Access-Control-Allow-Origin: www.heyloyalty.com

E-mail marketing Minikursus #6 – Brug skabeloner, der præstenterer dit indhold optimalt

Læsetid: 4 minutter

I vores e-mail marketing minikursus nr.6, kigger vi nærmere på e-mail skabelon og hvordan du præsenterer optimalt indhold.

Det handler altså om hvordan du viser dine varer og budskaber, for troværdigheden er nøgleordet, når vi taler om præsentation af dine produkter i nyhedsbrevet. Men det er langt fra kun lækre billeder, af de varer du sælger, for rammerne er uhyggeligt vigtige.

I en tid hvor vi jævnligt advares om falske netbutikker i nyhederne, fra FDIH, E-mærket osv. er det din opgave at gøre, hvad du kan for at dine budskaber er pakket professionelt ind.

Dit design på webshoppen skal overføres til din e-mail marketing for, at din visuelle profil har en klar rød tråd på tværs af kanalerne. Bemærk, det handler ikke udelukkende om, at det skal SE flot ud for at tilfredsstille din webdesigner, men dine kunder køber mere hos dig, når dine mails ser troværdige ud. Faktisk.

Dine produktvisninger og tilbud fortjener også at se lækre ud i indbakken.

Og det er her, dine skabeloner (templates) kommer ind i billedet. De er garanten for, at alt præsenterer sig på bedste vis. Alle elementer på skabelonen tilpasser sig de forskellige typer af skærme, dine kunder kan finde på at åbne nyhedsbrevet på.

Dit logo, dine call to action-knapper, teksten, billederne osv. skal se optimalt ud, uanset hvilke skærme/enheder dine medlemmer ser dine nyhedsbreve på. Det, vi kalder responsivt design, hvor du kan arbejde med såkaldte breakpoints. Det er dem, der afgør hvilket indhold du vil vise medlemmet, når han/hun åbner dit nyhedsbrev på sin iPhone 7, en mini iPad eller sin stationære med opløsning på 1920×1080 pixels. Eller større.

Har du fysiske butikker, giver det måske mening at prioritere andet indhold ind i den mobile skabelon – fx ’Find nærmeste butik’, da det er folk på farten vi skriver til.

Men hvilke former for e-mail skabelon taler vi primært om?

 

  1. Din e-mail skabelon (rammerne for dine nyhedsbreve)
  2. Din produktfeed-skabelon

Du kan sagtens ’selv’ lave flotte skabeloner. Vær dog opmærksom på, at der er en årsag til, at flere og flere webshops vælger at betale sig fra selv at skulle optimere til forskellige mailklienter, skærmstørrelser osv. Der er ofte stor forskel i udtrykket og mulighederne fra mailklient til mailklient. Outlook er – som ’bonusinfo’ – altid det sorte får i flokken, fordi tingene tit ser anderledes ud heri.

En lang række kunder har varierende e-mail skabeloner, alt efter formål og målgruppe. Bahne benytter sig fx af at præsentere forskellige USP´ere, alt efter hvilken vare der er købt, da returretten ikke er den samme.

Husk også, at ingen skabeloner virker for evigt, da mailklienterne løbende opdaterer deres systemer, hvilket betyder, at skabeloner, der tidligere blev vist pænt, måske pludselig ikke vises, som de skal længere. Det er derfor en god idé at tjekke og opdatere skabelonerne løbende. Og brug de værktøjer du kan for at tjekke skabelonernes udseende. Det kan være Litmus, Emailonacid m.fl. Nogle af dem er i øvrigt indbyggede i mailsystemerne.

[Vis eksempler]

Produktfeed-skabelonen skal ligne din webshop

Bruger du produktfeeds som fx Google Shopping, kommer du til at spare masser af tid på at bruge feeds. Men sørg for at få lavet produktfeed-skabeloner, så designet i nyhedsbrevet ligner din webshop. Stiller vi skarpt på en trigger som tabt kurv, vælger mange webshops at designe indholdet, så det ligner indkøbskurven i shoppen. Dén, de forlod uden at købe. Det er troværdig kommunikation, og troværdighed sælger.

E-mail skabelonen er – lidt firkantet sagt – delt ind i tre områder: Headeren/toppen, indhold og baggrund samt footeren/bunden. Herunder løfter vi motorhjelmen – kig med her;

Headeren/toppen

Indhold: Logo, menu, link til login, udvalgte USP´ere (fx fri fragt eller hvad der ellers medvirker til at konvertere bedre), evt. logo til TrustPilot, E-mærket osv. Læg ikke fuld power i toppen, da det er indholdet, du skal overbevise dine medlemmer om værdi af.

Indhold og baggrund

Definér din CSS og dermed bl.a. hvilken skrifttype/font du bruger. Du skal også vælge en fallback, hvis medlemmets mailklient ikke understøtter fonten. Du kan have valgt en Googlefont som Roboto, og er der problemer med at fortolke den, er Arial næste i fontfamilien. Sidstnævnte er websikker og kan bruges alle steder.

Footeren/bunden

En god footer indeholder oftest følgende elementer:

  • Logoer til sociale medier
  • Kontaktinfo + info om kundeservice
  • Samtykke (permission reminder)
  • USP’er
  • Mulighed for afmelding (lovkrav)
  • Mulighed for at opdatere sine oplysninger

Tjek i øvrigt i din statistik, hvor mange der tilgår dit nyhedsbrev fra mobilen. Det er interessant viden, som også har betydning for, hvad din skabelon skal indeholde.

Se mere i blogindlægget omkring skabeloner

Kort opsummering af dagens vidensindsprøjtning:

Du ved nu, hvor afgørende det er, at du bruger skabeloner for at give de bedste betingelser for at skabe troværdighed.

Det er generisk viden, uanset hvilket system du arbejder i. Vi råder vores kunder til at arbejde med e-mailskabeloner der er 760 pixels brede, og – naturligvis fristes vi til at sige – ikke at have for mange produkter pr. række, når vi taler om indholdsskabelonerne. Responsivt – mobilvisningen – bør max. vise to produkter. Ellers bliver de for små.

Næste lektion – #7 Triggers. Brug dem til at skabe målrettet og perfekt timet kommunikation

Her tager vi fat på de automatiske triggers. Dem, der skaber forretning til dig, mens du laver andre ting.

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg omkring både cases, og guides, samt tips og tricks lige her!

Black Friday 2022

BLOG

Sådan forbereder du din e-mail marketing til Black Friday
Læs blogindlæg

iOS 15 update 2021

CASE

Managed solution hjælper Perleshoppen med at spare tid
Læs blogindlæg

5 automations der øger din bundlinjen

BLOG

5 automations der øger bundlinjen
Læs blogindlæg