Hvornår har du sidst haft en dag, hvor din indbakke ikke har været oversvømmet af nyhedsbreve?

De fleste af dem har du forhåbentligt selv meldt dig til, men der vil også være et par stykker, som du undrer dig over, hvordan er endt i netop din indbakke.

Mange af disse e-mails vil have en svingende kvalitet og du vil derfor slette de fleste af dem, uden overhovedet at tænke over det.

Men…

Der vil altid være de nyhedsbreve, som er gode hele vejen igennem. Enten er emnelinjen SÅ god, at du simpelthen bliver nød til at klikke. Eller måske er det er brand du følger nøje, og derfor klikker du dig ind på nyhedsbrevet og derinde er indholdet SÅ godt, at du ikke kan lade være med at klikke på det.

Måske ender du på en fantastisk landingsside, måske deler du det gode indhold. Måske råber du højt om det til frokostpausen – eller i bedste fald gennemfører du en ordre, tilmelder dig et semniar, eller hvad makrokonverteringen nu er.

Hvad gør et nyhedsbrev godt?

Hver enkelt kampagne du udsender fra dit e-mail marketing system, skal meget gerne have et klart formål.

Skal din kampagne…

… sælge produkter?

… skaffe tilmeldinger?

… skabe trafik?

… eller noget helt fjerde?

Kampagnen du sender, skal altså have gå efter at skabe – det man kalder – en makrokonvertering.

Kan nyhedsbrevet klare det? Så er det godt!

Der er mange måder du kan skabe disse makrokonverteringer på. Rigtig mange.

Jeg har samlet 10 eksempler på danske nyhedsbreve, som gør forskellige elementer af e-mail marketing rigtig godt!

 1. Bahne
 2. Rito
 3. B&O Play
 4. Cykelpartner
 5. Helsebixen
 6. SPORT24
 7. Saxo
 8. hobbii
 9. Coop
 10. Pixizoo

1. Bahne – Automatiseringer

Bahne.dk har eksisteret i mere end 50 år som detailforretning og lever stadig i bedste velgående – nu også på nettet!

Bahnes automatiseringer (triggers) hører til i den eksklusive ende, og er med til at sætte standarden for, hvordan automatiseringer burde være for alle.

Jeg vil gerne fremhæve 2 automatiseringer, hvor Bahne har ramt hovedet på sømmet:

Product interest:

En af deres automatiserede e-mails bliver sendt ud fra kundens interesse i et bestemt produkt. I eksemplet her, har ’Janne’ f.eks. været inde på denne lys box x-antal gange og det trigger et automatisk flow, hvor Bahne udsender en e-mail til den interesserede kunde.

Det er en rigtig spændende automatisering, eftersom Bahne kan være næsten 100% sikker på, at kunden har en hvis interesse i produktet. Det er lig med meget relevant indhold!

Bahne udsender også en anden effektiv automatiseret e-mail, der er lidt af en klassiker der bare virker: Tabt kurv-triggermailen!

Den bliver udsendt, når en kunde har produkter i sin indkøbskurv, men som stadig mangler at fuldføre selve transaktionen. En e-mail som rigtig mange af vores kunder – inklusiv Bahne – har rigtig stor succes med.

 

2. Rito – Emnelinjer med pontos!

Rito.dk er en af de førende webshops i Danmark indenfor Garn & Hobby og har en dygtigt mand ved navn Dennis Drejer i spidsen for virksomheden.

Deres webshop er ærlig talt ikke den flotteste du finder på ”the world wide web”, men kigger man på ren og skær konverteringer, er webshoppen rigtig stærk.

De har en god synergi mellem deres nyhedsbreve og deres webshop. Rigtig mange elementer går igen og det skaber en god tryghed.

Deres stærkeste element er dog deres emnelinje. De er hyppige brugere af emojis og laver mange sjove vendinger og gode påfund.

Uden at have adgang til deres tal, er jeg overbevist om, at de har testet emoji-strategien grundigt.

3. B&O Play – Brand identitet i verdensklasse

B&O’s legende lillebror ”Play” har et univers på deres nyhedsbreve, der er tro overfor deres brand og generelle identitet.

Når du åbner et nyhedsbrev fra B&O Play, er du ikke et sekund i tvivl om, at det er B&O Play. Farverne, fontene, billederne, udtrykket og ja, det hele skriger af deres brand.

Det er let at forstå og de fortæller en historie, som kunderne forstår. Man kan se højttaleren stå i sin stue, eller man kan se sig selv gå rundt med deres høretelefoner.

En disciplin der ellers er svær at mestre, men det mener jeg at B&O Play gør.

4. Cykelpartner – Produkter sælger produkter

Cykelpartner.dk er en af Danmarks førende webshops indenfor cykler og udstyr hertil.

Det er ikke tilfældigt, at jeg har valgt at vise deres nyhedsbrev lige efter B&O Plays. Disse to nyhedsbreve er nemlig VIDT forskellige.

En gammel tese indenfor e-commerce er; ”produkter, sælger produkter”. En tese, der har bevist sit værd rigtig mange gange og lige præcis Cykelpartner har fundet stor succes i kombinationen af denne tese og deres nyhedsbreve.

Dét nyhedsbrev, jeg har taget udgangspunkt i, har intet mindre end 52 produkter i 2 koloner.

Det er ikke altid tekstbaseret e-mails der vinder, og Cykelpartner har med garanti testet deres nyhedsbrev rigtig mange gange og fundet frem til, at denne model er den optimale for dem og deres kunder.

5. Helsebixen – Tilbud og content synergi

Helsebixen.dk gør et godt stykke arbejde, når det kommer til at skabe synergi mellem deres tilbudskampanger og deres content.

De formår at bruge ugedagene til at sende kampagner, som deres kunder på medlemslisten kan bruge til at opnå og weekenddagene til deres content.

Strategien er god, fordi de deler deres makrokonverteringer op i to.

Ugedagene bliver brugt til at skabe salg med stærke kampagner, der opfordrer kunderne til at købe deres produkter.

Weekenddagene bliver brugt på at skabe værdi gennem deres blog og det content, der befinder sig der. Altså at skabe værdi for kunden og samtidig skabe trafik til deres velproducerede content.

Ugedag:

Weekend:

6. SPORT 24 – Offensiv på den fede måde

SPORT 24.dk har en VIP-klub, som i selv er en super god ide. De tilbyder ekstra gode tilbud, mulighed for at komme foran i køen og alt man ellers forbinder med en kundeklub.

Tilmelder man sig denne VIP-klub, har man også automatisk sagt ja til at være en loyal og god kunde. Det er også et godt incitament for at må sende lidt ekstra gode tilbud din vej.

Denne mulighed benytter SPORT 24 sig af, og sender derfor en række gode tilbud, nyheder og andre gode sager ud til deres VIP-kunder.

Rigtig mange webshopejere stiller mange spørgsmålstegn ved hvor mange nyhedsbreve, man kan tillade sig at sende på ugentlig basis og grænsen kan være svær at finde. Det er et spørgsmål der ofte deler vandene, og jeg vil ikke hoppe på den ene side af vandet. Jeg vil blot opfordre til to ting:

 1. Hold øje med dine afmeldinger. Find din smertegrænse i forhold til tilmeldte/afmeldte og justér derefter.
 2. Gør som SPORT 24 og lav en kundeklub, hvor du indikerer hvor mange nyhedsbreve du har tænkt dig at sende ud.

7. Saxo – Personificerede nyhedsbreve

Danmarks største webshop for bøger – Saxo.dk – gør et sublimt stykke arbejde, når det kommer til at sende relevante nyhedsbreve ud til deres kunder.

Baseret på din adfærd på deres webshop, sender Saxo nyhedsbreve med anbefalinger, som er relevante ud fra denne adfærd.

Du modtager derfor produktanbefalinger, som du reelt set er interesseret i.

Personificeret indhold har en generel øget chance for at konvertere og i dette tilfælde, er det lige netop hvad Saxo er ude efter.

8. hobbii – Urgency

hobbii.dk har stor succes med deres online garnbutik og er rigtig dygtige til en meget bestemt disciplin i nyhedsbreve.

Urgency (på dansk: haster).

De får (næsten) altid masseret et haste-budskab ind i deres nyhedsbreve, som har til formål at få deres kunder til at reagere hurtigt. En taktik der er gængs blandt e-commerce forretninger, men som hobbii gør ekstra godt.

Tager man et udsnit af deres seneste kampagner, indikerer de næsten alle sammen at kunden har travlt, hvis man skal nå det gode tilbud de har sendt ud:

Dette er naturligvis blot deres emnelinjer. De formår også at implementere haste-budskabet i indholdet i deres nyhedsbreve:
I dette eksempel, er det f.eks. med en nedtæller, som fortæller hvornår tilbuddet udløber.

En rigtig stærk strategi, som jeg synes hobbii.dk gør eminent.

9. Coop – Synergi mellem nyhedsbrev og webshop

Coop.dk er en af de tunge drenge, når det kommer til webhandel af dagligvarer. Deres webshop bliver bedre og bedre og det samme gælder deres nyhedsbrev.

Rigtigt mange e-mail marketing eksperter rundt omkring i verden har altid sagt, at ens nyhedsbrev skal minde så meget om din hjemmeside som muligt. Det skaber tryghed og synergi på de to platforme.

Det formår Coop at gøre rigtig fint. Coop.dk/shopping og deres nyhedsbrev hænger rigtig flot sammen og skaber netop den synergi, man gerne vil opleve som kunde.

Hjemmeside:

Hjemmeside:
Der vil naturligvis altid være forskellige tilbud osv. på forsiden, men det kan man også komme til livs ved at lave landingssider til alle dine kampagner og skabe endnu mere synergi.

Dog er rammen for coop.dk’s nyhedsbrev den, der springer i øjnene. Den minder om hjemmesiden på rigtig mange måder og selv følelsen med familielivet og hverdagstingene hænger rigtig flot sammen.

10. Pixizoo – Produktanbefalinger som salgsværktøj

Pixizoo.dk er en af de førende webshops indenfor børn & baby kategorien. Deres nyhedsbreve er – ligesom deres hjemmeside – luftig og let, hvilket giver en rigtig dejlig fornemmelse, når man sidder og kigger på deres kampagner og deres webshop.

I deres nyhedsbreve bruger de anmeldelser af produkter, som en del af deres salgsværktøjer. De har endda formået, at gøre dette element personligt og legende.

Det understøtter den legende og personlige fornemmelse, man ellers får fra Pixizoo.

I dette eksempel får du en anmeldelse af et bestemt stykke legetøj fra en kunde med et 3-årigt barn.

Det hele passer bare rigtig godt sammen.

Den personlige vinkel, billedet fra et hjem, billede af legetøjet, de ekstra anmeldelser lige under og det faktum, at en kunde skriver en god og personlig anmeldelse.

Flot stykke arbejde af Pixizoo.dk!

Skrevet af

Skrevet af

Chris Kleis Rasmussen, (tidligere ansat som digital specialist i Heyloyalty/PiiPL) COO i Codefort & Cospit. Chris har med mange års erfaring med e-commerce været daglig bruger af alle kanaler indenfor online markedsføring.

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Når du bruger sitet, accepterer du brugen af cookies. Se mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk