Access-Control-Allow-Origin: www.heyloyalty.com

Jysk Vin case: 5 områder, der kan forbedre din marketing automation

25. maj, 2023 | Case

Læsetid 10 minutter

Om Jysk Vin

Jysk Vin er en af Danmarks førende vinfirmaer, med egen import af kvalitetsvine fra hele verden. Siden firmaets start i 1982, har Jysk Vin hovedsageligt satset på direkte import af vin fra små vinbønder. Dermed har de som mellemled mellem forbruger og producent årelange relationer til leverandørerne. De gode relationer og den gensidige tillid er bl.a. med til at sikre, at kunderne i sidste ende får bedre vine. Som kunde kan man købe disse vine i den fysiske butik i Randers, på webshoppen, Jyskvin.dk, eller i Jysk Vin Vinbar i hjertet af Aarhus.

Få inspiration fra Jysk Vins succesfulde arbejde med marketing automation

En af årsagerne bag Jysk Vins store succes med marketing automation, er bl.a. deres kreative tilgang til arbejdet i Heyloyalty. Først og fremmest baserer de en stor del af deres arbejde på data. I Heyloyalty er der en række standardfunktioner til at parre opsamlet data fra webshoppen til personaliserede budskaber i automations. I forlængelse af disse standardfunktioner, har Jysk Vin suppleret med forskellige løsninger, der gør, at de har endnu mere data til rådighed. Og netop denne mulighed, for at kunne tilpasse kontoen efter deres behov, fremhæver de selv som en essentiel forudsætning for deres succes.

Da e-mail marketing er en af virksomhedens største salgskanaler, bruger Jysk Vin derudover meget tid på deres arbejde i Heyloyalty. Det har selvfølgelig medført, at de efterhånden er blevet eksperter i at bruge platformen.

Det er langt fra alle virksomheder, der har ressourcerne til at lægge den samme mængde tid og energi i at blive eksperter på området – og heldigvis er det heller ikke nødvendigt for at få succes med marketing automation.

Nedenfor har vi samlet 5 konkrete punkter fra Jysk Vins arbejde med marketing automation, der kan inspirere dig til, hvordan du kan få mere ud af dit arbejde, uden at du nødvendigvis behøver at åbne din platform hver dag.

Jysk Vin Vinbar i hjertet af Aarhus.

1: Kreativ brug af segmentering

Et af de vigtigste værktøjer, når man arbejder marketing automation, er segmentering. Når du har den rigtige data til rådighed, kan du inddele modtagerne i segmenter, så du sender de rigtige budskaber til de rigtige personer. Jysk Vins tilgang til segmentering er derfor også et vigtigt element i deres succes. Af samme årsag har de investeret tid og ressourcer i at udvikle et setup, der sikrer en stor mængde data. Og det har vist sig at være en rigtig god investering for dem.

På deres webshop har de mange forskellige vine, fra mange forskellige regioner, i helt forskellige prisklasser. Det gør selvfølgelig, at deres kunder – og dermed også nyhedsbrevsmodtagere – har meget forskellig købsadfærd. Derfor bruger de i høj grad segmentbuilderen i Heyloyalty til at bestemme hvem der skal have hvad, så modtagerne ikke får de samme budskaber.

Helt konkret har de opsat segmenter ud fra et hav af forskellige kriterier, herunder: produktkategorier, priser, regioner, købsadfærd, adfærd med e-mails og meget mere. Dermed får modtagerne primært kun de e-mails, der passer til deres interesser. Hvis modtageren fx aldrig køber vine til over 200 kr., vil de formentlig ikke reagere på en e-mail med en vin til +500 kr. Derfor bliver disse modtagere som udgangspunkt ekskluderet fra e-mails med produkter i denne prisklasse.

Sådan kan du arbejde med segmentering

Listen med Jysk Vins segmenter er utrolig lang og anerkendelsesværdig. Men det er selvfølgelig ikke sikkert, at du har den samme mængde data til rådighed, eller har tiden til at give dig i kast med præcis samme tilgang. Til gengæld kan vi lære af Jysk Vin, at det giver rigtig god mening at se på, hvilke kundetyper man har. Derefter kan man lave relevante segmenter på baggrund af dette. Hvis du har en Heycommerce-licens i Heyloyalty, kan du opsætte automations, der helt automatisk er målrettet ift. modtagerens købsadfærd. Til at supplere dette, kan du bl.a. give modtageren mulighed for selv at udfylde en række interessefelter, som du selvfølgelig kan bruge i din segmentering. Dette kan du enten give mulighed for ved tilmeldingen eller ved at sende en opdateringsformular til eksisterende modtagere.

2: Segmenterede push-beskeder

Til at supplere deres e-mail marketing, har Jysk Vin eksperimenteret med, hvordan de kan bruge pushbeskeder som en ekstra kanal.

Generelt er en af fordelene ved pushkanalen, at der ofte er en høj tilmeldingsrate. Når man bruger webpush, har man har mulighed for at sende små beskeder i direkte modtagerens browser, og dermed fungerer kanalen som et godt supplement til e-mails, pop-ups og SMS’er.

En anden fordel ved kanalen er, at modtageren ikke behøver at være aktiv på dit website for at modtage dine beskeder. Med de rigtige budskaber, har du dermed mulighed for at trække kunder ind på dit website, selvom de egentlig var aktive på et andet website – måske endda konkurrentens.

I Jysk Vins tilfælde, har de primært brugt kanalen til specielle anledninger, fx til at oplyse om fødselsdagstilbud og lignende. Derudover har de haft succes med push-kampagner, der har været ultrasegmenterede. Dette understreger igen hvor vigtig segmentering er for Jysk Vin; deres alsidige produktsortiment gør, at de opnår langt bedre resultater med målrettede budskaber.

Sådan kan du arbejde med segmenterede push-beskeder

Da push-kanalen er baseret på en separat permission, har du ikke nødvendigvis meget data at arbejde med, medmindre modtagerens e-mail og push ID er parret. Push ID’et er unikt for hver modtager og autogenereres, når personer accepterer at modtage dine pushbeskeder. Hvis du både har en push og e-mail permission, der er registreret på modtageren, har du dermed mulighed for at segmentere dine push-beskeder til vedkommende ud fra de samme kriterier som i dine e-mails.

I Heyloyalty kan du helt konkret oprette sådan et segment ved at vælge følgende kriterier:

 1. Webpush er ikke tom
 2. E-mail er ikke tom
 3. Vælg dit ønskede segmenteringsgrundlag

Hvis du har en Heycommerce-licens, behøver du ikke have parret e-mail og push ID på modtageren for at sende push-beskeder, der er baseret på købs- og onsite adfærd. Du har bl.a. mulighed for at opsætte en velkomst, tabt kurv, produktinteresse og kategoriinteresse push-besked baseret på deres adfærd.

3: God listehygiejne

Når man snakker om listehygiejne inden for marketing automation, handler det først og fremmest om at fjerne inaktive modtagere fra listen. Der er nemlig ingen grund til at sende e-mails til personer, der ikke åbner dem – eller endnu værre: Slet ikke ser dem.

Når du sender e-mails til inaktive modtagere, kan det nemlig skade dit omdømme som afsender. Over tid kan det betyde, at flere og flere af dine e-mails ender i spammappen, fordi du har fået et dårligt ry som afsender. Du kan læse mere om det i vores guide til at undgå spammappen.

Jysk Vin arbejder præventivt med afmeldinger ved at give modtageren mulighed for at vælge frekvensen af e-mails. Dermed minimerer de risikoen for, at modtageren afmelder sig på baggrund af for mange e-mails. Nogle personer har kun behov for at modtage én e-mail hver 14. dag – til gengæld interagerer de måske med disse e-mails i højere grad. Det ville være ærgerligt at gå glip af dette potentiale, fordi modtageren afmelder sig på baggrund af en for høj frekvens. Samtidig vil det være uhensigtsmæssigt kun at sende en e-mail hver 14. dag, når andre modtagere har andre behov.

Sådan kan du arbejde med listehygiejne

For at have en god listehygiejne, vil vi anbefale, at du fjerner inaktive modtagere. Det kan du gøre ved at opsætte en e-mail automation, der sendes til personer, der ikke har åbnet en e-mail fra dig i over x antal måneder. Vi anbefaler generelt 3 måneder, hvis du arbejder med e-commerce, men det kan variere i forskellige brancher. Her kan du spørge, om modtageren stadig er interesseret i at modtage dine nyhedsbreve. Hertil opsætter du en medlemshandling, der fjerner personen fra din liste, hvis de ikke har reageret på denne e-mail inden for x antal tid.

4: Personaliserede automations med målrettede budskaber

Generelt gør Jysk Vin en kæmpe dyd ud af at levere personaliserede budskaber til deres modtagere. Og deres automations er ingen undtagelse. De fleste virksomheder, der arbejder med automations, har opsat én udgave af hver type automation, hvor visse elementer (som produkter) varierer ift. modtagerens adfærd.

Fordelen ved automations er generelt, at man kan levere relevante budskaber, på de rigtige tidspunkter, helt automatisk. Her har Jysk Vin samtidig valgt, at nogle af deres automations skal være endnu mere personaliserede.

Helt konkret har de bl.a. opsat 4 forskellige tabt kurv automations, alt efter hvor mange gange modtageren har handlet. Her adskiller indholdet sig ift. nogle formuleringer, USP’er og påmindelse om rabatter. Hertil kommer selvfølgelig, at produkterne i e-mailen er baseret på de produkter, der var i kurven, da modtageren forlod webshoppen – som i en helt klassisk tabt kurv automation.

Summen af dette er, at modtageren får varierende og meget personaliseret indhold, som de er mere tilbøjelige til at reagere på.

Sådan kan du arbejde kreativt med automations

Hvis du vil prøve kræfter med at opsætte forskellige udgaver af de samme automations, til at levere endnu mere personaliserede budskaber, kan du bl.a. bruge segmentering til at sørge for, at de rigtige personer modtager de rigtige automations. Hvis du har en Heycommerce-licens, kan du fx opsætte segmenter ud fra hvor mange gange modtagerne har handlet hos dig. Derefter opsætter du blot de forskellige udgaver af dine automations – med forskellige budskaber – og så inkluderer du det rigtige segment. HUSK samtidig at være sikker på, at de andre segmenter er ekskluderet – dette sker dog automatisk i Heyloyalty, når du vælger, at alle dine segmenteringskriterier skal være opfyldt.

Med en Heycommerce-licens kan du segmentere ud fra antal gange personen har handlet hos dig:

 1. Opret segment på din liste
 2. Vælg Heycommerce som kriterie
 3. Vælg ”Har købt (antal gange)”
 4. Vælg ”Præcist” og indtast det ønskede antal

Udsnit fra Jysk Vins loyalitetsautomation.

5: Loyalitetsautomation giver værdi for modtageren og sælger flere produkter

En af de helt store fordele ved god marketing automation er, at det kan medføre en højere grad af kundeloyalitet. Hvis du spiller dine kort rigtigt, kan dine e-mails fx betyde, at modtageren handler ved dig i stedet for ved konkurrenten.

For at opnå det, skal modtageren først og fremmest se og interagere med dine e-mails. Og det sker, når du giver dem værdi – enten i form af godt indhold, gode tilbud eller andre typer fordele. Til at understøtte dette aspekt, har Jysk Vin derfor opsat en loyalitetsautomation.

Når en kunde har handlet x-antal gange, får de en e-mail med titlen ”Tak for din tillid”. I e-mailen siger Jysk Vin først tak for, at modtageren vil være en trofast kunde. Derefter får modtageren en rabatkode, og til sidst har Jysk Vin brugt Heyloyaltys produktfeedfunktion til at indsætte nogle af webshoppen bestsellere.

Resultatet er: 1. Kunden føler sig værdsat og får noget værdi i form af en rabat, og 2. Jysk Vin sælger flere produkter. Og derfor er det også en af de automations, der klarer sig bedst i deres setup.

Sådan kan du opsætte en loyalitetsautomation

For at kunne opsætte en loyalitetsautomation, er det selvfølgelig nødvendigt, at du har købsdata til rådighed på modtageren.

Hvis du har en Heycommerce-licens i Heyloyalty, vil du automatisk have denne data til rådighed, og derfor kan du blot udarbejde din e-mail og indstille triggeren til: ”Har handlet x antal gange”. Med vores voucher-modul har du samtidig mulighed for at indsætte en unik rabatkode – dermed sikrer du, at den kun kan blive brugt af den tiltænkte person (altså: Den loyale kunder).

Opsummering

Først og fremmest skyldes Jysk Vins succes med marketing automation, at de har lagt tid og energi i at have en masse brugbare data til rådighed. Derudover skyldes deres succes også, at de arbejder kreativt og udnytter de forskellige muligheder til at lave personaliseret indhold, der sælger. Hvis du ikke har den samme tid og de samme ressourcer, kan du dog stadig lade dig inspirere af Jysk Vin ift., hvordan du kan forbedre dit marketing automation setup – uden at du nødvendigvis behøver at lægge den samme tid i at arbejdet.

Vi foreslår bl.a., at du fokuserer på:

 • Kreativ brug af segmentering ud fra de data, du har til rådighed og i kategorier, der giver mening ift. din forretning
 • Segmenterede push-beskeder som en ekstra kanal
 • God listehygiejne, så du sikrer, at de rigtige personer modtager dit indhold. Samtidig vil det påvirke dit ry som afsender positivt
 • Personaliserede automations med målrettede budskaber. Det er effektivt og betyder, at du får mere ud af din indsats
 • Opsætning af loyalitetsautomation. Det giver værdi for modtageren, hjælper med at sælge flere produkter og styrker dit brand

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg, cases, og nyheder!