Access-Control-Allow-Origin: www.heyloyalty.com

Ram plet hos kunderne med dynamisk indhold der er relevant og personligt

1. okt, 2014 | Blog

Læsetid 6 minutter

Dynamisk indhold
– en af de vigtigste ting til positive resultater med din e-mail marketing

Men hvordan får du relevant dynamisk indhold i dine nyhedsbreve? Ved at gøre det personligt.

Lad os sige, du har en sportsforretning/-webshop. Din forretning har et nyhedsbrev, som har mange modtagere. Én af dem er Søren på 45 år, som løber. En anden er Louise på 30 år, som cykler – og så har hun desuden en dreng, der spiller fodbold.

Søren, som ingen børn har, gider ikke modtage tilbud om børnetøj og børnesko. Louise gider omvendt ikke modtage tilbud om løbeshorts, da hun er mere interesseret i cykeltights – med mindre de er i børnestørrelse, så hendes søn måske kan bruge dem.

Alle dine medlemmer, uanset hvilken forretning eller virksomhed du har, er forskellige. Derfor kan du ikke forvente, at de er interesseret i de samme produkter. Men hvad gør du så? Det er jo alt for tidskrævende at sende individuelle tilbud ud til hvert enkelt medlem. Er det ikk’?

Nej. Løsningen er dynamisk indhold!

Hvad er dynamisk indhold?

Dynamisk indhold er kort fortalt indhold, som ændrer sig alt efter det enkelte medlem. Uanset størrelsen af din liste behøver du med dynamisk indhold kun at udsende ét nyhedsbrev. Det dynamiske indhold vil så variere alt efter medlemmernes data og adfærd.

Du kender det selv. De fleste af os har lynende travlt, så de mange nyhedsbreve vi får, bliver scannet lynhurtigt snarere end at læse dem. Derfor er det vigtigt, at din kommunikation er målrettet og relevant, for taletiden er aftagende og du skal ikke regne med mere frem i tiden. Vi er tit på farten når vi tjekker mails og dermed også nyhedsbreve. Det betyder også vi i endnu højere grad skal tænke ‘mobile first’ når vi designer vores skabeloner og nyhedsbreve (eller ‘tablet first’). Men det er behandler vi i et andet blogindlæg.

Devisen er dog den samme: Det handler om at berige i stedet for at belemre. End ikke dine mest loyale medlemmer har den luksus at give dig fuld opmærksomhed hver gang du sætter foden i døren og smører det største chamesmil på læben og vifter med nok så interessante tilbud, så respekter deres tid. Det, man selv tror er ‘bomben’ og en sand bestseller, interesserer måske slet ikke dine kunder i nær den grad, du håbede på. Brug i stedet den viden du kan samle op om dine medlemmer, og brug den smart. Så er der større mulighed for, at dine modtagere vil åbne, læse og klikke i din mail.

Selve indholdet kan være flere ting. En simpel form for dynamisk indhold er flettefelter (merge tags). Med flettefelter kan du indsætte informationer om dine medlemmer eller din butik i dit nyhedsbrev, som automatisk tilpasses til det enkelte medlems oplysninger.

Vis produkter på baggrund af adfærd

En mere avanceret form for dynamisk indhold, som for alvor kan skabe relevans i dine nyhedsbreve, handler om, at du kan indsætte produkter fra din webshop, som er målrettet det enkelte medlems adfærd. Det lyder måske en smule teknisk, men faktisk er det rigtig nemt. I grafikken herunder kan du se, hvordan et nyhedsbrev i simpel form kan bygges op, baseret på den viden du har om dine medlemmer.

Lad os sige, at Søren har kigget meget på et bestemt par løbesko i din webshop. Han er ret interesseret i de her løbesko, men pludselig løb tiden fra ham, og han glemte alt om skoene igen.

Med dynamisk indhold kan du vælge at indsætte produkter, som er baseret på, hvad de enkelte medlemmer har kigget mest på. Når Søren åbner dit nyhedsbrev med dynamisk indhold, dukker løbeskoene pludselig op (hos ham i hvert fald). Og Søren bliver glad, for det var jo lige de løbesko, han havde kigget på, inden tiden overhalede ham!

Udsender du nyhedsbreve med dynamisk indhold, hvor du fx præsenterer varer, som dine medlemmer har vist interesse for, fremmer du en form for genkendelighed: ”Se her Søren, de her par sko kiggede du på før – nu er de på tilbud…”. Det handler om at tænke i kundeservice frem for salg. Det skaber kundeloyalitet og i sidste ende mersalg.

Sådan virker det

Med dynamisk indhold kan du kommunikere på baggrund af flere faktorer:

  • Brugeroplysninger (navn, adresse, køn, tilmeldingsdato etc.)
  • Købsadfærd (hvilke varer er købt)
  • Onsite adfærd på website/webshop (hvad har man klikket på/ikke klikket på osv.)

Der er flere måder at anvende dynamisk indhold på ud fra disse oplysninger. Via såkaldte ’rekommanderinger’ kan du fx vise produkter, som andre med samme karakteristika har købt. Lad os sige, at føromtalte cykel-interesserede Louise har købt solbriller, cykeludstyr og en fodbold i din webshop. Et andet medlem, Helle, har købt de samme solbriller, det samme cykeludstyr og den samme fodbold – og derudover har hun købt haveredskaber.

Du udsender så et nyhedsbrev med dynamisk indhold, hvori der indgår rekommanderinger. Under overskriften ”Andre som dig var vilde med” vil Louise i sin version af nyhedsbrevet få vist haveredskaberne. Haveredskaberne bliver altså rekommanderet (tilbudt) til Louise, fordi Louise og Helles adfærd ligner hinanden, og fordi Helle har købt dem. Indhold som dette skaber superrelevant indhold i dit nyhedsbrev, og det øger samtidig sandsynligheden for, at den enkelte kunde vil købe varen.

Prængfyldt med fordele

Med dynamisk indhold øger du sandsynligheden for at ramme plet hos hver modtager hver gang. Du gør indholdet mere relevant for de enkelte medlemmer, og på den måde øger du samtidig sandsynligheden for, at de vil købe produkterne. Og både vi og andre kan skrive under på, at det virker!

Ifølge en undersøgelse øger personificeret e-mails CTR (click-through rate) med 14 % og conversion rate med 10 % (kilde: The Aberdeen Group). En anden undersøgelse viser, at relevante e-mails forøger indtægterne 9 gange mere og skaber 18 gange mere profit, end hvis du udsender den samme generelle mail uden dynamisk indhold til alle dine medlemmer (kilde: Jupiter Research). Personificeret og dynamiske nyhedsbreve skaber altså ikke bare relevant indhold, men også gode resultater.

Som kirsebærret på toppen må du heller ikke glemme, at relevante mails gør dine medlemmer mindre tilbøjelige til at opfatte dine mails som spam. Overvej fx selv, hvilken af følgende virksomheder, du synes, er mest interessant: Virksomhed A som sender dig generelle e-mails med tilbud om alt fra A-Z, eller virksomhed B som sender dig målrettet tilbud, som passer til dig og dine interesser. Svaret bør være åbenlyst.

 

Sådan gør du i Heyloyalty

Det er pænt hurtigt at generere en dynamisk kampagne. Det hele foregår på Step 2 og via drag and drop-editoren. Du definerer selv placering af billed, tekst, knap, farver, tekst m.m. En, to eller tre kolonner – masser af muligheder. Prøv selv og bliv overrasket! Husk: du eller dine kunder skal have Business Intelligence koblet til kontoen.

Se en lille instruktionsvideo herunder (uden speak). Du kan også ‘nørde’ videre på vores support-site og blive inspireret.

 

Men hvad med dine egne nyhedsbreve – er de relevante nok?

 

Ellers er du velkommen til at kontakte os til en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe dig. Læs også mere om dynamisk indhold i Heyloyalty.

 

Det med småt:

For at du kan udsende e-mails med dynamisk indhold, skal du have et bestemt script på din webshop, som kan identificere dine medlemmer og ’tracke’ deres adfærd. På baggrund af denne data kan du lave dynamisk indhold, og får dermed mulighed for at tilgå din marketing på et helt andet plan.

 

Artiklen er inspireret af bl.a.:

http://teachtofishdigital.com/dynamic-email-content/

(http://www.businesswire.com/news/home/20050816005618/en/JupiterResearch-Finds-Targeted-Email-Marketing-Campaigns-Generate#.VCvE4Wd_vXo )

http://blog.hubspot.com/blog/tabid/6307/bid/33566/How-Dynamic-Content-Makes-Your-Marketing-a-Helluva-Lot-More-Personal.aspx

http://omnichannelmarketing.dk/6-hovedingredienser-i-omni-channel-marketing-marketing/ (primært nr. 4)

http://www.pardot.com/email/dream-bigger-dynamic-content/

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg, cases, og nyheder!