Access-Control-Allow-Origin: www.heyloyalty.com

Nyhed: Segmentbuilder – Lav relevant og udbytterig segmentering!

30. apr, 2019 | Nyheder

Læsetid 4 minutter

Vores nye segmentbuilder er endelig frigivet og er tilgængelig for alle kunder nu

Heyloyalty-kontoret har summet af spænding hele april, hvor man har ventet på dagen, hvor systemets nye Segmentbuilder bliver tilgængelig for alle kunder – Nu er den her endelig, læs herunder hvordan og hvorfor du som kunde netop skal gøre brug af den.

Segmentering bliver aldrig det samme igen!”, lyder det fra Heyloyaltys CEO, Nicolaj Balle Ladiges.

Med vores nye Segmentbuilder får kunderne endnu større succes med deres e-mail marketing og marketing automation. For nu kan de være langt mere præcise i deres segmentering, end det var tilfældet før. De kommer til at høste frugterne af blandt andet Og/Eller-segmentering, som vil ændre måden mange af vores kunder forstår og bruger segmentering.

Segmentering er helt essentiel, hvis du vil have succes med e-mail marketing og marketing automation – og have glade og loyale kunder. Undersøgelser af millioner af mails viser entydigt effekten af at sende det indhold til modtagerene, som de interesserer sig for – og minimere det, de ikke finder relevant. Bruger du data til at målrette dit indhold, vil du se din forrening vækste, og derfor er segmentering så vigtig.

%

HØJERE ÅBNINGSRATE

%

HØJERE KLIKRATE

%

FALD I AFMELDING

Dine muligheder med vores segmentbuilder

Det er let at lave avanceret segmentering i Heyloyalty nu. Sæt regler og betingelser op for dine specifikke segmenter, og brug dine data til at ramme præcist som aldrig før.

Segmentbuilderen er nemlig skræddersyet til at håndtere e-commercedata på måde, så du ikke skal være verdensmester i segmentering for at skabe resultater. Dermed får du altså rig mulighed for at lave effektiv segmentering, som vil øge din indtjening på dit arbejde i Heyloyalty.

Og/Eller-segmentering – inkludér og ekskludér modtagere

En af de største fordele ved den nye Segmentbuilder er, at du kan lave Og/Eller-segmentering.

Det betyder kort fortalt, at du kan vælge og fravælge hvem du ønsker skal have din kommunikation. Sælger du fx bøger, kan du vælge et segment, hvor du sender til kvinder, 25-30 år og med interesse for gys og krimi ELLER til kunder der har købt mere end 1.500 kr. OG så ønsker du samtidig at inkludere kvinder på 60-70 år. Se mere i videoen.

Det kan du nemt med segmentbuilderen. Du kan sågar også ekskludere på fx postnumre, hvis du har fysiske butikker, der ikke indgår i et tilbud.

Du kommer nemlig til at tjene flere penge på din e-mail marketing og marketing automation, når du deler dine kunder op i mindre segmenter – og rammer dem med relevant indhold. Samtidig fastholder du dine modtagere i langt højere grad, når du viser du forstår, hvad de ønsker mere (eller mindre) af.

Nyt og brugervenligt design

Med Segmentbuilderen kommer der også et nyt design. Der er lagt stor vægt på, at det skal være nemt at bygge segmenter med regler og kriterier.

Se det nye design:

segmentbuilder

Bliv klædt godt på til sende relevant indhold!

Nye ting kan til tider virke skræmmende, selv for den mest rutinerede segmentmester. Derfor har vi (selvfølgelig) forfattet nye guides, der viser, hvordan du bruger Segmentbuilderen. Du kan selvfølgelig (gen)bruge de segmenter, du allerede har oprettet i Heyloyalty.

Klik forbi vores supportsite og kom godt i gang med den nye segmentering.

Er du nysgerrig på Heyloyalty, er du velkommen til at kontakte os. Du er også velkommen til at tage fat i vores Customer Succes Team, hvis du har brug for at blive hjulpet lidt på vej. De er der for dig.

Skriv til support@heyloyalty.com

Eller ring til 87 300 399.

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg omkring både cases, og guides, samt tips og tricks lige her!

Segmentering blog

BLOG

Sådan laver du bedre segmentering, der øger engagement og salg
Læs blogindlæg

Klub Vollmer case

CASE

Sådan løfter Højmark Rejser serviceniveauet og øger salget med databaserede afrejseflows
Læs casen

Heyloyalty får ISAE 3000-erklæring

NYHED

Heyloyalty får ISAE 3000-erklæring som led i arbejdet med datasikkerhed
Læs nyhedsindlæg