Access-Control-Allow-Origin: www.heyloyalty.com

E-commerce ordbogen – Til dig der arbejder med e-mail marketing

19. jul, 2018 | Blog

Læsetid 7 minutter

Arbejder du med e-commerce, marketing automation og e-mail marketing?
Så har vi e-commerce ordbogen til dig.

For du er sikkert stødt på ord som ’Webhook’ eller ’Indlejringskode’ og har siddet som et stort spørgsmålstegn, og hvis du har – Er du ikke den eneste. Vi er alle løbet på ord, der ikke har klinget lige velkendt i første omgang. Men når det sker, så finder vi ordets betydning i en ordbog (eller måske rettere på Google).

Du kan i vores e-mail marketing/marketing automation ordbog finde betydningen for langt de fleste ord, der bliver brugt i vores branche (og selvfølgelig i Heyloyalty).

E-commerce ordbogen indeholder:

 

Funktioner

 

Produktfeed

Et produktfeed er en funktion, der indsætter dine produkter direkte i dine kampagner/nyhedsbreve, uden at du manuelt uploader produktbillede; skrive/sætter tekst, pris(er). Derudover slipper du også for at lave en evt. CTA (call to action-knap).

Tabt kurv (abandoned basket)

Tabt kurv er en automatiseret kampagne, der minder dine kunder om at købe de varer, de glemte at betale for inden de forlod din webshops indkøbskurv.

Mobiloptimering/responsiv

Dine kampagner bliver justeret, så de bliver vist overskueligt på forskellige enheder (devices). Smartphones og tablets. I dag bør alle marketing automation have denne mulighed så naturligt som din vaskemaskine går i stykker dagen efter garantien udløber.

Breakpoint

For at dit design og indhold ser bedst ud på de forskellige mobile enheder og desktop, arbejder man med breakpoints. Dvs. tilpasset visning af dit indhold på forskellige skærmstørrelser. Det kan være iPhone 7, som har en bredde på 360 px, hvor du med fordel fjerner/tilpasser indhold, og i modsætning til desktop med stor opløsning hvor du præsenterer “alt”.

Udvidet test

En udvidet test viser dig, hvordan din kampagne ser ud i de mest anvendte mailklienter og smartphones, inden du sender den ud til dine medlemmer

Rekommanderet indhold og produktanbefalinger

I Heyloyalty betyder det, at produkterne i din webshop indsættes i kampagnen på baggrund af medlemmer med samme profil som modtageren af din kampagne.

Mest solgte

Mest sælgende knytter sig til dine kampagner, når du indsætter produkter fra din webshop. Afhængig af dine indstillinger, så er mest sælgende enten de produkt, alle dine medlemmer køber, eller det produkt det specifikke medlem køber.

Webhook

Et webhook fortæller et andet system, hvis der sker en ændring på din liste. Hvis du kører med to systemer, hvor du har brug for en identisk liste, som skal synkroniseres sekundet ændringen finder sted, har du brug for et Webhook.

Webhook output

Et webhook output er selve koden, webhooket sender fra det ene system til det andet.

Preheader

En preheader er den tekst, du ser lige under emnelinjen, når du ser e-mailen i oversigten i din e-mailklient eller smartphone/tablet.

RSS-feeds

RSS-feed betyder “rigtig simpel syndikering” – eller lidt mere mundret: let opdateringsstrøm. RSS-feeds bruges til at gøre det lettere at følge med i strømmen af informationer på ofte opdaterede websites (fx blogs, nyhedssider og -tjenester).

DKIM og SPF

Når du opretter en afsenderprofil gør DKIM og SPF, at der er lavere risiko for, at dine e-mails opfattes som spam. DKIM står for ”DomainKeys Identified Mail” og SPF står for ”Sender Polict Framework”.

Import/eksport

CSV og UTF-8

CSV er et bestemt filformat, du kan gemme i Excel. CSV bliver brugt, når du importerer medlemmer i Heyloyalty.
UTF-8 er et tegnsæt, som du gemmer din CSV-fil i.

Dubletter

En dublet er en kopi af en anden modtager på din liste.

Eksport af medlemmer

Når du kopierer medlemmer ud af din liste.

Import af medlemmer

Når du indsætter medlemmer ind på din liste.

KPI/Statistik

Åbningsprocent

Åbningsprocenten er et udtryk for, hvor mange medlemmer der har åbnet din kampagne og set indholdet i den.

Mest viste

Mest viste knytter sig til dine kampagner, når du indsætter produkter fra din webshop. Afhængig af dine indstillinger så er mest viste enten de produkt alle dine medlemmer kigger på eller det produkt det specifikke medlem kigger på.

CTR

Click-through-rate er procentdelen af de modtagere, der har åbnet kampagnen og klikket på et link. Sender du fx til 1000 medlemmer, hvor 400 ser det, og 200 klikker, vil din CTR være på 50 %. Altså er CTR procentdelen af modtagere, som har klikket efter at have åbnet; ikke procentdelen af samtlige modtagere, du har sendt til, som har klikket på kampagnen.

Medlemslister

Tilmeldingsformular

Den formular, som medlemmet bliver mødt af, når vedkommende ønsker at tilmelde sig din liste. Her skal medlemmet udfylde de oplysninger, du har valgt i felter og flettefelter.

Permission reminder

Permission reminder er en påmindelse til dine medlemmer, at de har givet dig tilladelse til at kommunikere med dem. Den placeres typisk nederst i nyhedsbrevet og kan også kaldes en påmindelse om tilladelse.

Standardfelter

Felter, vi i forvejen har lavet til din tilmeldingsformular, fordi de – afhængig af din virksomhed – har en høj grad af relevans. Det er normalt fornavn, efternavn, e-mailadresse m.m.

Personlige felter/custom felter

Disse felter til dine tilmeldingsformular opretter du selv. Det kan være interessefelter, køn, bonus etc.

Flettefelter

Du bruger den information, du har indhentet på dine medlemmer til at flette ind i dine kampagner.

Link-sporing

Du sporer dine kampagner via links for at måle effekten. Med Google Analytics kan du lave omfattende link-sporing, og fx finde ud af, hvor mange besøg kampagnen genererer, og hvor mange der køber noget.

Redirect url

Du sender medlemmet videre fra et sted til fx din hjemmeside eller en internetadresse, du selv har oprettet til formålet.

Opt-in

Opt-in er betegnelsen for processen, hvor din modtager tilmelder sig din liste.

Dobbelt Opt-in

Første trin er, hvor din modtager tilmelder sig din modtagerliste. Det andet trin er, hvor din modtager bekræfter, at han/hun vil være på din liste.

Hard bounce

Din kampagne når ikke frem til din modtager pga. en permanent fejl fx en lukket e-mailadresse. Disse er altid umulige at levere til, hvorfor du ligeså godt kan slette medlemmet fra din liste.

Soft bounce

Din kampagne når ikke frem pga. en midlertidig fejl, såsom en fyldt mailboks eller en mailserver, der er gået ned. Mailen vil blive sendt igen, så snart der er “hul igennem”.

Afmeldingsformular

Formularen medlemmer bliver mødt af, hvis de ønsker at afmelde sig dine kampagner. Her skal de give deres endelige accept til afmelding.

Kampagnedesigner

Tabel

Bliver brugt i Heyloyalty som en ramme, når du indsætter indhold i din kampagne.

Blokke

Ovennævnte tabel består af et antal vinduer, hvilket i Heyloyalty kaldes for blokke.

Labels

Labels er et søgeord/tag, du tilføjer til kampagnen, når du opretter den. Du kan sidenhen søge på dine labels, når du skal finde en specifik kampagne.

Målgruppe

Din målgruppe er dem, du forsøger at ramme med din kampagne. Det kan altid betale sig nøje at overveje, hvem de er. Der er typisk forskel på, om du fx kommunikerer med kvinder/mænd, unge/ældre eller forældre/ikke forældre.

Templates

Produktfeed-template.

En produktfeed-template er en skabelon til dit produktfeed med enten 1, 2, 3, 4 eller 5 produkter på række

Kampagne-template

Det er den ramme/det design, du bruger til din e-mail- eller sms+-kampagne

Automatisering og kampagner

Kampagner

En samlet betegnelse for både e-mails, sms+’er og almindelige sms’er, som du sender ud til dine medlemmer.

Nyhedsbrev

Et nyhedsbrev er en bestemt type kampagne, man med jævne mellemrum sender til sine medlemmer.

Trigger

En trigger er betegnelsen for det, som udløser en automatisk kampagne. En trigger kan eksempelvis være, at et medlem tilmelder sig din liste. Det udløser så en velkomstmail eller en sms ditto.

Autoresponder

Autoresponderen er selve det setup/mekanismen, som sender dine automatiske kampagner afsted på baggrund af triggers.

A/B splittest

Du opretter kampagnevariation A og B, hvorefter både kampagne A og B bliver sendt til et lille antal modtagere. På baggrund af dette, vælges den mest succesfulde kampagne, som efterfølgende sendes til resten.

Sms+

Det samme som almindelig sms, men du indsætter en ‘landingpage’ – et link i sms’en, som modtagerne skal klikke på, hvorefter de kommer til (lander på) det link, du selv har designet.

Segmentering

Segmentering betyder, at du vælger medlemmer ud fra din liste på baggrund af forskellige kriterier, fx geografi og alder.

Tekniske betegnelser

Raptor Smart Advisor

Raptor leverer produktanbefalinger på højeste niveau. De er integrationspartner med Heyloyalty og har været det i en årrække. Læs mere om, hvilke muligheder det giver, her.

Kundeloyalitet

Handler om at overbevise ens kunder til at handle kontinuerligt hos en selv.

Business Intelligence

En betegnelse for, når du bruger data fra din webshop eller hjemmeside i dine kampagner.

Indlejringskode

Koden består af HTML, som skal indsættes på din hjemmeside. Med en indlejringskode kan du indsætte fx en tilmeldingsformular direkte på din hjemmeside.

CSS

CSS står for Cascading Style Sheets. CSS kodning beskriver, hvordan man ønsker indholdet af et HTML/XHTML/XML-dokument, fx i en browser, skal præsenteres.

Spam

Spam er en betegnelse for kommunikation, som modtageren ikke selv har bedt om.

Content Marketing

Content marketing er en marketings-strategi, hvis formål er at skabe og distribuere relevant og værdifuldt indhold med det formål at tiltrække, erhverve og engagere din målgruppe.

API

Er en forkortelse for ”Application Programming Interface”. API’et gør det muligt for forskellige programmer at ‘tale’ sammen, og det betyder blandt andet, at du med API kan udveksle data på tværs af programmer. Se Heyloyaltys API-dokumentation her.

Heyloyalty’s API

Du finder vores API her.

CTA

CTA står for “Call To Action”. Så snart du opfordrer modtageren til en handling, er det en CTA. For det meste er det en knap, hvor man kan læse mere ved at klikke på knappen; eller købe et produkt.

CLV

Customer Lifetime Value. På dansk er det noget i retning af ”kundens værdi over levetid”. Princippet går ud på at kortlægge, hvilken værdi generer for dig i løbet af dage, måneder, år.

Churn rate

Når en kunde forlader dig, så ”churner” kunden. Begrebet bliver tit brugt inden for eksempelvis abonnementsvirksomheder eller kundeklubber

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg, cases, og nyheder!