Access-Control-Allow-Origin: www.heyloyalty.com

E-mail marketing Minikursus #1 – Sådan tjener du mere på dine nyhedsbreve (og e-mail marketing)

Læsetid: 4 minutter

E-mail marketing minikursus 1 – Introduktion til nyhedsbreve, og hvorfor en liste af nyhedsbrevmodtagere skal opbygges.

Der er nemlig masser af ekstra omsætning at hente for dig, når du bruger de værktøjer og data, du har foran dig. Læs med – det betaler sig!

Status: Situationen i dag …er lidt slap

Du sender måske nyhedsbreve til dine kunder i dag. Typisk en enkelt eller nogle få gange om måneden, og de indeholder formentligt primært (få) produkter og tilbud. Salg er kerneformålet, mens fastholdelse og loyalitet er forhåbningen.

Sådan ser det (også) ud for mange af dine webshop-kolleger. De sender nyhedsbreve med samme indhold til alle – og det er ofte billedet – se fx undersøgelsen her blandt 60 webshops, hvor fx 47,7% kun sender én gang om måneden.

Hvis e-købmændene overhovedet målretter og segmenterer blandt modtagerne, er det kun i lav grad. De fletter modtagerens navn ind mailen, og i visse situationer lykkes det også at skille kvinder og mænd ad i budskabsudformningen (uden religiøs sammenligning ellers 😉).

Mange e-købmand skelner sjældent mellem kunder og besøgende, selvom det har en afgørende forskel sandsynligheden for salg og fastholdelse. Årsag: manglende tid, data og viden.

Sådan gør (for mange) e-købmænd:

 • Nyhedsbrevet er ’bare’ et nyhedsbrev
 • Samme indhold til alle modtagere (lav grad af segmentering)
 • Indholdet er ofte produkter valgt med omtanke og på baggrund af erfaring, men flettes ikke ind automatisk baseret på modtagernes adfærd
 • Triggers/automatiserede e-mails og sms´ere og remindere vil de fleste webshopejere gerne lave, men pga. travlhed, manglende e-mail marketing-kompetencer og teknik bliver det bare ved drømmen

Iflg. en undersøgelse blandt knap 100 små og mindre webshopejere fandt vi ud af at (november 2017):

 • 34,8% arbejder IKKE med e-mail marketing
 • 52,8% sender kun én gang om måneden
 • 34,6% har under000 modtagere på listen
 • 56,3% vil gerne bruge automatiserede velkomstmails, men bruger dem ikke
 • 46,5 % vil gerne, men bruger ikke tabt kurv-triggers (dem, der i snit og automatisk skaffer hver 10. kunde tilbage til kurven)

Mange e-købmænd har et kæmpe potentiale for at gøre det bedre – og tjene flere penge! Sikkert også dig.

Se undersøgelsen her.

Jysk Vin: E-mail marketing står for 48% af omsætningen

“For Jysk Vin er e-mail marketing ekstremt værdifuldt. Op mod 48% af vores omsætning har rødder i vores nyhedsbreve og triggers. Og vi sætter flere og flere sejl i e-mail-marketing-søen for at øge omsætningen endnu mere!”

Henrik Ehlers, E-commerce specialist/Jysk Vin

Remindere skaffer let ekstra 15% åbningsrate

Potentialet ved at bruge remindere er larmende stort – ikke mindst i forhold til den faktisk latterligt lave indsats det kræver. Mange webshopejere misser både synlighed og penge ved ikke at sende simple remindere ud til dem, der ikke åbnede nyhedsbrevet i første omgang. Det kræver ikke den store indsats at trylle 15% yderligere frem, som åbner dit nyhedsbrev.

Dvs. vi kan hurtigt konstatere, at der er plads til begejstring. Selv de lavest hængende frugter samles ikke op.

Den gode nyhed er, at praktikken er lige til højrebenet:

 • Kopier nyhedsbrevskampagnen
 • Skift emnelinjen og preheaderen (den ekstra linje der du ser under emnelinjen på mobilen)
 • Segmentér blandt dem, der har modtaget kampagnen, men ikke åbnet den
 • Lad der gerne gå 3-4 dage – afhængigt af målgruppe, formål osv.
 • Bum – skub kampagnen ud – og inkasserer.

Hæv bundniveauet og tjen kassen

Vores bedste råd til dig er, at du skal sørge for, at basis er på plads. Stil derfor dig selv spørgsmålene:

 1. Indsamler jeg mailadresser så jeg konstant har fokus på at få flere medlemmer til mit nyhedsbrev? Via købsflowet, via webshoppen, via en popup…?
 2. Fortæller jeg t-y-d-e-l-i-g-t hvad kunderne får ud af at melde sig til mit nyhedsbrev? En mailadresse er i dag en valuta for mange – også for dig, så sørg for at gøre dig umage og tænk altid i udnytte – for modtagerne!
 3. Hvordan sikrer jeg mig, at mine kunders forventninger mødes med det, jeg lovede da de tilmeldte sig?
 4. Har jeg adgang til data, der gør, at jeg bedre fastholder modtagernes interesse – og genaktiverer dem, når det er længe siden, de har købt hos mig eller besøgt mit website?
 5. Kan jeg ringe eller skrive til mit nyhedsbrevssystems kundeservice og få svar her-og-nu, hvis noget brænder på? Kan jeg kommunikere på dansk?
 6. Kan jeg trække statistik i Google Analytics og i min nyhedsbrevssystem, så jeg let ser værdien af min indsats – og får indsigt i, hvor jeg skal sætte ind, og hvor det går godt?
 7. Er der nogen i mit netværk jeg kan sparre med?
 8. Har jeg styr på GDPR og opbevaring af mine data? (husk at rådføre dig med en juridisk ekspert så du er sikker på der er styr på tingene)

Det er blot nogle af de vigtigste faktorer, du skal forholde dig til. Brug ovenstående som en tjekliste – så er du godt på vej.

Næste lektion – #2 Vælg det rigtige system til dine nyhedsbreve

Glæd dig. Der er ufatteligt meget viden at hente her. Både hvis du gør det rigtigt, men desværre også hvis du vælger forkert. Faktum er, at der findes et hav af systemer, og din opgave er at vurdere hvad der passer til dig behov. Vi giver en række tips, der hjælper til med at lyse stien op gennem junglen af valg.

Vi skrives ved.

Skrevet af

Skrevet af

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg omkring både cases, og guides, samt tips og tricks lige her!

Black Friday 2022

BLOG

Sådan forbereder du din e-mail marketing til Black Friday
Læs blogindlæg

iOS 15 update 2021

CASE

Managed solution hjælper Perleshoppen med at spare tid
Læs blogindlæg

5 automations der øger din bundlinjen

BLOG

5 automations der øger bundlinjen
Læs blogindlæg