Indholdet er opdateret august 2019.

Der er en stor interesse for at se gode DANSKE eksempler på nyhedsbreve, der sparker røv. Internationale er der nemlig rigelige af. Læs et af vores mest populære indlæg her, og bliv inspireret. Vi har fundet opdaterede eksempler til dig på danske nyhedsbreve, der fungerer – anno 2019. 

Bemærk: Scroller du ned, ser du de eksempler vi fandt i 2017.

Nyhedsbreve – anno 2019

Hvornår har du sidst haft en dag, hvor din indbakke ikke har været oversvømmet af nyhedsbreve? Mange af disse e-mails er af en svingende kvalitet, og du vil derfor enten bare lade dem være, eller slette nogle af dem, uden overhovedet at tænke over det.

Men…

Der vil altid være de nyhedsbreve, som er gode hele vejen igennem. Enten er emnelinjen SÅ god, at du simpelthen bliver nødt til at klikke. Eller måske er det et brand, du følger nøje, og derfor klikker du dig ind på nyhedsbrevet, og derinde er indholdet SÅ godt, at du ikke kan lade være med at klikke på det.

Måske ender du på en fantastisk landingsside, måske deler du det gode indhold. Måske råber du højt om det til frokostpausen – eller i bedste fald gennemfører du en ordre, tilmelder dig et semniar/webinar, eller hvad afsenderen ønsker, du tager af action.

 

Så – hvad gør et nyhedsbrev godt?

Hver enkelt kampagne eller automatisk besked, som du sender fra dit marketing automation-system, skal meget gerne have et klart formål.

Skal din kampagne…

… sælge produkter?

… skaffe tilmeldinger?

… skabe trafik?

… eller noget helt fjerde?

Kampagnen du sender, skal altså gå efter at skabe en konvertering.

Kan nyhedsbrevet klare det? Så er det godt!

Der er mange måder du kan skabe disse konverteringer på. Rigtig mange. Herunder har vil du se eksempler på godt content, flot og inspirerende design, små smarte tricks til at overbevise brugeren om at han/hun er ved at træffe det rigtige valg. Kriterierne er rent subjektive.

Dog er der en række basale faktorer, som bør være på plads i en hver e-mail:

 • Personalisering (brug dine stamdata, adfærden i nyhedsbreve og webshoppen til at  sikre, at du taler til den enkelte og dennes præferencer)
 • Rød tråd mellem din emnelinje og dit indhold• E-mailen skal som kanal understøtte dit brand og visuelle identitet
 • Responsivt design – så dit indhold er let at tilgå fra mobilen
 • Tydelig CTA (call-to-action) som gør det let for dine modtagere at forstå, hvad du  ønsker de skal gøre

Kig med her:

 1. Falck
 2. Løbeshop
 3. Selected
 4. Vissevasse
 5. Zizzi
 6. Fri Bike Shop
 7. Sleeknote
 8. Bog & idé
 9. Sass.dk
 10. Dinitrol

Bonus: Djurs Sommerland.

1. Falck – godt rent content

Det er rart at se, når brands husker at tænke værdi for modtagerne ind, i stedet for blot at tænke i salg, salg …og salg. Her er et fint lille indlæg, som fortæller, hvornår bilejeren skal undgå at vaske bilen. Med mindre det at sidde i kø rent faktisk er en værdi (og han så slipper for andre pligter hjemme 😀).

Nyhedsbrevet her indeholder også en lille videoguide, som viser, hvordan man bruger app’en. Falck-kunderne får nemlig rabat ved bilvask, og for at fastholde brugerne er det vigtigt, at de får fuld glæde af de tilbud, de har (og betaler for).

Bonusinfo: Iflg. Q8 er bilvask mandens domæne. Vidste du, at “En snavset bil, der kører med 80 km. i timen, ses fx fire sekunder senere end en nyvasket”? I praksis svarer det til 90-100 meter på kørebanen.

2. Løbeshop – let at købe produkter i farten

De dedikerede løbefolk har formået at skabe et fint og no bullshit design. De har fjernet noget af den friktion (læs tekst), der ellers kan medvirke til, at kunderne skal tygge sig igennem en ‘wall of text’. De har, som du kan se herunder, også brugt lidt humor i forbindelse med deres fars dag-kampagne. Det fungerer.

CTA-knapper behøver i øvrigt heller ikke at være kedelige. Hvor tit ser du ikke ‘Køb her’, ‘Køb nu’ og ‘Læs mere’? Løbeshop’s ‘Køb Mirakelmiddel nu’ er et kreativt bud. Det kunne være interessant at koble en A/B-splittest på for at måle på performance 😉

Jeg har her tilladt mig at klippe drastisk i indholdet, for mailen var ret lang, idet der var mange løbesko på højkant. Det blev dog ikke for meget, fordi der er pumpet meget luft ind i nyhedsbrevet. White space sælger – og det har man sikkert også fanget i farten.

3. Selected – tabt kurv i fin fashion

Den automatiske besked tabt kurv er populær. Fordi den henter ellers tabt omsætning til webshoppen. Automatisk. Selected’s bud på en tabt kurv-besked fungerer godt, fordi den både får brandet deres produkter og skaber nem adgang til kurven og de varer, der var glemt heri. Samtidig kræver det ikke den store scroll-indsats for at finde hjælp hos kundeservice. Enkelt og ligetil.

Normalt opfordrer man kun kunden til at gå til kurven (CTA ‘Checkout’), men Selected går skridtet videre og giver muligheden for, at der kan shoppes videre (CTA ‘Shop videre’). På den måde bliver der større genkendelighed mellem nyhedsmail og webshop. 

Fin lille detalje at inkludere “Jo, du fortjener det” der taler til samvittigheden over at spendere penge (på sig selv).

 

4. Vissevasse – designet holder den “røde” tråd

Kender du det? Selvfølgelig gør du det. Dine modtagere ignorerer dine mails, og hvor træls er det ikke? Vissevasse har i eksemplet til venstre gjort det, vi også anbefaler, du gør: vær proaktiv og frasortér dine inaktive modtagere fra.

Vissevasse bruger en letforståelig tekst og et lidt melankolsk billede i afstemte farver. Selvfølgelig et stykke grafik fra egne hylder. Det virker banalt, men det virker. Ét kort budskab.

Til højre et eksempel på, hvordan designet går igen og er dejlig roligt og afstemt. Vissevasse er sikkert qua deres grafiske ophav stilsikre og overlader ikke meget til tilfædighederne. Det er ikke revolutionerende, men genkendeligt og fint.

5. Zizzi – tager dig til stjernerne

Fashion-brandet Zizzi har fat i den lange ende, hvad angår marketing. Det ses tydeligt på deres stigende salgstal. De vækster, åbner nye lande og har generelt bare fart på. En af årsagerne til succesen er, at deres produkter matcher målgruppens ønsker. En anden er, at forventningerne til Zizzi indfries.

Zizzi er ikke bange for at prøve nye tiltag i kommunikationen. Derfor bruger de også små tricks, som kan være med til at sælge varen. Et af dem er Trustpilot-ratings. De inkluderer et lille feed nederst i deres danske mails, som trækker på realtime anmeldelser på Trustpilot.

Konkret er det et lille script, der henter den nyeste optælling af anmeldelser. Det er også muligt at vise selve ordlyden på den enkelte kundes anmeldelse. Sæt fx filter på, så det kun vises, når der minimum er 4-stjernede ratings.

Scriptet er implementeret nederst i deres template, som gør, at de ikke skal forholde sig til det fra gang til gang. Jeg har markeret feedet med en lille pil herunder.

6. Fri BikeShop – hvor højt vil du op?

Cykelfolket hos Fri BikeShop bruger farver. Mange farver. Og mennesker. Det gør, at de afsender et glad budskab om cykler = glæde. Når man har fulgt dem over et stykke tid, virker det også som om, at de bruger krudt på at servere indhold, der ikke alene handler om at afsætte cykler, sadler og styrbånd.

Herunder er et godt eksempel på, at de gerne vil fremstille sig som dem, der også hjælper med at få glæde af investeringen. 3 tips til indstilling af sadelhøjden kan bruges af alle. Igen ét budskab og så farvel igen. Trafik til websitet.

Cykler er et dyrt overvejelsesprodukt. Fri Bike Shop kan forblive top of mind via interessant og værdiskabende content, og samtidig fremstå som ekspert inden for deres felt – og dermed skabe en større sandsynlighed for at blive valgt, når næste cykel skal købes.

7. Sleeknote – personligt og effektivt

Det danske sprog er fantastisk, men der sker ofte noget, når kommunikationen foregår på engelsk. Det er eksemplet herunder fra Sleeknote et godt eksempel på (du kender dem sikkert – de står bag popup’s på websites).

De formår at holde et fint højt fagligt niveau i mine øjne, selvom sproget er frisk og humoren tilpas doseret. Stilen er personlig – skrevet af Rikke, hvor hun tager udgangspunkt i noget personligt, sendt til mig (ish).

Blogindlæggene, de deler, giver ligeledes værdi for læseren, så det hænger fint sammen.

8. Bog & idé – det er ikke op ad bakke at købe bøger

Tour de France og bøger. Nyhedsbreve og bøger.

Det rimer ikke, men fint ser det ud. Og mon ikke det også virker hos Bog & idé, der her har begået en fin mail med sigte på salg. De har et stramt design, der pakker deres tema omkring verdens største cykelløb godt sammen. Mailen er længere med flere bøger i samme genre, men er her forkortet for at minimere dit scroll-behov.

Eneste lille anke er, at teksten omkring de enkelte bøger ville have haft godt af et par linjeskift, så det er endnu lettere at afkode. 😇

.

9. Sass – pak noget lækkert ud

Sass.dk sælger lingeri og undertøj. Det kan gøres på mange måder – fx simpelt, ligetil og uden det hverken tirrer den snerpede læser, eller keder den forventningsfulde shopper.

Med afstemte farver, så det bliver roligt at se på.

Eksemplet herunder viser, hvor let kan gøres. Om det sparker (letpåklædt) røv på den helt store klinge, er en indivudel betragtning, men jeg mener, det er det godt bud på, hvordan man også kan sælge varen, hvor design og farver hjælper brugeren til at blive inspireret.

Personligt ville jeg overveje at tilføje CTA-knapper, så du ikke er i tvivl om, hvad jeg gerne vil have dig til. Og så lave overskriften/grafikken ‘Se alle nyhederne her’ klikbart. Der er dog lige i overkanten af store billeder, og det kan blive ‘tungt’ at hente ned for mailklienterne.

Bemærk: Visse mailklienter skjuler dele af dit nyhedsbrev, hvis det fylder for meget = for mange billeder. Gmail’s grænse hedder fx 102 KB totalt, og når den rammes, skal modtageren selv klikke for at få vist det hele. Se knappen herunder.

10. Dinitrol – værdien ligger under overfladen

Den automatiske besked Tabt kurv kommer i mange former og formater. Og når ca. 60-70% forlader din kurv uden at købe i flg. bla. Statista, er der al mulig grund til at gøre en indsats, for at de kommer retur. Dinitrol (en af dem, der sørger for din bil undervognsbehandles) har stor succes med at sende netop disse mails. Heri hjælpes bilejeren med at vælge præcis den type undervognsbehandling, hans eller hendes bil har brug for.

CTA’en ‘BOOK HER’ sender i øvrigt brugeren tilbage til den forladte kurv med info om behandlingstyper og kontaktoplysninger.

For de fleste af os dødelige er der oftest – alt andet lige (og sorry Dinitrol) vigtigere ting i verden, end at nørde i behandling af bilen. Sjovt nok, fordi vi vil jo gerne passe på vores køretøjer… Og netop derfor er det godt set, at de hjælper os uvidende ignoranter på vej i mål. Og dét træk virker.

Bonus: Djurs Sommerlands – flagermus og græskær all over

Indrømmet – nedenstående er ikke fra 2019 (det er august ‘as we speak’)… Men jeg synes alligevel, det er lidt fedt, når der gøres lidt ekstra ud af det. Her har en af landets største forlystelser investeret i et design, der er afstemt Halloween. Det er en aktivetet, man gør en del ud af i parken, med fantastisk mange græskar (25.000 i 2018).

Som du kan se, har de også tilpasset deres USP-ikoner efter eventet. Det gør en forskel – især for os, der nørder i marketing automation, nyhedsbreve og digital kommunkation i øvrigt. En fin tematiseret template til lejligheden.

Bemærk: De små dividers – dem, der indeholder flagermusen og stregerne på begge sider. Det er en fin opsplitter af indholdet.

 

Og hvordan så verden ud i 2017…?

Herunder ser du de 10 nyhedsbreve, vi tilbage i 2017 syntes var noget særligt:

 

 1. Bahne
 2. Rito
 3. B&O Play
 4. Cykelpartner
 5. Helsebixen
 6. SPORT24
 7. Saxo
 8. hobbii
 9. Coop
 10. Pixizoo

1. Bahne – Automatiseringer

Bahne.dk har eksisteret i mere end 50 år som detailforretning og lever stadig i bedste velgående – nu også på nettet!

Bahnes automatiseringer (triggers) hører til i den eksklusive ende, og er med til at sætte standarden for, hvordan automatiseringer burde være for alle.

Jeg vil gerne fremhæve 2 automatiseringer, hvor Bahne har ramt hovedet på sømmet:

 

1. Product interest (samme produkt set x gange på y dage):

En af deres automatiserede e-mails bliver sendt ud fra kundens interesse i et bestemt produkt. I eksemplet her, har ’Janne’ f.eks. været inde på denne lysbox x-antal gange, og det trigger et automatisk flow, hvor Bahne udsender en e-mail til den interesserede kunde.

Det er en rigtig spændende automatisering, eftersom Bahne kan være næsten 100% sikker på, at kunden har en hvis interesse i produktet. Det er lig med meget relevant indhold!

2. Tabt kurv (abandoned basket)

Bahne udsender også en anden effektiv automatiseret e-mail, der er lidt af en klassiker der bare virker: Tabt kurv-triggermailen!

Den bliver udsendt, når en kunde har produkter i sin indkøbskurv, men som stadig mangler at fuldføre selve transaktionen. En e-mail som rigtig mange af vores kunder – inklusiv Bahne – har rigtig stor succes med.

 

2. Rito – Emnelinjer med pontos!

Rito.dk er en af de førende webshops i Danmark indenfor Garn & Hobby og har en dygtig mand ved navn Dennis Drejer i spidsen for virksomheden.

Deres webshop er ærligt talt ikke den flotteste du finder på ”the world wide web”, men kigger man på ren og skær konverteringer, er webshoppen rigtig stærk.

De har en god synergi mellem deres nyhedsbreve og deres webshop. Rigtig mange elementer går igen, og det skaber en god tryghed.

Deres stærkeste element er dog deres emnelinje. De er hyppige brugere af emojis og laver mange sjove vendinger og gode påfund.

Uden at have adgang til deres tal, er jeg overbevist om, at de har testet emoji-strategien grundigt.

3. B&O Play – Brand identitet i verdensklasse

B&O’s legende lillebror ”Play” har et univers på deres nyhedsbreve, der er tro overfor deres brand og generelle identitet.

Når du åbner et nyhedsbrev fra B&O Play, er du ikke et sekund i tvivl om, at det er B&O Play. Farverne, fontene, billederne, udtrykket og ja, det hele skriger af deres brand.

Det er let at forstå, og de fortæller en historie, som kunderne kan sætte sig ind i. Man kan se højttaleren stå i sin stue, eller man kan se sig selv gå rundt med deres høretelefoner.

En disciplin, der ellers er svær at mestre, men det mener jeg, at B&O Play gør.

4. Cykelpartner – Produkter sælger produkter

Cykelpartner.dk er en af Danmarks førende webshops indenfor cykler og udstyr hertil.

Det er ikke tilfældigt, at jeg har valgt at vise deres nyhedsbrev lige efter B&O Plays. Disse to nyhedsbreve er nemlig VIDT forskellige.

En gammel tese indenfor e-commerce er; ”produkter, sælger produkter”. En tese, der har bevist sit værd rigtig mange gange, og lige præcis Cykelpartner har fundet stor succes i kombinationen af denne tese og deres nyhedsbreve.

Dét nyhedsbrev, jeg har taget udgangspunkt i, har intet mindre end 52 produkter i 2 koloner.

Det er ikke altid tekstbaserede-mails der vinder, og Cykelpartner har med garanti testet deres nyhedsbrev rigtig mange gange og fundet frem til, at denne model er den optimale for dem og deres kunder.

5. Helsebixen – Tilbud og content synergi

Helsebixen.dk gør et godt stykke arbejde, når det kommer til at skabe synergi mellem deres tilbudskampanger og deres content.

De har mere fokus salg i deres kampagner på ugedagene, mens de i weekenden stiller skarpt på deres content.

Strategien er god, fordi de deler deres makrokonverteringer op i to.

Lørdag og søndag bliver brugt på at skabe værdi gennem deres blog og det content, der befinder sig der. Altså at skabe værdi for kunden, og samtidig skabe trafik til deres velproducerede content.

Ugedag:

Weekend:

6. SPORT 24 – Offensiv på den fede måde

SPORT 24 har en VIP-klub, som i selv er en super god ide. De tilbyder ekstra gode tilbud, mulighed for at komme foran i køen og alt man ellers forbinder med en kundeklub.

Tilmelder man sig denne VIP-klub, har man også automatisk sagt ja til at være en loyal og god kunde. Det er også et godt incitament for at må sende lidt ekstra gode tilbud din vej.

Denne mulighed benytter SPORT 24 sig af, og sender derfor en række gode tilbud, nyheder og andre gode sager ud til deres VIP-kunder.

Rigtig mange webshopejere stiller mange spørgsmålstegn ved hvor mange nyhedsbreve, man kan tillade sig at sende på ugentlig basis, og grænsen kan være svær at finde. Det er et spørgsmål, der ofte deler vandene, og jeg vil ikke hoppe på den ene side af vandet. Jeg vil blot opfordre til to ting:

 1. Hold øje med dine afmeldinger. Find din smertegrænse i forhold til tilmeldte/afmeldte og justér derefter.
 2. Gør som SPORT 24 og lav en kundeklub, hvor du indikerer hvor mange nyhedsbreve, du har tænkt dig at sende ud.

7. Saxo – Personaliserede nyhedsbreve

Danmarks største webshop for bøger – Saxo.dk – gør et sublimt stykke arbejde, når det kommer til at sende relevante nyhedsbreve ud til deres kunder.

Baseret på din adfærd på deres webshop, sender Saxo nyhedsbreve med anbefalinger, som er relevante ud fra denne adfærd.

Du modtager derfor produktanbefalinger, som du reelt set er interesseret i.

Personificeret indhold har en generel øget chance for at konvertere og i dette tilfælde, er det lige netop hvad Saxo er ude efter.

8. hobbii – Urgency

hobbii.dk har stor succes med deres online garnbutik og er rigtig dygtige til en meget bestemt disciplin i nyhedsbreve.

Urgency (på dansk: haster).

De får (næsten) altid masseret et haste-budskab ind i deres nyhedsbreve, som har til formål at få deres kunder til at reagere hurtigt. En taktik der er gængs blandt e-commerce forretninger, men som hobbii gør ekstra godt.

Tager man et udsnit af deres seneste kampagner, indikerer de næsten alle sammen, at kunden har travlt, hvis man skal nå det gode tilbud, de har sendt ud:

Dette er naturligvis blot deres emnelinjer. De formår også at implementere haste-budskabet i indholdet i deres nyhedsbreve:

I dette eksempel, er det f.eks. med en nedtæller, som fortæller, hvornår tilbuddet udløber.

En rigtig stærk strategi, som jeg synes hobbii.dk gør eminent.

9. Coop – Synergi mellem nyhedsbrev og webshop

Coop.dk er en af de tunge drenge, når det kommer til webhandel af dagligvarer. Deres webshop bliver bedre og bedre, og det samme gælder deres nyhedsbrev.

Rigtigt mange e-mail marketing eksperter rundt omkring i verden har altid sagt, at ens nyhedsbrev skal minde så meget om din hjemmeside som muligt. Det skaber tryghed og synergi på de to platforme.

Det formår Coop at gøre rigtig fint. Coop.dk/shopping og deres nyhedsbrev hænger rigtig flot sammen og skaber netop den synergi, man gerne vil opleve som kunde.

Hjemmeside:

Nyhedsbrev:

Der vil naturligvis altid være forskellige tilbud osv. på forsiden, men det kan man også komme til livs ved at lave landingssider til alle dine kampagner og skabe endnu mere synergi.

Dog er rammen for coop.dk’s nyhedsbrev den, der springer i øjnene. Den minder om hjemmesiden på rigtig mange måder og selv følelsen med familielivet og hverdagstingene hænger rigtig flot sammen.

10. Pixizoo – Produktanbefalinger som salgsværktøj

Pixizoo.dk er en af de førende webshops indenfor børn & baby kategorien. Deres nyhedsbreve er – ligesom deres hjemmeside – luftig og let, hvilket giver en rigtig dejlig fornemmelse, når man sidder og kigger på deres kampagner og deres webshop.

I deres nyhedsbreve bruger de anmeldelser af produkter, som en del af deres salgsværktøjer. De har endda formået, at gøre dette element personligt og legende.

Det understøtter den legende og personlige fornemmelse, man ellers får fra Pixizoo.

I dette eksempel får du en anmeldelse af et bestemt stykke legetøj fra en kunde med et 3-årigt barn.

Det hele passer bare rigtig godt sammen.

Den personlige vinkel, billedet fra et hjem, billede af legetøjet, de ekstra anmeldelser lige under og det faktum, at en kunde skriver en god og personlig anmeldelse.

Flot stykke arbejde af Pixizoo.dk!

 

Og hvad med fremtiden…?

Set med vores briller, ser det lyst ud. For status er, at vi sagtens kan følge med herhjemme.

Flere og flere udnytter de mange muligheder der i dag er, for at bruge fx data, produktanbefalingsalgoritmer og brugeradfærd til at skabe personlig og segmenteret kommunikation til den enkelte via marketing automation. Så selvom ‘Amazon-monsteret’ rygtes/frygtes lige om hjørnet, bør vi tage udfordringen op med kampgejst.

Her i Aarhus Nord har vi en klar ambition om, at vi altid skal være forrest i bussen ogvære med til at sætte kursen. Det er dér, det er sjovest – og dér pengene er gemt.

Skrevet af

Skrevet af

Ole Dalgas, tidligere Marketing Manager i Heyloyalty. Ole er optaget af digital marketing. En passioneret og kreativ formidler med fokus på brugeroplevelsen. Med over 20 års erfaring inden for bl.a. loyalitet, e-commerce, e-mail og online marketing, nyder han at lege med budskabsudformingen og ordene, for at skabe involverende og relevant indhold for den enkelte.

Hvornår skal du sende dit nyhedsbrev?

Læs med og bliv klogere på hvornår det bedste tidspunkt for dig er at sende dit nyhedsbrev. Der er mange aspekter og faktorer som spiller ind. Vi vil gøre vores bedste for at guide dig på vej, så du kan finde det helt rigtige tidspunkt for din forretning at udsende et...

Bliv klar til Black Friday med Sleeknote

Efteråret og vinteren er på vej, og det betyder, at den travleste tid for online shops er lige rundt om hjørnet, så derfor er det nu, du skal begynde at forberede dig. En af de måder hvorpå du bedst kan sikre dit salg i højtiderne er ved at have en stor og...