærmere på personlige vouchers. Vi stiller skarpt på, hvorfor det er relevant at gøre brug af unikke (dynamiske) rabatkoder, og hvordan du kommer i gang med at sende sådanne til dine (potentielle) kunder.

Hvad er dynamiske vouchers? 

Dynamiske vouchers er bare et andet ord for unikke rabatkoder.
Inden vi for alvor går i gang med at kigge på fordelene ved at arbejde med dynamiske vouchers, skal vi lige have slået fast, hvad det egentlig er for en størrelse.

Dynamiske vouchers – eller rabatkoder – er unikke rabatkoder*, du genererer ud fra en række regler og derefter sender ud til dine kundeemner. Hvor du måske tidligere har benyttet generiske koder såsom ”BDAY20” og ”VELKOMMEN10”, er hver enkelte dynamiske kode unik, og det vil sige, at koderne ikke kan videregives i stor skala.
*Unikke rabatkoder skal genereres i din webshop. Det er derfor afhængigt af, hvordan den funktionalitet fungerer i dit shopsystem

Unikke rabatkoder
Unikke rabatkoder

Du kan blandt andet udsende unikke rabatkoder, når:

⦁ Du får nye brands i dit sortiment
⦁ Dine kunder har fødselsdage
⦁ Sæsonen skifter
⦁ En højtid venter om hjørnet
⦁ En kunde har handlet hos dig X antal gange
⦁ Du byder en ny kunde velkommen

Ønsker du mere inspiration til, hvordan du kan anvende unikke rabatkoder, har vi lavet et helt blogindlæg om, hvordan og hvornår det giver mening. Her kan du også læse, hvordan du kan anvende unikke rabatkoder til at øge din kundeloyalitet. 

 

Hos Heyloyalty har vi udviklet et voucher-modul

Det gør nemt for dig at sende dynamiske rabatkoder ud til dine e-mailmodtagere. Du opretter blot et sæt rabatkoder i for eksempel dit shopsystem eller i en kodegenerator* og importerer disse til Heyloyalty. Herefter sørger Heyloyalty for at holde styr på dine koder.

Voucher-modulet sikrer, at hver enkelte kode kun sendes ud til én modtager, og når du er ved at løbe tør for rabatkoder i en gruppe, kan du få besked.

Har du eksempelvis kørt en kampagne, hvor de første 200 interesserede kundeemner får 20 % rabat i din webshop, kan vi advisere dig, når dine 200 rabatkoder næsten er sluppet op. Dermed har du mulighed for at stoppe din kampagne i tide.

 *Unikke rabatkoder skal genereres i din webshop. Det er derfor afhængigt af, hvordan den funktionalitet fungerer i dit shopsystem

Vouchermodul
VIP oplevelse vouchers feature

Undgå misbrug med personlige rabatkoder

 

Med personlige rabatkoder undgår du, at hvem som helst kan udnytte din rabat. En rabat skal helst være til glæde for dine kunder, ikke for alverdens tilfældige internetbrugere, der scanner nettet for rabatkoder, inden de handler.

Når du sender en kode som ”SOMMER15” ud, går der næppe mange timer, før den florerer på diverse sites med rabatkoder. Dermed kan alle udnytte dit særlige tilbud.

Og hvorfor er det så et problem? Jo, det er det, fordi det kan være med til at udvande dit brand, at enhver internetbruger til enhver tid kan få X % rabat i din webshop.

Nu kunne du måske have lyst til at indvende, at så længe kunderne handler, er det ligegyldigt, hvor de har fundet rabatkoden. Det kan du til dels have ret i, men ville det ikke være bedre, hvis dine rabatter var forbeholdt loyale kunder? Eller som minimum kunder, du har en e-mailadresse på og dermed har mulighed for løbende at være i kontakt med?

Bruger du rabatter i din leadgenerering, er det et problem, hvis man kan finde generiske rabatkoder til din shop på tilfældige oversigtssider med rabatkoder. Er dét tilfældet, er der nemlig mindre incitament til at tilmelde sig dit nyhedsbrev.

Med dynamiske rabatkoder sikrer du, at dine rabatter går til folk, der har udvist interesse for dit brand. Samtidig bevarer du muligheden for at benytte rabatkoder i din leadgenerering.

Rabatkoder

Glæd dine kunder med personlige rabatter
Glade kunder = glad webshopejer

Når du arbejder med e-mail marketing, har du ét meget nobelt mål: at gøre dine kunder glade. Det gør du blandt andet ved at tilbyde dem relevant viden direkte i indbakken og ved at forkæle dem med særlige tilbud eller give dem en heads up, når du får nye produkter ind i sortimentet.

Foruden at du – som det gode menneske, du er – naturligvis gerne vil bidrage til, at dine modtagere er glade, øger du på denne måde chancen for, at de handler hos netop dig. Er dine kunder glade, er du altså glad. Det er ren win-win.

Hvis du vil være sikker på, at dine kundeemner er glade og tilfredse, er individualisering vejen frem

Heldigvis giver e-mail marketing dig gode muligheder for at målrette din kommunikation til den enkelte modtager.

Ved at udnytte den data, du indsamler i dit e-mail marketing set-up, og ved at arbejde med segmenteringer, kan du sørge for, at dine modtagere altid får relevant og målrettet indhold fra dig. Dét er sød musik i forbrugernes ører, som i dag forventer et højt niveau af individualisering i den digitale markedsføring. Dette gælder ikke mindst, når det kommer til rabatkoder.

En undersøgelse foretaget af Kelton viser, at de amerikanske forbrugere i høj grad sætter pris på eksklusive tilbud. At modtage sådanne får dem blandt andet til at føle sig begejstrede, specielle og anerkendte. Det er rimeligt at antage, at forbrugere i resten af verden har det på samme måde, og vil du glæde dine kundeemner, er det altså fornuftigt at implementere personlige rabatter og tilbud i din strategi.

 

Kilde: Privacy, Personalization and Promotions
– NewsWorthy Analysis, Kelton

Dynamiske vouchers sikrer, at dine kunder føler sig specielle

Hvis du benytter dig af generiske rabatkoder, der med tiden ender med at florere rundt omkring på nettet, ødelægger du (delvist) muligheden for at få dine kunder til at føle sig særligt udvalgte. Der er ikke meget ved at modtage en rabatkode på 20 % i forbindelse med ens fødselsdag, hvis man ved, at alle og enhver kan få selvsamme rabat ved at foretage en hurtig Google-søgning.

Er det alment kendt, at man nemt kan finde en rabatkode til din webshop, føler dine kunder altså ikke, at de får særbehandling, når du sender dem gode tilbud – og det vil de gerne have. En del af incitamentet for at være tilmeldt dit nyhedsbrev fjernes således, hvis du ikke benytter dig af unikke rabatkoder.

Vil du aktivt gøre brug af personlige rabatter i din markedsføring for at skabe en connection til dine modtagere, er der altså masser af god grund til at arbejde med unikke rabatkoder, som udelukkende sendes til kundeemner, der interagerer med dit brand.

Kom godt i gang med at benytte Heyloyaltys voucher-modul

Efter at have læst dette er du forhåbentlig blevet lidt klogere på, hvorfor det er smart at arbejde med unikke vouchers. Hos Heyloyalty har vi heldigvis gjort det nemt for dig at gøre brug af dynamiske rabatkoder i dine kampagner, så du har hånd i hanke med, hvem der får glæde af dine rabatter.

For at komme i gang med at sende unikke rabatkoder skal du blot:
⦁ Oprette dine rabatkoder i dit shopsystem eller en kodegenerator
⦁ Importere dine rabatkoder til Heyloyalty
⦁ Tilpasse din vouchergruppe, så du for eksempel får besked, når der er X antal koder tilbage
⦁ Indsætte vouchers i dine e-mails eller SMS’er.

Fristet?

Har du spørgsmål til vores voucher-modul, eller vil du blive klogere på, om Heyloyalty er det rette valg for dig? Så tøv ikke med at kontakte os. Du kan også booke en gratis demo lige her på siden, så du selv kan prøve systemet af.

Kontakt os på tlf: 87 300 399 eller support@heyloyalty.com