Er sms stadig hipt og effektivt, når vi i dag tjekker e-mailen på mobilen?

4. sep, 2014 | Archive

Det kan du tro – Sms som effektivt værktøj virker stadig, og formår helt enkel at ramme målgruppen med simpelt budskab.

Man skal fx som modtager ikke bruge mange ressourcer på afkode budskabet, og så er leveringssikkerheden helt oppe på ca. 96%.

Det er der flere firmaer, både store og små, der har fået øjnene op for. Vi har fundet nogle interessante cases herunder, der illustrerer hvordan man bruger sms som et effektivt værktøj i markedsføringen. Læs med her:

Hvad gør vi mennesker, når vi venter? Trækker mobilen op af lommen, og dykker ned i vores egen lille symbiose… Søger, skriver, surfer…

Case: Starbucks og McDonald´s udnytter ventetiden

Ser du en kø af mennesker, kan du være sikker på, at en stor del står med mobilen i hånden og fordriver (vente)tiden. Starbucks og McDonald’s er blot et par af de store firmaer, som udnytter tiden til at tale med deres kunder.

Hos både McDonald’s og Starbucks tænker man i rekruttering af henholdsvis konkurrencedeltagere og medlemmer til deres kundeklub (via sms). Begge firmaer benyttede muligheden for at svare kunderne på sms, og dermed øge deres engagement i firmaerne via kampagnerne.

 

 

Case: Godt set af Louis Nielsen

Hos optikerkæden Louis Nielsen valgte man at bruge sms’er som en del af et CSR-tiltag (socialt ansvar). Konceptet var enkelt: Kunderne blev opfordret til at donere deres brugte briller til fordel for svagtseende modtagere i Tanzania. Efterfølgende kvitterede Louis Nielsen med en sms, når brillerne nåede frem til deres afrikanske modtagere.

Billede lånt fra Louis Nielsens kampagne-website

Via et unikt link til Louis Nielsens hjemmeside i sms´en kunne hver enkelt kunde se at deres indleverede briller havde fundet en ny (og glad) ejermand på den anden side af kloden.

Indsatsen havde ikke et kortsigtet salgsmål, men fokuserede alene på feel good-stemning da man via enkel storytelling kunne styrke kædens image. Et stærkt parameter i et konkurrencepræget og prisfølsomt marked. Med hjælp fra en simpel sms blev formålet nået.

Case: Silverstone kørte voldsom ROI på 680% i mål

Hvordan øger man billetsalget til et F1 Grand Prix på en billig måde? Det spørgsmål stillede man sig hos britiske Silverstone, der er en af de berømte Formel 1 racerbaner.

Svaret lå lige ved hånden, for blot ved hjælp af en sms, har man med stor succes øget billetsalget til et kommende Grand Prix-løb.

Umiddelbart efter sidste bil var drønet i mål i tv-dækningen af et Grand Prix-løb, tikkede der en sms ind i lommerne på mere end 45.000 personer i Silverstones database.

I sms’en stod der: ”Nød du Monaco Grand Prix? Få fat i dine billetter til Det Britiske Grand Prix ved Silverstone nu!”..

Beskeden blev sendt til folk, der i forvejen havde vist interesse for racerløb, eller som før havde købt billetter.

Via sms’en blev de bilglade fans med et enkelt klik ført over på en mobiloptimeret bestillingsside, hvor de kunne købe billet til næste løb. Mere simpelt bliver det ikke.

Med sms-marketing fik Silverstone altså mulighed for at sende en kort, relevant tekst til de rigtige Grand Prix-interesserede modtagere og på det helt rigtige tidspunkt lige efter et løb, hvor benzin-rusen knap har lagt sig. Simpelt, men rigtig effektivt. Og en god måde at imødekomme sine dybt engagerede kunder.

En sådan kundeservice betaler sig. Sms-kampagnen generede nemlig ROI (Return On Investment) på ikke mindre end 680 %!

Case: Julep lokker med lækre farver

Sms-marketing virker også i forskønnelsesbranchen – fx hos online kosmetikshoppen Julep.

For at promovere og skabe mersalg for den nye neglelakfarve kaldet ’Kai’, sendte Julep en sms-kampagne med et eksklusivt tilbud.
Teksten lød: ”Få først adgang til en ny Julep-farve, mød Kai! OG denne weekend fås hun for kun $6.99” efterfulgt af et link. Sms’en blev sendt ud til alle medlemmer.

Denne ene sms-kupon fik over 34% til at klikke på linket. Ud af disse valgte imponerende 17,44 % af tage imod tilbuddet og blive betalende kunder. Af alle modtagere af sms-kuponen valgte hele 5,97 % at betale for tilbuddet.

Hvorfor var kampagnen så effektiv? Ganske simpelt fordi det var let for kunderne at forstå hvad man ville dem – og sørge for en let call-to-action. Et klik, et god landingpage og bum – let adgang til køb. Julep formåede at synliggøre et nyt produkt og oven i købet til tilbudspris, som er forbeholdt sms-modtagerne. Og kunderne er med på den smarte ide!

 

Case: Pizza Hut varmer op under kunderne

Sms-marketing er ikke kun en rå tekst og et link. Med nutidens teknologi kan sms’er meget mere, end hvad du har mødt i ovenstående cases.

Pizza Hut har fx haft succes med en anden form for sms-marketing. Gennem 15 måneder havde Pizza Hut opsat såkaldte ’geofence’-steder i en vis radius fra deres 340 Pizza Hut-restauranter i England.

Det betød med andre ord, at når potentielt pizzahungrende kunder var i nærheden af en hvilken som helst Pizza Hut-restaurant, ville de få en sms, hvor de ville blive inviteret indenfor og nyde en lækker pizza – selvfølgelig med tidsbegrænsning på tilbuddet.

Godt tænkt af Pizza Hut. Når sulten taler, er det svært at modstå en godt tilbud, mens man alligevel er ’lige rundt om hjørnet’. Sms-kampagnen kombineret med den kreative brug af geofence skabte  gode resultater. En stigning i salget til forbipasserende kunder på 142% sammenlignet med udfaldet, hvis de ikke havde benyttet sms’er og derved ikke var kommet i kontakt med disse kunder.

Kampagnen var desuden 4,4 gange mere effektiv end TV-reklamer og 2,6 gange mere effektiv end onlinereklamer.

Tænk bare hvor lidt der skulle til for at skabe de fine resultater. Lidt hjerneaktivitet, lidt teknik og så en enkelt sms….

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg, cases, og nyheder!