Access-Control-Allow-Origin: www.heyloyalty.com

Derfor skal du bruge PR i din marketingstrategi til at skabe værdifulde kunderelationer og øge dit onlinesalg

21. sep, 2018 | Blog

Læsetid 5 minutter

Få her 5 tips til hvorfor du skal bruge bruge PR i din marketingstrategi allerede i dag

 

Sidder du til dagligt med driften i en webshop, så kender du sikkert til kampen om opmærksomheden i det online univers, hvor tusinder af e-købmænd dagligt arbejder på at fange kunderne før andre. Der ses et nummer af forskellige strategier til, hvordan kunderne fanges i den digitale verden, og af dem er de mest anvendte content marketing, SEO, E-mail marketing og sociale medier.

Du har nok implementeret flere af strategierne i din daglige drift for at skabe den bedst mulige konvertering, men husker vi e-commerce ejere nu også at målrette os de kunder, der måske ikke lige er at finde online?

Og har vi egentlig en tendens til at overse de traditionelle medier, der kan skabe den awareness vi egentlig søger? Eller burde vi udnytte den stærke tilgængelige synlighed der blot kræver din gode historie? Det mener en lang række virksomheder vi har spurgt, omkring deres brug af PR i den daglige drift.

Læs meget mere om dem – se linket nederst i indlægget.

Undersøg din mulighed for presseomtale!

I vores daglige arbejde oplever vi ofte, at historier der har potentiale til at skabe mere awareness bliver nedprioriteret af onlinebaserede virksomheder, fordi der ofte tvivles på nyhedsværdien eller manglende kontakttagen til den rette journalist – med vægt på den rette journalist alt efter dit hovedfokus. Det ender ud i et tabt fokus fra de onlinebaserede virksomheder, der uden tvivl har lige så god grund til at blive trykt i tabloid og avisform, som de fysiske virksomheder. Her er det vigtigt, at vi tror på os selv og tænker i nye baner end SEO og PPC, så de historier der er værd at blive fortalt, bliver hørt!

Vi giver længere nede i indlægget tre centrale råd til, hvordan du kan bruge traditionel PR i din online marketingstrategi, så du kan øge troværdighed og awareness over for dine potentielle kunder.

Derfor skal du inkludere PR, som webshop uden fysisk butik

“Troværdighed og gode oplevelser er i høj grad det, der får en kunde til at blive en genganger. Troværdighed skabes idet du går ind i en fysisk butik og ser ekspedienten bag kassen. Den troværdighed kan også skabes online ved at linke det online til noget fysisk. Eksempelvis et fysisk medie. På den måde får kunden øje på personerne bag. Den troværdighed og awareness der skabes hos kunden er værdifuld og netop noget, som e-købmænd bør udnytte i deres marketing strategi.”

Christian Fuglsang Pedersen, Vigilant ApS

1. Råd: Øg din nyhedsværdi

Der findes flere hundrede medier, som alle søger forskelligt indhold i større eller mindre grad. Det de typisk vurderer, er din nyhedsværdi i forhold til læserens interesse, og dermed også antallet af læsere af mediet. Tænk over, om du kan øge din histories nyhedsværdi med nøgletal, målsætninger, bedrifter eller lignende, så er du kommet et godt skridt tættere på medieomtalen. Forretningsorienterede medier som eks. Berlingske og Finans, holder særligt øje med nøgletal når de modtager tilsendte pressemeddelelser, for det er noget deres læsere, er interesseret i.

2. Råd: Fremhæv hvordan dit online koncept adskiller sig fra andre

Historier om nye koncepter, platforme eller webshops der adskiller sig fra det traditionelle er konstant i mediernes søgelys. Vinkler du din historie således, at dine styrker og potentiale for fremtiden belyses, så ser de fleste medier større mulighed i dig og din historie. Så gør du ting på nye måder i dit koncept, eller fokuserer du på et nicheområde andre ikke gør, så få det fortalt – og lad dem vide, at I er gode til det.

3. Råd: Aktualitet

Tidspunktet for din medieomtale er relevant i forhold til dine chancer hos medierne. Omhandler dit koncept en app omkring studierabatter og fordele, så har din historie størst succesrate ved studiestart og slut – da aktualiteten i de perioder er høj. Er der ligeledes et emne oppe at ringe i nyhederne, på hjemmesider eller har noget gået viralt online, så er der en naturlig interesse på området – og de er gode at holde øje med.

Husk på, det er aldrig for sent at arbejde med presseomtale når du som e-commerce ejer starter et nyt koncept, webshop eller platform. BrickShare, som er en online investeringsplatform, er et eksempel på hvordan presseomtale var med i deres strategi allerede fra første dag.

Inden launch, var vi faktisk allerede nævnt i eksempelvis Børsen og hos Finansforbundet. Så det var faktisk planlagt fra dag ét” – Brickshare

De 5 vigtigste tips til at koble PR på din marketingstrategi

 

Her får du opsummeret, hvordan du øger dit pressepotentiale for din online virksomhed, så du kan øge din awareness og troværdighed for dit brand.

  • Traditionel PR dækker altid en stor målgruppe – der findes flere hundrede medier, og helt sikkert et medie med læsere i din interesse.
  • Traditionel PR kan sagtens kobles på din online marketing strategi. Det skaber troværdighed at blive vist i et anerkendt medie – om det er fysisk eller online – og skaber øget awareness og brand-værdi.
  • Nøgletal øger din nyhedsværdi hos erhvervsorienterede medier som eks. Berlingske og Politiken. Målret din historie til det enkelte medie. For andre medier giver det mening at lægge fokus på de enkelte personer, founders og CEO’s bag skærmen.
  • Et personligt og humant præg skaber troværdighed for kunden, selvom det er online baseret, da det associeres med den personlige betjening der søges i fysiske butikker.
  • Fremhæv hvordan du adskiller dig fra andre – hvad er dit koncept, og hvad gør dig anderledes. Du er startet af en grund og har succes af en grund. Tro på det og fortæl det.

https://www.vigilant.dk/interview/

Skrevet af:

Rasmus og Philip, medstiftende partnere af Vigilant ApS.
PR- og kommunikationsbureau i Odense, med fokus på at skabe værdifulde relationer for startups og hurtigt voksende virksomheder. Vi tror på ærlighed, lydhørhed og gennemsigtighed er vejen frem til langvarige samarbejder.

Rasmus og Philip har begge drevet webshop og har stor indsigt i den entreprenante verden. Til dagligt hjælper de virksomheder med at skabe og opretholde brand-værdi gennem professionel kommunikation og rådgivning.

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg omkring både cases, og guides, samt tips og tricks lige her!

Segmentering blog

BLOG

Sådan laver du bedre segmentering, der øger engagement og salg
Læs blogindlæg

Klub Vollmer case

CASE

Sådan løfter Højmark Rejser serviceniveauet og øger salget med databaserede afrejseflows
Læs casen

Heyloyalty får ISAE 3000-erklæring

NYHED

Heyloyalty får ISAE 3000-erklæring som led i arbejdet med datasikkerhed
Læs nyhedsindlæg