Få større udbytte af din e-mail marketing med en god e-mailskabelon

19. august 2021 | Blog

Læsetid: 7 minutter

Sådan laver du den helt rigtige e-mailskabelon til dine nyhedsbreve og automatiske beskeder

En e-mailskabelon eller en e-mail template er en væsentlig del af din e-mail marketing. Med den helt rigtige e-mailskabelon kan du med få kræfter få langt mere udbytte fra din marketingindsats. Vi gennemgår her nedenfor, hvorfor det er væsenligt at have styr på en god skabelon. 

Lad os få det basale på plads omkring e-mailskabeloner først

Hvad er en e-mailskabelon eller en e-mail template, som mange ogås kalder det?

Helt kort, er det en ramme for dit indhold. En e-mailskabelon består af mange elementer, og er typisk vigtig for din branding og genkendelighed. Men får du nok ud af den, du har? Eller har du slet ikke en?
En god e-mailskabelon kan nemlig meget mere end bare at give dine nyhedsbreve et pænt visuelt ydre. 

En e-mailskabelon – dit virtuelle brevpapir

En e-mailskabelon er et absolut must-have, når du først begynder at bruge tid på e-mail marketing.

Det er det ganske enkelt, da e-mail templaten eller skabelonen er dit virtuelle stykke brevpapir. Helt konkret er det grundstenen for dine nyhedsbreve. Du bestemmer, hvordan top og bund i dine e-mails skal se ud. Det kommer jeg nærmere ind på om lidt.

Med en e-mailskabelon bestemmer du også, hvilken baggrundsfarve, skrifttype, skriftstørrelse osv. der er standard i dine e-mails. Typografierne og dine farvekoder definerer du nemlig i din kode, og derfor skal du ikke tilrette hver gang. Det sparer dig for meget tid!

Det kan måske lyde overflødigt at tage stilling til disse ting, men tro mig, det er det ikke. Hvis dine nyhedsbreve for gang til gang har forskellige visuelle udtryk, så er du inkonsekvent og vil give dine modtagere et rodet indtryk af din forretning. Og det vækker ikke tillid.

Derfor er det vigtigt, at du får styr på disse ting, før du begynder at sende nyhedsbreve af sted.

Det handler om at give dine kunder og modtagere en ensartet oplevelse, når de møder dig på dine forskellige platforme – også bedre kendt som omnichannel marketing. 

 

E-mail marketing

Fordelene ved en god e-mailskabelon, som du bør kende til:

 

 • Vær sikker på en pæn, ensartet visning på alle devices (mobil, desktop og tablet) på tværs af mailklienter
 • Spar tid i opsætningen af nyhedsbrevet hver gang, du sætter et nyt op. Typografierne er altid foruddefineret præcis til det, du skal bruge
 • Få mere trafik fra nyhedsbreve og lav enklere navigering vha. menupunkter
 • Undgå spamfiltrene. En godt kodet e-mailskabelon minimerer risikoen for at ende i spam
 • Brug e-mailskabelonen til at skabe genkendelighed og positionere dit brand
 • Skab en højere grad af troværdighed. Indsæt fx Truspilotelementer i footeren af skabelonen
 • Skab synergier mellem dine kanaler. Indsæt SoMe-ikoner, og skub modtagerne over på Facebook eller Instagram direkte fra nyhedsbrevet
 • En fysisk adresse på din virksomhed i footeren er også en fordel for at undgå, at dine mails havner i spam
 • færre spamklager. Placér afmeldingslinket tydeligt i skabelonen, så dine modtagere altid klikker på det link frem for at markere nyhedsbrevene som spam (det er i øvrigt lovpligtigt, at du har afmeldingslink med i alle dine mails)

Sådan her vil man oftest bygge en template op:

Struktur af skabelon

Davidsen Tømmerhandel

Davidsen Tømmerhandel Template

Davidsen Tømmerhandel har her en header, der er forholdsvis enkel i sin opbygning. Der er et logo, som giver kunderne genkendelighed fra deres på webshoppen.

Derudover er der i højre side en lille menu, hvor modtagerne kan vælge imellem have og bolig – og komme direkte fra nyhedsbrevet ind på webshoppen.

Endelig er templaten også lavet med et fokus på kundeservice. Alene ved at tilføje ”Kundeservice” og et telefonnummer får modtagerne en god service. 

Golfexperten

Golfexperten header

En anden kunde, der har en god e-mailskebelon, er Golfexperten. Igen er det en forholdsvis enkel header, men den er super solid og giver al den nødvendige information.

Der er selvfølgelig et logo (for genkendelighed), men derudover er der tilføjet fire menupunkter. De leder hver især tilbage til webshoppen, eller giver yderligere information.

”Webshop” og ”Tilbud” sender modtagerne ind på webshoppen, mens ”Katalog” linker til et tilbudskatalog, og butikker linker til webshoppens butikoversigt. Alle fire punkter har dog det til fælles, at de leder modtagerne ind på shoppen. Det er en genial ide at have flere forskellige muligheder for at sende modtagerne ind i din webshop, så det er på din shop kunden foretager sit køb.  

SPORT 24

Sport24 template

Og så er der Sport 24, der har en super enkel og super effektiv template til deres nyhedsbrevsudsendelser. Headeren er ikke fyldt med forskellige informationer. Der er et logo og nogle menupunkter. Ikke særligt avanceret, men effektivt.

I denne header er der dog tilføjet et punkt, der får medlemmerne til at føle sig særligt udvalgte.

”Din VIP-konto” er et brugerlogin ind til klubmedlemmerne, så de direkte fra nyhedsbrevet kan komme ind på deres individuelle profiler. Denne særlige service giver medlemmer en følelse af at være unikke.

Din footer i din e-mailskabelon er også væsentlig

Du kan starte din e-mail fantastisk med en genial header, men hvis du ikke har en tilsvarende afslutning, så får du ikke det maksimale udbytte fra dit arbejde. Derfor er det vigtigt, at templatens bund (footer) også rummer de rigtige elementer.

En god footer indeholder oftest følgende elementer:

 • Sociale medier-ikoner
 • Kontaktinfo + info om kundeservice
 • Adresse på din virksomhed
 • Samtykke (permission reminder)
 • USP’er
 • Mulighed for afmelding (lovkrav)
 • Mulighed for at opdatere sine oplysninger

Nedenfor er et rigtig god eksempel fra Davidsen Tømmerhandel på en god footer.

Noget Davidsen gør særdeles godt, er at fremvise sine USP’er. Husk nu, dine kunder bliver kun mindet om dine styrker, hvis du fortæller dem om det. Derfor er et USP-banner en fantastisk tilføjelse til din footer.

Udover et banner har Davidsen også tilføjet deres trustpilot. Det er en glimrende ide at gøre. Trustpilot er ikke dine egne ord, det er dine kunders – og er der nogen bedre form for ros?

Team Benns Ski Footer

Et USP-banner er ikke altid nødvendig for en god footer. Det kommer selvfølgelig helt an på dine behov, og endnu vigtigere, dine kunders.

Team Benns Ski

Team Benns Ski er et godt eksempel på en e-mailskabelon, hvor footeren er gjort super enkel uden et hav af forskellige informationer.

Men de har et par vigtige elementer, som giver en klar fordel. Som du kan se, har de inkluderet sociale medie-ikoner. Det gør det lettere for modtagerne af nyhedsbrevet at komme over på de sociale medier. Hvis du kan få fedtet dig ind i varmen hos dine modtagere på mere end én platform – er du allerede langt i din marketing.

Derfor er det en god ide at have direkte adgang til dine sociale medier i din template.

Team Benns Ski Footer

Både Davidsen og Team Benns Ski har tilføjet kontaktinformationer til deres footer. Det er god kundeservice, der giver modtagerne værdi. Selvom de begge indeholder kontaktinformationer, så er det to forskellige tilgange. Benns Ski er igen meget simpel med telefonnummer og e-mail. Men deres kunder har ikke brug for mere, da det er et firma, der sælger skirejser – de sender ikke noget fysisk til kunderne.

Derimod har Davidsens kunder et andet behov – og derfor har de tilføjet flere informationer til deres kontaktinfo. Igen er indholdet i templaten afstemt efter, hvad modtagerne har brug for. Derfor skal du kende dine målgruppe og deres behov – når du laver en template.

De 6 ting du SKAL huske på, når du laver din e-mailskabelon

 

 • Genkendelighed på tværs af platforme: Det visuelle udtryk med logo og farver – sørg for at dine kunder altid kan genkende dig og dit brand.
 • Indtræk til din webshop gennem menupunkter i headeren – brug gerne dine kunders foretrukne kategorier til relevante menupunkter.
 • Sociale medie-ikoner – sørg for at ramme dine kunder på alle relevante platforme, og sørg for de altid bliver mindet om, hvor du er til stede.
 • Kontaktinformation – det er god kundeservice, og i det lange løb skaber god service gode kunder.
 • USP’er – du ER god, hvorfor ikke skilte med det?
 • Afmeldingslink

Nu er du klar til at pakke dit indhold pænt ind. Savner du inspiration til, hvordan du laver godt indhold i dine mail, så smut en tur forbi vores indlæg “10 nyhedsbreve, der sparker røv 2021” og blive inspireret. 

 

Skrevet af

Skrevet af

Karina Gondoff Bøje, Head of Customer Success & Marketing i Heyloyalty. Karina har arbejdet med e-mail marketing og marketing automation siden 2009, og er vild med de mange muligheder teknikken giver os. Med en mangeårig fortid i Silvan som Bureauchef har hun stor indsigt i retail, som ofte kommer i spil overfor vores mange dygtige kunder.

Vil du holdes opdateret,
når vi udgiver nye artikler?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg omkring både cases, og guides, samt tips og tricks lige her!

Læs blogindlæg om Black Friday

BLOG

5 automations der øger bundlinjen
Læs blogindlæg

iOS 15 update 2021

BLOG

GUIDE: Undgå fælderne ved iOS 15 opdateringen!
Læs blogindlæg

5 automations der øger din bundlinjen

BLOG

5 automations der øger bundlinjen
Læs blogindlæg