Access-Control-Allow-Origin: www.heyloyalty.com

Sådan sælger du mere på din webshop med marketing automation

4. jun, 2019 | Blog

Læsetid 5 minutter

Du har et kæmpe potentiale på din webshop – Udnyt det bedst muligt med effektiv marketing automation.

I dette indlæg vil jeg gøre dig klogere på, hvordan du med ét marketing automation-greb kan udbytte det faktum, at mange forbrugere ”vinduesshopper” online – altså kigger på produkter, men aldrig får dem købt. Så læs med, hvis du vil vide, hvordan du, uden at få sved på panden, kan sælge mere med bare én automation.

Lad mig starte med at være helt ærlig, dette indlæg er skrevet til dig, der arbejder med marketing automation, e-mail marketing og e-commerce. Hvis du ikke hører blandt disse, er du stadig velkommen til at læse videre – jeg vil blot starte indlægget med en god portion ærlighed. Og lad os så komme i gang.

Selvom e-handel er i voldsom fremgang, så er virkeligheden stadig, at de fleste webshops konverterer meget få af deres besøgende til kunder. Tag et kig på dine egne tal, hvor stor en konverteringsrate kigger du på?

Det faktum afslører, at der er et kæmpe (som i KÆMPE) potentiale for at vækste din forretning med få og simple midler. Og et af de meget simple midler er: produkt interesse-automation.

Det er ganske enkelt en automation, der udløses, når en besøgende (der har afgivet permission til e-mail, sms eller webpush) kigger på samme produkt x gange indenfor y dage.

Du kender måske automationen som ”browse abandonement” eller lignende. Pointen med denne automation er at ramme de besøgende, der er interesserede i et produkt, med et målrettet budskab, som konverterer interessen til et køb.

Og tro mig, denne type automation virker – og det kan være netop det greb, du skal bruge til at indfri potentialet i din webshop.

 

Resultaterne med effektiv marketing automation taler for sig selv

 

Vores egne kunder får i gennemsnit flotte resultater med denne type beskeder:

%

ÅBNINGSRATE

%

CTR (KLIKRATE)

%

KØBSKONVERTERING

Dykker vi et lag dybere, ser vi kunder med en åbningsrate på ca. 85%, CTR på 25% og en købskonvertering på 25%. Der er altså et kæmpe potentiale med produktinteresse-beskeder, som du nemt kan udnytte på din webshop.

Når en typisk åbningsrate for et ‘almindeligt usegmenteret’ nyhedsbrev ligger på 20-30% (som for nogle kunder endda er højt), er det ret interessant at noget så simpelt som en automatisk besked præsterer så voldsomt. Ikke mindst klik til køb!

Produkt interesse: Effektiv marketing automation når det er bedst

Marketing automation kan bedst beskrives som beskeder (e-mail, sms, webpush m.m.), som sendes når en modtager (som har givet permission til e-mail marketing) udfører en specifik handling.

Og det giver stor værdi for de webshops, der investerer i netop de automatiske beskeder. For du sender personaliseret indhold til kunder, der har aktivt valgt at modtage dine beskeder. De modtager dine budskaber på baggrund af deres adfærd. Dermed er du sikker på, at du rammer dem på det helt rette tidspunkt.

Produkt interesse-beskeder er indbegrebet af adfærdsbaseret marketing automation.

Beskederne udløses i det øjeblik at en besøgende har udvist præcis den specifikke adfærd du ønsker = kigget på et produkt x gange over y dage (du bestemmer selv antallet af gange og dage).

Eksempel:

Du besøger min webshop, hvor du forelsker dig i et par lækre sko. Men du er ikke helt sikker på, at din bankkonto deler din begejstring uanset hvor forløsende du måtte føle det. Så du klikker ikke køb med det samme. Du lukker din computer. Ærgerlig, men fornuftig.

Dagen efter smutter du forbi webshoppen igen, for du er nødt til lige at se skoene igen (de er bare så fantastiske). Men! Bankkontoens åg hænger stadig ved. Det bliver ikke til mere end varme blikke fra sikker afstand.

Men skoene bliver ved med at hjemsøge dine tanker. Så du kigger igen på dem tre dage senere – igen uden at købe.

Nu har du udvist en adfærd, der fortæller, at du er vildt interesseret i skoene, og derfor skal du have en besked tilsendt.

Derfor lander der en e-mail i din indbakke.

Den er skrevet med et vist niveau af ekvilibrisme. Der er lagt vægt på, hvor fantastiske skoene faktisk er. I er et naturligt supermatch.

Nu er dine parader sænket fuldstændig. Så du klikker over på webshoppen igen, men denne gang kan bankkontoen rende og hoppe. Du klikker køb. Mavefornemmelsen er nemlig helt rigtig.

For e-mailen var skræddersyet til at lande i din indbakke på det her tidspunkt af din købsrejse. Dér, hvor du er mest mør – og inden du søger hos en konkurrent efter en billigere model… som du aldrig for alvor føler samme stolthed over at vise frem overfor venner og familie.

Eksempel slut.

Produkt interesse-beskeder er et essentielt værktøj, når du vil øge din konvertering på din webshop! For de sendes lige dér, når kunden er på det sted i deres købsrejse, hvor de har brug for det sidste skub.

Når man sammenligner ovenstående resultater med de generelle branchetal for automatiske beskeder, så er tallene kun endnu mere imponerende.

Ifølge SmartInsights giver automatiske beskeder følgende resultater:

%

ÅBNINGSRATE

%

CTR (KLIKRATE)

Kom i gang med produkt interesse-beskeder!

Forhåbentligt overvejer du ikke, hvorvidt du overhovedet skal gå i gang med produkt interesse-beskeder. Derimod tænker du selvfølgelig:

Hvordan kommer jeg i gang?

Første skridt er at have det rette marketing automationsystem, der kan distribuere dine beskeder ud via de helt rigtige kanaler.

Det er nemlig ikke nok med blot én kanal!

Du opnår nemlig bedre resultater, når du bruger et mix af forskellige og effektive kanaler.

I Heyloyalty kan du sende produkt interesse-beskeder via følgende kanaler:

Lad os kigge nærmere på det sidste punkt – kombinationen af retargeting og e-mail. Ifølge Facebook får du bedre resultater, når du bruger mail og sociale medier i samspil. Faktisk gør det, at modtageren er 22% mere tilbøjelig til at købe, hvis han/hun er blevet eksponeret for budskabet/produktet på både Facebook, Instagram og e-mail.

Den hurtige afrunding

Pointen med dette indlæg har været gøre dig klogere på en af de mange muligheder, du har for at skabe vækst i din forretning med marketing automation.

Denne specifikke automation er endnu ikke særligt udbredt, hvilket er en skam. For den virker!

Jeg håber, at du er blevet inspireret til at kigge ind i, hvordan marketing automation – og især produktinteresse – kan hjælpe dig og din forretning.

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg, cases, og nyheder!