Access-Control-Allow-Origin: www.heyloyalty.com

Nye retningslinjer fra Gmail: Sådan bør du forholde dig til dem

17. okt, 2023 | Blog

Læsetid 5 minutter

Nye retningslinjer fra Gmail skal komme spam til livs

Som led i Gmails arbejde med at komme spam til livs og give modtageren en bedre brugeroplevelse, har de netop offentliggjort nye retningslinjer, der henvender sig til ”bulk senders” – altså personer eller virksomheder, der sender store mængder e-mails, fx i forbindelse med e-mail marketing. Som udgangspunkt skal du sende mere end 5.000 e-mails til Gmail-modtagere om dagen, for at blive betegnet som ”bulk sender” af Gmail.

Der er dog stadig god grund til at følge de ny retningslinjer, på trods af at du falder uden for denne kategori. De nye tiltag omhandler nemlig det, vi generelt anser som god e-mailpraksis. Ved at følge dem, sørger du for at opretholde et troværdigt omdømme som afsender, når e-mailklienter som Gmail, Outlook og Yahoo skal vurdere om din e-mail skal i spammappen eller indbakken.

De 3 nye tiltag, som Gmail har døbt ”protections for a safer, less spammy inbox”, træder i kraft fra februar 2024. Nedenfor kan du læse, hvordan du som e-mail marketeer bør forholde dig til dem.  

Z

1: Verificér din e-mail

Et af de helt store fokuspunkter i Gmails nye tiltag er at undgå ikke-verificerede afsendere. Når du har verificeret din(e) afsenderprofil(er), viser du nemlig e-mailklienterne, at det faktisk er dig og din virksomhed, der står bag e-mailen. Hvis en afsender ikke er verificeret, er der dermed større sandsynlighed for, at der er tale om spam eller spoofing, hvor andre udgiver sig for at være dig.

Helt konkret skal du have opsat SPF og DKIM records for at verificere, at du er den, du udgiver dig for at være. Som udgangspunkt blokerer vi i Heyloyalty dine e-mails, hvis du ikke har opsat disse – dermed bør dette tiltag ikke være en bekymring for dig.

x

2: Gør det nemt af afmelde

Det har længe stået højt på listen over ting, du bør have styr på for at undgå spammappen. Hvis der ikke er et tydeligt afmeldingslink i dine e-mails, vil e-mailklienterne som udgangspunkt anse den som spam. Men som led i dette tiltag, stiller Gmail nu ekstra krav til afmeldingsprocessen.

Først og fremmest skal modtageren kunne afmelde med ét klik. Når du sender e-mails gennem Heyloyalty, indsættes der som udgangspunkt automatisk en stump kode, der giver mulighed for det. Koden giver bl.a. Gmail mulighed for at indsætte en “unsubscribe”-knap ved siden af afsendernavnet. Men på trods af det, er det stadig vigtigt, at du har et tydeligt afmeldingslink – fx i bunden af din e-mailskabelon.

Derudover kræver Gmail nu, at du har håndteret en afmelding inden for 2 dage. De fleste e-mailplatforme sørger for at afmelde modtageren med det samme – og derfor bør denne del som udgangspunkt ikke være en bekymring for dig – det er dog en god idé at dobbelttjekke.

3: Sørg for at sende indhold, modtageren gerne vil have

 

Det sidste tiltag er knap så konkret som de to andre. Men for at kontrollere indholdets relevans, indføres der en grænse for, hvor høj din spamrate må være. Desværre fortæller Gmail ikke, hvor denne grænse går. Men i deres generelle ”E-mail sender guidelines”, beskriver de, at man bør sigte efter en spamrate på under 0,10 %, og man bør i hvert fald undgå at være over 0,30 %. Vores tolkning er derfor, at du bør bruge disse tal som guidelines.

Generelt kan du bruge din spamrate til at indikere, hvor relevant dit indhold er for modtagerne. Hvis den er for høj, bør du derfor håndtere på det ved at finde årsager og lave ændringer.

I Heyloyalty kan du fjerne modtagere, der har markeret en eller flere e-mails som spam ved at:

  1. Trykke ”Se statistik” på den pågældende liste
  2. Tryk derefter ”Spamklager” øverst til højre
  3. Du får nu en liste med modtagere, der har markeret en eller flere e-mails som spam
  4. Vælg alle på listen og tryk ”Slet valgte”

Inden du sletter alle disse modtagere, er det dog vigtigt at overveje, at en modtager kan have markeret en tidligere e-mail som spam, uden at se dit nuværende indhold som spam. Du kan derfor risikere at fjerne modtagere, der faktisk interagerer med dit nuværende indhold. Du kan bl.a. komme omkring dette ved at opstille yderligere kriterier til segmentet som ”Har ikke klikket i 30 dage” i kombination med “Har markeret som spam”. Men hvis du ikke vil bevæge dig ud i den manøvre, er det bedst at være på den sikre side og slette alle, der har markeret en e-mail som spam.

Derudover er der en række ting, du kan gøre præventivt for at sikre, at modtageren får mere relevant indhold, og ikke ender med at anmelde for spam.

Tips til mere relevant indhold

  • Brug segmentering. Når du segmenterer på baggrund af købsadfærd, onsite adfærd i webshoppen eller aktivitet med dine nyhedsbreve, sørger du for, at de rigtige personer får det rigtige (og relevante) indhold
  • Giv mulighed for at til- og fravælge bestemte typer kommunikation. Det kan du fx gøre ved at lade modtageren vælge præferencer og interesser. Det er især vigtigt, hvis du har et bredt produktsortiment
  • Vær ærlig ved tilmelding ift., hvad modtageren kan forvente med hensyn til indhold og frekvens. På den måde, kan modtageren ikke blive negativt overrasket
  • Pas på med konkurrencer, hvor præmien ikke er relevant for din øvrige kommunikation. Hvis modtageren fx tilmelder sig for at vinde en iPhone, men din øvrige kommunikation handler om dametøj, kan du være sikker på, at visse modtagere ikke er interesseret i dit indhold. Og det øger risikoen for spamklager
  • Hold dine lister sunde og fjern inaktive modtagere. Det er bedre at have få modtagere, der faktisk vil se dit indhold end at have mange inaktive modtagere. Derudover er der større sandsynlighed for, at inaktive modtagere vil markere en e-mail som spam

Hvis du vil have flere råd til god e-mailpraksis, kan du læse vores 15 tips til at undgå spammappen.

Vil du skille dig ud i Gmail-indbakkerne?

Med Gmail Annotations kan du få mere effektive visninger og flere åbninger.

Læs hvordan i blogindlægget nedenfor.

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg, cases, og nyheder!