Access-Control-Allow-Origin: www.heyloyalty.com

Skarp automatisering og nøje udvalgt software er opskriften på succes

8. mar, 2021 | Blog

Læsetid 4 minutter

Mette Will står bag undersøgelsen om e-mail marketing 2020

Der er kolossale forskelle imellem de virksomheder, der har mest eller mindst succes med markedsføring på mail, viser en rundspørge blandt 1.183 danske virksomheder, som Mette Will står bag. Fejlagtige beslutninger koster dyrt på succeskontoen.

Danske marketingfolk er enige om et par ting: Markedsføring på mail er en af de allermest effektive metoder i marketingmixet. Og så skal der meget mere fokus på nyhedsbreve og e-mailmarkedsføring de næste 12 måneder.

Det siger hele 74% af de 1.183 deltagere i den nye danske analyse ”E-mail Marketing 2020 – Fakta, trends og benchmarks”.

Men så hører enigheden også op!

Virksomhedernes metoder er nemlig vidt forskellige, og der er flere centrale faktorer, som har afgørende betydning for virksomhedernes succes eller fiasko.

Mette Will marketing automation

De skarpe har fuldt tryk på intelligent automatisering

Men mange virksomheder sakker bagud og snyder sig selv for succes.

Der er en stærk sammenhæng imellem automatisering og succes, viser analysen. Blandt de mest succesfulde virksomheder sender 59% for eksempel et automatiseret velkomstflow. Anderledes ser det ud hos de mindst succesfulde virksomheder, som sakker langt bagud. Her har kun 26% et velkomstflow.

Kigger vi på alle virksomheder over en bred kam, så har 40% et automatiseret velkomstflow. Hele 60% af virksomhederne har altså ikke udnyttet dette potentiale endnu – til trods for at effekten er veldokumenteret, ikke alene i denne undersøgelse.

Blandt de mest succesfulde virksomheder arbejder knap halvdelen med trigger- og adfærdsbaserede mails. Disse virksomheder arbejder altså med deciderede kunderejser og automatisering på et ret avanceret niveau.

Hos de mindst succesfulde er det blot 8%, der arbejder med trigger- og adfærdsbaserede mails.

Taget i betragtning hvor afgørende automatisering ser ud til at være for succes, ligger der opportune muligheder og venter på de mange virksomheder, der endnu ikke automatiserer deres mailleverance eller kunne gøre det meget bedre.

Jo mere Mailchimp, des mindre succes

Der er en stærk negativ sammenhæng mellem succes og Mailchimp som e-mail marketing system. Hele 59% af de mindst succesfulde bruger Mailchimp, mens det kun gælder 26% af de mest succesfulde.

Jo mere Mailchimp, des mindre succes, kan man (lidt provokerende) sige.

Mailchimp er stadig det mest anvendte system i Danmark, men andelen der bruger systemet er stærkt faldende, fra 62% i 2018 til 42% i 2020.

Udviklingen væk fra Mailchimp skyldes formentlig, at Mailchimp bliver overhalet af andre systemer, der integrerer bedre med fx webshops og kan mere ift. automatisering og kunderejser.

Men der er nok flere forklaringer på, at Mailchimp-brugere har mindre succes. Analysen viser, at små virksomheder oftere bruger Mailchimp. For dem er det nemt og billigt, og de bruger sikkert ikke så mange ressourcer på at kortlægge mål og behov, inden de vælger system, som en større virksomhed ville gøre. Og derfor får nogle af dem valgt forkert. Det koster dyrt på succeskontoen!

Få rapporten E-mail Marketing i Danmark 2020 – Fakta, trends og benchmarks

Få mange flere svar på, hvad der giver succes eller fiasko. Brug rapporten til at opdatere din viden, sammenligne dig selv med andre og hente ny inspiration til dit arbejde med e-mail marketing.
>> Få rapporten nu

Skrevet af

Skrevet af

Mette Will af EMAIL SUMMIT, E-mail Marketing Specialist
Mette har arbejdet med markedsføring i over 20 år, bl.a. i stillinger som chefkonsulent og marketingdirektør på hhv. IBC og IBA i Kolding. I dag er hun selvstændig og lever af at arrangere konferencer og udgive vidensprodukter. Mette er desuden også kvinden bag rapporten om e-mail marketing, som denne artikel tager udgangspunkt i.

Hvert år arrangerer Mette konferencen EMAIL SUMMIT, hvor fokus udelukkende er på e-mail marketing. Temaerne på konferencen er bl.a. leads, content, copywriting, automation, jura og teknologi. På én dag kommer deltagerne altså i dybden og får belyst e-mail marketing fra flere vinkler.

Mette er uddannet HD-A, digital journalist og master i Cross-Media Communication ved Københavns Universitet.

Læs mere om EMAIL SUMMIT

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg, cases, og nyheder!