Access-Control-Allow-Origin: www.heyloyalty.com

Retargeting

Styrk din marketing automation med retargeting på Facebook og Instagram
Facebook retargeting

Lav mere målrettede og personaliserede annoncer med retargeting

 

Med retargeting målretter du dine annoncer mod personer, der allerede har vist interesse for din virksomhed, dit brand eller dine produkter. På den måde spilder du færre annoncekroner på personer, der alligevel ikke konverterer. Med den rigtige marketing automation platform kan du eksportere dine kontaktlister og segmenter, og lave målgrupper på baggrund af dem i f.eks. Meta-platformene Facebook og Instagram. 

Facebook retargeting

Hvad er retargeting, og hvad er remarketing?

De to begreber ”remarketing” og ”retargeting” bliver ofte forvekslet med hinanden, og man kan heller ikke komme uden om, at de hænger uløseligt sammen. Der er dog små nuanceforskelle på begreberne. Lad os derfor først og fremmest slå fast, hvad de to ord dækker over. 

”Remarketing” går ud på at genmarkedsføre sig til (potentielle) kunder, der allerede har udvist interesse for dit brand, dine produkter eller din service. Det kan eksempelvis ske igennem e-mail-automations. Et klassisk eksempel på dette er et tabt kurv-flow, hvor du sender en e-mail til en bruger, der har besøgt din side og lagt noget i kurven, men ikke har handlet. 

Retargeting og remarketing er vigtigt

Foruden at du kan genmarkedsføre dig igennem e-mail, kan du også gøre det igennem betalte annoncer på eksempelvis sociale medier. Denne praksis kalder man typisk ”retargeting”. Retargeting er altså en form for remarketing, men begrebet er mere specifikt, idet det handler konkret om betalte annoncer.  

Som om det ikke er forvirrende nok i forvejen, at de to ord ligger tæt op ad hinanden både i forhold til stavning og betydning, så er der endnu en krølle på sagen. Det gælder nemlig, at praksissen at genmarkedsføre sig med betalte annoncer på Facebook kaldes retargeting, imens samme praksis hos Google hedder remarketing. 

Der er ikke noget at sige til, at de to begreber ofte bliver blandet sammen, og i mange sammenhænge er det lige rigtigt, uanset hvilket begreb du bruger, da din retargeting er en form for remarketing, og din remarketing ofte kan komme til udtryk som retargeting.  

Data

The rule of 7: Derfor skal du benytte dig af retargeting

The rule of 7 er udarbejdet af dr. Jeffrey Lant, som er forfatter og marketingekspert. Reglen går kort og godt ud på, at en potentiel kunde skal eksponeres for dit brand syv gange inden for en periode på 18 måneder, før vedkommende er klar til at konvertere. 

Hvorvidt dette holder stik eller ej, afhænger naturligvis af mange forskellige faktorer. Blandt andet er der stor forskel på, om du driver en B2B- eller en B2C-forretning. Salget er ofte længere tid undervejs i B2B-sammenhænge end ved B2C, idet der typisk er flere beslutningstagere involveret, og der samtidig ofte er tale om større økonomiske poster. 

 

Prisen spiller en rolle

Prisen spiller generelt en stor rolle, i forhold til hvor meget ”overtalelse” der skal til, før en potentiel kunde konverterer – og hvor mange gange brugeren dermed har brug for at støde på dit brand. Koster dit produkt 67 kroner, er der sandsynligvis mange, der er tilbøjelige til impulsivt at handle, og mange brugere skal derfor blot møde dit brand eller dit produkt nogle få gange, før vedkommende konverterer. Er der omvendt tale om et produkt til flere tusinde kroner, har kundeemnet brug for lidt mere information, overtalelse, social proof eller lignende, før vedkommende gennemfører købet. Her skal personen altså typisk eksponeres for din forretning syv gange, hvis man spørger dr. Jeffrey Lant.

Uanset hvilken forretning du driver, vil de potentielle kunder imidlertid sjældent konvertere, første gang de stifter bekendtskab med dit brand. Dette er netop grunden til, at du bør benytte dig af retargeting/remarketing. 

Med remarketing eller retargeting kan du målrette din markedsføring mod kundeemner, der allerede har udvist interesse for din forretning. Frem for blot at markedsføre dig bredt til alverdens potentielle kunder kan du sørge for at ramme dem, der – i den ene eller anden udstrækning – er interesserede i dit brand. 

Prøv Heyloyalty gratis i 30 dage

Gør din retargeting mere smart ved at kombinere dit e-mail-setup og dine annoncer

Vil du gerne holde en krog i de kundeemner, der potentielt kunne konvertere, er det fornuftigt at arbejde med remarketing/retargeting. Vil du gøre det så smart som muligt? Så skal du udnytte de data, du har fra dit e-mail-setup, når du arbejder med eksempelvis Facebook-retargeting. 

Direkte integration fra Heyloyalty til Facebook / Instagram

Hos Heyloyalty har du mulighed for at lave en direkte integration med Facebook (og dermed også Instagram). Det betyder, at du kan få glæde af data fra Heyloyalty, når du arbejder med retargeting på Meta-platformene, Facebook og Instagram. 

Når du integrerer Facebook i Heyloyalty, får du mulighed for at eksportere lister fra Heyloyalty til Facebook. På Facebook kan du herefter opsætte en målgruppe, der består af kontakter fra eksempelvis din Heyloyalty-nyhedsbrevsliste eller et segment af en liste, du har opsat i Heyloyalty. 

Anvend segmenter til din markedsføring på Facebook

Dine segmenter kan defineres ud fra en lang række forskellige faktorer. Du har således alverdens muligheder for at målrette dine retargeting-annoncer mod kundeemner, der har interageret med dine nyhedsbreve eller din side på en bestemt måde. Dét resulterer i mere relevante annoncer, og dermed er der langt større sandsynlighed for konvertering. 

Det er ikke nødvendigvis alle nyhedsbrevsmodtagere, der har en aktiv Facebookprofil. Det kan også være, at en potentiel kunde har tilmeldt sig dit nyhedsbrev med sin arbejdsmail, men bruger sin private e-mailadresse på Facebook. Derfor vil du opleve, at det ikke er alle dine kontakter, der følger med, når du eksporterer en mailliste til Facebook. I langt de fleste tilfælde vil du dog fortsat kunne opbygge en fornuftig målgruppe på Facebook på denne måde. 

Retargeting
Retargeting i Heyloyalty

Kilde: Heyloyalty

Overbevis potentielle kunder om at handle med retargeting på Facebook og Instagram

Ved hjælp af Facebook-retargeting baseret på e-mailbrugernes adfærd kan du sikre, at flere af dine kundeemner bliver til betalende kunder. Idet du målretter din annoncering mod folk, der allerede har udvist interesse for din forretning, får du sandsynligvis mere value for money på dine retargeting-annoncer, og dét er en af de helt store fordele ved denne fremgangsmåde. 

Da du har mulighed for egenhændigt at definere dine segmenter til eksport til Facebook, kan du selv bestemme, hvor købsparate de Facebookbrugere, du retter dine annoncer mod, skal være. Du kan selv vælge, om de eksempelvis skal have åbnet 20, 50 eller 80 % af dine nyhedsbreve, og om de skal have klikket på links eller ej – og i så fald hvor mange.  

Genaktiver eksisterende kunder med tilpassede annoncer

Foruden at Facebook-retargeting kan hjælpe med at sikre, at flere af dine kundeemner ender med at handle, gælder det også, at du kan bruge Facebook-remarketing til at lokke eksisterende kunder tilbage i din forretning. 

Har du et segment af e-mailmodtagere, der har handlet for 60+ dage siden, kan du eksportere dette segment til Facebook og opsætte retargeting-annoncer til denne specifikke målgruppe. 

Eftersom der er tale om folk, der tidligere har handlet hos dig, er der (typisk) stor sandsynlighed for, at de kunne finde på at handle igen. De har dog ikke gjort det af sig selv, og derfor gør du klogt i at gøre en ekstra indsats for at lokke dem tilbage i forretningen. 

Som du sikkert allerede ved, er det meget nemmere – og billigere – at få en eksisterende kunde til at handle igen, end det er at få en ny kunde til at handle. Det går også meget godt i spænd med den famøse rule of 7, som vi omtalte tidligere. Derfor kan du med fordel bruge nogle ressourcer på at pleje de eksisterende kunder, du tilsyneladende er ved at miste. 

Få nye kunder med retargeting ved hjælp af kopimålgrupper

På Facebook har du mulighed for at opsætte såkaldte kopimålgrupper. Når du opsætter en kopimålgruppe, baseres den på en kildemålgruppe, som du leverer. Kildemålgruppen kunne for eksempel være en liste med eksisterende kunder eller engagerede nyhedsbrevsmodtagere. 

Facebook analyserer din kildemålgruppe og finder frem til fællestræk hos personerne i den. På baggrund af dette identificerer Facebook en række andre konti, som minder om dem, der er at finde i din kildemålgruppe. Her kigges der blandt andet på demografisk information, interesser og brugeradfærd. 

Din kopimålgruppe består altså af personer, som med stor sandsynlighed kunne være interesserede i din forretning, og som du derfor kan få glæde af at markedsføre dig til. 

Når du integrerer Facebook med dit e-mail-system, har du mulighed for at opsætte kopimålgrupper ud fra eksempelvis et segment af e-mailmodtagere, der ofte klikker på links i dine e-mails, eller som har handlet inden for den seneste måned. 

Lad din e-mailindsats og retargeting gå hånd i hånd

At integrere Facebook med Heyloyalty giver dig ikke blot mulighed for at målrette dine annoncer på Facebook og Instagram mod brugere fra din e-mailliste eller en kopimålgruppe, men giver dig også mulighed for at lade din retargeting og din e-mailindsats gå hånd i hånd. Det kræver, at du har adgang til Heycommerce, som tracker brugernes adfærd på din hjemmeside. 

Lad os sige, at en bruger har lagt en specifik vase i kurven på din webshop, men ikke har gennemført købet. I dit e-mailsystem sættes der nu automatisk gang i et tabt kurv-flow, som har til formål at få vedkommende til at gennemføre ordren. Herudover kan du – ved at integrere Facebook i Heyloyalty – sørge for, at den specifikke vase dukker op i vedkommendes feed på Facebook. 

Flows
Facebook Retargeting

Ved at kombinere et tabt kurv-flow med Facebook-retargeting rammer du den potentielle kunde på flere forskellige måder på én gang, og dét kan være udslagsgivende, i forhold til om kunden konverterer eller ej. 

Ved at kombinere e-mail marketing og Facebook-retargeting kan du blandt andet: 

  • genaktivere kunder, der tidligere har handlet eller interageret med dit nyhedsbrev
  • målrette annoncer mod kundeemner, der åbner mange af dine nyhedsbreve
  • markedsføre specifikke produkter på tværs af både e-mail og Facebook-remarketing
  • sikre, at du er top of mind hos dine potentielle kunder
  • målrette annoncer mod kopimålgrupper, som sandsynligvis er interesserede i dit brand.

Kom godt i gang med mere smart retargeting på Facebook og Instagram

Hos Heyloyalty har vi gjort det nemt for dig at udnytte data fra dit e-mail-setup i forbindelse med retargeting/remarketing. Du har mulighed for at integrere Facebook med Heyloyalty, og dermed kan du nemt eksportere lister og segmenter fra dit e-mail-setup til Facebook. 

Er du interesseret i at høre mere om integrationen mellem Facebook og Heyloyalty? Eller kunne du tænke dig at prøve Heyloyalty helt gratis? Så kontakt os, eller book en gratis demo her på siden. 

Kontakt os på tlf: 87 300 399 eller tryk på knap her:

Prøv Heyloyalty gratis i 30 dage