Access-Control-Allow-Origin: www.heyloyalty.com

Webpush FAQ – Alt du skal vide

Webpush er den seneste marketingkanal, du kan tage i brug via Heyloyalty. Vores nye modul til push-beskeder kalder vi naturligvis, Heypush. Webpush er stadig et relativt nyt begreb for mange, når det kommer til digital markedsføring. Derfor er der mange ubekendte faktorer (selv for en kyndig marketingekspert). Derfor har vi lavet denne Webpush FAQ, som forhåbentlig kan hjælpe dig til at blive klogere. 

Heypush er kombinationen af mekanikken bag webpush og datagrundlaget fra Heyloyalty. Du kan læse meget mere om dine muligheder med Heypush her.

Siden bliver regelmæssigt opdateret.  Men hvis du har spørgsmål til Heypush eller webpush i al almindelighed, som du ikke finder svar på her, er du velkommen til at skrive til cst@heyloyalty.com

Vi har også samlet nogle relevante blogindlæg nedenfor, der alle handler om webpush – og hvordan du kan få succes med kanalen:

Webpush: Her er 5 must-have automatiserede flows

Webpush – Det får du med browser-notifikationer

11 årsager til at du skal bruge Webpush browser-beskeder i dag

Webpush: Kanalen med højest CTR og ROI

Hvad er Webpush?

Webpush bliver også kaldt for browser-beskeder, da det er beskeder, der bliver sendt via din modtagers browser. Hvis du skal modtage en push-besked, skal du have tændt for det device, hvor du har afgivet permission – samt den browser, hvor permission er givet. Du kan læse mere om Webpush, her.

Hvad er Heypush?

Heypush er Heyloyaltys Webpush-kanal. Fundamentet er en kombination af mekanikken bag push-beskeder og det datagrundlag, du har til rådighed via Heyloyalty. Du kan læse mere om Heypush, her.

Hvordan får jeg Heypush?

Det er kræver tre ting, hvis du vil have Heypush på din Heyloyalty-konto.

 1. Heypush er aktiveret på din konto. Det kræver et tilkøbsmodul og en listeintegration.
 2. Installation af en Javascript-worker på dit website.
 3. Implementering af et Javascript på dit website.

Du kan se vores installationsguide, her.

Hvad kan jeg sende med Heypush?

Hvis du bruger Heypush til at sende push-beskeder, kan du sende følgende:

 • Almindelige kampagner
 • Gentagende kampagner
 • Automatisering på baggrund af tilmelding og oprettelsesdato
 • Heycommerce-automatiseringer som fx tabt kurv, produkt interesse, winbacks og mange flere (hvis du har en aktiv Heycommerce-konto i Heyloyalty). Læs mere om Heycommerce.

Hvordan indsamler jeg permissions?

Push-permissions indsamles via dine kontakters browser – og de er afhængige af det device, hvor tilladelsen er afgivet. Når der er givet en permission, vil din modtager få dine push-beskeder, når de har tændt for det specifikke device, og browseren (hvor permission er givet) er aktiveret.

Hvordan afmelder man sig push-beskeder?

Du kan afmelde dig push-beskeder via din browser. Det er forskelligt fra browser til browser, hvordan du afmelder dig push-beskeder. I nogle browsers kan du afmelde dig ved at højreklikke på beskeden, andre kræver, at du sletter en specifik cookie og permission i dine browserindstillinger.

Hvad kan jeg få med i en push-besked?

Hvis du sender en helt almindelig push-kampagne eller automatisering via Heyloyalty, kan du få følgende med:

 • Titel på beskeden. Her kan du inkludere emojis. Du har 45 tegn at gøre godt med.
 • Brødtekst i beskeden. Her har du 75 tegn – og du kan inkludere emojis i din brødtekst.
 • Besked-url. Din push-besked kan linke til en specifik URL.
 • Ikon. Du kan inkludere et lille ikon i din besked, dette bliver vist på alle devices og i alle browsere.
 • Stort billede. I de fleste browsere og på de fleste devices kan du inkludere et stort billede i din besked.

Hvis du sender en tabt kurv- eller produkt interesse-automatisering via Heyloyalty, kan du også inkludere et produktbillede. Alt afhængig af device og browser, bliver produktbilledet vist som ikonet eller det store billede.

Push-beskeder er forskellige fra browser til browser – og fra device til device!

Push-mekanikken er afhængig af browser og device, derfor varierer udseendet på dine beskeder fra device til device og fra browser til browser. Google Chrome på Mac har et udseende, mens Firefox på Windows har et andet. I Heyloyalty kan du se de forskellige browsers og devices præsentation af dine push-beskeder.

Kan jeg ændre udseendet på en push-besked i en bestemt browser?

Dine push-beskeders udseende er bestemt af, hvilken browser og hvilket device de bliver vist på. Du kan altså ikke selv bestemme, hvordan udseendet skal være i bestemt browser. For eksempel så har en push-besked, der vises i Google Chrome på et device med Windows 10 en grå baggrundsfarve. Dette kan du ikke lave om på, da det er browseren og devicet, der styrer det endelige udseende på push-beskeden. I Heyloyalty vises et realtidspreview af, hvordan forskellige browsere og devices viser din push-besked, så du før udsendelsen kan se, hvordan udtrykket bliver i de forskellige browsere og devices.

Kan jeg ændre notifikationen, der indsamler permission?

Den push-besked, eller notifikation, hvor dine kontakter tilmelder sig, er 100% styret af browseren. Derfor kan du ikke tilpasse den.

Hvilke mobilenheder kan jeg sende push-beskeder til?

I øjeblikket er det kun muligt at sende push-beskeder til Android-mobiler. Beskeder her åbnes ligesom de notifikationer, der kommer via apps på telefonen.

Hvilke devices kan jeg sende push-beskeder til?

Du kan sende push-beskeder til følgende devices:

 • Windows computere
 • Mac OS computere
 • Android-enheder (tablet og mobil)

Hvilke browsere kan jeg sende push-beskeder til?

Du kan sende push-beskeder til følgende browsere:

 • Google Chrome
 • Firefox

Hvor store billeder kan man bruge i push-beskeder?

Når du bruger Heypush til at sende dine push-beskeder, anbefaler vi følgende dimensioner for dine billeder:

 • Ikon: 125x125px
 • Billede: 360x180px

Kan man bruge produktfeeds i push-beskeder?

Du kan bruge Heyloyaltys produktfeed-funktion, når du laver tabt kurv- og produkt interesse-beskeder med Heypush. Her kan du vælge at inkludere et produktbillede fra dit feed i stedet for ikon og billede. Hvis en kontakt har efterladt flere varer i den tabte kurv, eller har vist interesse for flere produkter, så vises det dyreste produkt i beskeden. I Chrome vises produktbilledet som billede, mens det i Firefox vises som ikon. Du kan indsætte en fallback, som bliver vist, hvis dit feed ikke længere indeholder produktbilledet, eller hvis produktbilledet ikke kan vises korrekt. Det vil sige, at såfremt Heyloyalty kan spotte, at billedet enten ikke eksisterer eller ikke kan vises, bliver dit fallback vist i stedet. OBS! Heyloyalty er ikke ansvarlig for, at produktfeedet indeholder produktbilledet. Heyloyalty er ikke ansvarlig for, at produktbilledet kan vises i push-beskederne.

Hvordan virker tabt kurv-push-beskeder?

Når du skal sende tabt kurv-push-beskeder, skal du have en aktiv Heycommerce-konto hos Heyloyalty. Det skyldes, at du skal bruge Heycommerce trackingscriptet til at følge dine kunders adfærd. Scriptet opdager, når en kunde (der har tilmeldt sig din push-service) taber en kurv på din webshop. Herefter sendes der besked til Heyloyalty om, at denne kontakt skal have sendt en tabt kurv-push-besked.

Hvornår kan jeg sende en tabt kurv-push-besked?

Det bestemmes ud fra to parametre:

 • Sessionstiden i dit trackingscript
 • Udsendelsestidspunktet i Heyloyalty

Begge parametre har du fuld kontrol over. Når du implementerer Heycommerce på din webshop, skal du blandt andet tage stilling til, hvor lang din sessionstid skal være. Denne sessionstid bestemmer, hvornår Heyloyalty får besked fra din webshop om, at der er tabt en kurv. I Heyloyalty kan bestemmer du så, hvor lang tid der skal gå fra, at systemet får besked fra dit script, til der skal sendes en push-besked. Fremgangsmåden er ens uanset om, du vil sende push-beskeder, e-mails eller begge.

Kan jeg bruge emojis i mine push-beskeder?

Ja, det kan du godt. Du skal dog være opmærksom på, at du kun har 45 tegn i din overskrift og 75 tegn i brødteksten – og emojis fylder en vis mængde tegn. Det er ikke muligt for at beregne, hvor mange tegn hver enkelt emoji fylder. Du skal også være opmærksom på, at visningen af emojis er afhængig af browser og device. Derfor kan der godt være nogle modtagere, hvis browser og device ikke kan læse din emoji. Det er op til device og browser, hvordan en ulæselig emoji præsenteres for modtageren.

Hvor længe vises mine push-beskeder?

Det afhænger af, hvilken browser der viser beskeden. Heyloyalty er sat til at vise din besked længst muligt. Det er dog forskelligt fra browser til browser, hvilken grænse der er for push-beskeder.

Kan jeg bruge video i mine push-beskeder?

Nej, det kan du ikke. Du har dog mulighed for at linke til en video – og evt. bruge et billede fra videoen i din besked.

Kan jeg bruge GIF’s i mine push-beskeder?

Ja, det kan du godt. Google Chrome understøtter brugen af GIF’s, hvis du indsætter dem som et stort billede. Heyloyalty kan dog ikke garantere, at GIF’s vil blive afspillet korrekt i alle browsere og på alle devices. Du er nødt til at teste det, hvis du skal være helt sikker på, at din GIF virker. Hvis GIF’en ikke afspilles korrekt, vil det oftest resultere i, at dens første klip (first frame) vil blive vist som et stilbillede.

Hvilke automatiseringer kan jeg sende med Heypush?

Det afhænger af, hvilken licenstype du har hos Heyloyalty. Har du en en Standardlicens kan du sende:

 • Velkomst (besked der trigger på tilmelding)
 • Oprettelsesdato (beskeder der trigger på kontaktens oprettelse)

Læs mere om Heyloyalty Standard her. Hvis du har en Heycommercelicens, kan du sende:

 • Alt i standard
 • Tabt kurv
 • Produkt interesse
 • Winback buyer
 • Kategori interesse
 • Set produkt i session
 • Besøgt URL
 • Købt produkt
 • Winback visitor

Kort sagt, du kan sende alle de triggers, der er tilgængelige med Heycommerce. Læs mere om Heycommerce her.

Skal mit website have http eller https?

I øjeblikket kan du kun implementere Heypush på websites, hvor domænet har https. Vi arbejder på at lave en løsning, hvor det også bliver tilgængelig på https.

Kan jeg få en CTA-knap med i mine push-beskeder?

En push-besked består af tekst og billede, så hvis du vælger at lave en CTA-knap som billede, kan du godt få sådan en med i din besked. Hvis ikke du laver et billede, kan du ikke inkludere en knap.