Access-Control-Allow-Origin: www.heyloyalty.com

Produktanbefalinger øger din CTR med 18%

5. jul, 2019 | Blog

Læsetid 8 minutter

Produktanbefalinger = 150% stigning i konverteringer

Når du bruger produktanbefalinger i dine nyhedsbreve og automations, så belønner de dig med højt engagement og stor købelyst. I dette indlæg bliver du klogere på, hvorfor og hvordan du bruger det i din e-mail marketing og marketing automation.
I starten af 00’erne begyndte Amazon at bruge produktanbefalinger onsite (på shoppen), og det revolutionerede måden, vi handler online. Nu, næsten tyve år senere, er det ikke længere overraskende – men derimod forventet – at vi får anbefalet relevante produkter, når vi griber kreditkortet og går online.

Og modsat de tidlige dage hos Amazon, så er one-size-fits-all anbefalinger ikke længere nok.

Nej.

Når jeg besøger en webshop for tredje, fjerde eller femte gang, så vil jeg ikke have de samme produkter anbefalet som min mor, min irriterende nabo eller alt for gamle chef.

Jeg vil have de anbefalinger, der passer til mine tidligere køb og adfærd på webshoppen.

Kunden forventer, at du kender ham eller hende. Kunden forventer, at du viser dem de produkter, der matcher deres profil og adfærd.

Og gør du det, giver det Granddanois-pote!

Faktisk siger tallene, at 56% af de online-handlende vender tilbage til en webshop, hvis den tilbyder personlige anbefalinger.

Når du bruger produktanbefalinger online, giver det bonus på bundlinjen

%

STIGNING I KONVERTERINGER

%

STIGNING I ORDREVÆRDI

Kilde: Bigcommerce.com

Produktanbefalinger i e-mails – giv dine kunder dét, de vil have

Det er ikke kun online, at produktanbefalinger har en kæmpe effekt. I e-mail marketing og marketing automation giver anbefalingerne en kæmpe fordel.

Mængde af indbakke-indhold bliver ikke mindre, da flere og flere webshops forsøger sig med de digitale breve. Derfor er det vigtigt, at du fanger dine modtageres opmærksomhed i indbakken.

Her kunne jeg bruge en masse tid på at snakke emnelinjer og preheaders osv. – men lad os antage, at du skriver en linje tekst, som ingen kan holde nallerne fra, hver eneste gang du laver en automation eller et nyhedsbrev, så kan vi nemlig fokusere på det personlige og relevante indhold.

Og det er, hvad produktanbefalinger er!

Med udgangspunkt i, hvad den enkelte modtager har vist interesse for på din webshop, kan du nemt indsætte produkt og indhold, der er særligt udvalgt til den enkelte modtager via en intelligent algoritme.

Algoritmen graver igennem al den data, du samler på din webshop. Her finder den guldet og bruger det til at lave anbefalinger, der løfter engagementet og salget i din e-mail marketing.

Dermed sender du relevante produkter/indhold til hver eneste modtager – uanset om det sker via bulk-kampagner eller triggers/automations.

Resultaterne viser med al tydelighed, at de personlige produktanbefalinger virker – også når du bruger dem i e-mails. Det løfter både omsætning og engagementet.

%

HØJERE KLIKRATE (CTR)

%

KONVERTERINGSRATE

Langt de fleste vil kigge på konverteringsraten og tænke ”Ja tak! Stik mig to af dem.”.

Men de vil overse den kæmpe værdi, som ligger gemt i den højere klikrate. Det er måske det tal, der bedst beskriver, hvorvidt du lykkes med at engagere dine kunder med dine budskaber.

Den normale klikrate i nyhedsbreve for fx en mellemstor retail-virksomhed er: 2,24%. Så en stigning på 18% kan mærkes.

Hvordan bruger du produktanbefalinger?

Det er heldigvis let at komme i gang med produktanbefalinger i din marketing automation og e-mail marketing – hvis du har det rigtige system, der lader dig integrere dit rekommanderingstool (systemet der leverer produktanbefalingerne) direkte din marketing automation-platform.

Herfra handler det blot om at vælge, hvilke typer mails og automatiseringer du skal bruge anbefalinger i.

Det typiske konsulentsvar er, at det afhænger fuldstændig af din forretning og dine modtagere.

Men!

Her får du et par eksempler på typer af mails, hvor det giver god mening.

Nyhedsbreve

I dit helt almindelige nyhedsbrev er det altid en god idé at inkludere personlige anbefalinger. Får du først vænnet dine modtagere til det, stiger engagementet og dit salg.

Du kan fx indsætte en sektion i bunden af nyhedsbrevet, hvor du lader dit anbefalingssystems algoritme skræddersy, hvilke produkter hver enkelt modtager får vist.

Tabt kurv-automations

Hvis du ikke bruger tabt kurv-automations, og du arbejder med e-handel, så misser du chancen for at hente mange omsætningskroner tilbage.

En tabt kurv-besked sendes, når en modtager (som du har permission til at sende beskeder til) forlader en kurv med varer på din webshop. I gennemsnit vender 10% af modtagerne tilbage til shoppen for at gennemføre købet.

I sådan en mail er personlige produktanbefalinger altid en god ide.

Kategoriinteresse-automations

En kategoriinteresse-automation bliver sendt i det øjeblik, en modtager har besøgt en specifik kategori gentagende gange indenfor en kort periode. Dermed rammer du din modtager præcis på det tidspunkt, hvor han eller hun blot mangler det sidste skub, der giver DIG salget.

Her kan den rigtige produktanbefalinger være forskellen på succes og fiasko.

Winback-automations

En winback-besked er skræddersyet til at vinde de kunder tilbage, der ikke har købt noget på din webshop i en given periode.

Med de rette budskaber og de rette produkter, kommer du langt i forsøget på at den fortabte kunde tilbage i folden.

Det her er blot et par enkelte eksempler på, hvor du kan bruge produktanbefalinger i din marketing automation og e-mail marketing. Jeg kan med garanti love, at der er langt flere steder, hvor det giver mening at bruge dem aktivt. Det er bare et spørgsmål om at finde dem alle.

Det skal du have styr på, for at lave produktanbefalinger

Nu er vi nået til det nørdede og lidt langhårede afsnit i blogindlægget.

Jeg skal nok gøre det kort og kun fokusere på den mest basale forståelse.

Grundlaget for effektive produktanbefalinger er tre ting:

  1. Det rigtige tool, der tager hånd om din forretning på on- og offsite.
  2. Data! Meget og regelmæssige data.
  3. Tid

Bare for at gøre tingene på en anden måde end jeg plejer, så lad os starte med nummer to og slutte med nummer et.

Data! Meget og regelmæssige data

Tålmodighed er en dyd, samt en forudsætning for at få succes med produktanbefalinger. For hvis du skal lave effektive anbefalinger, har du brug for masser af data. Det er hele grundlaget.

Så desto mere data (fx købs- og adfærdsdata) du kan samle på din webshop, desto bedre bliver dine anbefalinger. Og det gør sig gældende for det indhold, du bruger onsite og i dine e-mails.

Men det er ikke nok, at du drypvist får masser af data. Det skal ske regelmæssigt.

Sørg for at teknikken er på plads, så du kan tracke og samle dine kunders digitale fodspor på websitet og deres adfærd i dine automations og nyhedsbreve.

På den måde fodrer du de intelligente algoritmer med data, og det er grundlaget for ethvert anbefalingsværktøj – ellers forbliver de blot dumme og uhjælpelige algoritmer.

Det leder os videre til punkt nummer tre.

Tid

Uanset hvordan du vender og drejer det, så er tiden en afgørende faktor, når du vil lave intelligente og algoritmestyrede anbefalinger.

For du kan ikke implementere et trackingscript på dit site i dag, og se resultaterne i morgen. Som med så meget andet kræver det tålmodighed.

Men hvis du hurtigt får implementeret den nødvendige tracking, kommer algoritmerne hurtigere til bords og få skovlet data ned i motorrummet.

Når først du har ladet dit script gøre sit arbejde, så er dine algoritmer klar til at løfte din forretninger til nye højder.

Og det leder os til punkt nummer et.

Det rigtige tool, der tager hånd om din forretning on- og offsite

Forhåbentligt står det lysende klart, at du kan øge mængden af konverteringer og salg i din webshop, hvis du bruger produktanbefalinger både i webshoppen og i din e-mail marketing og marketing automation.

Derfor er det ikke nok, at du vælger et tool, der kan det ene, men ikke det andet. De to ting hænger tæt sammen.

Hvis ikke du bruger et system, der kan klare netop det, så er du kun halvt i mål.

Sådan kommer du videre

Sidder du med en brændende trang efter at komme i gang med produktanbefalinger i din e-mail marketing og marketing automation – men er måske ikke klar over, hvad næste step er, så får du her mit bud på det.

Umiddelbart er der to scenarier.

1. Du bruger produktanbefalinger onsite – men ikke i dine automations og nyhedsbreve:

Du skal have ros for at bruge anbefalinger online, og heldigvis har du kort vej til at være i mål på den anden del.

Nu mangler du blot at implementere dine anbefalinger i din e-mail marketing og automations. Det kan du heldigvis nemt gøre, hvis du har de rigtige systemer.

Så sørg for, at dit automation- og e-mail marketingsystem kan håndtere dit produktanbefalingsværktøj. Har du ikke det rigtige system, er min anbefaling klart, at du får fundet et andet, så du kan komme i gang.

2. Du bruger slet ikke produktanbefalinger:

Her er kun én vej frem. Find det værktøj, der matcher dine behov bedst, og som kan implementeres i dit marketing automationsystem.

Der findes mange forskellige valgmuligheder – fx Clerk, Helloretail og Raptor. Alle tre systemer kan fx bruges i Heyloyalty.

Særligt Raptor har en stærk og god integration direkte til Heyloyalty, så det er nemt at bruge produktanbefalinger direkte i dine e-mails. 

Vil du blive klogere på dine muligheder?

Vi er altid klar på at tage en uforpligtende snak med om, hvad du kan gøre i Heyloyalty – også når det kommer til fx produktanbefalinger.

Hvis du vælger at bruge Heyloyalty og Raptor i samspil, får du adgang fra blot 50 kr. om dagen! Det er en investering du hurtigt får tjent hjem.

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg, cases, og nyheder!