Access-Control-Allow-Origin: www.heyloyalty.com

Status for 2019 – Hvordan er året i Heyloyalty gået

18. dec, 2019 | Nyheder

Læsetid 5 minutter

Tak for i år! Vi giver herunder en status på marketing automation 2019 for Heyloyalty – vi håber du vil læse med

Først vil vi gerne sige tusind tak til dig, der læser med nu – og som måske også har gjort det gennem 2019 via vores nyhedsbreve, på bloggen osv. og deler vores passion for e-commerce og marketing automation. Det er langt fra en nem opgave at tilfredsstille modtagerne i dag som marketer med den massive vidensdeling, der er tilgængelig. Derfor er vi svært stolte over, at du har valgt at bruge din dyrebare tid ‘på os’.

Så tak for det.

2019 – og hvordan gik det herrens år?

Vi har løftet låget til maskinrummet, og set på nedslagspunkter, på trafikken – og et lille vue på, hvordan vi danskere har handlet online – selvfølgelig med fokus på e-commerce og marketing automation.

Året der gik – i tal:

  •  Mails: Der er blevet sendt mere end en halv mia. mails via Heyloyalty. Helt præcist 520.669.243. På trods af stor kundetilvækst, er antallet af mails i forhold til 2018 ikke vokset proportionelt med denne som ellers ventet*
  • Sms: Der er sendt 26,7% flere sms’er i forhold til sidste år **
  • Black Friday 2018 vs. 2019: 57.013.195 sendte mails – en stigning på 7,2% i forhold til 2018 ***
  • Iflg. Google Analytics var vores mest læste blogindlæg ”10 danske nyhedsbreve der sparker røv”, som leverede 9,22% af trafikken
  • 547.341 eksponeringer via Facebook-annoncer ****
  • Kundetilvækst45% (vi har bl.a. budt velkommen til TravelMarket, YouSee + en masse dygtige, men (endnu) knapt så kendte webshops – mange via vores integrationer med fx DanDomain, Wannafind, SmartWeb og ScanNet)

Og i teknikken?

Derudover er det bl.a. også blevet til:

  • Ny kanal – Webpush
  • Facebook-integration
  • Ny Segmentbuilder
  • Og meget meget andet

Skruer er blevet strammet, API’et opdateret, opgraderinger tilføjet… virkeligt uinteressant for de fleste, men afgørende for alle.

Og verden ’derude’?

Iflg. FDIH’s halvårsrapport (vi har af gode grunde ikke hele 2019 endnu jo i skrivende stund…) ser vi klar vækst i e-forbruget:

Omsætningen i første halvår rundede 70 mia. kr., og vi er godt på vej mod en ny rekord. Vi danskere foretog i alt 105 mio. handler til en værdi af 71,2 mia. kr. på nettet i første halvår 2019. Det svaret til en stigning på 11,9% i værdi og 13,1% i antal transaktioner. Væksten i procent er omtrent som i 2018, men målt i kroner er stigningen kraftigere. 14,4 mia. (20%) kommer via abonnementskøb.

Der er lagt op til en lignende tendens i andet halvår af 2019, hvilket betyder der kommer endnu flere penge i omløb – men dermed også des mere konkurrence. Og al mulig grund til at du gør dig umage for at dine medlemmer får den bedste behandling.

Tilbage er blot at sige: Hav et dejligt 2020!

Uanset om du bruger marketing automation / e-mail marketing, og uanset om dit system hedder Heyloyalty eller ej:
GODT NYTÅR til dig! Tak for din tid. Vi gør os umage for at få taletiden i 2020.

*) Forklaringen på et faldende forbrug af e-mails er ligetil.

Brugen af segmentering og marketing automation minimerer kraftigt i antallet af de såkaldte ’bulk-mails’. Dem, hvor du sender samme indhold til alle modtagere. Uden at skele ét sekund til om de overhovedet har udvist ét sekund interesse for det, du gerne vil dele med dem.
Med andre ord ser det ud til, at vores mission om at understøtte vores kunders kamp for at skabe større loyalitet, sælge mere, nedbringe frameldinger osv. slår igennem hos de mange dygtige brugere derude.

Der er ingen tvivl om, at netop segmenteringen virker. SPORT 24-casen har tydeligt vist vejen.
Ikke mindst argumenterer vi (og resten af branchen) for, at man jævnligt rydder op i listerne for at fjerne de inaktive medlemmer, der sviner statistikken. Samtidig bliver leveringsevnen svækket i takt med, at mailklienterne markerer, når medlemmerne ikke interagerer med afsenderen. Med andre ord: Hvem har lyst til at tale for døve ører? Gøre sig lækker uden publikum? Nej, slet de inaktive og giv dem, der er nysgerrige og har lyst til dialog med dig mere af det, de er glade for.

**) Større stigning i antallet af sms’er

26,7% flere sms’er skal bl.a. ses i lyset af, at der natten til Black Friday 2018 blev gravet et lyslederkabel over af en rendegraver hos et stort hostingselskab. Det betød, at vi havde kunder, der mistede adgangen til deres webshops i flere timer. Derfor valgte disse kunder at sende ikke en, men to sms’er til kunderne. Og dét påvirkede antallet væsentligt i 2018. Væksten i år er således kommet uden uheld under jorden, hvilket er imponerende. Men omvendt så kender kunderne længe værdien af netop sms’erne og bruger dem lystigt af samme årsag.

***) 7,2% flere sendte mails under Black Friday

Vi tilskriver væksten, at flere og flere kunder anvender automations. Derudover har mange skruet op for markedsføringen, inddraget dage før og efter selve Black Friday som både Zizzi og SPORT 24 og holdt fx Black Week – og udnyttet at 1. søndag i advent samt lønningsdagen faldt sammen den 29. november.

****) 547.341 eksponeringer

For en SaaS-virksomhed som Heyloyalty, der historisk set nærmest aldrig har brugt nævneværdige penge på marketing, er der sket et skifte. Det kan mærkes, og det har samtidig været med til at vi attribuerer en del af de 45% tilvækst i kundemassen til indsatsen. Så forvent at se os ‘derude’ i 2020. Bl.a. til Email Summit i februar.

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg, cases, og nyheder!