Hvornår skal du sende dit nyhedsbrev?

8. marts 2021 | Blog

Læsetid: 15 minutter

Hvornår det bedste udsendelsestidspunkt for nyhedsbreve? 

Der er mange aspekter og faktorer som spiller ind. Vi vil gøre vores bedste for at guide dig på vej, så du kan finde det helt rigtige udsendelsestidspunkt for nyhedsbreve for din forretning

 

Hvis ‘det perfekte udsendelsestidspunkt’ eksisterede, så ville alle selvsagt sende deres nyhedsbreve præcis dér. Tidspunktet dækker både over:

 • Hvilken ugedag
 • Tidspunktet på dagen
 • Tidspunktet på måneden
 • Og tidspunktet på året (højtider, sommerferie, sæson…)

De fleste større, udenlandske marketing automation-systemer har dykket ned i milliarder af mails, for at besvare spørgsmålet om det “perfekte udsendelsestidspunkt” baseret på data. Det har vi gravet lidt i og deler her en del take aways, der kan bringe dig tættere på et svar.

Udsendelsestidspunkt for e-mail

Hvornår ER det bedste udsendelsestidspunkt for nyhedsbreve?


For ikke at skuffe dig undervejs, så er der ikke ét gyldent svar.
Desværre. Majoriteten peger dog på, at hverdage og især tirsdag formiddag peaker – med torsdag som en sandsynlig nr. 2. Men som altid stikker der mere under, og undersøgelserne peger også i hver sin retning. Det kommer jeg tilbage til. Men du bliver hjulpet godt på vej i indlægget her i dit eget arbejde for at finde det rette udsendelsestidspunkt for din forretning.

Alle undersøgelser konkluderer til gengæld, at langt de fleste mails åbnes inden for de første 60 minutter. Og derfor er det så afgørende, at dit nyhedsbrev er blandt dem, der får den opmærksomhed. Efter 24 timer er chancerne for at dine nyhedsbreve vil blive åbnet kraftigt reduceret.

Det betyder, at du ikke kan forvente, de kan holde weekenden over. Det kræver, at du gør dig umage for at finde dét udsendelsestidspunkt, hvor din modtagere har tid til dig. Rammer du dem mens de sidder i bussen på vej hjem fra arbejde? I frokostpausen? Om aftenen efter ungerne er lagt i seng? Det kræver du kender dine læsere. Mere om det senere.

Mobilen vinder

Samtlige statistikker siger, at brugen af mobil blot stiger og stiger, så det er også værd at have in mente, når du laver dine nyhedsbreve. Tænk over, at du sender dine kampagner kl.10.30 fx mens dine modtagere er på arbejde, hvor der er en sandsynlighed for, at de åbner nyhedsbrevet på desktop.

Rammer du dem til gengæld kl. 16.30 mens de sidder i bussen, er skærmen skrumpet. Sørg for, at du i det mindste har optimeret nyhedsbrevet til visning på tværs af devices (ja, det burde være logik for marketers, men scan din indbakke og lur mig om ikke der er (masser af) plads til forbedringer. Selv her i 2021.

Mobil vinder

3 faktorer der skal bringes i spil

Du skal bruge tre faktorer til at afdække det bedste udsendelsestidspunkt for nyhedsbreve for dig:

 • Brug statistikken til din fordel – dvs. dine egne tal fra fx dit e-mail marketingsystem, Google Analytics og lignende værktøjer, og dit webshop-system – gerne i kombination med branchetal og fra indlæg som det, du læser netop nu.
 • Inkludér din erfaring, viden og intuition omkring din målgruppe
 • Brug din viden om din branche og om dine konkurrenter – og test så de scenarier, du mener der er brug for.

Nyhedsbreve – ikke automations

Vi ved jo alle, at den bedste timing for e-mails er personlig timing. Den, der følger med via automatisering på baggrund af brugernes handlinger. Læs mere om automations her.

For at præcisere det, vi taler ikke om disse automations baseret på adfærd, datoudløste mails, transaktionelle og købsrelaterede mails osv. men nyhedsbreve/tilbudskampagner, der sendes segmenteret eller ‘one size fits all’.

Vil du gerne have din webshop til at vækste?

Så læs også blogindlægget “5 automations der øger bundlinjen” lige her

Hvornår ser dine bruger hvad – på hvad?

Brugen af devices spiller også ind, og her må du ty til din Analytics og dine e-mail marketing-stats for at få indsigt i, hvor mange der bruger hvad – hvornår. Mobilen vinder som bekendt konstant frem – som det også ses af grafikken.

Udsendelsestidspunkt

Lad os dykke ned i sagerne:

 1. Bag om tallene – hvilke data ser vi på?

 2. Forudsætningerne og undtagelserne

 3. Hvilken ugedag skal jeg sende mit nyhedsbrev?

 4. Hvilket tidspunkt på dagen skal jeg sende mit nyhedsbrev?

 5. Hvad med tidszoner?

 6. Brug data fra flere kilder

 7. Kend dine kunder (persona og kunderejsen)

 8. Test igen og igen

 9. Lavpraktisk guide: Sådan får du højere åbnings- og klikrater

1. Bag om tallene – hvilke data ser vi på?

Går du efter højest åbningsrate? Højest CTR? Eller har du fokus på omsætning?

Man har fundet ud af, at hvor nogle åbner mails den ene dag (og skaber høj åbningsrate), så klikker og køber de ikke nødvendigvis på selvsamme dag. Du vil også erfare lidt længere nede i indlægget, at du sagtens kan opleve en høj åbningsrate den ene dag, men en højere CTR en anden dag.

Hav fokus på hvad du vil måle på. Og hvad du ønsker at opnå, før du reelt set kan overføre erfaringerne og tallene til din forretning. Herunder er der eksempler på hvordan alle tre typer af metrics performer i forhold til, hvornår du skal sende dit nyhedsbrev.

 • Ønsker du de skal engagere sig dybt i det, du sender? – Så send det hvor de (formentligt) har mest tid – evt. søndag
 • Er det “nok” de blot scanner din mail og dine tilbud, så du er top of mind? – Vælg en dag midt på ugen og gerne midt på formiddagen
 • Vil du du minde dem om et event eller et tidligere nyhedsbrev med tidsbegrænsede tilbud? – Så skyd det ud dagen før – og en time før fx

Dette skal du have styr på, før du kan vurdere, hvornår det bedste udsendelsestidspunkt er for netop din forretning. 

 

2. Forudsætningerne og undtagelserne for at finde det rigtige udsendelsestidspunkt for din forretning


Hvilket marked befinder du dig på? B2B eller B2C?
Selvom de fleste af os ikke skifter identitet fordi vi er på job, så er vores handlemønstre naturligvis anderledes. Ligeledes er det naturligvis også afgørende hvilket produkt, du sælger. Der er som bekendt stor forskel på, om du afsætter Tesla-biler, sokker eller sælger licens til software (SaaS-produkt) som fx Heyloyalty.

Selvom tirsdag ser ud til at være den bedste dag at sende nyhedsbreve/kampagner (spoiler), så er der naturligvis undtagelser, der kan forrykke det generiske billede. Det være sig hvilken ugedag børnepengene falder, om det er helligdag, mærkedag (eller lønningsdag) på den dag du vil sende, ved større events osv. Det kan forskyde både hvor hård konkurrence der er i modtagerens indbakke, til hvor meget tid de har til at læse dine fantastiske nyhedsbreve.

Der er selvsagt en hel del, der har indflydelse på om dine nyhedsbreve bliver åbnet. Til sidst i indlægget får du en lille guide til, hvordan du kan arbejde med netop dét.

 

Dog vil vi lige kort ridse tre ting op, som påvirker din åbningsrate:

 • Din målgruppe og deres handlemønster
 • Din emnelinje og din preheader tekst (preview)
 • Dit indhold (husk at segmentere og sætte barren højt for at skabe relevant indhold)

Har du sørget for at være konsistent mht. frekvens og indhold og givet dine modtagere et løfte om, hvad du bringer dem i indbakken, betyder det også noget for deres loyalitet over for dig.

3. Hvilken ugedag skal jeg sende mit nyhedsbrev?

Det korte svar er iflg. de fleste undersøgelser: tirsdag. Det kommer vi tilbage til. Husk, at hvis alle sender på tirsdage, så er der trængsel på skærmene derude. Vær nysgerrig og test, hvad der virker for dine modtagere.

Lad os se på, hvilke konklusioner der er taget på baggrund af milliarder af mails (internationalt set): GoSchedule’s analyse siger tirsdag. Midt på ugen generelt er det, der fungerer bedst.

Ugedag udsendelsestidspunkt e-mail marketing
I følge Seopressor (baseret på 10 studier) peaker åbningsraten tirsdag og onsdag – men bemærk at mandag og fredag faktisk kun er marginalt dårligere.
Open rate e-mail marketing

Mailerlite har også deres bud på det perfekte udsendelsestidspunkt. Som du ser herunder, sendes der færrest mails ud i weekenden, mens tirsdag er nr. 1 og fredag nr. 2 når vi ser på åbningsrater.

Og mens vi er ved det – hvilken tid på måneden er så bedst?

I følge OmniSend, performer kampagnerne bedst de første 12 dage på måneden. De bedste dage er den 5. (19.15%), den 12. (19.03%) og den 7. (18.54%).

En månedlig fordeling af åbnings- og klikrate samt ordrer ser således ud:

Dag 1-10:

Open rate: 18.56%

CTR: 5,59%

Ordrer: 7,16

Dag 11-20:

Open rate: 18,55%

CTR: 5,92%

Ordrer: 6,96

Dag 21-31:

Open rate: 17,87%

CTR: 5,24%

Ordrer: 6,67

Aktivitet tirsdag, engagement fredag og køb lørdag

Yes Marketing’s analyse fra Q1 2017 fandt at lørdag performede med 3,6% konvertering 1,1% bedre end nr. 2 – tirsdag og fredag med 2,5%. Se grafen nedenfor. Mønstret viser, at modtagerne er engagerede fredag (de åbner, klikker og browser), men købet falder først lørdag.

‘Weekend warriors’

Generelt set sendes der færre tilbudsmails hen over weekenden. Den mindre konkurrence åbner dørene for at skabe taletid – og dermed højere åbningsrate og salg i sidste ende. Iflg. en analyse som Experian står bag, viste at modtagerne var mere modtagelige for at respondere. Altså der, hvor trykket fra andre nyhedsbreve var lavest. Den unikke åbningsrate var i gennemsnit for lørdag og søndag 17,8% for begge dage. I øvrigt analysens højeste for hele ugen.

Så der er en kamp at kæmpe, hvis du tør. Opfordringen herfra går derfor ud på, at du skal teste og se, hvad der virker for præcis din målgruppe.

4. Hvilket tidspunkt på dagen skal jeg sende mit nyhedsbrev?

En ting er, hvilken dag du skal sende dit nyhedsbrev. En anden er på hvilket tidspunkt på dagen, der er bedst? Det har flere aktører også set på. GoSceldule markerer tirsdag som den bedste dag og kl.10.00 som det bedste tidspunkt.
Udsendelsestidspunkt
Udsendelsestidspunkt

I følge Omnisend er topscoreren torsdag – skarpt forfulgt af tirsdag. Søndag havde til gengæld en bedre klikrate (CRT), mens onsdag havde den højeste åbningsrate blot til info.

Udsendelsestidspunkt

Omnisend’s findings:

 • Det bedste udsendelsestidspunkt i jagten på den højeste åbningsrate er kl. 8.00. Man så en 20,32% åbningsrate og en 7,79% CTR. Gennemsnitsordrer var 8,37.
 • For at få den højeste CTR skulle kampagnen sendes kl. 17.00.
 • Kampagner sendt kl. 16.00 havde en gennemsnitsordre pr. kampagne på 10,66
 • Kl. 13.00 er et godt tidspunkt at sende kampagnerne ud på. Samlet set. Det er her, mange bruger deres smartphones (efter frokost).
 • Selvom man ser høje åbningsrater kl. 10.00, er antallet af ordrer lavt pr. kampagne (4,66) – formentligt fordi mange ikke har tid til at købe dér (på jobbet). Små friktionsreducerende greb som MobilePay kan tænkes at gøre det lettere (og hurtigere) at handle.
GetRespond konkluderer, at tirsdag er den bedste dag, hvis målet er høje åbningsrater. Men modsat Omnisend siger GetRespond’s analyse, at mandag ligger på andenpladsen. Som det ses herover, dropper tallene drastisk lørdag og søndag.

Udsendelsesfrekvensen er også meget lavere i weekenden. Det giver til gengæld mere plads i indbakken – jvf. ‘weekend warriors’ som du læste lidt længere oppe. Men som udgangspunkt kun aktuelt, hvis du har en B2C-virksomhed – alt andet lige.

Campaign Monitor’s data ligger på linje med GetRespond – hvor torsdag og tirsdag er nr. 1 – afhængigt af, hvilke metrics du måler på:

Herunder ses det at torsdag er den bedste dag hvis faktoren hedder åbningsrate og tirsdag hvis det er CTR.

Takeaways

Vi kan – med lidt løs hånd – konkludere følgende:
 1. At du med fordel skal sende mails tirsdag og torsdag
 2. Fredag er ‘dark horse’ iflg. nogle analyser og bør derfor testes
 3. Brug evt weekenden til at udsende remindere, da udsendelsesfrekvensen er meget lavere der.
 4. Onsdag er et godt alternativ når du skal teste – men pas på med ikke at sende kampagner for tæt på hinanden (især hvis du bruger automations, som du sikkert gør)

5. Hvad med tidszoner?

Har du medlemmer på din liste der bor uden for Danmark, er det vigtigt du sørger for at sende når det passer ind i deres tidszoner. Ja, det lyder banalt, men det kan virke ret irriterende, hvis du ikke tilpasser dette. Sørg for, at du er bekendt med de lokale forhold, så du gør, hvad du kan for at hæve din performance – Til glæde for alle.

6. Brug data fra flere kilder

Content is – som bekendt – king, men data er dronningen. For uden indsigt i statistikkerne kommer du sjældent helt i mål. Benchmark så godt du kan i sammenlignelige brancher og lande, så du får et godt bud på, hvad du kan forvente. Og hvad du kan sigte efter. Den gennemsnitlige åbningsrate er fx på 22,15% – set på tværs af alle industrier på alle kontinenterne (også Europa) i følge et studie af GetResponse

Ligger din åbningsrate under, kan det være du sender dine nyhedsbreve på det forkerte tidspunkt. Du skal måske også have set på frekvens osv. Tjek din Analytics for at fastslå hvilke dage og tidspunkter på dagen, der sender mest trafik til dit website. Er der en specifik dag der stikker ud, skal du arbejde med den. Udnyt statistikken fra dit e-mail marketing-system. Sørg for, at du har adgang til værktøjer, som giver dig indblik i den generelle adfærd, og hvor meget dine nyhedsbreve skaber af værdi og salg i din webshop osv.

7. Kend dine modtagere (persona og kunderejsen)

Sælger du til enlige mødre? Til 18-årige teenagere (der sjældent bruger en desktop)? Til travle IT-konsulenter? Til Gamere, der er vågne ud på de små timer? You get my point – Målgrupper.

Hver af disse målgruppers hverdag, adskiller sig fra hinanden. Derfor åbner de deres mails på forskellige tidspunkter – og på forskellige devices. Og det skal du vide. De har alle forskellige kunderejser, og kan du ‘mappe’ dem op – best practice – ved du hvornår du skal sætte ind med forskelligt content, der understøtter dem på det trin på kunderejsen, de befinder sig på.

Mindste fællesnævner er, at du bruger dine data til at lære modtagerne at kende. Spørger kundeservice og sælgerne ind til deres adfærd. Det kan også være, at du laver en survey, for at få flere svar. Målet er, at du ikke kun stiller dig i dine kunders sko og fornemmer hvem de er. Men hvad de gør – og hvornår de forventes at gøre det.

Men at du får opbygget nok viden til at kunne skabe flere personaer, så du ved, hvem du skriver til. Det gør det meget lettere at lave dit indhold. Med tiden forbedrer du dine resultater ved at observere dine målinger. Dette giver dig den bedste chance for at finde det bedste tidspunkt for at netop dine læsere  åbner, klikker og køber.

Helt konkret skal du vide følgende for at finde det rigtige udsendelsestidspunkt:

 • Tjekker dine læsere deres mails før de møder på arbejde/uddannelse…
 • Har dine læsere mulighed for at tage en lille pause efter frokost
 • Læser de når de pendler i bus/tog til og fra studie, job etc.
 • Når de kommer hjem om eftermiddagen
 • Ud på aftenen, når der er ‘ro i huset’

8. Test igen og igen

Antag ikke noget. Tro ikke, at fordi du/en kollega testede det sidste kvartal, så er adfærden hugget i sten. Sæt hypoteser op, og slip din indre nysgerrighed fri. Spørg, undersøg, eksperimentér og justér.

Del dine overvejelser, og vær ikke bange for at fejle. Det er der, du lærer. Men sørg for, at du kun piller ved én ting ad gangen – ellers ved du ikke, hvad der virker. De fleste systemer har masser af muligheder for at teste på flere parametre. Fra indhold via emnelinjer til – godt gættet – udsendelsestidspunkt.

9. Lavpraktisk guide: Sådan får du højere åbnings- og klikrater

Nu har du fået foldet en masse ting ud herover, der klæder dig på til at gå videre. Jeg vil afrunde de mange ord og grafer med en lille lavpraktisk “Tips til bedre performance”:

Tips til bedre performance:

1. Leveringsevne

Test om dine e-mails optræder optimalt i forskellige mailklienter og browsere. Brug fx Litmus.com eller mail-tester.com.

2. Listehygiejne

Tjek din liste for inaktive modtagere. Ryd op og slet med hård hånd.

3. Emnelinje

Giv dine emnelinjer et eftersyn. Brug A/B splittest.

4. Frekvens

Sender du for sjældent? For ofte? Segmentér og målret dit indhold.

5. Indhold

Stil skarpt på dit indhold. Vær djævlens advokat og kritisk.

6. Mobiloptimeret

Har du dobbelttjekket indholdet for nyligt? Flere og flere ser dine nyhedsbreve på smartphones – og det skal du imødekomme – det samme gælder landingpages.

7. Personas

Bliv klogere på dine modtagere, ellers får du svært ved at ramme præcist.

Wrap up

Nu er du klar til at gå videre. Herunder er hovedpointerne du har fået med – den korte udgave:

 • Tirsdag er bedste bud på tværs af analyser – torsdag og onsdag er gode alternativer, mens fredag er en dark horse
 • Kl. 10 er en god middelvej – men selv søndag formiddag kan give gode resultater
 • De første 10-12 dage på måneden ser ud til at performe bedst
 • Justér for sæsoner og andre datomæssige forhold
 • Test og tilpas
 • Sæt dig (dybere) ind i hvem dine modtagere er

Mangler du inspiration til et nyhedsbrev med spændende og relevant indhold?

Så læs også vores blogindlæg "10 danske nyhedsbreve der sparker røv!" lige her

Skrevet af

Heyloyalty, marketing.

Vil du holdes opdateret,
når vi udgiver nye artikler?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg omkring både cases, og guides, samt tips og tricks lige her!

Black Friday 2022

BLOG

Sådan forbereder du din e-mail marketing til Black Friday
Læs blogindlæg

iOS 15 update 2021

CASE

Managed solution hjælper Perleshoppen med at spare tid
Læs blogindlæg

5 automations der øger din bundlinjen

BLOG

5 automations der øger bundlinjen
Læs blogindlæg