Access-Control-Allow-Origin: www.heyloyalty.com

Få flere leads til din e-mail marketing med pop ups

21. dec, 2018 | Blog

Læsetid 9 minutter

Her får du opskriften til at skaffe flere modtagere til dit nyhedsbrev med pop-ups.

 

Det her indlæg er til dig, der arbejder med e-mail marketing og marketing automation, og som bliver trist af at kigge på din medlemsliste – fordi der ikke er ”nok” modtagere på listen. 

 

Der findes et utal af muligheder for at skaffe flere modtagere (eller leads) til dit nyhedsbrev. I det her indlæg fokuserer vi på pop ups, men det betyder dog ikke, at du skal samle alle dine æg i denne ene kurv. Den gode strategi breder sig, så du samler modtagere ind på flere måder og flere steder.

Du kan også finde inspiration til at få flere tilmeldinger ved at læse læse Micky Weis’ tre tips til at få flere tilmeldinger.

Helt konkret kan du se frem til at læse om:

  • Hvad er en pop up?
  • Pop ups giver gevinst
  • Hvilket system skal du bruge?
  • Sådan kommer du i gang
  • Sådan kommer du i mål
  • Hjælp til at komme i gang

Hvad er pop ups?

Nikker du ikke genkendende ved begrebet pop ups, så giver jeg dig en lynhurtig indflyvning til, hvad det er.

Det er, som ordet (måske) antyder, en formular, der popper op på dit website. Pop ups kan bruges til et hav af forskellige ting, men vi holder fokus på, hvordan pop ups kan indsamle nye modtagere til dit nyhedsbrev.

Hvis du vil se et ekstempel på en glimrende pop up, kan du klikke ind forbi Zizzi’s webshop:

Ovenstående pop up er et glimrende eksempel på en formular, der matcher webshoppen design – hvilket altid er en god ide.

Nu hvor der er styr på, hvad en pop up er, kan vi gå videre til, hvorfor det virker, når du skal have flere leads.

Pop ups giver gevinst

Noget vi ofte hører fra de kunder, der endnu ikke bruger pop ups, er, at de er for anmassende – hvorfor de ikke vil bruge dem.

Det bliver meget vel tilfældet, hvis ikke du tænker dig om. Men det skal ikke være undskyldningen for slet ikke at lade det poppe på din webshop. Du misser en gylden mulighed for at samle gode tilmeldinger til dit nyhedsbrev.

Med ”gode tilmeldinger” mener jeg, at det er folk, der allerede udviser interesse for dit produkt – de er trods alt klikket ind forbi din webshop. Der er altså stor sandsynlighed for, at de bliver til købende kunder – hvis ikke de allerede er det.

Derudover viser alle tal, at pop ups giver bonus på dine medlemslister.

Eksempelvis fortæller Shopify, et af verdens største webshopsystemer, at en kunde tidoblede antallet af tilmeldinger til sit nyhedsbrev med pop ups. Helt konkret gik man fra 10-15 tilmeldinger om dagen til 100-150.

Næsten samme historie finder man også hos vores partnere, Novicell. Med blot en enkelt pop up steg Creceas nyhedsbrevstilmelding med 88%.

Det er svært at give nogle generelle tal omkring effekten af pop ups, men vores partnere fra Loyalitetsbureauet fortæller, at de ser deres kunder have en konverteringsrate på minimum 3% med pop ups. 

Det er altså ikke den store lommeregner, der skal frem for at konkludere effekten ved at bruge pop ups til at indsamle nye tilmeldinger til dit nyhedsbrev.

Hvilket system skal du bruge?

Du kan hurtigt finde et væld af mulige pop up-systemer, som kan give dig flere medlemmer på dine medlemslister. Derfor kan det hurtigt blive uoverskueligt, hvilket system du skal sætte din lid til.

I Heyloyalty har vi to integrationspartnere (hvorfor vi selvfølgelig anbefaler de to systemer), der begge tilbyder en solid pop up-løsning:

Sleeknote:

Det danske system er et af de mest anerkendte pop up-systemer. De lægger vægt på, at kunderne skal have mulighed for at lave pop ups, fuldstændig som de ønsker. Det vil sige, at de giver dig frie rammer til at tilpasse designet på dine pop ups 100%.

Derudover har Sleeknote gjort det muligt for dig at tilpasse dine pop ups adfærd, så du ikke skal bekymre dig om at være for anmassende eller lignende.

GetSiteControl:

Er et cypriotisk udviklet system, der har integrationer til en lang række webshopsystemer. De lægger vægt på brugervenlighed – det skal være nemt for webshopejeren at tilføje elementer til sine pop ups.

Begge systemer tilbyder en løsning, der kan mere, end blot samle nyhedsbrevstilmeldinger ind. Faktisk har Sleeknote givet deres bud på 15 ting, du kan bruge pop ups til.

Sådan kommer du i gang

Hvis jeg kunne, fik du en konkret og implemterbar formel på, hvordan du kommer i gang med pop ups.

Desværre er det med pop ups, som det er det danske vejr – stort set umuligt at forudsige.

Men jeg har ringet til ven, som har givet sine inputs til, hvordan du kommer i gang med pop ups.

Vennen er Loyalietetsbureauet, som er et dansk konsulentbureau, der er specialiseret i e-mail marketing. Så de ved meget om pop ups.

Her er de 6 punkter, du skal tænke over, når du går i gang:

1. Gør dit forarbejde og sæt nogle klare mål

Før du overhovedet begynder at designe dine pop ups, skal du have gang i en smule forarbejde.

Start med at kigge på antallet af besøgende på din webshop. Hvor mange visninger har du i løbet af en måned. Med det tal i baghånden kan du begynde at kigge på, hvor stort et potentiale dine pop ups har – derefter kan du sætte nogle mål for, hvad du gerne vil opnå.

Dine mål bliver basen for dit arbejde med pop ups.

Derudover skal du finde dét pop up-system, der giver mest mening for dig og din virksomhed. Afsæt noget tid og afsøg markedet.

Tænk over, hvor nemt det er at overføre tilmeldingerne til dit e-mail marketingsystem. Hvis de to systemer er integreret med hinanden, er det den letteste løsning.

2. Skriv aldrig ”Tilmeld nyhedsbrevet”

Det kan ikke understreges nok! Skal du have en god konvertering på dine pop ups, må du under ingen omstændigheder skrive ”Tilmeld nyhedsbrevet” på din teaserknap.

Teaserknappen er den lille knap, hvor kunderne kan åbne din pop up.

Som du kan se her, bruger Golfexperten en konkurrence til at lokke deres kunder til truget.

Det er helt op til dig, hvorvidt du vil bruge en konkurrence eller lignende. Det centrale er, at det pirrer dine kunder til at tilmelde sig nyhedsbrevet – og det sker ikke med ”Tilmeld nyhedsbrevet”.

Et godt råd er at skrive, hvad kunden får ud af at tilmelde sig. Du skal besvare ”what’s in it for me?”.

Hvis du vælger at give dine kunder en form for rabat eller lignende, skal det være noget, der giver kunderne en motivation til at købe.

Du kan med fordel overveje at tilføje et grafisk element, der pirrer dine kunders nysgerrighed. Gør eventuelt som Take Offer:

3. Tænk i desktop- og mobilvisninger

Der er en enorm forskel på, om du møder en pop up på din computer eller på din mobil. Derfor anbefaler vi, at du laver to versioner – en til mobil og en til desktop.

Når du designer din pop up til desktop, er det en god ide, hvis den popper op, når dine kunder har været på din webshop i et stykke tid. Det vil altså sige, at du putter en lille forsinkelse på – bare sørg for, at den ikke venter for længe.

Er du bekymret for at virke anmassende, kan den blot poppe up i siden af skærmen i stedet for midt på.

Når du designer din pop up til mobilversionen, er det en god ide, hvis ikke den popper frem.

Det skyldes, at du har væsentlig mindre plads at arbejde med. Derfor kan det virke meget voldsomt, hvis den popper frem på den lille skærm.

Lav i stedet en simpel teaserknap, der lokker dine kunder til at åbne den. Du skal ikke være bange for, at de ikke ser den – en mobilskærm er så lille, at det ikke kan undgås.

 

4. Placer dine pop ups strategisk

Når du skal bestemme, hvilke sider på din webshop dine pop ups skal vises på, skal du overveje, hvad der giver mening for netop dine kunder.

Er der nogle steder, hvor det ikke giver mening at have en pop up – er der sider, hvor det giver mere mening end andre.

Du kan med fordel overveje at tilføje en pop up på din kvitteringsside. Det vil altså sige, når dine kunder har gennemført et køb, kan du have en pop up, der lægger vægt på de gode tilbud, man kan få via dit nyhedsbrev. Her rammer du kunden på det tidspunkt, hvor motivationen er størst.

Er du i tvivl om, hvilke sider der skal have en pop up? Lav kundetesten, hvor du gennemgår din webshop med kundebrillerne på – evt. tag fat i en, der aldrig har set din webshop, de spotter som regel noget, du aldrig selv har tænkt på.

 

5. Test, tilpas og test igen

Dit formål med dine pop ups skal være at nå de mål, du sætter dig på forhånd.

Derfor er arbejdet med pop ups en konstant cyklus af test, tilpas og test igen.

Hvis ikke du rammer dine mål, tilpasser du dine pop ups. Er målene stadig ikke til at ramme, tilpasser du igen. Og sådan forløber det, indtil du rammer en formel, der giver dig de ønskede resultater.

Husk på, pop ups er ikke et statisk element, derfor skal dine pop ups have regelmæssige eftersyn.

 

6. Kom i mål med velkomstmailen

Hvad skal der så ske, når du har designet en toplækker pop up med en pirrende teasertekst?

Gør som du altid vil gøre, når du får en ny tilmelding – følg op med en velkomstmail!

Din velkomstmail sikrer dine kunders engagement og loyalitet. Derfor skal du starte forholdet til dit nye medlem med en velkomstmail.

Har du lovet dine kunder en belønning for deres tilmelding, skal belønningen sendes med i din velkomstmail. På den måde starter det nye forhold på bedste vis. Du kan tænke på det som, at du på en første date har en buket blomster med til din udkårne – forholdet starter bare bedre.

Hvis du skal krydre din velkomstproces til den mest velsmagende velkomst, kan du designe et velkomstflow med flere mails– så dine nye medlemmer bliver taget i hånden fra start.

Når først dine nye medlemmer er budt godt velkommen til dit nyhedsbrev, skal du selvfølgelig følge op med gode og relevante nyhedsbreve.

Hvis du vil være knivskarp, tager du hul på den automatiserede e-mail marketing. Mangler du inspiration til, hvordan du kommer i gang med det, kan du læse mere om det i dette indlæg – 5 Must have-automatiske beskeder for e-købmanden.

Hjælp til at komme i gang

Jeg håber, at du er blevet klogere på, hvor effektive pop ups er – og du nu har mod på selv at kaste dig ud i at bruge dem.

Hvis du har brug for en hjælpende hånd til at komme i gang med dine pop ups, er der heldigvis råd for det.

Vores marketing automation specialister har stor erfaring med at lave pop ups – og de vil hellere end gerne hjælpe dig.

Kontakt os her så hiver de fat i dig, og giver dig den bedste start på at bruge pop ups.

 

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg omkring både cases, og guides, samt tips og tricks lige her!

Segmentering blog

BLOG

Sådan laver du bedre segmentering, der øger engagement og salg
Læs blogindlæg

Klub Vollmer case

CASE

Sådan løfter Højmark Rejser serviceniveauet og øger salget med databaserede afrejseflows
Læs casen

Heyloyalty får ISAE 3000-erklæring

NYHED

Heyloyalty får ISAE 3000-erklæring som led i arbejdet med datasikkerhed
Læs nyhedsindlæg