E-mail marketing Minikursus #7 – Triggers. Brug dem til at skabe målrettet og perfekt timet kommunikation

Læsetid: 5 minutter

Triggers. Autoresponders. Automations. Du kender dem. Bruger dem, eller har selv været ramt af en af dem.

Fælles for dem alle er, at de virker forbandet godt, fordi de understøtter den kunderejse du er på.

Ønsker du fx at gøre velkomsten til dit nyhedsbrev excellent og optimal, er triggers et must have. Det samme gælder, når du vil genaktiverer og fastholde interessen hos dine medlemmer via winback-triggers. Dem, der får dine besøgende og kunderne tilbage til dig.

I stedet for udelukkende at sende mails og sms’er baseret på, hvad DU vil opnå og formidle, skal du bruge triggers. De skydes automatisk afsted, alt efter hvornår et af dine medlemmer foretager en handling, eller på baggrund af en dato/et tidspunkt. Det er er altså på baggrund af hvad deres adfærd og/eller historik.

Et klassisk eksempel er velkomstmailen. Baseret på en tilmelding. Vidste du fx, at velkomstmailen er den mest åbnede mail?

Triggers tjener automatisk penge til dig. Imens kan du koncentrere dig om andre vigtige gøremål i din forretning.

Forleden fik du i lektion #4 at vide , hvorfor det er så vigtigt at opsamle data. Nu burde det give mening og stå lysende klart, fordi jo bedre du kender og ”holder øje med” dine medlemmer (læs tracker), jo lettere understøtter du dem via triggers. Det fastholder dem, fordi det indhold du viser dem har rødder i deres adfærd og historik. Og gæt selv, om ikke det så automatisk betyder flere penge i kassen?

Måske har du allerede i dag adgang til triggers i din webshop?

Flere og flere webshops og nyhedsbrevssystemer er – som vi siger i branchen – integreret med hinanden. Det betyder adgang til masser af medlems- og købsdata, som giver mulighed for at sende personlige og automatiske triggers og kampagner.

Uden at trække helt i teknikerdragten kan vi blot slå fast, at integrationen reelt set synkroniserer data mellem din webshop, og det værktøj du bruger til at sende nyhedsbreve med. På listen herunder kan du se, hvor mange triggers dén “lille” øvelse kan fylde af gode sager i din værktøjskasse.

Hos Heyloyalty har vi bl.a. integreret vores system med de populære danske webshops. Det betyder, at du som får røde knopper over at tænke i IT og kodning roligt kan hælde kaffen op og læne dig tilbage sætte dig helt frem i stolen.

Det er nemlig nu, det bliver spændende, for det er slet ikke svært. Heller ikke at skabe resultater!

Læs bare med herunder…

Eksempler på triggers

 • Velkomstmail/-flow
  • Sørg for at sige tak og velkommen med det samme
  • Understøt med dine USP’ere (vigtigste salgsparametre)
  • Følg op med opdateringskampagne fx tre dage efter
 • Datoudløste
  • Fødsels- og mærkedage
  • Jubilæer – fx tillykke til os med ét års medlemskab
  • Dage før/under/efter køb af fx en rejse
 • Genaktiverende
  • Winback af tidligere køber
  • Winback af tidligere besøgende
  • Tabt kurv (til dem, der forlod de kurv unden at betale)
 • Besøg/adfærd i webshop
  • Klikket på produkt x gange på y dage
 • Transaktionelle
  • Opfølgning på køb
  • Ordrebekræftelser etc.
 • Via nyhedsbrevsadfærd
  • Reminder til medlemmer, der ikke har åbnet sidste nyhedsbrev
  • Baseret på hvad de har klikket på

Vi har stor erfaring med triggers i Heyloyalty, og over en bred kam ser vi en nærmest eksplosiv stigning i brugen af dem. Fordi de virker.

Tabt kurv-triggeren (se eksempel her til højre fra Billigarbejdstøj.dk). Det er en af højdespringerne, som på tværs af vores kunder betaler Heyloyalty-licensen hjem seks gange for den, der performer mindst godt blandt kunderne. Vi ser typisk, at hver 10. kunde der forlader en kurv, uden at gennemføre sit køb, vender tilbage og betaler. I nogle brancher virker triggeren ’Interesse vist for produkt’ dog bedre – fx i rejsebranchen. Dvs. har et medlem set på en rejse fx tre gange på syv dage, udløses en trigger.

Sæt salg og kommunikation i system

En enkeltstående trigger er i mange tilfælde en super løsning, men indimellem er det ikke nok. Sæt i stedet et forløb op, som ’lytter på’ hvilken adfærd dit medlem har. Det giver dig mulighed for at tilpasse din kommunikation og dit indhold. I flere systemer kan du sætte forsinkelse på udsendelsen af triggerne for, at det passer bedst til formålet.

Du kan også skrue på spærretiden, så du timer det bedst muligt, og undgår at forstyrre ubelejligt. Konkret betyder det, at du blokerer en udsendelse i et specifikt tidsrum som du mener/har testet er relevant at undgå – eller om vendt – at du netop vælger ét tidsrum på dagen med størst mulighed for konvertering.

Du kan ikke kan sætte for mange automatiserede e-mails/triggers op, da de altid vil være relevante for den enkelte modtagere på det givne tidspunkt, mailen udsendes. Netop relevansen gør, at mailen ikke virker forstyrrende som udgangspunkt.

Herover Take Offer’s tabt kurv automatiserede besked (mail) og Webapotekets velkomstmail. Førstnævnte er super effektiv – vel at mærke uden Take Offer har manuelt arbejde med at sende ud. Sidstnævnte sendes straks efter tilmelding. Den fremhæver og gentager bl.a. de vigtigste fordele du som medlem får. To gode eksempler på automatiserede mails, der trigger på adfærd hos medlemmerne.

Kort opsummering af dagens vidensindsprøjtning:

I stedet for at du og din mavefornemmelse alene står for timingen og beslutningen af indhold, kan du få hjælp af triggers.

Triggers ”lytter” på adfærdsændringer og holder øje med datoer/tidspunkter. De aktiveres automatisk, og er et par ekstra hænder i salgs- og fastholdelsesprocessen. Oveni købet nogle af dem, der ikke koster dig noget, så snart de er sat op. Sørg dog for at kigge ind i maskinrummet en gang i mellem, så de konstant performer på bedste vis!

 

Næste lektion #8 – Udnyt produktfeeds og lav fejlfrie produktnyhedsbreve lynhurtigt

Forbered dig på at vinke farvel til oceaner af manuelt arbejde! Vi har opskriften på, hvordan automatiseret proces og en smart funktion får dine arme helt over hovedet.

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg omkring både cases, og guides, samt tips og tricks lige her!

Black Friday 2022

BLOG

Sådan forbereder du din e-mail marketing til Black Friday
Læs blogindlæg

iOS 15 update 2021

CASE

Managed solution hjælper Perleshoppen med at spare tid
Læs blogindlæg

5 automations der øger din bundlinjen

BLOG

5 automations der øger bundlinjen
Læs blogindlæg