Access-Control-Allow-Origin: www.heyloyalty.com

Gå fra at have irriterende pop-ups til at lave værdiskabende leadgenerering

12. jan, 2018 | Blog

Læsetid 6 minutter

Denne gang går vi i dybden med Exit intent pop-up, der kort er nævnt i et tidligere blogindlæg.

Vi graver et spadestik dybere ned og ser på, hvilke muligheder du har med exit pop-ups og hvordan du kan arbejde med dem.

Exit intent pop-ups er et fantastisk værktøj til bl.a. indsamling af emailadresser, som flere og flere websites får øjnene op for. Hvis du ikke allerede anvender exit pop-ups, så går du glip af mange leads i form af bl.a. e-mailadresser og kunder.

 

Hvad er exit intent pop-up?

Som udgangspunkt er det en pop-up, som bliver aktiveret, når dine besøgende skal til at forlade dit website. Det kan enten være, at de klikker på “tilbage”-knappen eller fører musen op mod krydset, hvor denne pop-up så bliver aktiveret.

Der er også muligheder for at aktivere din exit pop-up, når dine besøgende har været på den samme side i et bestemt antal sekunder.

Det handler om, at du sætter dig ind i dine besøgendes position, når du udformer indholdet i dine pop-ups.

Når din pop-up bliver aktiveret, så har du få (milli)sekunder til at fange den besøgendes opmærksomhed, og din pop-up må derfor ikke indeholde alt for meget information eller for mange muligheder. Det er derfor godt, hvis du kan anvende et billede og en overskrift, som fanger opmærksomheden. Du skal helst undgå for mange input felter, men derimod skære helt ind til benet og holde det simpelt.

Muligheder med exit intent pop-up

Du kan bruge exit intent pop-ups til mere end at indsamle e-mailadresser. Driver du en webshop, så er det oplagt at have exit pop-ups, hvis dine besøgende skal forlade kurven; Fremvis en rabatkode, USP’er, en guide eller noget helt fjerde, som forhåbenligt vil resultere i, at den besøgende ikke forlader din webshop, men derimod gennemfører et køb. Det er værd at teste pop-ups med forskellige budskaber og konverteringsformer. Her kan du splitteste alt fra inputfelter til hvilken konvertering, du vil skabe: Direkte køb på siden vs. mikrokonvertering, som kunne være download af en guide.

Der er rigtig mange hypotester og spørgsmål, som du kan teste i dine pop-ups for at finde ud af, hvad der virker bedst på netop dit website. Det kunne f.eks. være:

Skal man indtaste sin e-mailadresse og navn for at få tilsendt en rabatkode eller blot vise den rabatkoden med det samme? Behøves man overhovedet en rabatkode for at få den besøgende til at gennemføre sit køb?

 

Husk at tilpas dine pop-ups

For at få mest mulig succes med dine exit intent pop-ups, så anbefales det, at du tilpasser dem, så de bl.a. relaterer sig til indholdet på den givne underside, hvor pop-uppen bliver aktiveret.

Eksempel:  Forestil dig en webshop, som sælger et stort udvalg af el-udstyr. Webshoppen har en kategoriside om elpærer.

Når de besøgende skal til at forlade kategorisiden, så kan pop-uppen blive aktiveret, hvor webshoppen kan fremhæve en guide, som netop handler om elpærer og hvor meget man kan spare, ved at skifte til LED-pærer.

For at få denne guide tilsendt, skal man blot skrive sit navn og e-mailadresse. Dermed har webshoppen skabt en mikrokonvertering og givet værdi til den potentielle kunder og hjulpet dem videre i beslutningsprocessen.

Det handler altså om at specificere sin pop-up og tilpasse det til den enkelte undersider, så du opnår relevans.

Eksempler på gode pop-ups

Pop-ups
Da Irma havde fødselsdag holdt de en konkurrence, hvor man kunne få lov til at tømme deres butik på 129 sekunder. Her anvendte Irma Sleeknote som værktøj, hvor de besøgende blev dirigeret over til en unik landingpage, som var tilpasset formålet. For at deltage skulle man afgive sin emailadresse.
Leadgenerering med pop-ups
Neil Patel fra USA driver et marketing bureau og han er én af de førende indenfor sit område. Neil har en underside omkring “online marketing”, hvor ovenstående pop-up fremkommer. Det, som jeg elsker ved denne pop-up er, at de oprindelige “nej”-knapper er skiftet ud med sætningen “No thanks, I don’t want more traffic”. 

“Ja”-knappen hedder “Yes Neil, teach me how to grow my traffic!”

Her får du altså at vide, hvad du får, hvis du takker ja, og omvendt; Hvad du går glip af, såfremt du ikke ønsker at signe up.

Konklusion og gode råd

For at opsummere dette blogindlæg, så opnår du de bedste resultater med intent exit pop-ups, hvis du tilpasser dem til de enkelte undersider. Derudover er det også afgørende, at de rent faktisk giver værdi til brugerne – det må ikke blive et irritationselement på dit website. Exit pop-ups kan både hjælpe dig med at skabe mikrokonverteringer samt direkte salg på hjemmesiden. Du har mulighed for at opnå en relativ høj konverteringsrate, hvis du anvender dem rigtigt.

Det er værd at splitteste på forskellige parameter for at finde ud af, hvad der virker bedst til din målgruppe. Som udgangspunkt skal du blot holde det simpelt og overskueligt. Så hvis du ikke allerede bruger exit intent pop-ups, så se om det virker for dig – mulighederne er uendelige og der er guld at hente.

Afsluttende gode råd:

– Gør brug af en catchy overskrift – Brug billeder (Evt. af dig selv for at personliggøre budskabet)

– Keep it simple: Ikke for meget tekst eller for mange input-felter

– Giv værdi i denne exit pop-up

– Tilpas dine pop-ups til den enkelte undersider

– Splittest diverse parameter, inkl. brugen af humor i din tekst

– Ekskluder besøgende, som tidligere har foretaget den ønskede handling.

Nysgerrig efter mere?

E-mail marketing og e-commerce er konstant i bevægelse. Vi har selvfølgelig fingeren på pulsen, og deler som altid gerne vores take på trends, tips & tricks. Få det, cases og meget mere, når vi opdaterer dig via vores nyhedsbreve.

Du er hermed inviteret!

Skrevet af

Skrevet af

Mit navn er Erik Hoflod Jeppesen og jeg er medstiftende partner af Grafikr ApS. Grafikr er et webbureau i Randers, som arbejder med design og udvikling. Grafikr er certificerede Shopify eksperter, som ét af de få bureauer i Danmark. Vi tror på, at design og udvikling går hånd i hånd og at man kommer længst med holdbare løsninger og en ærlig kommunikation.

Erik står for Grafikrs administrative arbejde og rådgiver en håndfuld af webbureauets kunder. Derudover har han erfaring fra e-commerce-verden, hvor han selv har drevet webshop og kan derfor trække på en unik viden.

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg, cases, og nyheder!